HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#3061 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 23. 01:40

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 0:40

p2p töltögetőknek azért bizakodásra adhat okot, hogy valószínűleg enyhülni fog a hálózatmanagement szigora, hisz a garantált sebességnek alkalmazástól függetlenül meg kell lennie, azaz a garantált sebesség alá nem csökkentheti a p2p sebességét sem a upc, ill. ha nem éri el a sebesség a garantált minimumot, nem hivatkozhat a hálózat menedszelésére, hisz mint írják is: "ennek a sebességnek a legkedvezőtlenebb körülmények között is a felhasználó rendelkezésére kell állnia".

szerintem meg pont ellenkezőleg...
ahhoz hogy ezt a "garantált" sebességet bevezethessék még jobban vissza kell szorítani a P2P-t hogy tényleg megmaradjon a sáv másoknak böngészésre meg youtube nézegetésre :D

#3062 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 09:06

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 2:40

szerintem meg pont ellenkezőleg...
ahhoz hogy ezt a "garantált" sebességet bevezethessék még jobban vissza kell szorítani a P2P-t hogy tényleg megmaradjon a sáv másoknak böngészésre meg youtube nézegetésre :D

A Gold csomagnál engem is meglepett a garantált 10Mb/s leöltés, azt gondoltam, hogy az EuroDOCSIS 3.0 bevezetése előtt ezt nem lehet megtenni, az előfizetői kábelszakaszok korlátozott kapacitása miatt. De egy hét múlva fény derül majd az igazságra ;)

Más nézőpontból meg az új csomagok hűség nélküliek, és a garantált sávszélesség a maximum felére lett belőve minden csomagnál. Ha valaki előfizet egy csomagra, és a hírdetett/maximális sebesség felét sem hozza a kapcsolata, akkor most is moroghat meg szolgáltatót válthat, feltéve hogy van reális alternatíva. Nyilván aki p2p protokollt használva tölt, és a "hálózatmenedzselés" miatt ezt nem tudja számára elfogadható sebességgel megtenni, valamint van alternatívája, akkor - mivel nem köti hűségszerződés - továbbáll.

Szerintem a "garantált" dolgokat túlbecsülik a felhasználók (, vállalatvezetők, döntéshozók, stb.), hisz mi van akkor, ha nem tudja nyújtani egy szolgáltató a garantát sávszélességet (, vagy a 99,99% rendelkezésre állást, a 4 órán belüli hibajavítást, stb.)? Jóformán semmi, szerződést bonthatsz és kész, hisz azt mindenki kiköti hogy kártérítési felelősséget nem, vagy max a havi díj mértékéig vállal; ha téged nagyobb kár érne (pl. lecsúszol egy pályázatról, nem tudsz egy munkát határidőre teljesíteni, vagy áll a szervered fél napot), akkor azt úgyis a te veszteséged.

Nyilván upc-nél sem lesz egy másként, lesz hűség nélküli csomagod, amit akkor mondhatsz fel, amikor csak akarsz, meg lesz garantált "félmaximum" sebességed, ami ha nincs meg, szintén szerződést lehet bontani, amit amúgy is megtehetnél.

De azért bizakodó vagyok, hogy pl. a hálózatmenedszment tényleg lehetővé fogja tenni a csomag garantált sebességének elérését p2p forgalom esetén is. Vagy így akarják kidobni a sokat töltögetőket, hogy "a mérési rendszerünk adatai alapján Önnek nem tudjuk a szerződésben garantált szolgáltatást nyújtani, ezért kénytelenek vagyunt a szerződését felmondani, elnézést, viszlát!"  :Đ
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#3063 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 09:17

Hmmm, nem akarom elkiabálni, de chello silver előfizum van 3 napja, és napok óta ilyen sebességmérések születnek, illetve demokat mindent ilyen sebességgel szedek. Most vagy szerencsém van, vagy tákolnak valamit, vagy ismét sebesség növekedés lesz?

Kép

#3064 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 10:45

Idézet: Proky - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 9:17

Hmmm, nem akarom elkiabálni, de chello silver előfizum van 3 napja, és napok óta ilyen sebességmérések születnek, illetve demokat mindent ilyen sebességgel szedek. Most vagy szerencsém van, vagy tákolnak valamit, vagy ismét sebesség növekedés lesz?

Kép

neked valami silver/gold hibrided lehet, mert a letoltes majdnem 20mbit, de a feltotles nem lepi at a 2mbit-et.  :Đ ugyanez a csomag debrecenben merve:

Kép

valoszinuleg takolnak valamit, tolts amig igy tudsz!  :up:

#3065 Felhasználó inaktív   Proky 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 11:01

Nyomom is ezerrel. Most költöztünk be, otthon chello mediumos közalkalmazotti netem volt 5/1 -es 7200 Ft-ért, most van Chello silver 10/1 6800 Ft-ért..... Plusz még most a csomag sebesség fölött is vagyok amit passzolok. Ráadásul megoldódott a jelerősség problémám is pedig 800m-re költöztem, teljesen jók az értékek, semmi gondom nincs és végre a LCD tv is csodás képet mutat szemben a régi csíkos szemcsés képtől pedig nem digitális csomag van.

#3066 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 13:52

Tavaly március óta először érzékelem a p2p korlátozást. Bárhonnan indítok bármit, nem megy a sebesség 10 kB/s fölé egyik irányba sem. Mindezt tegnap vettem észre, eddig semmi gondom nem volt.
Papesz

#3067 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 23. 14:24

Ugyanaz a probléma nálam is, mint Papesznál...

#3068 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 14:36

Idézet: chelloboy - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 14:24

Ugyanaz a probléma nálam is, mint Papesznál...

erdekes jelenseg, tatabanyai ismerosomnel a heten javult meg. gold csomagnal alig csorgott neki 100-200k-val egesz nap, a het kozepe ota stabil 20mbit lefele.  :think:

#3069 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 11. 23. 14:50

Akkor lehet, hogy valami full rendszerkarbantartás van? Kezdetektől előfizetője vagyok a chellonak, de ez a mostani rendszerbedőlés nem jön be  :mad:  :down:

Szerkesztette: chelloboy 2008. 11. 23. 14:54 -kor

#3070 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 16:02

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 13:52

Tavaly március óta először érzékelem a p2p korlátozást. Bárhonnan indítok bármit, nem megy a sebesség 10 kB/s fölé egyik irányba sem. Mindezt tegnap vettem észre, eddig semmi gondom nem volt.

te egri vagy ugye?
mert a héten becsöngetett egy hapsi hogy UPC-től jött és mindenféle kedvezményt ajánlott csak ne mondjuk le a kábeltévét... aztán mondtam neki hogy sorry előtte nap hívtuk DIGI-t mert 2700ért jó nekünk a tányéros TV is.
erre azt mondta hogy UPC netet és tévét kedvezően adna és hogy most már nincs olyan hogy belassul meg ilyenek mert az egri központ vett két "eszközt" ami már le tudja kezelni a nagy forgalmat.

lehet hogy ez az eszköz tudja a P2P-t korlátozni és azért érzed?  :D

#3071 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 16:04

Belvárosban detto 100k a max download nem segit rajta semmi.(gold dijcs.)
most átrágtam az aszf-et és ezt találtam:

Idézet

Az előfizető halála esetén az előfizetői hozzáférési pont létesítési helyének örökösekérelme alapján a szolgáltató az előfizetői szerződést 15 napon belül az örökösre átírja, feltéve, hogy a jogutód az előfizető esetleges díjhátralékát megfizeti.

Én tavaly óta (akkor hunyt el az előfizető) nem irattam át a szerződést idő hiányában.Eddig nem tartozott az elhunyt mindenki elégedett volt.Most viszont azthiszem ha ez így marad (p2p korlát) egyszerüen csak elfelejtek számlát fizetni. :Đ

Szerkesztette: gyorsrizs 2008. 11. 23. 16:05 -kor

Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#3072 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 17:41

Nálam meg az a helyzet, hogy a letöltéseim rendszeres időközönként (kb. 2-5 percenként, de nem méregettem) megszakadnak. Aztán egy kis idő múlva a kapcsolat újraindul. Tegnapelőtt frissítettem XP-t meg office-t, még a frissítés is megakadt párszor. Ma panaszkodott a gyerek, hogy az msn rendszeresen kilép, majd újrakapcsolódik. Lényegében azok a dolgok nem műxenek, amik folyamatos kapcsolatot igényelnek.
Ma újraindítottam a modememet próbából, de a helyzet változatlan.  :(
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#3073 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 17:44

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 16:02

te egri vagy ugye?
mert a héten becsöngetett egy hapsi hogy UPC-től jött és mindenféle kedvezményt ajánlott csak ne mondjuk le a kábeltévét... aztán mondtam neki hogy sorry előtte nap hívtuk DIGI-t mert 2700ért jó nekünk a tányéros TV is.
erre azt mondta hogy UPC netet és tévét kedvezően adna és hogy most már nincs olyan hogy belassul meg ilyenek mert az egri központ vett két "eszközt" ami már le tudja kezelni a nagy forgalmat.

lehet hogy ez az eszköz tudja a P2P-t korlátozni és azért érzed?  :D

Igen, egri vagyok.

Nem tudom mi történt, de eddig még mindig csak olvastam arról a korlátozásról, ami most nálam tapasztalható. Most úgy tűnik beleszaladtam én is.
Papesz

#3074 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 18:00

Bp XXI. ker. torrent 18K rlz, tudnak a fiúk

#3075 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 19:48

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 13:52

nálam hetek óta ez van, napközben lehetetlen tölteni. korábban 100k körül volt, mostanában már csak 10k.
közben reménykedek h éjjelre kiszedik megint és lejön a cucc. ezért éjjel is mennie kell a gépnek.
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#3076 Felhasználó inaktív   gyorsrizs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 20:08

Ja igen,mielőtt elfelejteném havi fogyasztásom:
Kép

Aki meg azt a heti 3 foxos sorozatot sajnálja tőlem annak száradjon le a ... :down:

Akkor lenne értelmes a priorizálás ha adatforgalomfüggő lenne.
Node FUP(engem nem érint) is meg szűrés is....

Szerkesztette: gyorsrizs 2008. 11. 23. 20:09 -kor

Idézet (a szerzôi jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény)
41. § (1) A mű nem üzletszerű felhasználása a szabad felhasználás körébe tartozik, ha az kizárólag a fogyatékos személyek - fogyatékosságukkal közvetlenül összefüggô - igényeinek kielégítését szolgálja, és nem haladja meg a cél által indokolt mértéket.

#3077 Felhasználó inaktív   GZoli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 20:29

Dunaújvárosban detto.

#3078 Felhasználó inaktív   chelloboy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 21:28

Én is Dunaújváros..... akkor nem egyedi..... irány holnap a UPC online chat, meg a 1221!!!

#3079 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 21:40

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 17:44

Igen, egri vagyok.

Nem tudom mi történt, de eddig még mindig csak olvastam arról a korlátozásról, ami most nálam tapasztalható. Most úgy tűnik beleszaladtam én is.

Egyetértek, - szintén Egerből - mostanában csapnivalóan használhatatlan a dolog...  :down:

#3080 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 22:09

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. nov. 23., vasárnap - 21:40

Egyetértek, - szintén Egerből - mostanában csapnivalóan használhatatlan a dolog...  :down:

köszi az infót egerből  :up:
nagyon gondolkozom hogy január 1-től 10megás chello-t kellene kipróbálni mert kb. azonos áron lenne mint a 8megás DSL-em, de ezzel most elvetettem a dolgot és maradok még 2009-ben DSL-en
az legalább mindig hozza a maxot és nincs szívás
majd 1év múlva újra átgondolom hogy jó lesz-e már akkor UPC  :D

és tényleg kedden csöngetett be egy UPC-s hapsi és ő mondta hogy valami 2 nagy cuccot vett az egri központ és most már király lesz a netes telefon meg az internet is mert hogy milyen jó cucc az  :Đ

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.