Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 2:40
szerintem meg pont ellenkezőleg...
ahhoz hogy ezt a "garantált" sebességet bevezethessék még jobban vissza kell szorítani a P2P-t hogy tényleg megmaradjon a sáv másoknak böngészésre meg youtube nézegetésre
A Gold csomagnál engem is meglepett a garantált 10Mb/s leöltés, azt gondoltam, hogy az EuroDOCSIS 3.0 bevezetése előtt ezt nem lehet megtenni, az előfizetői kábelszakaszok korlátozott kapacitása miatt. De egy hét múlva fény derül majd az igazságra
Más nézőpontból meg az új csomagok hűség nélküliek, és a garantált sávszélesség a maximum felére lett belőve minden csomagnál. Ha valaki előfizet egy csomagra, és a hírdetett/maximális sebesség felét sem hozza a kapcsolata, akkor most is moroghat meg szolgáltatót válthat, feltéve hogy van reális alternatíva. Nyilván aki p2p protokollt használva tölt, és a "hálózatmenedzselés" miatt ezt nem tudja számára elfogadható sebességgel megtenni, valamint van alternatívája, akkor - mivel nem köti hűségszerződés - továbbáll.
Szerintem a "garantált" dolgokat túlbecsülik a felhasználók (, vállalatvezetők, döntéshozók, stb.), hisz mi van akkor, ha nem tudja nyújtani egy szolgáltató a garantát sávszélességet (, vagy a 99,99% rendelkezésre állást, a 4 órán belüli hibajavítást, stb.)? Jóformán semmi, szerződést bonthatsz és kész, hisz azt mindenki kiköti hogy kártérítési felelősséget nem, vagy max a havi díj mértékéig vállal; ha téged nagyobb kár érne (pl. lecsúszol egy pályázatról, nem tudsz egy munkát határidőre teljesíteni, vagy áll a szervered fél napot), akkor azt úgyis a te veszteséged.
Nyilván upc-nél sem lesz egy másként, lesz hűség nélküli csomagod, amit akkor mondhatsz fel, amikor csak akarsz, meg lesz garantált "félmaximum" sebességed, ami ha nincs meg, szintén szerződést lehet bontani, amit amúgy is megtehetnél.
De azért bizakodó vagyok, hogy pl. a hálózatmenedszment tényleg lehetővé fogja tenni a csomag garantált sebességének elérését p2p forgalom esetén is. Vagy így akarják kidobni a sokat töltögetőket, hogy "a mérési rendszerünk adatai alapján Önnek nem tudjuk a szerződésben garantált szolgáltatást nyújtani, ezért kénytelenek vagyunt a szerződését felmondani, elnézést, viszlát!" :Đ