HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:14

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 11:48

a külföldi oldalak alatt játékszervereket értesz v. normális oldalakat?
ha mást se tudsz pingelni, akkor nézd meg tűzfal nélkül, ill nézd meg tracert-el hogy hol akad el.

Semmilyen külföldi oldalt nem tudok. ( amit próbáltam pl. cnn, ebay) Böngészőben pillanatok alatt betöltődnek az oldalak. Megpróbálom a tracert-t, tűzfalam nincs.

#422 Felhasználó inaktív   cerberus27 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:23

Idézet: maxt - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:08

Akkor következik egy durva egyszerűsítés:

Ha valaki hűséget köt, akkor kedvezményt kap, innentől kezdve a szolgáltató a szolgáltatás paramétereit úgy változtatja ahogy nem szégyenli, ha az árat változatlanul hagyja.

Amig nem változik az ár, addig az ügyfél nem panaszkodhat, mivel vállalta, hogy a kedvezményes összegért veszi igénybe a szolgáltatást bizonyos ideig!

Ha jól látom a többesszám első személyt, akkor abszolut illetékes vagy...
Mi lenne, ha úgy írnátok meg, hogy értse is az ügyfél?
Ha értené nem írná alá?

szerk: esetleg te már tudod helyből, hogy mi az áprilisi változás?

Jogi fogalmazás előírás szerződésnél, egyszerűen nem fogalmaznak sehol ilyen esetekben.
Márc.31-től érvényes ASZF sem biztos hogy végleges még, Ápr.7-től érvényesnél pedig szintén állandó átírás és még hiányzik sok minden belőle, áprilisi hónaptól teljes átállás telefon, internet, kábeltv. Azért van kettő mert nem biztos hogy márc.31-ig kész lenne a végleges, de ápr.1-től meg köthető sok minden persze csak az amit a márc.31-től érvényes ASZF szabályoz, de Ápr.7-re véglegesnek kész kell lennie. Amúgy meg nem kell arrogánsnak lenni, ilyen az élet,...

#423 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 15:42

Idézet: cerberus27 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:23

Jogi fogalmazás előírás szerződésnél, egyszerűen nem fogalmaznak sehol ilyen esetekben.
Márc.31-től érvényes ASZF sem biztos hogy végleges még, Ápr.7-től érvényesnél pedig szintén állandó átírás és még hiányzik sok minden belőle, áprilisi hónaptól teljes átállás telefon, internet, kábeltv. Azért van kettő mert nem biztos hogy márc.31-ig kész lenne a végleges, de ápr.1-től meg köthető sok minden persze csak az amit a márc.31-től érvényes ASZF szabályoz, de Ápr.7-re véglegesnek kész kell lennie. Amúgy meg nem kell arrogánsnak lenni, ilyen az élet,...

Nem arrogánsnak szántam. (cinizmusra és szarkazmusra hajlamos vagyok, ezt nézzétek el nekem... túl sokszor próbáltak már átverni, mindig tökéletes latinos jogi szövegekkel takarózva)
A jogi fogalmazás olyan kényszeredett nyelvkörnyezetet teremt, ami az előfizetők nagyrészének teljesen követhetetlen. Ebben maximálisan egyetértünk! (orvos is azért mondja latinul a náthát, mert akkor a beteg valószínűleg nem érti)
Persze ha érthető módon lehetne leírni, akkor szegény jogászoknak nem lenne olyan horribilis fizetésük... Azt hiszem ezt a problémát nem mi fogjuk megoldani, úgyhogy ugorjunk!
Itt egyébként is  :offtopic:
(elnézést érte!)

#424 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:01

Idézet: tPedro - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 15:14

Semmilyen külföldi oldalt nem tudok. ( amit próbáltam pl. cnn, ebay) Böngészőben pillanatok alatt betöltődnek az oldalak. Megpróbálom a tracert-t, tűzfalam nincs.

Kipóbáltam a tracert-t. A külföldi oldalaknál különböző hop szám után nincs válasz. A magyar oldalakkal nincs probléma.

#425 Felhasználó inaktív   laci85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:35

De akkor az Április 7-ei ASZF változatására se hivatkozhatok majd hogy felmondjam a szolgáltatást vagy lefele modosíthasak ?

#426 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 00:30

Idézet: laci85 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 21:35

De akkor az Április 7-ei ASZF változatására se hivatkozhatok majd hogy felmondjam a szolgáltatást vagy lefele modosíthasak ?

NEM!

#427 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 08:29

Idézet: laci85 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 21:35

Csak ha az ár emelkedik, illetve a szolgáltatás paraméterei kedvezőtlen irányba változnak.

A régi csomagok jelen esetben megmaradnak változás nélkül, változatlan áron, ezért nem hivatkozhatsz a változásokra felmondáskor, ennélfogva az eddigi kedvezményeket ha felmondod a szerződést vissza kell fizetned.
Jelenleg azt hiszem nincs különösebb ok menekülni, bár nem volt időm részletekbe menően megnézni az új szerződést.

Persze volt már cifrább eset, amikor a p2p korlátozást belefették az ászf-be. Addigra már mindenki tudta hogy van, de a upc igérte, hogy "csak a fejlesztések végéig lesz". Ászf közzétételével egyidőben korlát eltűnt, mindenki örül, letelik a 8 nap amig fel lehetett volna mondani, és  a korlát a határidő után azonnal visszajött.

#428 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 08:48

Hát, ha jól látom, akkor csak amiatt lesz új ÁSZF, mert Debrecenben nyílik(nyílt?) egy új iroda. (Tudniillik valahol az ÁSZF elején van egy lista az irodákról meg ügyfélfogadásról...)

#429 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 09:37

Van valaki másnak is problémája a kapcsolattal Újpesten?

Az hogy a modem újraindul, csak egy dolog, már lassan hozzásoktam.
Viszont az utóbbi pár napban néha teljesen belassul a net: 1-2ezres pingek, az oldalak vánszorogva töltődnek be, szinte lehetetlen bámilyen netes alkalmazást használni. :(

#430 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:41

Számlázás, avagy UPC és a matematika:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mert ugye 3383 ft + 4900 ft = 8284 ft, legalábbis a UPC szerint! A csekken is 8284 ft szerepel.

1221-en egy nagyon kedves, lerázós hölgy szerint 1 ft-tal kevesebbet utaltam előző hónapban. Kapásból ezt mondta, anélkül, hogy ténylegesen megnézte volna. De ha így is lenne (persze nem így volt), akkor ezt viszont fel kéne tüntetni a számlán az egyenleg részben.
Az előző havi számlámat is elszúrták, 1 hónapja várok a helyesbítésre, mert 4 napot duplán számoltak el (költöztem, és a régi is új címre is számláztak párhuzamosan). Ezért is nem fizettem be. Először azt sem akarták jóváírni, szintén flegmán és lekezelően mondták akkor, hogy 4 napig tartott az áthelyezés, és ha akarok, panaszt tehetek, de a "hozzáértő" ügyfélszolgálatos szerint ez akkor sem lesz jogos. Én ragaszkodtam a panaszhoz, most valszeg jóváírják.

Nekem a szolgáltatással nincs nincs különösebb bajom, de botrány, amit a számlázás és az ügyfélszolgálat művel...

#431 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 12:23

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 12:41

Mert ugye 3383 ft + 4900 ft = 8284 ft, legalábbis a UPC szerint! A csekken is 8284 ft szerepel.

Szerintem ezt a kepet kuld el az Index.hu Homar rovataba!!!!
Ott a helye!

http://homar.blog.hu/

#432 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 12:44

Idézet: lipigab - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 12:23

Szerintem ezt a kepet kuld el az Index.hu Homar rovataba!!!!
Ott a helye!

http://homar.blog.hu/

Írtam most a UPC-nek egy e-mailt ezügyben; kíváncsi vagyok, hogy egy számlázási ügyekben járatosabb személy fog-e válaszolni és ha igen, akkor mit.
Sajnos a 1221-en annyira inkompetens hölgyhöz volt szerencsém, hogy inkább koptatom a billentyűzetet, mint a számat...

Ha marhaságot írnak vissza, akkor megy a sztori a Homárra, és mellesleg az APEH-nak, NHH-nak is.
Először mindenképpen adnék egy esélyt a UPC-nek, hogy észrevegyék, hogy milyen "jól" is számláznak...

#433 Felhasználó inaktív   csimpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:03

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 13:44

Írtam most a UPC-nek egy e-mailt ezügyben; kíváncsi vagyok, hogy egy számlázási ügyekben járatosabb személy fog-e válaszolni és ha igen, akkor mit.
Sajnos a 1221-en annyira inkompetens hölgyhöz volt szerencsém, hogy inkább koptatom a billentyűzetet, mint a számat...

Ha marhaságot írnak vissza, akkor megy a sztori a Homárra, és mellesleg az APEH-nak, NHH-nak is.
Először mindenképpen adnék egy esélyt a UPC-nek, hogy észrevegyék, hogy milyen "jól" is számláznak...

Nem lehet, hogy úgy van a rendszerben, hogy pl 3383,40 Ft és 4900,30 Ft, és akkor ezek kerekíve 3383 és 4900, de az összegük kerekítve 8284?

#434 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:28

Idézet: csimpok - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 13:03

Nem lehet, hogy úgy van a rendszerben, hogy pl 3383,40 Ft és 4900,30 Ft, és akkor ezek kerekíve 3383 és 4900, de az összegük kerekítve 8284?

Én is gondoltam erre, de nem erről van szó.
Nézd meg tételenként a számlát. Az egyes tételek bruttósítása után 0.004 ft-tal térnek el a kerekített bruttó összegekhez képest. Ráadásul az egyik negatív, a másik pozitív irányban, amelyek kiegyenlítik egymást. Tehát nem kerekítési, és abból adódó megjelenítési probléma...

#435 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:57

Ha jól látom a kerekítések miatt van így.
A tételenkénti felsorolásnál pont kerek összeg jött ki, ezért ott nem kelett kerekíteni.
Az ÁFA nélküli összeg lett 6902,5 Ft-tól 6903-ra kerekítve, hasonlóan az áfa összege is fel lett kerekítve 0,5 Ft-tal. Így lett plusz 1 Ft végösszeg.

Más kérdés, hogy miért nem csak a számolás végén kerekítenek.

#436 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 14:03

Idézet: tPedro - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 13:57

Ha jól látom a kerekítések miatt van így.
A tételenkénti felsorolásnál pont kerek összeg jött ki, ezért ott nem kelett kerekíteni.
Az ÁFA nélküli összeg lett 6902,5 Ft-tól 6903-ra kerekítve, hasonlóan az áfa összege is fel lett kerekítve 0,5 Ft-tal. Így lett plusz 1 Ft végösszeg.

Más kérdés, hogy miért nem csak a számolás végén kerekítenek.

Már bocsánat, de csúnya módszer lenne, ha a gyakorlatban a részszámításoknál ha véletlenül felfelé kerekíthető egy összeg, ott azonnal megteszik, ha nem, akkor "véletlenül" elfelejtik...

Megjegyzem az én logikám még nem talált olyan kerekítési formát amivel ez logikus lenne...

#437 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 14:25

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 11:41

Számlázás, avagy UPC és a matematika:

Kép

1221-en egy nagyon kedves, lerázós hölgy szerint 1 ft-tal kevesebbet utaltam előző hónapban. Kapásból ezt mondta, anélkül, hogy ténylegesen megnézte volna. De ha így is lenne (persze nem így volt), akkor ezt viszont fel kéne tüntetni a számlán az egyenleg részben.
Az előző havi számlámat is elszúrták, 1 hónapja várok a helyesbítésre, mert 4 napot duplán számoltak el (költöztem, és a régi is új címre is számláztak párhuzamosan). Ezért is nem fizettem be. Először azt sem akarták jóváírni, szintén flegmán és lekezelően mondták akkor, hogy 4 napig tartott az áthelyezés, és ha akarok, panaszt tehetek, de a "hozzáértő" ügyfélszolgálatos szerint ez akkor sem lesz jogos. Én ragaszkodtam a panaszhoz, most valszeg jóváírják.

Nekem a szolgáltatással nincs nincs különösebb bajom, de botrány, amit a számlázás és az ügyfélszolgálat művel...

Az áfa nélküli összegeket adják össze, az lett felfelé kerekítve, majd hozzá csapva az áfa. A végeredmény újra kerekítve. Tény, hogy nem szép ennyiszer kerekíteni, de biztos vagyok benne, hogy valami elbaszott algoritmus ténykedése csinálja, nem a Gizike havibaja. Nagyon megvisel az az 1 Ft többlet? (Főleg, hogy mondjuk postai befizetésnél mindkettőnél 5-re kéne felkerekíteni a végösszeget.) Néha irigylem az embertársaimat, hogy miken tudnak bosszankodni.

Szerk.: Bár nem ér ennyit az egész, de megkérdeztem a dologról a sokat látott könyvelőmet, aki azt a választ adta, hogy az áfa bontás miatt van így, a nettó és a bruttó árat is kerekíteni kell az összesítésnél forintra, a kettőnek az összege pedig meg kell hogy egyezzen a számla végösszegével. Ehhez képest a részletezés valóban lehet kevesebb.. Lényeg, hogy ez így tök szabályos. Mondjuk az engem is érdekelne, hogy ha egy átlagos csomagnál mondjuk így lövik be az árakat (kerekítések után jöjjön +1 Ft), akkor mondjuk 100ezer efinél az ebből keletkezett jatt, melyik vezér zsebében landol :p

Szerkesztette: moq 2008. 03. 12. 14:37 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#438 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 15:13

moq,
A számlákat mindig le szoktam csekkolni, és most tűnt fel.
Szerintem nem szabályos, amit a UPC tesz, mivel csak egyszer lenne szabad kerekíteni, méghozzá akkor, amikor a Bruttó összesen összeget megkapod és ez fillérre végződik.
Ezt a UPC-féle módszert mifelénk 'trükközésnek' hívják...

Én is számlázási területen dolgozom, ezért foglalkoztat ennyire a téma. Mi csak egyszer kerekítünk minden számlán: a számla végösszegénél. Ezt is csak azért, mert fillérre végződő számlákat nem lehet már kiállítani.

#439 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:00

Idézet: KOCsi - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 14:13

Én is számlázási területen dolgozom, ezért foglalkoztat ennyire a téma. Mi csak egyszer kerekítünk minden számlán: a számla végösszegénél. Ezt is csak azért, mert fillérre végződő számlákat nem lehet már kiállítani.

Csak én látom rosszul, hogy a UPC is ezt csinálja?
Igaz, nem a bruttót kerekíti, de ez most tetszik, nem tetszik, de szvsz ez a szabályos.

A számla végösszege: 6902,5, ami kerekítve (mert itt már sajnos kerekíteni kell!) 6903 Ft.
Annak pedig az ÁFÁja, akárhogy csűröd csavarod, 1381 Ft-ra jön ki...
(Feltéve persze, hogy nem az amerikai szabvány szerint kerekítesz...)
/Megj: Mindkét számot egész számként kötelező megadni!/

A számla áfával emelt végösszege pedig nem a tételek áfásan emelt értékeinek összegéből jön ki, (bár némely cég, mint a UPC elég buta módon ezt is feltünteti a számlán) hanem a kerekített végösszeg összeadva a kerekített ÁFÁval, ami: 6903+1381=8284.

Ez van, nem én találtam ki, ügyviteli, humáninformatikai rendszereket fejlesztő cégnél dolgozom, és úgy néz ki, hogy ez így helyes. (5 forintra azért nincs kerekítve, mert ha valaki utalni akarja, akkor nem kell 8285-öt utalni, csak 8284-et, ugyanis csak az érme szűnt meg...)

Szerkesztette: Hófogó 2008. 03. 12. 16:15 -kor

#440 Felhasználó inaktív   KOCsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 16:20

Hófogó, értem, amit mondasz, de lehet ezt így is csinálni:

Kép

Ezt az egyik múlt havi Vodafone számlámról ollóztam ki, amit nem használok 1-2 hónapja, így csak havidíjat számláznak.
Ha ők is UPC módszerrel számolnának adó alapot, akkor nem 999 ft, hanem 1000 ft lett volna a számla végösszege.
Ezekszerint hiányos a törvényi szabályozás, mert mindkettő módszer használatban van. A Vodafone módszere ügyfélbarátabb, a UPC pedig minden ft-ot megragad. Ennyi, most már értem. :)

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.