HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#3001 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 21. 06:37

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 0:42

Elég szar jós lennél. Mostani állapotok mik a mobil 3G-ben? Fővárosban pár megabit, 5 giga korlát, havi 6 pénzért, DC/torrent korlátozva? Ráadásul 1.5 napja a Deák térnél elég jól döcög, volt már jobb is.

Mobilnet elég sokára fogja helyettesíteni a 24h kábeles kapcsolatot. Én meg majdnem tudom miről beszélek, van 2 szolgáltatótól mobilnetem, idehaza 2 kábelesem, de anyóshoz is vettem kábelest, mert sokat vagyok arrafelé, mobilnet meg pont ott gyenge. Ügyfelekről nem is beszélve.

Szerintem ebben spec igaza lehet, csak nem a következő 10 évben, hanem mondjuk 20-30-ban :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#3002 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 21. 08:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 23:42

Elég szar jós lennél. Mostani állapotok mik a mobil 3G-ben? Fővárosban pár megabit, 5 giga korlát, havi 6 pénzért, DC/torrent korlátozva? Ráadásul 1.5 napja a Deák térnél elég jól döcög, volt már jobb is.

Mobilnet elég sokára fogja helyettesíteni a 24h kábeles kapcsolatot. Én meg majdnem tudom miről beszélek, van 2 szolgáltatótól mobilnetem, idehaza 2 kábelesem, de anyóshoz is vettem kábelest, mert sokat vagyok arrafelé, mobilnet meg pont ott gyenge. Ügyfelekről nem is beszélve.

fővárosban pár megabit? aha, hát nemtudom szerintem a 14mbit, az tény hogy pár, de 7 pár. ami már most több mint az UPC-m.

5giga korlát? ajaj, tényleg hol is kezdte az UPC? 15giga? vagy még annyise? És mobil hálozatról beszélünk bocs... 5giga, micsoda korlát lehet hogy httpzésre már most jobb mint az UPC, ráadásul nem helyhez kötött.
Notebook elterjedésével már most rengetegen tértek át a mobil internetezésre. (főleg a munkakörzetekben.)

És még nem beszéltem az iphone, HTC és egyéb MDA okostelefonokról.

24h-ás kábeles kapcsolat? :D mikor? amikor nem száll el a jó minöségü webstart modem? :D nevetséges, de a mobil huwaei márkáju eszközök kicsit jobbak. Vicc hogy kevesebbszer szakadok 3gröl mint kábeles kapcsolatról, és még a válaszidök most jobbak a 3g-s szolgáltatáson, és nincs olyan hogy request timeout, minden 25dik ICMP packet után... pff...

az hogy vannak helységek ahol a 3g-s szolgáltatások gyengélkednek, még accespoint telepités kérdése. és valjuk be, eléggé elkezdett terjedni az utobbi 1 évben.

Szerkesztette: wladan 2008. 11. 21. 08:53 -kor

#3003 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 08:45

Idézet: moq - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 6:37

Szerintem ebben spec igaza lehet, csak nem a következő 10 évben, hanem mondjuk 20-30-ban :)

20-30év? hát lehet hogy te nem ebbe a világba születtél. bár lehet hogy te még a dialup 14.4-es modemnél tartasz.

szerintem a UPC visszafejlödik, nem elöre, szal szar jós lennél, mert ezt nem nehéz überelni...

(Lehet hogy az agyad helyén is stop tábla van)

Szerkesztette: wladan 2008. 11. 21. 08:49 -kor

#3004 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 08:50

Érdekes, hogy mindenki beleköt valamibe, de választ azzal kapcsolatba hogy mondjatok három okot amiért az UPC jobb mint a többi szolgáltató, már nem sokan mondtak... Nem sokan?! egyáltalán nem...

jólvan srácok, köszönöm ez azt hiszem felért egy válasszal is.

továbbiakban meg lehet mentegetözni.

:*

#3005 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 09:01

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2008. nov. 20., csütörtök - 22:53

egyébként a magas pingről annyi,t hogy nézd meg hogy magyar szerverekre milyen. ha jó (csúcsidőben is) akkor nem feltétlen az upc sara, hanem egy nemzetközi peering szarakszik, most pl az interoute-ra jellemző, t-home, tvnetwork, ruby stb ügyfelek is szívnak emiatt.

semmi baja a nemzetközi gerincnek. ADSL oldalról nézve ugyanolyan jó mint Mo.-n az UPC meg "korlátozta" Mo.-ra :D

#3006 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 10:03

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 8:50

Érdekes, hogy mindenki beleköt valamibe, de választ azzal kapcsolatba hogy mondjatok három okot amiért az UPC jobb mint a többi szolgáltató, már nem sokan mondtak... Nem sokan?! egyáltalán nem...

Nekem pl. azért jobb a UPC, mert már ki van építve, működik és stabil. Más szolgáltató csak akkor jöhetne, ha visszaköttetnénk a telefont, amit nagy örömmel mondtunk vissza még öt-hat évvel ezelőtt, és jobb szolgáltatást, kedvezőbb árakat tőlük se kapnánk.

A három ok tehát:
- Elégedett vagyok a szolgáltatással
- Nagyságrendileg az árazás is ugyanaz, mint a kisvárosomban elérhető konkurenciánál (most ilyen +/- 200 Ft-okon ne akadjunk föl, köszönöm)
- Más szolgáltatót választva sok szopás után (telefon visszaköttetése, várni a szakikat, hogy ezt lebontsák, azt bekössék, közben ugye az internet se megy) ugyanoda jutnék, mint ahol most vagyok.

#3007 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 10:50

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 10:03

Nekem pl. azért jobb a UPC, mert már ki van építve, működik és stabil. Más szolgáltató csak akkor jöhetne, ha visszaköttetnénk a telefont, amit nagy örömmel mondtunk vissza még öt-hat évvel ezelőtt, és jobb szolgáltatást, kedvezőbb árakat tőlük se kapnánk.

A három ok tehát:
- Elégedett vagyok a szolgáltatással
- Nagyságrendileg az árazás is ugyanaz, mint a kisvárosomban elérhető konkurenciánál (most ilyen +/- 200 Ft-okon ne akadjunk föl, köszönöm)
- Más szolgáltatót választva sok szopás után (telefon visszaköttetése, várni a szakikat, hogy ezt lebontsák, azt bekössék, közben ugye az internet se megy) ugyanoda jutnék, mint ahol most vagyok.

Elégedet vagy a szolgáltatással? Kevesen mondják ezt, van kivétel.

ár? ez nem ok, pláne ha ugyanaz mint máshol, és szerintem a szolgáltatás máshol szinvonalasabb, az én példámból kiindulva, föleg a semminél minden jobb. És ezt mondom ugy hogy ez elött 7évig volt ADSL-em és se a modemmel se a sávszélességemmel (külföld felé) nem volt sohase gond.

más szolgáltatót választva sok szopás van? ez megint csak hely függő, ha van ADSL központ a közelben, nem hiszem hogy sok szopás van, behuzni egy UTP-t és egy adsl modemet berakni. a telefon meg hanyagolható, egyre kevesebben használják. megmerem kockáztatni hogy arról is lemondok ennek az érdekében, ezáltal minimum 1000Ft-ot takaritok meg.

Nem gyöztél meg.

#3008 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 11:06

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 10:50

Nem gyöztél meg.

Nem is ez volt a célom. Te kértél három okot, miért jobb a UPC, mint a többi szolgáltató. Én mondtam neked hármat, de azt ne várd tőlem, hogy kimondjam az Egész Világra Érvényes Nagyigasságot.

Viszont te sikeresen belekötöttél mindhárom okba, amivel viszont én nem tudok mit kezdeni, mert hiába van nagyongyorsnet nagyonolcsón Tokióban, ha én nem ott lakok, és ne haragudj, de azzal a résszel bizony sok szopás van, hogy behúzzák az UTP-t, telefonvonalat, satöbbi, akár van a közelben ADSL központ, akár nincs. Ha utána ugyanazon az áron ugyanolyan minőségű szolgáltatást kapok (most hagyjuk azt, hogy Pistikének Mucsaröcsögén egekbenszántó pingje van kelet-honolului COD szerverekre, meg Józsikának Bivalyszentszittyón tíz perc alatt harminc perc alatt jön le egy blúréjlemez, ezekre a problémákra úgy őszintén teszek magasan), nyilván nem fogok otthon maradni várni a szakikra, ha közben elmehetek dolgozni is.

#3009 Felhasználó inaktív   kelemenbandi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 11:31

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 8:42

"az hogy vannak helységek ahol a 3g-s szolgáltatások gyengélkednek, még accespoint telepités kérdése. és valjuk be, eléggé elkezdett terjedni az utobbi 1 évben."

muhhahhhaaaaa: http://index.hu/tech/hsdpatura2/

Olvass, és láss!

És nézd a számokat a táblázatokban!

14 megabit! Hello, mi!

Szerkesztette: kelemenbandi 2008. 11. 21. 11:34 -kor

#3010 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 11:56

Idézet: kelemenbandi - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 11:31

14 megabit! Hello, mi!

elmeletileg a g-s wifi is tud 100mbit felett...  :Đ

#3011 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:01

Idézet: kelemenbandi - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 11:31

muhhahhhaaaaa: http://index.hu/tech/hsdpatura2/

Olvass, és láss!

És nézd a számokat a táblázatokban!

14 megabit! Hello, mi!

megmerem kockáztatni hogy még eme remek teszteredmények mellet is jobb mint amim most van, elhiszed vagy sem.
Sok mindentől függ hogy hol mit mérnek, ez még igy gyerekcipöben is jobb mint ez a fütty fütty <censore> <censore>

#3012 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:06

Te ugye nem leszel a mobilnetes csóka, mint ahogy vannak már T-s csókáink meg digis csókáink, akik hónapok-évek óta folyamatosan kampányolnak, hogy azmilyenjó ezmilyenszar, aztán a mai napig itt rontják a levegőt a topicban?

#3013 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:07

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 11:56

elmeletileg a g-s wifi is tud 100mbit felett...  :Đ

superg tud 108-at megfelelő viszonyok mellet, de az megint függ az adott körülményektől, falak rálátás antenna stb.  miért a chelloval többet érek el? kétlem.

#3014 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:10

Idézet: wladan - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 13:01

megmerem kockáztatni hogy még eme remek teszteredmények mellet is jobb mint amim most van, elhiszed vagy sem.
Sok mindentől függ hogy hol mit mérnek, ez még igy gyerekcipöben is jobb mint ez a fütty fütty <censore> <censore>

Amellett hogy informatikus vagy, még vicces is! Reméljük, akkor is visszajössz néha szórakoztatni minket, amikor már nem lesz UPC neted.  :respect:
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#3015 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:11

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 13:06

Te ugye nem leszel a mobilnetes csóka, mint ahogy vannak már T-s csókáink meg digis csókáink, akik hónapok-évek óta folyamatosan kampányolnak, hogy azmilyenjó ezmilyenszar, aztán a mai napig itt rontják a levegőt a topicban?

Szerintem már most az, az ilyenek gyorsan jönnek és nehezen halnak ki. :D

#3016 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:11

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 12:06

Nem, de mindkettöt probáltam, a sok rossz közül kell megtalálni a kevésbé rosszat, de ezt nem ugy hivják hogy UPC.

#3017 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:13

Idézet: moq - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 12:10

Amellett hogy informatikus vagy, még vicces is! Reméljük, akkor is visszajössz néha szórakoztatni minket, amikor már nem lesz UPC neted.  :respect:

mindenképpen visszajövök, és azután már sokkal gyorsabban fogok hozzászolásokat írkálni. mert a mostani helyzet mellet háromszor kell megnyomnom a küld gombot, hogy 1xer átmenjen :De ti már ezt szoktátok meg :D

#3018 Felhasználó inaktív   wladan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:17

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 11:06

Nem is ez volt a célom. Te kértél három okot, miért jobb a UPC, mint a többi szolgáltató. Én mondtam neked hármat, de azt ne várd tőlem, hogy kimondjam az Egész Világra Érvényes Nagyigasságot.

Viszont te sikeresen belekötöttél mindhárom okba, amivel viszont én nem tudok mit kezdeni, mert hiába van nagyongyorsnet nagyonolcsón Tokióban, ha én nem ott lakok, és ne haragudj, de azzal a résszel bizony sok szopás van, hogy behúzzák az UTP-t, telefonvonalat, satöbbi, akár van a közelben ADSL központ, akár nincs. Ha utána ugyanazon az áron ugyanolyan minőségű szolgáltatást kapok (most hagyjuk azt, hogy Pistikének Mucsaröcsögén egekbenszántó pingje van kelet-honolului COD szerverekre, meg Józsikának Bivalyszentszittyón tíz perc alatt harminc perc alatt jön le egy blúréjlemez, ezekre a problémákra úgy őszintén teszek magasan), nyilván nem fogok otthon maradni várni a szakikra, ha közben elmehetek dolgozni is.

igazad van Németország az UPC-nek olyan mint neked honolulu vagy Tokyo... :)

Sajnos ez tényleg a nagy igazság, ha elakartad mondani ha nem, ez szivből jött, és megtörtént

#3019 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 12:59

Idézet: debaj - Dátum: 2008. Nov. 21., Friday - 13:06

Nem kell ahhoz semmilyen csókának lenni, hogy az ember beírhassa ide a negatív tapasztalatait.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#3020 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 13:01

Idézet: csapdani - Dátum: 2008. nov. 21., péntek - 13:59

Nem kell ahhoz semmilyen csókának lenni, hogy az ember beírhassa ide a negatív tapasztalatait.

Szerintem senkinek se a tartalmával volt baja, sokkal inkább a stílussal :)

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.