HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2441 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 25. 12:56

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 10:35

Total Commander bizonyára látja ezeket a rejtett (albumborító) fájlokat is. Alternatív megoldásként azt javaslom, hogy Total Commanderben másold ki ezeket a Másolás paranccsal, és innen be tudod illeszteni az Intézőbe (is) őket.

Én a telefonomra is így szoktam átvinni a fájlokat, holott az sem szabványos háttértár, csak intézőben lehet elérni. TC-ben másolom a vágólapra a fájlokat és úgy illesztem be az Intézőbe. És megy.

A WMP albumborító kezelése számomra is X akta, hiába teszem az adott album mappájába az 'album neve.jpg' fájlt, csak WinAMP-ban jelenik meg az albumborító, WMP-ben egyáltalán nem. WMP elvileg, ha beteszel a médiatárban egy képet borítóként az album mellé, egy hosszú véletlenszámokból álló fájlban tárolja el azt az album mappájában, superhidden attribútumként ellátva.

(Hogy a dolog még érdekesebb legyen, WinAMP például tud olyat is, hogy az adott mp3 zenefájlban helyezi el az albumborítót. Ezt még nem próbáltam ki, de elvileg így is meg kellene jelennie lejátszáskor.)

Itt van még egy tipp, hogy hogyan jeleníthetőek meg ezek a fájlok. Ha ez beválik (én még nem próbáltam), elvileg Intézőben is megjelennek az albumborítók, és így TC sem kell a másolásukhoz.

http://www.pctipsbox...r-hidden-files/

Na írtál egy két érdekes dolgot. :) Holnap lesz időm próbálkozni ezekkel. Egyébként WMP-ben akkor jelenik meg az albumborító ha folder.jpg az albumborító fájl neve. Én winampot régóta nem használok, hanem foobar2000 -t, az azt szereti tapasztalatom szerint ha cover.jpg az albumborító neve.

Egyébként közben már arra is rájöttem, hogy hogyan kell USB Mass Storage Device -ként láttatni a Windows-sal az MTP-s eszközöket.

Ba vágom ide is, hátha téged vagy mást is érdekel:

Control Panel>> System>> Hardware>> Device Manager

1). Search for Sony Walkman (or other player) in the list of equipment - if you've already plug it in Win XP installed, we have designated it as MTP device
2) press "Update Driver" button
3) the question whether the computer has to connect to the network select "not this time"
4) select "Choose driver from a specific location"
5) select "Do not Search - I will choose the driver to install myself"
6) in the "Show compatible hardware" Windows shows you two options
> you have a choice for drivers: "MTP Device" or "USB Mass Storage Device"
> Choose the second one
7) Now U can use your player as UMS device (with a proper drive letter)

A másik lehetőség az, hogy Total Commanderhez megkeresni az MTP plugint, ha egyáltalán van ilyen, de majd mindjárt utána guglizok.

Na az is érdekes dolog, amit említettél, hogy magába az id3 tagbe embeddeled (de szép szó :D) bele a borító fájlt. Aszem a foobar ilyet nem tud, bár nem tudom ezt biztosan.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2442 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 15:09

Idézet: StLewis - Dátum: 2009. márc. 24., kedd - 23:04

A kérdésem úgy hangzott, hogy más játékoknál is előfordul-e? Illetve lehet-e frissíteni a lankártya driverét (neadj isten frissítetted-e mostanában, metr akkor lehet az a baj és inkább downgrade -elni kell)?
A táppal még ne foglalkozz.

Más gameknál nem, csak a CoD4el gamelok+cod 2ő de ottt single.
Abban olyat csináltak az emberek hogy beálltak úgy mint a kereszt, az is szaggatott.
A RAM-om most volt kicserélve nem hiszem hogy baj van vele.
Viszont tegnap este mikor próbáltam elaludni eszembe jutott hogy a pingem sokszor bazi nagy(a CoD4multijába kiakad az óra,999,+connection interupted...van sokszor)
Lehet hogy ezért lenne?
Na megpróblom ha leírod hogy kell :respect:  :)
Ma azért kipróbáltam a CoD-ot és ment nem fagyott le. De nem mernék mérget venni rá hogy így marad sőt biztos hogy nem lessz így. Viszont az átlagnál sokkal többször volt connnection interrupted.

szerk:a "kártyám"Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Szerkesztette: Taki0019 2009. 03. 25. 15:14 -kor

#2443 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 17:56

Idézet: McElroy - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 12:56

Egyébként közben már arra is rájöttem, hogy hogyan kell USB Mass Storage Device -ként láttatni a Windows-sal az MTP-s eszközöket.

ehh, ez valóban hasznos, köszi :)

Idézet

Na az is érdekes dolog, amit említettél, hogy magába az id3 tagbe embeddeled (de szép szó :D) bele a borító fájlt. Aszem a foobar ilyet nem tud, bár nem tudom ezt biztosan.

Nos khm, hülyeséget írtam :omg:  ugyanis most megnéztem mégegyszer (nem szoktam amúgy ezt a funkciót használni), kipróbáltam és mégsem lehet, WinAMP-pal legalábbis nem. :( a WinAMP-ban, ha borítót társítok egy zenéhez vagy albumhoz, akkor ugyanúgy cover.jpg néven menti el az adott album mappájába. Sajnos nem tudok olyan programról, mely az adott mp3 fájlban helyezne el borító képet. Bár elméletileg lehetséges lenne a tagek által.

Szerkesztette: Suricated 2009. 03. 25. 17:57 -kor

#2444 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 18:03

Ha már készülékkezelés megváltoztatási lehetőségekről volt szó.
Hogyan lehet egy Canon A 410-re fetölteni képet, vagy egy akármilyen könyvtárat, állományt?

#2445 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:01

Sziasztok!
Nos én is egy problémával fordulnék megint hozzátok, remélhetőleg jó helyre írok.
Az a gondom hogy a gépem nem akarja telepíteni a Service Pack 3-at.
Elkezdi letölteni, le is tölti és telepítené aztán eljut egy pontig és ott meg áll.
A "Rendszerleíró kulcsok frissítése" - folyamatnál jár és ilyenkor leáll , kiírja hogy a hozzáférés megtagadva.

Rendszergazdaként vagyok bejelentkezve szóval az nem lehet gond. Valamint próbálkoztam a microsoft honlapján lévő tanáccsal hogy kapcsoljam ki a vírusirtót míg csinálja de úgy se megy. Még ott ajánlottak két módszert (itt:link)de nem vagyok számítógép zseni ezért szóval nem nagyon mertem kipróbálni, meg nem is vagyok biztos benne hogy megoldaná a problámám.

Valamint még azt szeretném írni hogy egyik forumon olvastam valami olyat hogy a service pack 3-nál elrontottak valamit és a Microsoft Office ha telepítve van az is meggátolhatja hogy települjön a service pack. (Pontosan már nem tudom mit írtak ott a másik helyen :s) Szóval nekem van office-m és hogy nem e lehet ez a baj?

Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni  :)
"Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindanyiunkat ismer, és mindanyiunkat követ, amig nem üt az utolsó óránk. Árny maga a Halál."
                                                Darren Shane

#2446 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 20:58

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:01

Sziasztok!
Nos én is egy problémával fordulnék megint hozzátok, remélhetőleg jó helyre írok.
Az a gondom hogy a gépem nem akarja telepíteni a Service Pack 3-at.
Elkezdi letölteni, le is tölti és telepítené aztán eljut egy pontig és ott meg áll.

A rendszergazdai 307 megással probálkoztál?

Szerkesztette: djculture 2009. 03. 25. 20:59 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2447 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 21:12

Idézet: djculture - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 20:58

A rendszergazdai 307 megással probálkoztál?

Öhhhh... nem nagyon értem mire gondolsz  :confused:
"Ő a sötétség, amikor a fények kihunynak, a csönd, amikor a hangok elnémulnak. Övé a legapróbb bogár és a leghatalmasabb király utolsó lélegzete. Mindanyiunkat ismer, és mindanyiunkat követ, amig nem üt az utolsó óránk. Árny maga a Halál."
                                                Darren Shane

#2448 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 22:08

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 21:12

Öhhhh... nem nagyon értem mire gondolsz  :confused:

Nem megvárod, amíg lehúzza a rendszer a netről, hanem letöltöd innen:
http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=hu
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2449 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 25. 23:32

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 22:08

Nem megvárod, amíg lehúzza a rendszer a netről, hanem letöltöd innen:
http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=hu

Hát már így is próbáltam. Letöltöttem újraindítottam a gépet és egyből elkezdtem telepíteni. De így is ugyanazt írta ki :s
                                                Darren Shane

#2450 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:04

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. márc. 25., szerda - 23:32

Hát már így is próbáltam. Letöltöttem újraindítottam a gépet és egyből elkezdtem telepíteni. De így is ugyanazt írta ki :s

esetleg valami spybot vagy ilyesmi progival futatsd át a géped. kárt nem tesz :)

#2451 Felhasználó inaktív   Lissa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 17:03

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:04

esetleg valami spybot vagy ilyesmi progival futatsd át a géped. kárt nem tesz :)

Lefuttattam. Talált is néhány dolgot, kijavította de... semmi változás  :(
                                                Darren Shane

#2452 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 18:53

Idézet: Lissa - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 17:03

Lefuttattam. Talált is néhány dolgot, kijavította de... semmi változás  :(

Jó lenne tudni, hogy melyik rendszerleíró kulcs az!

A Windows mappában található svcpack.log fájlból tán kiderül...

Daemon vagy egyéb virtuális meghajtó van fent a gépen? Ha igen, le kéne szedni.

Csökkentett módban is meg lehet próbálni telepíteni a szervízcsomagot hátha úgy megy...

#2453 Felhasználó inaktív   Bafy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 08:35

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy nem tudok tmát váltani az XP-m alatt.
Csak a régi Win98-as kinézettem lehet. Engem nem zavar,de páromat igen.

Hibát nem ír. Nincs semmilyen hiba üzenet ha váltani próbálom.

A megjelenítés panelon csak fekete képernyő fogad. Próbáltam közvetlen theme-m fájlal módosítani.

Ott azt  írta, hogy hiba történt ellenörizem a fájlok helyét.(:box2: Na de ez összesnek ez legyen a baja, ne már:box2:)

remélem világos mi a bajom. Elöre is Köszi
Bafy

#2454 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 27. 08:42

Kémprogram, hirdetőbot otthagyott szemete csinálhat ilyet, esetleg a témakezelő korrupt (uxtheme.dll) egy korábbi cserekísérlet okán, vagy a témakezelő szolgáltatásnak van baja. Ellenőrizd, hogy fut-e, az uxtheme-nek mi a fájlverziója (és a rendszeré mi).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2455 Felhasználó inaktív   Bafy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 08:55

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 8:42

Kémprogram, hirdetőbot otthagyott szemete csinálhat ilyet, esetleg a témakezelő korrupt (uxtheme.dll) egy korábbi cserekísérlet okán, vagy a témakezelő szolgáltatásnak van baja. Ellenőrizd, hogy fut-e, az uxtheme-nek mi a fájlverziója (és a rendszeré mi).

Ezt pontosan nem értem. Próbáltam cserélni, de nem sikerült.
Eredetire visszacserélni, csak csökkentett üzemódba tudnám megtenni?

#2456 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 27. 09:47

Idézet: Bafy - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 8:55

Ezt pontosan nem értem. Próbáltam cserélni, de nem sikerült.
Eredetire visszacserélni, csak csökkentett üzemódba tudnám megtenni?

Akkor ott van az eb elhantolva. A cserélők rendszerint hagynak ott biztonsági másolatot uxtheme.bak vagy valami más kiterjesztéssel. Az uxtheme védett fájl, tehát rendszer alatt cserélni nem olyan egyszerű. Van erre célprogram, ami először megszünteti a fájl védettségét, majd cseréli és visszaállítja, egyszerűen replacer néven, itt: http://www3.telus.net/_/replacer/
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2457 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 09:52

Volt fent valamilyen témakezelő? Melyik? Uninstallálni kellene rendesen. Ha nem lehet, felrakni, s utána uninstallálni.

Nekem valamelyik StarDock szoftver csinált olyat, hogy szétvágta az asztali elemeket, ikonokat, akármi. Üres, fekete négyzetek mindenütt. Ijesztő volt.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2458 Felhasználó inaktív   Bafy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 09:58

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 9:52

Volt fent valamilyen témakezelő? Melyik? Uninstallálni kellene rendesen. Ha nem lehet, felrakni, s utána uninstallálni.

Nekem valamelyik StarDock szoftver csinált olyat, hogy szétvágta az asztali elemeket, ikonokat, akármi. Üres, fekete négyzetek mindenütt. Ijesztő volt.

Nem volt semmi téma kezelő fent.

Megpróbálom akkor evvel kezdeni valamit, ezzel a replacer-rel. köszi

#2459 Felhasználó inaktív   surazso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 19:27

Sziasztok!

Remélem jó helyen kérek segítséget, eléggé amatőr vagyok. A problémám az lenne, hogy xp-s toshiba laptopot vettem. Feltelepítettem, azt hiszem zökkenőmentesen, de folyton valami 0x7a hibaüzenetet küld nekem. Leállításkor pedig, valami sample nevű dolog lefagy, és nem áll le a gépem!
Mi lehet a gondom??? Aki tud segítsen!!!
Előre is köszi nektek.!
Zsolt

#2460 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 20:54

Idézet: surazso - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 19:27

Sziasztok!

Remélem jó helyen kérek segítséget, eléggé amatőr vagyok. A problémám az lenne, hogy xp-s toshiba laptopot vettem. Feltelepítettem, azt hiszem zökkenőmentesen, de folyton valami 0x7a hibaüzenetet küld nekem. Leállításkor pedig, valami sample nevű dolog lefagy, és nem áll le a gépem!
Mi lehet a gondom??? Aki tud segítsen!!!
Előre is köszi nektek.!
Zsolt

ha nincs rajt sok dolog akkor szerintem reinstall, ha nem megy az xp akkor hardwares baj lesz(a telepítése, de aztán lehet hogy a hibád is ezért van nem akarlak megilyeszteni de nekem kék halálom volt 1000x-a 3 hónapos gépemmel :Đ , és memo hiba volt, de most jó kopp-kopp-kopp)

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.