HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:32

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:10

Go ---> vásárol sáv, vásárol nagyobb kapacitású eszközök.[/b]

Jajaja, aztán ezek kerülnek 100milliókba.
Make love not Wor.

#582 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:36

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 17:25

Mert ha nem adnak, akkor otthoni user elmegy a másik szolgáltatóhoz, ahol öt megabitnek címkézett öt megabit helyett tíz megabitnek címkézett öt megabitet kap.

Á dehogy. Ismerőseim pl. lejjebb migrálgatnak általában az olcsóbb havidíj érdekében.. Bár ők általában nem a "minél nagyobb minél drágább eszetlenül" típusú emberek közül kerülnek ki.. ;)
A "címkézéssel" gondolom dsl-re célzol. Én úgy hallom, hogyha nem hozza a vonal a sebességet továbbra is engedik őket lejjebb migrálni. Nem 1napos túra, azt aláírom. Van pár ismerősöm aki dsl-reseller szolgáltatóknál dolgozik, elmesélik mi van..

Szerkesztette: deuce 2008. 03. 24. 16:37 -kor

#583 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:39

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 17:31

:respect:  :respect:

Csak egy ezzel a gond: nem mindenki tud objektíven gondolkozni  :Đ  :Đ Csak követeli azt, ami szerinte igenis jár neki ... De ez az átlag magyar mentalitás ...

Követeli azt, amit eladnak neki. Ha SLK mercit hirdetnek ill. fizetsz ki eladható neked helyette Suzuki is? :D

#584 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:41

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:31

Csak egy ezzel a gond: nem mindenki tud objektíven gondolkozni  :Đ  :Đ

Nem objektív gondolkozás kell, hanem egy kis józan paraszti ész. Mert mi van akkor, ha teszemazt mindenki átigazol a Minimum csomaghoz? Tizedakkora szolgáltatást kell fenntartani harmadakkora pénzért, ohjaj.

Amióta a topicba járok, valaki mindig temeti a UPC-t, hogy (aktuálislegjobbatkínálóversenytárs) majd jól eltiporja őket, aztán takarodnak haza Hollandiába. Ahhoz képest elég jól tartják magukat.

A Diginek meg semmi sem hiányzik jobban, minthogy egy egész országnyi, sávszélességét okosan kihasználó előfizetőt tartson fenn garantált sokmegabittel nevetséges havidíjakért.

#585 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 17:32

Jajaja, aztán ezek kerülnek 100milliókba.

Értem én, sőt írtam is hogy a sáv drága, de körbenéztem most neten, nem sok dsl szolgáltató veri a mellét 8mbit feletti sebességeket árulgatva..
UPC meg teleszórja a postaládámat 10-20megabitekről szóló papírokkal és ő korlátoz, meg ő éri el, hogy az emberek egymást piszkálják lassan már azért is ki mikor óhajt leülni netezni.  :rolleyes:

#586 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:46

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:36

A "címkézéssel" gondolom dsl-re célzol.

Nem céloztam én semmire. Csak mutass egy szolgáltatót, aki egy-két százezer előfizetővel is folyamatosan hozza azt a sávszélt, ami a címkére van írva, és ennek a sévszélnek a fenntartásához nem használ semmilyen korlátozást.

#587 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 16:48

Idézet: debaj - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:41

Amióta a topicba járok, valaki mindig temeti a UPC-t, hogy (aktuálislegjobbatkínálóversenytárs) majd jól eltiporja őket, aztán takarodnak haza Hollandiába. Ahhoz képest elég jól tartják magukat.

Én a külföldi sávszél miatt tartom.Kötnének ide a lakásba gigabites belföldet is.
De minek? Nemzetközije tesztelten szarabb mint a chello minimum.
Nekem nincs gondom magával a UPC-vel 10 éve vagyok előfizető.Pusztán csak a versenybe való kényszerités zavar,meg az hogy tényleges szolgáltatáscsomagok helyett valami kamu szart akarnak eladni manapság.Szerintem a chello minimum csomagja az egyetlen aminek érelme értéke van.
Fejlesztésről meg annyit hogy belföld tényleg lenne dögivel,csak nem biztos hogy erre vágynak a juzerek.
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

#588 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 17:01

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:17

Minek kell otthoni user kezébe 20megás vonalakat adni? MIRE fel?

Miért, balta arcú apuka és anyuka miért vesz 8 "" MEGÁS "" fényképezőt? Hogy tudja mutogatni haveroknak a plázában. A "" SÁVSZÉ' "" is ilyen és erre építenek az okos marketingesek. Persze hogy felesleges otthonra ennyi. De ha a T-Com emel, akkor a UPC is fog és vica versa.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#589 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 17:32

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 16:17

Minek kell otthoni user kezébe 20megás vonalakat adni? MIRE fel?

Érdekes pár éve még milyen sírás volt, akár ezen a fórumon is hogy de bezzeg külföldön ott már 8/10/20/24 Mbps-es sebességű csomagok vannak, idehaza meg csak 1/2/3, micsoda kizsákmányolás van itthon, mennyire el vagyunk maradva, nálunk olyan soha nem lesz.

Már akkor megmondtam hogy ezek a magas értékek markegint sebességek, nem sok közük van a valósághoz, valós sebességen sokkal kisebb az eltérés mint azt sokan gondolják. Azt is megmondtam hogy pár éven belül nálunk lesz ilyen, hisz ez a természetes menete a fejlődésnek amit az erősődő verseny még inkább kikényszerít.

És lám, most már nálunk is vannak magas értékű marketing sebességek, pont mint nyugaton vagy amcsiban és most meg már az a baj.  Mert addig amíg saját magunkon nem éreztük a nyugati sebességek negatívumait, addig csorgott a nyál érte, mert az volt maga a tökély. Most már hogy mi is megkaptuk, pozitívumaival és negatívumaival együtt és már saját bőrükön érzik ezt a felhasználók, máris megváltozik a vélemény. Onnantól hirtelen kihagy az emlékezet, gyorsan ignorálják az emberek azokat az emlékeket anno mi után is kuncsorogtak. És most már hogy megkapták, most már ezt szidják, mert az se jó nekik.

Ez az örök elégedetlenség egy tipikus emberi mentalítás. És hiába mondják egyesek hogy hungarikum, nem igaz. Külföldi fórumokon dettó ugyanez megy, csak épp már nyelven íródtak a beírások. Ha majd 100 Mbps lesz, akkor majd az lesz a progléma hogy miért nem gigabit vagy 10 gigabit.

Szerkesztette: shabba 2008. 03. 24. 17:41 -kor

#590 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 17:35

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 18:01

Miért, balta arcú apuka és anyuka miért vesz 8 "" MEGÁS "" fényképezőt? Hogy tudja mutogatni haveroknak a plázában. A "" SÁVSZÉ' "" is ilyen és erre építenek az okos marketingesek. Persze hogy felesleges otthonra ennyi. De ha a T-Com emel, akkor a UPC is fog és vica versa.

Én rosszul vagyok attól, hogy baltaarcúékhoz kell méretezni a sávszélt _papíron_. :(
UPCnél 2,5x akkora a legnagyobb csomag mint T-Comnál + korlátoz is, plusz elhiteti veletek, hogy ez az egész az user hibája, aki miatt a szomszédja szív. Közben meg arról van szó, hogy pár 20megás szétlapít mindent.. Ezek alapján az én szememben ő a csúnyább továbbra is...  :smoker:
na topik off mára részemről

#591 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 17:42

Mondjuk ezt a last mile-s dolgot már csak azért nem értem,

mert:

1; amíg nem kerregtem, hogy 2 mbiten jön a 20 mbites netem, addíg mindenki lesz..rta, meg hogy last mile, bekaphatom, így jártam

2; nekiálltam kerregni hogy izé, nem lesz ez így jó, srácok megcsinálták, azóta 20 mbit a 20 mbites net.

most akkor hol is van a last mile nem megy többet, stb...??  gondolom titokban a kedvemér nem raktak csak engem egy külön headendre :p

még mielőtt valaki hátsó szándékkal azt képzelné, hogy aztán most letöltöm a fél internetet, akkor téved! nem erre kell, hanem arra, ha valamit nagyon hirtelen meg kell oldanom, akkor legyen net, és 20 mbittel, és ezért fizetek 16k-t. :respect:

Szerkesztette: Lazsa 2008. 03. 24. 17:43 -kor

Keeping the funk alive

#592 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 17:48

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 17:35

Én rosszul vagyok attól, hogy baltaarcúékhoz kell méretezni a sávszélt _papíron_. :(
UPCnél 2,5x akkora a legnagyobb csomag mint T-Comnál + korlátoz is, plusz elhiteti veletek, hogy ez az egész az user hibája, aki miatt a szomszédja szív. Közben meg arról van szó, hogy pár 20megás szétlapít mindent.. Ezek alapján az én szememben ő a csúnyább továbbra is...  :smoker:
na topik off mára részemről

A 20 Mbps-es UPC csomagot, nem a 8 Mbps-es ADSL csomaggal kellene talán összzevetni, nem igazán azzal van párban, sokkal inkább az üzleti 18 Mbps-essel. A UPC 10 Mbps-es csomagja az ami a 8 Mbps-es ADSL párja, az 5 Mbps-es párj a 4 megás ADSL, az 1.25Mbps-es csomag párja majd az 1 Mbps-es ADSL árban is ezek a csomagok esnek egymáshoz legközelebb. Nincsenek 2.5x-es csomagsebességbeli eltérések a konkurens szolgáltatók között, az erős verseny nem enged meg akkora eltéréseket. Pont ezért emel sebességet a másik után egy cég, ha az sávszélt emelt, mert nem engedheti meg magának hogy lemaradjon csomagsebességben a konkurenseitől. Ez az erős verseny által kikényszerített egymásra licitálás szülte külföldön is marketing sebességeket, ez nálunk sem történhetett másképp hisz itthon is pont ugyanazok a piaci folyamatok zajlanak le.

#593 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 17:51

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 17:35

Tetszik, nem tetszik, ők a fizetőképes lakosság nagy része, az ő igényeikhez kell igazodni, nem az alsó-felső néhány százalékhoz, akiknek egy megabit is elég, vagy éppen havi két terabájt sem. Amíg száz előfizetőből csak egy méregeti a valós sebességét, a többi kilenvenkilenc nem, mert nem érdekli, vagy nem ért hozzá, addig a szolgáltatónak sem az lesz az első, hogy felépítsen egy olyan hálózatot, amit az összes előfizető maximálisan ki tud használni. Ez nem UPC specifikus, de nem is csak Magyarországra jellemző, ez így működik szerte a széles piacgazdaságban.

Egy ISP-nek nem az az elsődleges célja, hogy mindenáron internetet szolgáltasson. Az ISP-nek az a célja, hogy profitot termeljen. Ha nem tud profitot termelni (mert az összes bevételét hálózatfejlesztésre kell fordítania, ahogy te szeretnéd, miközben az árait nem emelheti, mert akkor eltiporják a versenytársak), akkor nem fog internetet szolgáltatni.

De mondom, mutass egy olyan, sok internetezőt kiszolgáló internetszolgáltatót, aki nem így gondolkodik, ahol a hálózat úgy van méretezve, hogy az összes felhasználót maximális mértékben ki tudja szolgálni, miközben versenyképes alacsony árai vannak.

#594 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 18:03

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 18:32

...

Kimondtad a bűvös szót: marketing.
Na ez az a szakma, fogalom, amitől én egyre inkább szeretném magamra húzni a földet 7 láb mélyen. A Szabadság híd pesti oldalán elhelyezkedő oktatási intézet felrobbantása is eszembejut legalább havi 1x. :(
Mert ugye a Domestos is jobban tisztít, mint a hypo, pedig ugyanaz a kettő.
A 48forintos percdíj is drágább, mint a 60ft-os, mert perc alapú számlázás van apróbetűcsillagozva.
800Watt-os hangfalak gyengébben szólnak, mint a 200Watt DIN (szinuszos) teljesítményű hangsugárzók.
Egyes szempillaspirálok pedig "elbűvölőbb" szemeket kreálnak.
"Ön nyert!" : tömik tele a postaládánkat...

Ez a csini 20-21. század, a marketing és a fogyasztói társadalom.
Hisztizünk az "akár 20mbit/s" sebességű internet fogalmán...  :confused:

broáf.

Igen, lehet nem ezek a sebességek vannak párban, de megnéztem találomra 3-4 dsl szolgáltatót, és B-s vonalat mutatnak az emberek arcába ha a lakossági netre kattintok. UPC 10-20mbitet mutogat a népnek. Matáv resellerek nem.. Nálam ez annyit jelent, hogy UPC alapból 2x gyorsabbal kecsegteti a népet..

debaj: nincs olyan szolgáltató, de ha megnézed Lazsa példáját, amit én eddig nem írtam -de tudtam-, manapság az van, hogy letekerik a sebességet, és ha az user szól, hogy "ment ez valaha gyorsabban is, mi az hogy most nem hozza a sebességet", akkor visszarakják a régi sávra. Tehát userenkénti állítgatósdiba fogtak bele. Elég kaotikus lesz egy idő után ez, és mivel a magyar makacs-konok nép rengeteg kiabálás lesz még ebből.. UPC már adatforgalom turkászást végez a p2p limittel, a mobilszélessávék netjén pedig be sem töltődnek egyes oldalak!! T-Com csak 'visszaveszi a sávot', és nem turkál, szűröget..

Lazsa: true sztori. dsl esetében én is találkoztam ilyennel, hogy 8megás usert leraktak 1re, majd később azt mondták neki, hogy "ennyit bír a vonal". természetesen nem fizikai korlátról volt itt már szó.. :(

Szerkesztette: deuce 2008. 03. 24. 18:15 -kor

#595 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:28

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 19:03

...

Szerintem nem meglepő, hogy a szolgáltató maximalizálni akarja a profitját, és azokat, akik túl sokat vesznek el a közösből (250GB) szankcionálja. Valószínűleg ettől a ponttól már többet veszít az üzleten az UPC, mint amennyit a hevijúzer hoz. Én megértem azt, aki folyton tölteni akar, az ő logikájában az van, hogy amiért fizet kihasználja maximálisan, de amikor CSAK azért tölt, hogy ne menjen üresen a net, az már szvsz beteg. Ha viszont azért tölt vki fél-1 terrákat vagy többet, mert szüksége van a dolgokra (bár nem tudom ilyen méretekben már mi az amire szüksége lehet), annak nem a lakossági szolgáltatás való, mert az ő igénye már messze nem "lakossági", legfeljebb csak az árban annyi az igénye :p
De te, ha étteremtulaj lennél, biztosan örömmel fogadnád azt az embert, aki folyamatosan felfal mindent! szó szerint mindent /fizetett érte, maximálisan kihasználja, mégha 10szer jóllakott is közben :D/, amit csak lát az asztalon -> többi sok vendéget így elveszted. Javíts ki ha tévedek... Mellesleg olyan sose lesz, hogy a brutális tőtikézőket ne fogják vissza egy lakossági upto szolgáltatásnál.

P2P korlátozást már kevésbé tartom szerencsés és igazságos megoldásnak, mivel a torrentezés ideje, mennyisége és a korlátozás mértéke közt nincs összefüggés. Igaz, ezt ki lehet játszani :rolleyes:

Szerkesztette: Kr3w 2008. 03. 24. 19:32 -kor

#596 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:51

Idézet: Kr3w - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:28

De te, ha étteremtulaj lennél, biztosan örömmel fogadnád azt az embert, aki folyamatosan felfal mindent! szó szerint mindent /fizetett érte, maximálisan kihasználja, mégha 10szer jóllakott is közben :D/, amit csak lát az asztalon -> többi sok vendéget így elveszted. Javíts ki ha tévedek... Mellesleg olyan sose lesz, hogy a brutális tőtikézőket ne fogják vissza egy lakossági upto szolgáltatásnál.

Ha elérakom a sok kaját, akkor mindenképpen bebiztosítom magam, hogy visszajöjjön az ára = hűségidő..
Ha azt látom sokat eszik? 250 giga felett gigánként mondjuk 3000 forint elrettentő is lehet akár 1-1 falatkáért?!? :D
Nekem mindegy ki falná fel a kaját, csak ki legyen fizetve és legyen rajta profit..

Eleszi másik vendég elől? Azt hogy csinálja? Ja, hogy én terítettem meg egyiknek 20mbitesre, a másiknak 10mbitesre, aztán a pincérek a végén mégis csak 10megát szolgáltak fel nekik, mert "majdcsak nem lesznek éhesek annyira", és beérik fejenként 5-tel is?  :think:  Az gáz, ott az én terítésemmel is baj van..

Ők mindenkire alkalmazzák a p2p korlátot gyári bittorrent kliens esetén, nem csak a tőtikézőkre. Már a szerelőjük is azt mondta, hogy ő 1megásat köttetett be, mert annyira van korlátozva az összes!! :D

Szerkesztette: deuce 2008. 03. 24. 19:55 -kor

#597 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 19:54

Mindjárt elpityeredek, ezek a rohadt júzerek hogy lerabolják a júpíszít.

Érdekes, miután bejött a digitv már megérte jóárasítani a tányérostévét is, harmadára lement az ára, és még a szőke-badár kommandó gázsija is belefér.  :rolleyes:
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#598 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 20:03

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:54

Mindjárt elpityeredek, ezek a rohadt júzerek hogy lerabolják a júpíszít.

Érdekes, miután bejött a digitv már megérte jóárasítani a tányérostévét is, harmadára lement az ára, és még a szőke-badár kommandó gázsija is belefér.  :rolleyes:

A mobilszolgáltatók után a netszolgáltatók következnek ultra-profit szempontjából, egy ügyfélszolga is 150et keres alaphangon.. A havonta sokmilliós nhh büntetések nekik fillérek a többmilliárdos bevételhez képest..

#599 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 20:54

Az a haj de jó Chello milyen jól megy :

--- www.bix.hu ping statistics ---
11 packets transmitted, 5 received, 54% packet loss, time 52120ms
rtt min/avg/max/mdev = 15.826/25.241/47.062/12.379 ms

Letöltés:1 http://ftp.hu.debian.org lenny/main cabextract 1.2-2 [53,4kB]
Letöltve 53,4kB 29s alatt (1823B/s)

Szokásos mega/hiper/super/hardcore letöltő vagyok és a környékünkön az összes öregnéni szintén. Be lehetne fejezni ezt az állandó szapulást a userek felé. Tudomásul kell venni a UPC tojik a fejünkre, állandóak a központi hibák, főleg Miskolcon. Persze vannak kivételek, de nem ők alkotják a többséget, csak a többiek már belefáradtak az állandó bizonygatásba.

#600 Felhasználó inaktív   delacct 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 23:06

Idézet: localnet - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:54

Szokásos mega/hiper/super/hardcore letöltő vagyok és a környékünkön az összes öregnéni szintén. Be lehetne fejezni ezt az állandó szapulást a userek felé. Tudomásul kell venni a UPC tojik a fejünkre, állandóak a központi hibák, főleg Miskolcon. Persze vannak kivételek, de nem ők alkotják a többséget, csak a többiek már belefáradtak az állandó bizonygatásba.

Valaki fordult már HIF-hez egyébként?
Esetleg valaki konkréte élt jogorvoslattal?
Vagy csak blogol mindenki ész nélkül a hwsw sql adatbázisába ezerrel?
"Tiszteljük barátaink agybaját" - Senki Alfonz.

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.