HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 24. 23:15

Idézet: delacct - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 23:06

Valaki fordult már HIF-hez egyébként?
Esetleg valaki konkréte élt jogorvoslattal?
Vagy csak blogol mindenki ész nélkül a hwsw sql adatbázisába ezerrel?

Minek? Visszaadnak egyhavi díjat?

Vagy még azt se? Ki fog azért pörögni?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#602 Felhasználó inaktív   Laci082 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 24. 23:15

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 20:03

A mobilszolgáltatók után a netszolgáltatók következnek ultra-profit szempontjából, egy ügyfélszolga is 150et keres alaphangon.. A havonta sokmilliós nhh büntetések nekik fillérek a többmilliárdos bevételhez képest..

Még jó, hogy itt mindenki ilyen jól ismeri a szolgáltatók költségvetését :Đ

#603 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 00:03

Idézet: Laci082 - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 23:15

Még jó, hogy itt mindenki ilyen jól ismeri a szolgáltatók költségvetését :Đ

Mert te aztán nagyon képben vagy :omg:

Maradjunk annyiban, hogy tmobil is melexarig benyal a céges flottáért, oszt alig 3-400K a havi számla, amit behúz egyébként max 40 privát júzeren. Nálunk meg van 200+ telcsi a négy kiláért flottán belül ingyenes kifelé 10/perc -- vezetékre 7/perc. És érdekes ennyi pézért is megéri nekik szolgáltatni, úgy hogy mi kb 2-300 x akkora forgalmat bonyolítunk, mint az a 40 privát júzer aki egyéniként köti a szerződést. Ha nincs kedvem felállni az asztaltól, akkor egy órát beszélek telcsin az öt asztallal odébb lévő emberrel.

Naponta kell tölteni a telcsimet annyit ugatok havi 6K-s számláért. Ennyit erről.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#604 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 03. 25. 00:53

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 0:03

Naponta kell tölteni a telcsimet annyit ugatok havi 6K-s számláért. Ennyit erről.

te szemét. biztos miattad szar a térerőm. meg halk a hang, ha telefonálok. rohadék, tönkreteszed azt az áldott jó szolgáltató, aki a lelkét is kiszolgáltassa nekünk, akik (alig) tudatos fogyasztók vagyunk, és mi alig beszélünk. mert jól tudjuk, az ilyenek miatt pusztulnak az esőerdők, meg van ez az üvegházhatás. te gyilkos...

Szerkesztette: avman 2008. 03. 25. 00:54 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#605 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 01:12

Idézet: avman - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 0:53

te szemét. biztos miattad szar a térerőm. meg halk a hang, ha telefonálok. rohadék, tönkreteszed azt az áldott jó szolgáltató, aki a lelkét is kiszolgáltassa nekünk, akik (alig) tudatos fogyasztók vagyunk, és mi alig beszélünk. mert jól tudjuk, az ilyenek miatt pusztulnak az esőerdők, meg van ez az üvegházhatás. te gyilkos...

Odab@xok az üvegháznak, meg az esőerdőknek, és ezután mégtöbbet fogok telefonálni, hogy neked ne legyen hálózatod egyáltalán, teeeeeee sinter :nevet:

Idézet

#606 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 10:17

Idézet: deuce - Dátum: 2008. márc. 24., hétfő - 18:03

[...]

de ha megnézed Lazsa példáját, amit én eddig nem írtam -de tudtam-, manapság az van, hogy letekerik a sebességet, és ha az user szól, hogy "ment ez valaha gyorsabban is, mi az hogy most nem hozza a sebességet", akkor visszarakják a régi sávra. Tehát userenkénti állítgatósdiba fogtak bele. Elég kaotikus lesz egy idő után ez, és mivel a magyar makacs-konok nép rengeteg kiabálás lesz még ebből..

[...]

Ez butaság, nem így van. Csomagonkénti konfigfile-ok vannak, senkinek nincs se kedve, se energiája, se ideje userenként piszkáni a modemeket... El sem tudod képzelni, hogy egy zajos vonal miatt úgy megnél a javítandó/javíthatatlan csomagok aránya, hogy beesik a sebesség?

#607 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 12:30

Pedig valami történt, és nem a lakáson belül.
Javítandó/javíthatatlan csomagok aránya az 0 volt, sem a modem, sem a rákötött gép nem jelzett hibát.
Hívtak szerelők hogy itt vannak, mondom dejó, mert senki sincs otthon, és senki sem szólt hogy jönnek.
Valamit mókultak kinn, és helyreállt a speed.
Mire hazaértem minden szép és jó volt :)
Keeping the funk alive

#608 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 15:31

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 12:30

Pedig valami történt, és nem a lakáson belül.
Javítandó/javíthatatlan csomagok aránya az 0 volt, sem a modem, sem a rákötött gép nem jelzett hibát.
Hívtak szerelők hogy itt vannak, mondom dejó, mert senki sincs otthon, és senki sem szólt hogy jönnek.
Valamit mókultak kinn, és helyreállt a speed.
Mire hazaértem minden szép és jó volt :)

Ki mondta, hogy a lakásodon belül volt szar a vonal? Ki mondta hogy kapsz kis popup windowt arról ha javítandó/javíthatatlan csomagok mennek?

Könyörgöm, gondolkodjunk már néha.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#609 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 15:46

Üdv :)

Van egy kis problémám. Illetve nem tudom, hogy probléma-e, ezt döntsétek el ti. Szóval 2008. februárig volt chello előfizetésem. Lemondtam, visszavittem a modemet, aláírtam a papírokat. Késöbb megkaptam a tört hónapról a számlát, amit 2 nappal a határidő után fizettem be. Erre ma kapok egy számlát 12 forintról, csekk és levél nélkül. Az oké, hogy tartozok késedelmi kamatként 12 forintal, de ezt most akkor hogyan/hova fizessem be? Másszak be a UPC helyi kirendeltségéhez és ott fizessem be? (Azt sem tudom, egyáltalán ott lehet-e fizetni  :think: )
A válaszokat előre is köszi!

szerk: A számla jobb felső sarkában a "fizetési mód"-nál "Készpénzátutalási megbízás" szerepel, ami azért vicces, mert világ életemben csekken fizettem be....  :confused:  :think:

Szerkesztette: Diablovazze 2008. 03. 25. 15:47 -kor

National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#610 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 16:02

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 15:46

Üdv :)

Van egy kis problémám. Illetve nem tudom, hogy probléma-e, ezt döntsétek el ti. Szóval 2008. februárig volt chello előfizetésem. Lemondtam, visszavittem a modemet, aláírtam a papírokat. Késöbb megkaptam a tört hónapról a számlát, amit 2 nappal a határidő után fizettem be. Erre ma kapok egy számlát 12 forintról, csekk és levél nélkül. Az oké, hogy tartozok késedelmi kamatként 12 forintal, de ezt most akkor hogyan/hova fizessem be? Másszak be a UPC helyi kirendeltségéhez és ott fizessem be? (Azt sem tudom, egyáltalán ott lehet-e fizetni  :think: )
A válaszokat előre is köszi!

szerk: A számla jobb felső sarkában a "fizetési mód"-nál "Készpénzátutalási megbízás" szerepel, ami azért vicces, mert világ életemben csekken fizettem be....  :confused:  :think:

Szia!
A készpénzátutalási megbízás nem más mint a csekkes befizetés :) (Készpénz átutalásával bízod meg a Postát) Egyébként javasolnám, hogy netbankon utald át ezt a hatalmas összeget a UPC-nek, de csak ha ingyenes ez neked. Ha egy UPC iroda felé jársz ott is befizetheted, bár ez az összeg tovább kamatozhat, nem lesz akkora, hogy ne várhatna akár egy évet is. Ha ingyen tudsz valahonnan telefonálni, akkor hívd fel őket és kérj egy 12 Ft-os jóváírást puszira :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#611 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 16:08

Én valami 9 forinttal tartozom az önkormányzatnak, súlyadó miatt, mert 2007ben kaptam egy csekket, befizettem és most jott a papír a 2008as összegről és hogy tartozom 9 forinttal...

Kérdem én ha ők számolták ki, a nyomtatott csekket befizettem akkor hogy jön ez a követelés?! Ja, és ha nem fizetem be x napon belül akkor így meg úgy fog kamatozni.

Nem fizettem be, majd 2009-re talán emberi mértéke lesz, h azért érdemes legyen megmozdulni. Bár még édesanyám be akar menni a polgármesteri hivatalba megkérdezni h ez mégis micsoda.

Szerkesztette: KekszNET 2008. 03. 25. 16:09 -kor

::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#612 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 16:15

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 16:02

Szia!
A készpénzátutalási megbízás nem más mint a csekkes befizetés :) (Készpénz átutalásával bízod meg a Postát) Egyébként javasolnám, hogy netbankon utald át ezt a hatalmas összeget a UPC-nek, de csak ha ingyenes ez neked. Ha egy UPC iroda felé jársz ott is befizetheted, bár ez az összeg tovább kamatozhat, nem lesz akkora, hogy ne várhatna akár egy évet is. Ha ingyen tudsz valahonnan telefonálni, akkor hívd fel őket és kérj egy 12 Ft-os jóváírást puszira :)

Uhm, köszi. Tehát akkor van lehetőség befizetni a helyi UPC irodában is? Egyébként azt nem értem, ha tényleg csekken akarják befizettetni, akkor miért nem mellékeltek csekket, mint eddig mindíg?
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#613 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 16:59

Idézet: moq - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 16:31

Ki mondta, hogy a lakásodon belül volt szar a vonal? Ki mondta hogy kapsz kis popup windowt arról ha javítandó/javíthatatlan csomagok mennek?

Könyörgöm, gondolkodjunk már néha.

Ki mondta, hogy a lakásodon belül volt szar a vonal?
  Hát a UPC technikus 1221, mert hogy náluk minden rendben.

Ki mondta hogy kapsz kis popup windowt arról ha javítandó/javíthatatlan csomagok mennek?
  1221, mivel hogy őszerinte látja a modemem logját, és nincs javítandó/javíthatatlan csomagom

sőt most remélem nem mondok újat, de linuxban simán látszik

Device Received Sent         Err/Drop
eth0 3.75 GB   254.88 MB    0/0

a mondem logot is bemásolhatom, abban is hasonló a helyzet

Nem tudom miért beszélsz ilyen lekezelően, nem vagyunk mi ellenségek... könyörgöm  :Đ

A valós hiba oka, pedig a szerelő szerint, és amin javított: rosszul volt összefűzve az osztás a szekrényben, átrendezték a kötéseket.

Nem kell személyeskedni, tudok gondolkodni magam is, nem okoskodtam előre, a HF részhez meg nem értek, ehhez kellett UPC szakembrió  ;)
Keeping the funk alive

#614 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 17:47

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 16:15

Uhm, köszi. Tehát akkor van lehetőség befizetni a helyi UPC irodában is? Egyébként azt nem értem, ha tényleg csekken akarják befizettetni, akkor miért nem mellékeltek csekket, mint eddig mindíg?

És a legjobb, hogy most már csak 10Ft-ot kell belőle befizetned :D
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#615 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 18:07

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 17:47

És a legjobb, hogy most már csak 10Ft-ot kell belőle befizetned :D

:nevet2:

#616 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 19:17

Idézet

Ha elérakom a sok kaját, akkor mindenképpen bebiztosítom magam, hogy visszajöjjön az ára = hűségidő..
Ha azt látom sokat eszik? 250 giga felett gigánként mondjuk 3000 forint elrettentő is lehet akár 1-1 falatkáért?!? :D
Nekem mindegy ki falná fel a kaját, csak ki legyen fizetve és legyen rajta profit..

Hűségidő=még kisebb havidíjat szedhet be az UPC, ami főleg rossz, mert a hevijúzer havidíja < UPC költsége -> UPCnek nem érdeke hűséggel szerződni vele, de nincs jogi lehetősége visszauasítani. Tehát itt máris borult az elméleted.
Ha 250GB felett díjat szedne, ellentétben az AZONOS kategóriájú ADSL-lel, az marketingszempontból öngyilkosság lenne. Tömegek fejében az a kép alakulna ki, hogy "hú ez biztos sz@r, mert forgalmidíjas".
UPC-nek tényleg mindegy ki eszik nála X FTért, de ha már többet kajál mint amennyire az összeg ki van kalkulálva, már veszteséget termel neki a fogyasztó (és az ár nem a tőtikéző igényeihez van szabva)

Idézet

Eleszi másik vendég elől? Azt hogy csinálja? Ja, hogy én terítettem meg egyiknek 20mbitesre, a másiknak 10mbitesre, aztán a pincérek a végén mégis csak 10megát szolgáltak fel nekik, mert "majdcsak nem lesznek éhesek annyira", és beérik fejenként 5-tel is?  :think:  Az gáz, ott az én terítésemmel is baj van..

Igen, eleszi. Jóétvágyú emberke kifossza a svédasztalt, amiről mindeki kapja az anyagot (=10/20MBitesek sávja is végsősoron ugyanabból a forrásból, ami nem annyi hogy júzerszám x 20MBit, hanem kevesebb) ergó a tömegeknek akik még a nullszaldós szint maradnak, kevesebb jut -> elégedetlenség, tömeges elvándorlás.
És igen, tényleg úgy gondolkozik egy szolgáltató, hogy egyszerre úgyse akar mindenki mértéktelenül zabálni, a fogyasztó a tömeg 95% ilyen, így az adott forrásból a tömeg igényei kielégíthetőek és még a szolgáltatónak is marad.

A fentiek a 250GB korláttal voltak kapcsolatosak, de a P2P szabályozásra már mondtam, hogy az nem igazságos mert a P2P-ezés mennyisége, előfizető csomagja és a korlát közt semmiféle összefüggés nincs.

#617 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 21:11

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 16:59

sőt most remélem nem mondok újat, de linuxban simán látszik

Device    Received    Sent            Err/Drop
eth0      3.75 GB    254.88 MB    0/0

a mondem logot is bemásolhatom, abban is hasonló a helyzet

A docsis layeren eldobált packeteket egyik sem írja ki neked, csak az ethernet linkét, ott meg azért nem jellemző a packetloss, szemben a docsis layerrel.

#618 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 22:00

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 22:11

A docsis layeren eldobált packeteket egyik sem írja ki neked, csak az ethernet linkét, ott meg azért nem jellemző a packetloss, szemben a docsis layerrel.

No, hát így már érthető :)

De ezt technikusok nem látják pestről?  :rolleyes:
Keeping the funk alive

#619 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 22:13

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 22:00

No, hát így már érthető :)

De ezt technikusok nem látják pestről?  :rolleyes:

Elvileg látja, csak nem biztos, hogy tudja, mit jelent vagy elsiklik felette mert aznap az az ötvennegyedik hívása és fáradt. Emberek dolgoznak ott is, ráadásul nem túlfizetett pozíciók azok így nem is mérnökök töltik be.

Sajnálatos ez így, ebben egyetértünk, de ez van... :(

#620 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 25. 22:17

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. márc. 25., kedd - 23:13

Elvileg látja, csak nem biztos, hogy tudja, mit jelent vagy elsiklik felette mert aznap az az ötvennegyedik hívása és fáradt. Emberek dolgoznak ott is, ráadásul nem túlfizetett pozíciók azok így nem is mérnökök töltik be.

Sajnálatos ez így, ebben egyetértünk, de ez van... :(

A lényeg az, hogy van egy elégedett userrel többje UPC -nek, és ez a lényeg  :cool:

Kép
Keeping the funk alive

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »