HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 11:45

Idézet: laci85 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 12:23

Hát van olyan amit nem nézek meg. Mert rakom fel warez oldalra és törlöm is le, de legalább másnak így ingyen van leszedni. Meg van fizetős oldalam is és ugyebár oda is kell cucc hogy tudják lefele tőtikézni akinek kell meg ilyesmik.
Ezért lesz jobb a digi 20mbit-el 2500Ft ért :D

mehet a fekete kocsi :)

#562 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 24. 12:08

Idézet: laci85 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 11:23

Meg van fizetős oldalam is és ugyebár oda is kell cucc hogy tudják lefele tőtikézni akinek kell meg ilyesmik.

:boa:
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#563 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 12:18

Hát van olyan amit nem nézek meg. Mert rakom fel warez oldalra és törlöm is le, de legalább másnak így ingyen van leszedni. Meg van fizetős oldalam is és ugyebár oda is kell cucc hogy tudják lefele tőtikézni akinek kell meg ilyesmik.

1.: A Digi se ad neked 20Mbit-et 2500Ft-ért.
2.: Fizetős oldalakra nem otthonról szokták feltölteni az adatot, hanem FXP-vel szerverről szerverre másolva, ehez pedig még a betárcsázós net is elég.
3.: Ha otthonról töltögetsz ilyen fizetős szemetekre akkor csak egy szavam van : Láma.

Szerkesztette: Laci082 2008. 03. 24. 12:19 -kor

#564 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 12:25

Csak érjen már el hozzád.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#565 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 12:29

Meg van fizetős oldalam is és ugyebár oda is kell cucc hogy tudják lefele tőtikézni akinek kell meg ilyesmik.

:Đ 20 megabit áplód?

8)  :nevet2:

Az aztán odaver ám.
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#566 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 12:31

azéé rém nagy baromságokat tudtok ám összehozni...  :Đ  :Đ  :Đ
Keeping the funk alive

#567 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 14:17

Idézet: CyberLord - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 11:21

Rossz a hasonlat

Mindegyik hasonlat rossz amit írkálnak a tojáskák... Az autós is rofl igazából.. Megette őket a UPC-speech..
Mondok hasonlatot én is, hamár ennyire benne vagyunk:
A hűtőmet ki tudom húzni amikor akarom, és semmilyen áramköltséget nem fizetek amennyiben nincs benne kaja, és nem hűt, mert kikapcsoltam!! Ha telepakolom, és beállítom extra fokozatra, akkor pedig hasít!! :cool:

Átlag user nem tudja ellenben, hogy azért van ez a "gerjedés", mert internetnél nagykereskedelemben leginkább adatforgalom utáni számlázás van. Dsl-nél legalábbis mindenképpen. Ezért kezdte el a T-Online is nagyerőkkel üldözni a hevijúzereket, stb..
UPC-nek eleve nem volt fele annyi sávja sem soha életében mint a Matávnak, ezért ők már a P2P korlátozgatást csinálják (ami kikerülhető egyébként bármelyik normálisabb torrentklienssel, mint azureus például) nehogy összeroskadjon a rendszer, és 0,5mbit/sec-en guruljon mindenki vonala.
Mivel sávot nem akarnak venni (tisztában vagyok vele, hogy drága!), beadják a maszlagszöveget, hogy "belassulsz a szomszédtól" ami az átlag proli magyarnak be is talál és ennek hatására az ilyen Moq-félék "fentről" osztják a szupi kis hasonlataikat..
Nem tudom mit kell ennyire védeni őket, a 250giga felettieket simán kidobják ha akarják, aki alatta van, az meg töltikézik, de NEM ÉJJEL-NAPPAL = átlag user aki jól viselkedik bazze!  :think:
A szolgáltató egyébként is annyira "szeret" minket, hogy nem szólna, ha a szomszéd már régóta fele annyit fizet a netért, de kikényszeríti 1-2 szószóló nyalissal hogy egymást piszkálják az emberek...

Az előfizetőt mellesleg nem érdekli az, ha "nincs melegvíz, mert a szomszéd fürdik", és nem is kell hogy érdekelje!
Fizet egy szolgáltatásért, ami álljon a rendelkezésére! UPC user töltsön le nyugodtan 249Gb-ot, ha ahhoz van kedve, ezt írta alá.

#568 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 14:27

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 14:52

Erről mindig az jut eszembe, amikor még lakótelepen laktam és - órák hiányában - fix összegű volt a fűtés és a melegvíz. A sok barom mind ezerrel fűtött meg naponta 6x fürdött, mert úgyis "benne van az árban". Az csak az intelligensebbeknek jutott eszébe, hogy hosszú távon emiatt vagy drágább vagy szarabb lesz a szolgáltatás.

Te pedig gondolom intelligens hozzáállással viszont azt hoztad ki az egészből, hogy az asszonnyal bosszankodtál mikor fürdeni kezdett bármelyik szomszéd (ha ő napi 1fürdéses volt akkor is), valami hasonló formában:
"vazze má' megint fürdik, na ettől fogunk 200ft-tal többet fizetni jövő hónaptól meglátod!!!"...

Ki fürdik naponta 6x ne viccelj már...

:cool:  :cool:  :cool:

#569 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 15:23

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 14:17

Átlag user nem tudja ellenben, hogy azért van ez a "gerjedés", mert internetnél nagykereskedelemben leginkább adatforgalom utáni számlázás van. Dsl-nél legalábbis mindenképpen.

Ezerszer le lett írva, hogy a chellonál a "gerjedés" a last mile eszközök kapacitásának a végessége miatt van. Hogy jönnek ide a t-com adatmennyiség utáni nagyker adsl árai? Attól, hogy egymás mellé raksz pár IT fogalmat még nem lesz értelmes amit írsz. Egyébként meg persze, ha valakinek igénye tölteni 249 gigát, tegye. Megengedi az ÁSzF. Bővíteni meg mindenhol lehet, ebben teljesen igazad van, kérdés hogy mennyire lehetséges akkor lent tartani a havi díjakat.

Szerk.: És még mindig nem dolgozom a UPC-nél, csak meg szoktam jegyezni azt, amit pár értelmes ember ide leír, ellentétben a write only userekkel. Sebaj, nemsokára március 31 és indulhat a flame az új akciós csomagokról/díjakról. Höhö.

Szerkesztette: moq 2008. 03. 24. 15:26 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#570 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 15:26

Idézet: laci85 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 12:23

Hát erről megvan a véleményem, de inkább nem fejtem ki.  :(

#571 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 15:27

Idézet: stark100 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 15:26

Hát erről megvan a véleményem, de inkább nem fejtem ki.  :(

Ugyan már, mindenkinek erre kell, akinek kevés a 250 giga. Attól, hogy laci ezt leírta nem rosszabb, mint a többi, csak őszintébb.

#572 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 15:28

Mindegyik hasonlat rossz amit írkálnak a tojáskák... Az autós is rofl igazából.. Megette őket a UPC-speech..
Mondok hasonlatot én is, hamár ennyire benne vagyunk:
A hűtőmet ki tudom húzni amikor akarom, és semmilyen áramköltséget nem fizetek amennyiben nincs benne kaja, és nem hűt, mert kikapcsoltam!! Ha telepakolom, és beállítom extra fokozatra, akkor pedig hasít!! :cool:

Átlag user nem tudja ellenben, hogy azért van ez a "gerjedés", mert internetnél nagykereskedelemben leginkább adatforgalom utáni számlázás van. Dsl-nél legalábbis mindenképpen. Ezért kezdte el a T-Online is nagyerőkkel üldözni a hevijúzereket, stb..
UPC-nek eleve nem volt fele annyi sávja sem soha életében mint a Matávnak, ezért ők már a P2P korlátozgatást csinálják (ami kikerülhető egyébként bármelyik normálisabb torrentklienssel, mint azureus például) nehogy összeroskadjon a rendszer, és 0,5mbit/sec-en guruljon mindenki vonala.
Mivel sávot nem akarnak venni (tisztában vagyok vele, hogy drága!), beadják a maszlagszöveget, hogy "belassulsz a szomszédtól" ami az átlag proli magyarnak be is talál és ennek hatására az ilyen Moq-félék "fentről" osztják a szupi kis hasonlataikat..
Nem tudom mit kell ennyire védeni őket, a 250giga felettieket simán kidobják ha akarják, aki alatta van, az meg töltikézik, de NEM ÉJJEL-NAPPAL = átlag user aki jól viselkedik bazze!  :think:
A szolgáltató egyébként is annyira "szeret" minket, hogy nem szólna, ha a szomszéd már régóta fele annyit fizet a netért, de kikényszeríti 1-2 szószóló nyalissal hogy egymást piszkálják az emberek...

Az előfizetőt mellesleg nem érdekli az, ha "nincs melegvíz, mert a szomszéd fürdik", és nem is kell hogy érdekelje!
Fizet egy szolgáltatásért, ami álljon a rendelkezésére! UPC user töltsön le nyugodtan 249Gb-ot, ha ahhoz van kedve, ezt írta alá.

Ugy latom nem igazan fogtad fel az eddigi peldak lenyeget, ugyanis nem a 250G kihasznalasa ellen szoltak, hanem annak megletet probaltak szemleletesen indokolni.

Arra probaltak ramutatni, hogy azert kell egy forgalmi korlat, mert ha az nincs, akkor a legtobb ember semmi masra nem gondol, mint, hogy "akkor most folyatom a vizet amig jon a csapbol", ami igenis megfigyelheto mentalitas (volt) kozosen fizetett fogyasztas eseten.

De nyilvan amint van egy korlat, azaz meg van mondva, hogy te az elofizetesi dijert mennyi vizet, aramot, internetet vettel, egybol mindenki odafigyel. (Persze a pelda annyiban santit, hogy upcnel nincs korlaton tuli fogyasztas es elore kifizetsz egy bizonyos fogyaszthato mennyiseget, de ettol meg ertheto marad a pelda, ha meg akarod erteni es nem az ok nelkuli anyazas a cel.) De nyilvan amit kifizettel azt elfogyaszthatod, es nem latom hogy barki azt irta volna, hogy ne tolts le 299,99GB -t havonta. (Persze mas szempontbol, is erdemes ezt nezni, mondjuk hogy egyaltalan megnezel, meghallgatsz-e ennyi cuccot.)

De, hogy mar en is kotekedjek egy kicsit a hutos hasonlattal, egyreszt a huto es annak minden eroforrasa (kiveve aram) a birtokodban van, sot mindenkinek megvan a maximalis huteshez szukseges eroforras egyenkent otthon, ezzel ellentetben az interneteleres eroforrasai nincsennek elofizetonkent megvasarolva, azokat csak berled, igen a havidijjal, ezert kell akkor is fizetni ha epp nem hasznalod.

Azaz kb ugy nez ki a dolog, hogy te es meg par szazezer ember berel egy nagy hutot, a hutonek akar egyetlen ember miatt is mennie kell, tehat nem lehet kikapcsoni, de mivel nem hasznalja mindig mindenki ,felesleges akkorat berelni, hogy mindig mindenki berakhassa a ra eso mennyisegu kajat, ezert akkorat bereltek, hogy az atlagos kajamennyiseg beleferjen, igy ha valaki tobbet rak bele mas nyilvan csak kevesebbet tud, innentol pedig nyilvan korlatozni kell, hogy ki mennyit rakhat a kozos hutobe.

Szerkesztette: repattila 2008. 03. 24. 15:29 -kor

#573 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 15:32

Mindegyik hasonlat rossz amit írkálnak a tojáskák... Mivel sávot nem akarnak venni (tisztában vagyok vele, hogy drága!), beadják a maszlagszöveget, hogy "belassulsz a szomszédtól" ami az átlag proli magyarnak be is talál és ennek hatására az ilyen Moq-félék "fentről" osztják a szupi kis hasonlataikat..

:respect:
És nem győzőm hangsúlyozni:
:respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:

Szerkesztette: delacct 2008. 03. 24. 15:33 -kor

#574 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 15:41

Egyetértek.Best Effort? Nagyon szegényes.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#575 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:10

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:23

Ezerszer le lett írva, hogy a chellonál a "gerjedés" a last mile eszközök kapacitásának a végessége miatt van. Hogy jönnek ide a t-com adatmennyiség utáni nagyker adsl árai? Attól, hogy egymás mellé raksz pár IT fogalmat még nem lesz értelmes amit írsz. Egyébként meg persze, ha valakinek igénye tölteni 249 gigát, tegye. Megengedi az ÁSzF. Bővíteni meg mindenhol lehet, ebben teljesen igazad van, kérdés hogy mennyire lehetséges akkor lent tartani a havi díjakat.

Szerk.: És még mindig nem dolgozom a UPC-nél, csak meg szoktam jegyezni azt, amit pár értelmes ember ide leír, ellentétben a write only userekkel. Sebaj, nemsokára március 31 és indulhat a flame az új akciós csomagokról/díjakról. Höhö.

Rakosgassank több/sűrűbb/nagyobb kapacitású "last mile" eszközt akkor.
Azért mert náluk "gazdasági megfontolás" van ne piszkáljuk már egymás netezési szokásait..  :mad:
A nagyker adsl tényleg nem jön ide, csak annyit akartam vele jelezni, hogy "sávot venni drága", elnézést..

Dícséretes, hogy a 249giga forgalomra rábólintasz, én úgy gondolom, hogy ezzel meghúztak egy határvonalat, nem szorulnak védelemre, nem kell rákötni az emberekre ki-hol-mennyit töltöget.. (én pl harmad annyit sem töltök..) Előbb erőteljesen nekiszegeztétek a srácnak hogy 24/7, mielőtt nyilatkozott volna bármit is.. Ő csak annyit mondott, hogy sokat tölt, és 3 ember ugatta le ütemesen!

Én tegnap töltöttem egy linux iso-t (dvdr5), nyomatékosan hangsúlyozom: NE az én bajom legyen, ha a szomszédoknak ebben az időszakban belassult az internete. Tüsszenteni is merek az éjszaka közepén és wc-re is kimegyek..  :cool:
Nem kezdek el én traffic-shapelgetni otthon, mert "jajjszegény szomszéd", pedig 1200bauddal is letölthettem volna 1 hét alatt ugyanezt, nehogy belassuljon a szomszéd..

Én abban látom az ellentéteket, és részben azért verem a nyálam, hogy halálba magasra fel lettek emelve az internetvonalak sebességei _teljesen feleslegesen_, most pedig az a baja a szolgáltatóknak, meg nektek is, ha többen járatják csúcson egyszerre akkor elfogy a sáv??
Go ---> vásárol sáv, vásárol nagyobb kapacitású eszközök.

#576 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:17

Idézet: repattila - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:28

Ugy latom nem igazan fogtad fel az eddigi peldak lenyeget, ugyanis nem a 250G kihasznalasa ellen szoltak, hanem annak megletet probaltak szemleletesen indokolni.

Nézd, én belátok mindent, csak más véleményen vagyok. Ennyi.
Olvasd el feljebb a vastagbetűs részt amit írtam...
Minek kell otthoni user kezébe 20megás vonalakat adni? MIRE fel?
A "zsigerből szidjuk" Matáv nem majom ennyire mint UPC, mert ő nem nagyon mer 10mega fölötti vonalakat szórni, UPC meg az én 5megásomat is korlátozgatja (inkább -ná).
Szolgáltató kalkulálta így, mostmeg a népen próbálják elverni a port veled egyetemben, mert ójaj elfogy a sáv? :D
A "nép"=ismerőseim szájából meg azt hallom folyamatosan, hogy "én lejjebb váltok, mert felesleges nekem 4-8+++ megabit"
Vicces..

Továbbmegyek: az itteni fórumozókat (rajtam kívül hehe) még meg lehet győzni dolgokról, de képezlj el egy Győzike kategóriájú embert, aki a számítástechnikához nem sokat ért valószínűleg. Megveszi szépen a 20megás vonalat a kölyöknek mert 2000pixeles betűvel van írva hogy 20mbit, az meg tölti rajta a filmet ezerrel.. Ezért mondtam, hogy az emberek csipkedik egymást a szolgáltató hülyeségei miatt..

Szerkesztette: deuce 2008. 03. 24. 16:28 -kor

#577 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:25

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:10

Go ---> vásárol sáv, vásárol nagyobb kapacitású eszközök.

if (Vásárol = Kész) Set.Uj_HaviDij = Eddigi_HaviDij * 5 ;)

Idézet

Minek kell otthoni user kezébe 20megás vonalakat adni? MIRE fel?

Mert ha nem adnak, akkor otthoni user elmegy a másik szolgáltatóhoz, ahol öt megabitnek címkézett öt megabit helyett tíz megabitnek címkézett öt megabitet kap.

#578 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:26

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:17

A "nép"=ismerőseim szájából meg azt hallom folyamatosan, hogy "én lejjebb váltok, mert felesleges nekem 4-8+++ megabit"
Vicces..

Ez tökéletesen igaz.Ráadásul nekem chello minimum van a szerveres netek mellett,és ugyanazt a 250Gb FUP-ot élvezem amit a többi versenyző.Ha gyorsban kell valami akkor leszedem szerverre elballagok (15perc a szerverszálló) egy rackkel és copy.

#579 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:28

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:25

Mert ha nem adnak, akkor otthoni user elmegy a másik szolgáltatóhoz, ahol öt megabitnek címkézett öt megabit helyett tíz megabitnek címkézett öt megabitet kap.

Sebaj teszkómagyarparaszt, málna "ízű" szörp, párizsi "ízű" húsdarálék után jólesik leülni a "szélessávú" internet elé.  :Đ

#580 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:31

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:25

if (Vásárol = Kész) Set.Uj_HaviDij = Eddigi_HaviDij * 5 ;)

:respect:  :respect:

Csak egy ezzel a gond: nem mindenki tud objektíven gondolkozni  :Đ  :Đ Csak követeli azt, ami szerinte igenis jár neki ... De ez az átlag magyar mentalitás ...

Szerkesztette: Adam84 2008. 03. 24. 16:32 -kor

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.