HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#2501 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 10. 06:53

Idézet: Snexi - Dátum: 2009. ápr. 10., péntek - 5:57

érdekes dolgot kezdett el csinálni az xp-m a minap
amikor bekapcsolom a gépet akkor az xp betöltése után (még nem jött be az asztal) felugrik egy kisablak
ami egyből el is tűnik és utána annál a képernyőnél megáll a gép hogy "az ön személyes beállitásainak betöltése"
nem fagy le,de ott megáll
ha meg nyomogatom az entert hogy elfogadja a kis ablakot akkor úgy jön be az xp mint reinstall elött (az egész xp olyan mint alapmérezetten,de minden adatom megmaradt)
viszont ha nyomok neki egy restartot akkor már nem jön be ez a cucc és betölt normálisan az xp
valaki ráismer erre a problémára vagy megint mehet a reinstall? (1 hónapon belül harmadjára)

Jó eséllyel a felhasználói profil sérült. Eseménynapló ír valamit? Ilyenkor létrehoz egy temp nevű felhasználót és ebben igyekszik működni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2502 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 06:56

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. ápr. 9., csütörtök - 21:53

kettő között; köszi, megnézem!

:respect:

Rejtsd el az ablakot: http://www.microsoft.com/technet/scriptcen...2.mspx?mfr=true A programnév a batch fájl lesz, osztjee. Futtatását meg szerintem tedd be registrybe, vagy kreálj belőle szervizt :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2503 Felhasználó inaktív   Snexi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 10. 07:22

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 10., péntek - 7:53

Jó eséllyel a felhasználói profil sérült. Eseménynapló ír valamit? Ilyenkor létrehoz egy temp nevű felhasználót és ebben igyekszik működni.

egyébként most is a normális profilból gépezem,1 restart után bejön
nincs valami megoldás erre?

Szerkesztette: Snexi 2009. 04. 10. 07:28 -kor

#2504 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 10. 07:45

Idézet: Snexi - Dátum: 2009. ápr. 10., péntek - 7:22

egyébként most is a normális profilból gépezem,1 restart után bejön
nincs valami megoldás erre?

Idézet

Eseménynapló ír valamit?

#2505 Felhasználó inaktív   n_stolz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 04. 11. 21:44

Hali!

Adott egy(szomszédé) FSC notebook(fél éves gép, de a konstrukció kb két éves), megvétel után windows xp telepítés, pár hónapig ment minden rendben.
Majd szólt a tulajdonosa, hogy úgy indul el, hogy az asztal háttere betölt, és kb öt percig nem történik( a merevlemez picit szüttyög) semmi, majd bejönnek az ikonok, ahogy normális esetben. XP frissítés megtörtént, vírus-kémprogram mentes a gép, registrik letakarítva.

Mi lehet a baj?
Köszi előre is!

#2506 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 21:50

Cserélj felhasználót.  :D 
Töredezettségmentesítés, és az asztalon tárolt gigabájtos mappák, képek, filmek, zenék deportálása máshová, az asztalon csak odamutató linkkel.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2507 Felhasználó inaktív   n_stolz 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 11. 22:28

Idézet: csozsi - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 21:50

Cserélj felhasználót.  :D 
Töredezettségmentesítés, és az asztalon tárolt gigabájtos mappák, képek, filmek, zenék deportálása máshová, az asztalon csak odamutató linkkel.

Köszi :respect:
Nem vagyok az illetővel olyan szigorú, mert még csak fél éve ismerkedik az informatikával.
Megpróbálom a leírtakat, remélem segít, ha nem akkor kitalálok vmit :cool:

#2508 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 11. 23:10

Win XP Prof-on engedélyeztem a vendégfiókot, soha, sehova nem adtam meg jelszavat. Következő újraindításkor nem enged be rendszergazdaként, jelszavat kér. Tud valaki segíteni? Sík ideg vagyok!
:banghead:

#2509 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 00:17

Idézet: akaido - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 18:37

1. tipp: Meg kellene próbálni a bejelentkező képernyőnél Kétszer a CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációkat leütni, majd a Felhasználónévhez begépelni: rendszergazda a jelszóhoz semmit se legyen beírva -tehát üres maradjon a jelszó- és így az OK kattintva bejelentkezni. Szerencsés esetben ennek az XP által alapban elrejtett rendszergazda nevű felhasználónak nincs jelszava. Amennyiben sikerül így bejutni az XP-ben a Vezérlőpult/Felhasználói fiókoknál lehet akár minden más felhasználónak jelszót beállítani.
Akkor van baj ha ez sem megy.
2. tipp: Nekem ehhez hasonló esetekre bevált programom a nehezen beszerezhető Hiren's Boot Cd, melyet letöltve az internetről, majd kiírva  CD-re ill. erről kell indítani a rendszert.
A Password Tools résznél az Active Password Changer programmal lehet megkerestetni a .sam fájlokat és üresre állítani "rendszergizdai" jelszót.

A 2.tipp-ért külön köszi.
(hálózatokkal szöszöltem, s ez a xar beállította magának az "admin" jelszót, amit meg sem adtam) :omg:
És a hiren's-el sikerült megcsinálnom.
Hálám örökké üldözni fog. ( :help: ) :Đ
:respect:  :respect:

Ui.: Közben találtam egy passw változtatót, de ez csak 3MB. My Webpage :respect:

Szerkesztette: carr 2009. 04. 12. 00:19 -kor

#2510 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 00:20

2x

Szerkesztette: carr 2009. 04. 12. 00:21 -kor

#2511 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 06:40

Idézet: n_stolz - Dátum: 2009. ápr. 11., szombat - 21:44

Hali!

Adott egy(szomszédé) FSC notebook(fél éves gép, de a konstrukció kb két éves), megvétel után windows xp telepítés, pár hónapig ment minden rendben.
Majd szólt a tulajdonosa, hogy úgy indul el, hogy az asztal háttere betölt, és kb öt percig nem történik( a merevlemez picit szüttyög) semmi, majd bejönnek az ikonok, ahogy normális esetben. XP frissítés megtörtént, vírus-kémprogram mentes a gép, registrik letakarítva.

Mi lehet a baj?
Köszi előre is!

Ilyen lassú reagálást a hálózati kapcsolat szeret okozni, az üresen hagyott LAN csatlakozó esetén az XP megáll gondolkozni, IP-t akar a szerencsétlen. Ha ADSL csatlakozik, akkor is hasonlóképpen ár el, amennyiben nem tud a modem IP-t adni. Megoldás: ADSL esetén a hálózati kapcsolat tulajdonságainál szedd ki mind a négy pipát, nincs ott szükség semmire sem. De főleg a TCP/IP-t. wifi is képes így elszüttyögni, azt, ha nem használja, tiltsd le nyugodtan és mutasd meg neki, hogy tudja engedélyezni (csak a hálózati kapcsolatoknál tiltsd). Feladatkezelőben lesd meg, hogy az 5 perc szünet előtt ki az, aki utoljára indul, illetve CPU-időt eszik, ez is segíthet. Hijackthis is tud mondani esetleg újat. Aztán a végén egy bootvis-t is eressz rá, egyrészt mert az időgrafikonon mutatja, hogy ki és mennyi ideig csinálja, amit csinál, másrészt mert elég jól képes gyorsítani az indítást.

#2512 Felhasználó inaktív   n_stolz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 14:13

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 6:40

Ilyen lassú reagálást a hálózati kapcsolat szeret okozni, az üresen hagyott LAN csatlakozó esetén az XP megáll gondolkozni, IP-t akar a szerencsétlen. Ha ADSL csatlakozik, akkor is hasonlóképpen ár el, amennyiben nem tud a modem IP-t adni. Megoldás: ADSL esetén a hálózati kapcsolat tulajdonságainál szedd ki mind a négy pipát, nincs ott szükség semmire sem. De főleg a TCP/IP-t. wifi is képes így elszüttyögni, azt, ha nem használja, tiltsd le nyugodtan és mutasd meg neki, hogy tudja engedélyezni (csak a hálózati kapcsolatoknál tiltsd). Feladatkezelőben lesd meg, hogy az 5 perc szünet előtt ki az, aki utoljára indul, illetve CPU-időt eszik, ez is segíthet. Hijackthis is tud mondani esetleg újat. Aztán a végén egy bootvis-t is eressz rá, egyrészt mert az időgrafikonon mutatja, hogy ki és mennyi ideig csinálja, amit csinál, másrészt mert elég jól képes gyorsítani az indítást.

:respect:
Rádugtam indítás előtt a lan kábelt(ami folyamatosan adja az dsl-t routerrről), szépen el is indult a szokásos várakozás nélkül. Gondoltam jó, akkor lekapcsolom, kikapcsolásra kattintás után most ide került a várakozás. Majd újra elindítottam, és a bedugott lan kábel ellenére a szokásos várakozás visszatért.
Jelenleg ennyi, belenézek.
üdv

#2513 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 14:30

Helló!

Feltettem a kérdést a notebookos topicban is, de sajna nem kaptam rá választ, remélem, hogy ebben a topciban hamarabb kapok, mivel elég sürgős a dolog...

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet az XP-t felrakni egy gyári Vistás gépre a downgrade alkalmával kapott lemezzel?
Történt ugyanis, hogy leküldtek 2 lemezt is, egyik számomra érthetetlen módon IBM-Lenovo-hoz van, vagyis ez van ráírva, rajta pedig XP SP2.
A másik lehemez egy Application Recovery DVD, ami HP-s és ez kellene nekem, viszont nincs ráírva, hogy lenne rajta valami XP.
Bootolni egyikről sem tudok, HP Recovery Manager-t inditva Vista alól pedig nem talál egyik lemezen sem használható fájlt.
Gondolkoztam azon, hogy nem a downgrade-s XP-t raknám fel, de szeretnék ragaszkodni ehhez.

Aki tudja, mi ilyenkor a teendő, az lenne olyan kedves és leírná? Köszönöm!

#2514 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 12. 20:44

Idézet: didyman - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 6:40

...Aztán a végén egy bootvis-t is eressz rá, egyrészt mert az időgrafikonon mutatja, hogy ki és mennyi ideig csinálja, amit csinál, másrészt mert elég jól képes gyorsítani az indítást.

Azért a BootVis-sel vigyázzunk, tud csúnya dolgokat okozni időnként...
Helyette jó lesz oda egy defrag c: -b is :)

#2515 Felhasználó inaktív   FDave 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 04. 13. 17:09

Hello mindenki!!!

Egy haverom gépe folyton azt jelezte, hogy kevés a hely a C-n.Ezzel semmi baj nincs addig, ameddig filmeket vagy játékokat tölt le, de ő nem töltött le semmit...
A WINDIWS viszont szokatlanul nagy 30GBos mérettel dicsekedik a gépén (nekem 3GB).
Ellenőriztem és a 'C:\WINDOWS\system32\spool\PRINTERS' mappában van pár nagy fájl.
Nektek mi van ebben a mappában?? Mert nekem semmi...
Szóval örülne neki ha valaki megerősítené hogy ezeket a fájlokat nyugodtan törölheti, főleg ha egy vírus...

Mellesleg a 'PRINTERS' nem azt jelenti hogy nyomtatók??? de neki nincs is nyomtatója????  :think:

Szóval teljes a káosz, ha valaki tud adni tanácsot az jól jönne. THX előre  :respect:
cpu:2.0Ghz ram:1GB vcard:256 winyó:160GB
" nem a legjobb, de nekem elég...."

#2516 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 17:27

Nos, volt egy kis vírusom nem is olyan régen, ami után a windows egy kicsit összeomlott. Végülis sikerült leírtanom a vírusokat és a Windowst is sikerült helyreállítani, de azóta furcsa dolgokat művel. Elvileg az SP2 fent van. No de az a problémám, hogy sem a windows updateról se sehogyan nem tudom rápakolni se az SP3-at se semmilyen frissítést. Hozzáférés megtagadva címszóval. Egy újság DVD mellékletén fent volt az SP3 most azt próbáltam meg feltenni, de ez sem sikerült résmentesen lásd lenti kép.

Keresgéltem az interneten összevissza mindenfelé és állítólag itt valami registry beállítás van, ami megakadályozza a frissítést, gondolom a vírus állította át, vagy mittomén. Találtam egy progit: SubInACL.exe, amivel állítólag lehet a registry jogosultságokat nézni/állítani. Nos, nekem a progi el sem indul.

Vajon mi lehet a probléma? És mi lehet a megoldás. Az XP jogtiszta... természetesen.

Szerk.: ja és egyébiránt minden működik rendesen, egyedül a GTA4 nem, mert annak kéne az SP3. Nagyon nem szeretném a Windowst újratelepíteni, jó lenne, ha találnánk valami megoldást. :respect:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Warton 2009. 04. 13. 17:30 -kor

#2517 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 18:10

Idézet: FDave - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 18:09

Mellesleg a 'PRINTERS' nem azt jelenti hogy nyomtatók??? de neki nincs is nyomtatója????  :think:

Szóval teljes a káosz, ha valaki tud adni tanácsot az jól jönne. THX előre  :respect:

Átnéztem 4-5 Winemet. frisset, régit, nyomtatósat, és anélkülit is.
Mindben üres az adott mappa.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2518 Felhasználó inaktív   rohamkocka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 21:36

Idézet: FDave - Dátum: 2009. ápr. 13., hétfő - 17:09

Hello mindenki!!!

Egy haverom gépe folyton azt jelezte, hogy kevés a hely a C-n.Ezzel semmi baj nincs addig, ameddig filmeket vagy játékokat tölt le, de ő nem töltött le semmit...
A WINDIWS viszont szokatlanul nagy 30GBos mérettel dicsekedik a gépén (nekem 3GB).
Ellenőriztem és a 'C:\WINDOWS\system32\spool\PRINTERS' mappában van pár nagy fájl.
Nektek mi van ebben a mappában?? Mert nekem semmi...
Szóval örülne neki ha valaki megerősítené hogy ezeket a fájlokat nyugodtan törölheti, főleg ha egy vírus...

A mappában tárolja a Windows az esetleges nyomtató programjait (virtuálisat is!, PDF, Office ImageWriter, stb.) illetve az esetlegesen megszakadt nyomtatást, hogy később tudja folytatni. Igen, nyugodtan törölhet mindent.
----------
rohamkocka

#2519 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 13. 21:46

Idézet: Suricated - Dátum: 2009. ápr. 12., vasárnap - 21:44

Azért a BootVis-sel vigyázzunk, tud csúnya dolgokat okozni időnként...
Helyette jó lesz oda egy defrag c: -b is :)

Milyen csúnya dolgokat tud csinálni?

#2520 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 08:57

Hali!
A lomtár ikonját hogyan lehet eltüntetni az asztalról?

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.