HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések VII. Értékeld a témát: ***** 9 szavazás

#5281 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 28. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Chabi - Dátum: 2012. 11. 27. 16:11

Táp múkodik ?

Valahogy csak kiírta azt a hibaüzenetet... :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5282 Felhasználó inaktív   dzsonmclean 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 28. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 28. 09:14

A töknek kellett kiszedni-formázni a működő, belakott rendszert hordó lemezt? Esetleg egy egyszerű kontakt hiba miatt túrázol feleslegesen, mert a jelek szerint nem a HDD/fájlrendszer felől van probléma, eleve kár volt hozzányúlni. Zsivágó amit írt, az érdemes (lett volna..) végrehajtani, meg a lemez kábelét másik alaplapi aljzatra rádugni, lehet, hogy ennyi baja lesz, de amögött rendszerint déli híd forraszhibája áll.

Kábelcsere ,másik alaplapi csati,másik-külső táp-alaplapra+ vinyóra-----ezek mind megvoltak első lépésben
Bios beállításokal nem teljesen vagyok tisztába pl:mi az a non-raid ?
kipróbáltam így is úgy is semmi reakció :(

#5283 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 28. 11:46

Üzenet megtekintéseIdézet: dzsonmclean - Dátum: 2012. 11. 28. 11:06

Kábelcsere ,másik alaplapi csati,másik-külső táp-alaplapra+ vinyóra-----ezek mind megvoltak első lépésben
Bios beállításokal nem teljesen vagyok tisztába pl:mi az a non-raid ?
kipróbáltam így is úgy is semmi reakció :(

CD-DVD-t, másik eszközt hogy ismeri fel? Lemezen tüskepárok hogy vannak dugaszolva? És a pontos alkatrészek, típus szerint is érdekesek.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#5284 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 28. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 28. 11:46

CD-DVD-t, másik eszközt hogy ismeri fel? Lemezen tüskepárok hogy vannak dugaszolva? És a pontos alkatrészek, típus szerint is érdekesek.

Még azt sem tudjuk, hogy IDE vagy SATA HDD-ről van szó, egyedül volt-e vagy volt másik IDE és/vagy SATA eszköz mellette, alaplap gyártó/típus stb. hiányzik.

"Van egy piros autóm. Egyszercsak nem indult. Kivettem az akkumulátort, villáskulccsal rövidre zártam, feltöltöttem és egy másik autóba beszerelve azt indítja. Mi a baj az én piros autómmal?" :think: :eek: :lama:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5285 Felhasználó inaktív   dzsonmclean 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 28. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 11. 27. 14:16

Tudni kéne azt a konfigot, ami sztrájkol. Egy szétszed-kipucol-újra összerak műveletsor szokott időnként segíteni + egy CMOS clear.

Köszönet és ezer hála :banana: :dance:
CMOS clear meghozta a sikert
Újra müxik

Mégegyszer:KÖSZÖNÖM (ezer hála)

#5286 Felhasználó inaktív   vika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 09:47

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémában:A következőket írja ki a gép: „A dokumentumot nem lehet bejegyezni, így más dokumentumból nem lehet hivatkozást létrehozni hozzá.” Másolni, menteni fájlokat, mappákat nem lehet. RPC hibát ír ki. Active-x, Com alkalmazás hiba, CD-DVD nem működik. Kezelőpultgyökér, lemezkezelő üres.

A felhasználói fiókók nem jelennek meg, felügyeleti eszközökben a rendszergazda, vendég, súgó, stb le van tiltva, tulajdonságokra kattintva nem hoz ki semmit. A felh. Fiókok nem jelennek meg.Nem jelenik meg a programok ikonja a tálcán. „A rendszer-visszaállítás nem tudja megvédeni a számítógépet”, újraindításkor, csökkentett módban, rendszergazdaként sem működik.

Előre is köszönöm.

#5287 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vika - Dátum: 2012. 12. 06. 09:47

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémában:A következőket írja ki a gép: „A dokumentumot nem lehet bejegyezni, így más dokumentumból nem lehet hivatkozást létrehozni hozzá.” Másolni, menteni fájlokat, mappákat nem lehet. RPC hibát ír ki. Active-x, Com alkalmazás hiba, CD-DVD nem működik. Kezelőpultgyökér, lemezkezelő üres.

A felhasználói fiókók nem jelennek meg, felügyeleti eszközökben a rendszergazda, vendég, súgó, stb le van tiltva, tulajdonságokra kattintva nem hoz ki semmit. A felh. Fiókok nem jelennek meg.Nem jelenik meg a programok ikonja a tálcán. „A rendszer-visszaállítás nem tudja megvédeni a számítógépet”, újraindításkor, csökkentett módban, rendszergazdaként sem működik.

Előre is köszönöm.

Mivan???? :eek:

Na ennek fuss neki még egyszer! :lama:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#5288 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 11:38

Sziasztok!

Előre is köszönöm.

Ez arra utal, hogy az RPC nem tud elindulni, tiltott, nem fut, korrupt. Lehetséges okok: Lemez logikai (fizikai!) hibája, féreg jelenléte. Hirens lemezéről indítsd el a mini XP-t, ott egy chkdsk /p a merevlemezre, majd a hirensen lévő registry editor PE-vel húzd be a registryt és a felhasználói fiók gyökerét is. A remote HKLM/system/currentcontrolset/services útvonalon az RPC kiszolgálót (rpcss) keresd elő. Ellenőrizd az elérési utat/parancssort (%SystemRoot%\system32\svchost.exe -k rpcss) és az indítás típusát (start type 0x2). A függőségeket érdemes még megnézni, a dependendonservice bejegyzés alattiakat keresd ki a fából és ott is ugyanezeket nézd meg.

#5289 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 11:51

Sziasztok!

Előre is köszönöm.

Szép történet, de mit köszönsz? Nem volt kér(d)és. Amúgy meg ez a leírás arról tanúskodik, hogy szét van cseszve rajta a Win, én ezt nem Hirens CD-vel javítanám, hanem kő kemény reinstallt nyomnék a szájába. Pláne, ha nincs a fél világ progija telepítve rá.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5290 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 12:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 06. 11:51

Szép történet, de mit köszönsz? Nem volt kér(d)és. Amúgy meg ez a leírás arról tanúskodik, hogy szét van cseszve rajta a Win, én ezt nem Hirens CD-vel javítanám, hanem kő kemény reinstallt nyomnék a szájába. Pláne, ha nincs a fél világ progija telepítve rá.

Beszélsz ám hülyeséget te is néha. Egy szolgáltatás van elkúrva, amitől függ egy csomó minden más, mi azon a szétcseszett rendszer? Ne izélj már, komolyan mondom, néha olyan vagy, mint a szomszéd Vér István.

#5291 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 12. 06. 12:10

Beszélsz ám hülyeséget te is néha. Egy szolgáltatás van elkúrva, amitől függ egy csomó minden más, mi azon a szétcseszett rendszer? Ne izélj már, komolyan mondom, néha olyan vagy, mint a szomszéd Vér István.

Meg te is néha. Azért van a fórum, hogy ne csak egy nézőpontot kapjon. Férgek, "szakszerű" rendszertisztító programok szoktak ilyen művelni. Néha egyszerűbb és gyorsabb újratelepíteni, és a szarokat nem visszatenni.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#5292 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 12. 06. 12:20

Meg te is néha. Azért van a fórum, hogy ne csak egy nézőpontot kapjon. Férgek, "szakszerű" rendszertisztító programok szoktak ilyen művelni. Néha egyszerűbb és gyorsabb újratelepíteni, és a szarokat nem visszatenni.

Konkrétan te kötöttél bele a dologba azzal, hogy nem a hirenhez nyúlkálnál, hanem a telepítőlemezhez. Ha meg a lemez döglődik, vagy csak egyszerű fájlrendszerhiba áll a dolog mögött, akkor az le van szarva, mi? Nyomjuk újra, az a menő, az a gyors (igaz, hogy néha), aztán majd szopjunk vele, ha kiderül, hogy nem ez a baja, meg ha boot szektorból nyomult a féreg, akkor is jót dolgoztunk a semmiért, aztán majd amikor kiderül, hogy a fájlrendszer kissé keresztcsatolt, akkor meg megint jön a probléma, hogy nem volt mentve, de szar a szent kép, dokument, miegyéb. Ennél kicsit szakmaibb fórum vagyunk, basszameg. Itt nem nézőpontot mesélek, hanem tapasztalatot, konkrétan ilyen hibajelenséggel. 5 perc megoldani.

#5293 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 12. 06. 14:26

(igaz, hogy néha)
Szép a beismerés :-D

ha boot szektorból nyomult a féreg, akkor is jót dolgoztunk a semmiért
Ez igaz, azt nem mondtam, hogy víruskergetővel nem nézném át, vagy újra telepítésnél nem csinálnék újat. Bár aki mostanság MBR-es kártevőt szed össze, az tényleg mérhetetlen balfasz.

Itt nem nézőpontot mesélek, hanem tapasztalatot, konkrétan ilyen hibajelenséggel. 5 perc megoldani.
Jó, ezt nem írtad, hogy neked _konkrétan_ ugyanezzel a hibával van tapasztalatod, nekem az "egy szolgáltatás" részből az jött le, hogy fingod sincs róla. Ilyen hibával még nem találkoztam. Szolgáltatásnál nem elég csökkentett mód és ott minden szolgáltatást engedélyezni?

Szerkesztette: Raynes 2012. 12. 06. 15:53 -kor

#5294 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 06. 18:04

Illetve nem kötöttem bele semmibe, csak egyszerűen leírtam egy másik utat. Tczszhittszcimeön nagyon ingerlékeny ma, biztos Tündérvirág elfoglalta a konyhai számítógépet :-D

#5295 Felhasználó inaktív   mikcsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 09:27

Sziasztok. Találkozott mostanában valaki olyan problémával hogy az XP rendszerek megbolondulnak és nem kapnak hálózati címeket? IP,maszk, stb.

Állítólag valami vírus. Rendszer visszaállítással szoktam orvosolni, csak érdekelne hogy más is észre vette-e mostanában. Már pár géppel találkoztam az utóbbi egy hétben, valamint más is mondta már aki foglalkozik gépekkel felénk.
Esetleg érdeklődnék hogy hátha tud valaki valami pontosabb infót adni a jelenségről.

#5296 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: mikcsek - Dátum: 2012. 12. 11. 09:27

Sziasztok. Találkozott mostanában valaki olyan problémával hogy az XP rendszerek megbolondulnak és nem kapnak hálózati címeket? IP,maszk, stb.

Állítólag valami vírus. Rendszer visszaállítással szoktam orvosolni, csak érdekelne hogy más is észre vette-e mostanában. Már pár géppel találkoztam az utóbbi egy hétben, valamint más is mondta már aki foglalkozik gépekkel felénk.
Esetleg érdeklődnék hogy hátha tud valaki valami pontosabb infót adni a jelenségről.

Vagy a winsockban volt elrontva valami, vagy talán tdsskiller hozta le, valami .sys filé volt, meg nem mondom, túl egyszerű volt megfejteni ahhoz, hogy megjegyezzem :Đ .

#5297 Felhasználó inaktív   vika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 09:52

Sziasztok!

Fő probléma, hogy a rendszergazda és az alkalmazások le van tiltva, hogyan lehetvissza aktiválni? Install hiba, Comalkalmazás hiba van.

#5298 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 19. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 12. 11. 10:53

valami .sys filé

Na, olyat se ettem még :Đ

#5299 Felhasználó inaktív   vika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 07:43

Sziasztok!

Hogyan lehet visszaaktiválni a rendszergazdát és az alkalmazásokat? Rendszergazda tiltotta le.

#5300 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 27. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: vika - Dátum: 2012. 12. 27. 07:43

Sziasztok!

Hogyan lehet visszaaktiválni a rendszergazdát és az alkalmazásokat? Rendszergazda tiltotta le.

Megkérdezed a rendszergazdát. Ha a melóhelyeden gép, akkor okkal van letiltva és ahhoz nem kapsz segítséget, hogy a kollégát átbasszuk. Ha már nem céges vas, akkor meg segíteni fog.

Téma megosztása:

• (276 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 263
  • 264
  • 265
  • 266
  • 267
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.