HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 14:53

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 12:17

Csak hogy értsék a szerényebb képességűek is: aki most hűséges Mediumos, nem fog többet fizetni az új akciós-hűséges Silverért. :)

Ezt a hozzászólást elraktam, ha nem lesz igazad fizetsz 1 sörit nekem  ;)

#162 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 14:57

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 14:53

Ezt a hozzászólást elraktam, ha nem lesz igazad fizetsz 1 sörit nekem  ;)

Tudod mit, belefér. :D
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#163 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:07

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 13:17

Csak hogy értsék a szerényebb képességűek is: aki most hűséges Mediumos, nem fog többet fizetni az új akciós-hűséges Silverért. :)

őőőő.... lehetséges, hogy mint olyan a medium megszűnik akkor is, ha hűség van?  valahova átraknak?

#164 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 15:08

Idézet: kisgabo - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 15:07

őőőő.... lehetséges, hogy mint olyan a medium megszűnik akkor is, ha hűség van?  valahova átraknak?

Olvass már picit vissza, nemrég NSD szépen, GYIK stílusban leírta a lényeget.

ITT

Szerkesztette: moq 2008. 03. 02. 15:10 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#165 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 16:04

Azert nagyon kivancsi leszek az uj csomagok akcios araira, mert ha abbol indulok ki, hogy eleg nagynak kell lennie a kulonbsegnek a listaar es a huseges ar kozott, hogy eleg nagy legyen a lemondas koltsege, akkor megint a meglevo huseget alairt elofizetok fognak tobbet perkalni par ezressel, mig a folyton ugralok meg elvezik. Hogy ez miert jo nem tudom megerteni, hisz szolgaltatonak is nyilvan tobbe kerul az uj elofizeto, mint normalis hozzaallassal megtartani a husegeseket.

Hogy arrol ne is beszeljunk, hogy hogy lesz eleg savszel erre, mert hogy meg most is igen eroteljes priorizalassal tudjak csak eletben tartani a halozatot. Ha meg akkora tartalek van az uploadban, akkor miert is kellett azt eddig ennyire visszafogni?

Szerkesztette: repattila 2008. 03. 02. 16:08 -kor

#166 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 16:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 12:13

Ezeket a listaárakból feltételezed, de honnan tudod, hogy mennyi lesz az akciós ára az egyes csomagoknak? Hidd el, a marketing nem hülye, és józan pillanataikban ezeket ők is végiggondolták ;)

Nem cseszünk ki így a mediumosokkal, nem kell izgulni. Ha meglátod a hűséges árakat, le fogsz menni hídba.

szerk: helyesírás

Hát jó lenne tudatni a "hűséges" ügyfelekkel időben, hogy mi mennyibe fog kerülni, mert sokkal, de sokkal nehezebb új ügyfeleket szerezni, mint a régieket megtartani. Habár manapság az sem egyszerü dolog, föleg így nem!!!  Ugyanis, mint korábban írtam, hogy a digi bekötés a nagy igényekre való tekintettel min. 2-3 hét a rendeléstől számítva. Nekem is többek között márc végén já le a chello hűségem. Ahhoz, hogy tudjak/tudjunk  lépni , ahhoz jó lenne tudni a lehetőségeket. Az egyiket tudom - az a digi, a másikat (UPC) nem. Namármost  szerintem min. 7-8% ügyfélnek jár le márc. végén a "UPC hűsége", s ezek közül egyre többnek ott lóg a digi kábel is az ajtaja elött !!!
Ha a marketing tényleg "nem hülye" akkor ezt miért nem teszik közzé időben. A marketing ugyanis nem tanult  a kábel tv ügyfélvesztésből sem, mert mire felébredtek csipkerózsika álmukból, addigra sok ezer ügyfél elvándorolt a lavoros, majd a koaxos digi irányában. Ott is a hűséges elöfizetőket szopatták dupla annyi árért az új előfizetőkkel szemben. Most tudják adni majdnem annyiért, mint a konkurencia. No ez kerül igazán sokba, ha nem tudjátok fölvenni a kesztüt időben. Ugyanis a padlóról felállni már sokkal nehezebb.
Én azért drukkolok Nektek, de sztem a  fél vezérkart ki kellene rúgni, a másik felét pedig lecserélni. A két idióta reklám arcról nem is beszélve, ami sztem közel sem hoz annyit, mint amennyit visz  :D . A T_Comnál azért még talán valamivel jobbak vagytok.

#167 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 16:10

Idézet: gap - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 16:08

de sztem a  fél vezérkart ki kellene rúgni, a másik felét pedig lecserélni.

Elég lazán adnád elő...
Make love not Wor.

#168 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 16:37

Hihetetlen mennyi marketing+gazdasági+infós szakember lett itt hirtelen. A Q1 akciók e hónapban érnek véget, március 31-én mindenki megtudja mik az újak. Ha úgyis akkor járnak le a hűségek, csak meg tudjátok várni. Én inkább arra figyelmeztetnék mindenkit,  hogy márciusban senki ne kössön új előfizetést vagy hűséget, ha nem muszáj.

Szerkesztette: moq 2008. 03. 02. 16:40 -kor

#169 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 17:00

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 16:37

Hihetetlen mennyi marketing+gazdasági+infós szakember lett itt hirtelen. A Q1 akciók e hónapban érnek véget, március 31-én mindenki megtudja mik az újak. Ha úgyis akkor járnak le a hűségek, csak meg tudjátok várni. Én inkább arra figyelmeztetnék mindenkit,  hogy márciusban senki ne kössön új előfizetést vagy hűséget, ha nem muszáj.

Én egy tv csatorna hűséget szeretnék hoszabítani de nem engedi. :reklamacio:

#170 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 17:03

Idézet: gap - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 16:08

Hát jó lenne tudatni a "hűséges" ügyfelekkel időben, hogy mi mennyibe fog kerülni

Hó végére meg fogod tudni. Ez mindig is így volt hogy az ÁSZF 1 hónappal előbb kell nyílvánosságra hozni, mint a tényleges csomag bevezetékeset és UPC mindig is e szerint cselekedett. Az akciós árakat teljesen értelmetlen lenne kirakni az oldalra, amíg ahozzá kapcsolódó termékeket nem is lehet megrendelni.

Idézet

Ugyanis, mint korábban írtam, hogy a digi bekötés a nagy igényekre való tekintettel min. 2-3 hét a rendeléstől számítva. Nekem is többek között márc végén já le a chello hűségem. Ahhoz, hogy tudjak/tudjunk  lépni , ahhoz jó lenne tudni a lehetőségeket. Az egyiket tudom - az a digi, a másikat (UPC) nem.

Nem igazán értelm a dilemmádat. Ha van lehetőséged LAN-os netet kötni, akkor mi a fenéről kellene dönteni? Ha meg nincs akkor úgyis ráérsz kivárni azt az 1 hónapot, amíg megtudod milyen feltételek mellett migrálhatsz. Az akinek van lehetősége LAN-os netre, elég idióta ha mellett azon áll neki filózni mit is válasszon. Elég egyértelmű hogy a LAN technológialag sokkal fejlettebb mint a DOCSIS, ha van rá lehetőség nem kérdéses a választás. Ez még akkor is így lenne ha Digi normál árszinten 5-9 ezer között árulná a termékeit az ADSL vagy kábelnetes szolgáltatók csomagjaival egy árszinten. De ráadásul még féléért is adják a szolgáltatásukat, mint világszerte bárki más, így aztán végképp nem értem mit kell filózni egy ilyen döntésen. Vagy azt hiszed UPC majd alákínál a Diginek és tőle még olcsóbban megkapod? Ők majd ezer forintért fogják kínálni a 20/20 Mbps-et? Ha így hiszed akkor nagyon nagy tévedésben vagy.

#171 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 17:04

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 16:37

Es miert lenne ez torvenyszeru, hogy akkor jarjanak le a husegek, nekunk pl egy honapja jart le, es persze mult heten meg is hosszabitottuk, de valahogy a kedves ugyfelszolgalatos nem emlitette az uj csomagokat...ilyen kis aprosagokon mulna, hogy most nem ereznem ugy, hogy at lettem verve.

#172 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 17:10

Idézet: repattila - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 17:04

Es miert lenne ez torvenyszeru, hogy akkor jarjanak le a husegek, nekunk pl egy honapja jart le, es persze mult heten meg is hosszabitottuk, de valahogy a kedves ugyfelszolgalatos nem emlitette az uj csomagokat...ilyen kis aprosagokon mulna, hogy most nem ereznem ugy, hogy at lettem verve.

Nem törvényszerű, de negyedév végén mindig sokaknak jár le. Nekik szóltam. Az ügyfélszolgálatost ne hibáztasd, valószínűleg nem tudott róla, de ha tudja, akkor se fog lebeszélni Téged arról, hogy most kösd meg, mert akkor kirúgják.

#173 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 17:26

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 17:10

Nem törvényszerű, de negyedév végén mindig sokaknak jár le. Nekik szóltam. Az ügyfélszolgálatost ne hibáztasd, valószínűleg nem tudott róla, de ha tudja, akkor se fog lebeszélni Téged arról, hogy most kösd meg, mert akkor kirúgják.

Nyilvan nem az ugyfelszolgalatost hibaztatom, hanem a fonokeit.

#174 Felhasználó inaktív   gap 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 17:27

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 17:03

Hó végére meg fogod tudni. Ez mindig is így volt hogy az ÁSZF 1 hónappal előbb kell nyílvánosságra hozni, mint a tényleges csomag bevezetékeset és UPC mindig is e szerint cselekedett. Az akciós árakat teljesen értelmetlen lenne kirakni az oldalra, amíg ahozzá kapcsolódó termékeket nem is lehet megrendelni.

Nem igazán értelm a dilemmádat. Ha van lehetőséged LAN-os netet kötni, akkor mi a fenéről kellene dönteni? Ha meg nincs akkor úgyis ráérsz kivárni azt az 1 hónapot, amíg megtudod milyen feltételek mellett migrálhatsz. Az akinek van lehetősége LAN-os netre, elég idióta ha mellett azon áll neki filózni mit is válasszon. Elég egyértelmű hogy a LAN technológialag sokkal fejlettebb mint a DOCSIS, ha van rá lehetőség nem kérdéses a választás. Ez még akkor is így lenne ha Digi normál árszinten 5-9 ezer között árulná a termékeit az ADSL vagy kábelnetes szolgáltatók csomagjaival egy árszinten. De ráadásul még féléért is adják a szolgáltatásukat, mint világszerte bárki más, így aztán végképp nem értem mit kell filózni egy ilyen döntésen. Vagy azt hiszed UPC majd alákínál a Diginek és tőle még olcsóbban megkapod? Ők majd ezer forintért fogják kínálni a 20/20 Mbps-et? Ha így hiszed akkor nagyon nagy tévedésben vagy.

Én csak egy esélyt kívántam adni a upc-nek. Ezért sztem minimum elvárható - hogy IDŐBEN közölje, hogy milyen szerződéskötési lehetőségeim lenne a jelenlegi hűségem lejárta után. Az akciókat mindenhol idöben közlik, csak ezekszerint a upc-nél nem. Nem értem amúgy milyen hátrányt szenvedne a cég, ha holnap közzétennék a márc 31-töl esedékes akciós árakat.Sztem ebböl csak elönye lehetne. Az meg  evidens, hogy a hűség lejárta elött  senki nem köt új szerződést, mivel van élő szerződése. A leendő ügyfelek meg azért nem, mert  hülyék lennének lekötelezni magukat, amikor pár hét múlva (feltételezem) kedvezöbb feltéteklekkel is megtehetik majd.

Igen valószínű 100-ból kb egyedüli hülye vagyok, aki ezen gondolkodik egy sec-nál tovább. Amúgy nem letöltésre használom az internetet. Havi forgalmam nem éri/érte el soha az 5 GB-ot, s valószínű a következökben sem változik a netezési szokásom.

Alternatíva:
1. Várok márc. 31.-ig. Az új UPC-s árak megfelelnek a kável tv mellé (bronze: br. max:3000 Ft)  az elképzeléseimnek, s új szerődést kötök.  :up: UPC
2. Várok márc. 31-ig. Az új  UPC-s árak nem felelnek meg az elképzeléseimnek, ezért átállok 2-3 hétre listaáras elöfizetőnek, amig bekötik a digi LAN-t, stovább állok  :down: UPC
3. Megrendelem holnap a digi szolgáltatást, amit minden bizonnyal a upc hűségem lejártáig bekötnek.  :up: DIGI

A 3.at választottam  ;)

#175 Felhasználó inaktív   Auruma 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 03. 02. 18:30

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 15:27

minimum 1280/256 vs start 512/256
medium 5120/768 vs bronz 2048/1024
extreme 10240/1024 vs ezust 10240/2048
professional 20480/1024 vs arany 20480/3072

ezek lennenek az uj csomagok parositva a regiekkel. na most a ket nagyobb elorelepes, a ket kisebb visszalepes. talan emlekeztek, nagyjabol egy evvel ezelott abbol volt balhe, hogy a dolgozonetesek nem extremet hanem mediumot kaptak. remelem a dolgozonet az uj aszf szerint nem a bronz csomagot jelenti...  :think:

Most akkor ez azt jelenti, hogy pl nekem van egy mediumom  5120/768 és ezt akarják redukálni 2048/1024 -ra?
Hát most mit mondjak, majdnem kiugrok a bőrömből... :reklamacio:
Ez számomra kitolásnak tűnik  :down:

#176 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:35

Olvass vissza picit több mindent.

#177 Felhasználó inaktív   Auruma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:42

Idézet: repattila - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 17:04

Hello Repi!

Összeegyeztethetelen lenne, ha elmondaná...
Azt viszont én sem értem, hogy a több éve hűséges ügyfeleket miért kell büntetni... (ill. értem, csak elfogadni nem tudom) :mad:

#178 Felhasználó inaktív   Auruma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:43

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 18:35

Olvass vissza picit több mindent.

Ok.  :)
Jól haladok...

#179 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:53

Hopp, beugrott a digis szórólap. UPC vs DIGI
Keeping the funk alive

#180 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 02. 18:54

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 17:10

Ugyan már királylány.
Sosem beszélünk egy-egy emberről, netán egy-egy üfszolgálatosról.
Mindig egy cégről beszélünk.
Felteszem, hogy ezt verik bele az emberek fejébe ott is. Az üfszolgálatos maga a "a" cég akkor, amikor ügyet kell intézni.
A technikus "a" cég, amikor le kell kötni egy hbo-t, vagy felszerelni egy kábelmodemet.
Stb, stb.
Aki nem policy szerint dolgozik, azaz nem azt csinálja amiért megfizetik, az nyilván az állását kockáztatná.

Tehát, az üfszolgáknak amit kiadnak, és amit ők mondanak, az maga a cég.
Ezt lassan ideje lenne megtanulni, vagy nem úgy csinálni, mintha nem tudnák.

Mellesleg, ha a tv-nél nem lesz hűség akkor a netnél hogy lesz? Vagy ott is lesz, itt is lesz?
Akkor ki fogja betartani az Eu-s hűségszerződés ellenes instrukcióit?

Továbbra sem kerek itt a dolog.

Lehet hülyézni, de az a helyzet, hogy az efi az , aki fizet, és akiből a cég él.

Ha nagyon muszáj, ma már kiváltható a UPC szinte bárhol, még ha rosszabb szolgáltatással is, tehát nincs hozzákötve az ügyfél.
Nyilván, eddig azért volt ott az ügyfél, mert megfizethetően, megfelelő minőséget adott, vagy legalábbis tűréshatáron belül.
Ha most kicsit rákapcsolnak a fejőgépen, akkor lehet, hogy fordítva sül el, és megtudják,, hogy az előfizetők túlnyomó többsége pont annyit költ a UPC különféle szolgáltatásaira, amennyit megengedhet magának. Magasabb szolgáltatást nagyobb áron nem fog venni, visszakapcsol, vagy lemond.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.