UPC chello: bővítések és korlátozások XIII.
Elküldve: 2008. 03. 26. 22:39
Elküldve: 2008. 03. 26. 22:43
Idézet: maxt - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 22:35
(régiek ajándék vacak nélkül persze)
Adsl szolgáltatóknál jellemzően azért marad az ár az aláírt hűségidő után is, mert a hűség automatikusan hosszabbodik, ha nem jelzed, hogy lemondod... Vagyis, ha nem szólsz azonnal benne vegy egy új hűségszerződésben, ha akarod, ha nem...
Nekem megér még 3000Ft-ot, hogy letisztázódjon a dolog hónap elején.
Ha korrekt módon viselkednek a meglévő ügyfelekkel, akkor meglátjuk fizetek-e új csomagot...
Ha nem, esetleg szándékos kibabrálás van a hűségesekkel a tehetetlenségükre játszva, akkor kénytelen leszek balhézni... (rossz előérzetem van a sok "és" miatt abban a levélben)
NSD: Megelőztél a gázművekkel... :Đ A logo nem lenne rossz, de itthon szerintem mindenki erre asszociál majd, és nem a UPC-re. (digi-s oldalon is ez volt kint először, de lecserélték gyorsan...)
Élből cáfolom. Mikor kaphatta meg pl régi ügyfél a kedvezményes 3990 Ft-os áru kábeltelevíziós Családi csomagot? Még én is, aki lemondást helyeztem kilátásba, csak kisebb mértékű kedvezményt kaptam. Internetnél ugyanez a helyzet.
Másrészt az internetszolgáltatóknál van olyan, hogy az egy év letelte utána a loyalty ár határozatlan idejű szerződéssel megy tovább. Lásd T-Online.
Szerkesztette: zoli62 2008. 03. 26. 22:45 -kor
Elküldve: 2008. 03. 26. 23:21
Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 22:43
Másrészt az internetszolgáltatóknál van olyan, hogy az egy év letelte utána a loyalty ár határozatlan idejű szerződéssel megy tovább. Lásd T-Online.
Én minden alkalommal így hosszabbítottam...
Oldal megnéz, meglévő előfizetőknek szóló részt elolvas, értelmez, majd üfsz-el megbszél...
(hogy az üfsz csak akkor veszi fel a telefont, ha új előfizetőként csörögsz, az egy külön történet)
Eddig nekem így működött...
Lényegében a "szuperkedvezmények" nekem is fel lettek ajánlva, de az azzal együtt járó 2-3 év hűségidőt nem vállaltam. (3 éven én is csak pislogtam, de tényleg mondott ilyet üfsz)
Várjuk a hivatalos árakat, csomagmódosítási feltételeket...
Mindenki információra éhes!
És nem mellékesen megelőzhető vele sok hibás értelmezés...
Elküldve: 2008. 03. 26. 23:23
Idézet: maxt - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:21
Faszság.
Elküldve: 2008. 03. 26. 23:45
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:23
Próbáld ki!!!
Lehet én vagyok türelmetlen, de 2 alkalommal is több mint 1 órát vártam a zenélő telefonban a kedves ügyintézőt, gondolván a "több mint 5 perc" szöveg nem több órát takar...
Egyszer kaptam egy ígéretet, hogy visszahívnak, és természetesen jóváírják a számlán visszamenőleg a módosítást, mert be lett rögzítve, de most nem tudnak segíteni! Nem hívtak!
Harmadszorra az új ügyfeles gombra elmondtam, hogy nincs 1 harmadik órám rájuk, erre kapcsolt 3 perc alatt (!!!) egy illetékest, aki hajlandó volt "ügyet intézni". Kb fél óra alatt, mert mindenre "kicsit" várni kellett...
Közölte, hogy semmit nem ír jóvá, és hogy nem szerepel semilyen visszahívás (ergo hazudott a korábbi ügyintéző)
Ha ilyen határozott véleményed van, akkor vagy jók a tapasztalataid, vagy illetékes vagy az ügyben a cégnél. Utóbbi esetben javaslom az alkalmazottak tökére lépést, hogy hasonló testterületen maradjunk, mint csodálatos egyszerűséggel, mégis cizelláltan megfogalmazott reagálásod!
Elküldve: 2008. 03. 27. 00:28
Idézet: maxt - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:35
Cáfolnám, nem mindenhol gyakorlat, és ahol határozatlan idejűre változott a szerződés, ott is maradt a megrendeléskori akciós ár.
Elküldve: 2008. 03. 27. 08:13
Idézet: Jahno - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:23
Nem az.Minden call center előrébb sorol, ha új ügyfél vagy. Pénzből élnek
Elküldve: 2008. 03. 27. 08:15
Idézet: maxt - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 23:45
Sajnos ilyen szokott történni. Nekem ugyanez az üfsz határozottan állította, hogy egy beterhelt valamit közben (még számlázás előtt) mégis jóváírtak, aztán persze túrót... (Sőt, ha szigorú vagyok, akkor kétszer.).
A botrány az, hogy itt az ügyfélszolgálatosoknak sosincs főnöke, felettese, csoportvezetője. Amikor a sokat szídott T üfszolgákkal kellett beszélni, és nem jutottunk dűlőre, akkor kértem a csopvezt, megbeszéltük, megoldottuk.
Elküldve: 2008. 03. 27. 08:17
Idézet: maxt - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 22:35
Sosem vót... Álmodtad Te ezt
Elküldve: 2008. 03. 27. 08:21
Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 26., szerda - 15:33
Mert az árstruktúra ezt adja ki:
Idézet
Most lesz Bronze 2playben 4000-ért
A minimum alatti csomag, ami (feltehetőleg !) nem kerül többe, mint az eddigi minimum, az az 512k-s lesz.
De ha láttál olyat, hogy meglévőknek bármit olcsóbban adnak, mint újaknak, szolgáltatásbővítőknek stb, akkor idézz egy ilyen akciót az elmúlt négy-öt évből, bármikorról...
Mellesleg vedd hozzá, hogy a telefoncsomagok árai is "változni" fognak, ami az új márkák bevezetéséhez kapcsolódik. (Ugye az is kérdés, hogy mi lesz a régi csomagokkal, meddig maradnak, meddig él a régi csomagon a hűség. A felrúgott kapcsolt családi hűség miatt megemelkedik a kábeltv díj is stb, tehát összességében a háztartásonként UPC-re fordítható keret már így is recseg-ropog...)
Szerkesztette: llamada 2008. 03. 27. 08:25 -kor
Elküldve: 2008. 03. 27. 08:45
Elküldve: 2008. 03. 27. 09:34
Elküldve: 2008. 03. 27. 10:30
Amit megtudtam róla az az, hogy a kódot és az előfizetői számot el kell küldeni emailben a UPCnek,
és -gondolom- ezek után ők jóváírják a számlán az összeget. Aki esetleg így fizeti írja már le, ez a
gyakorlatban hogy működik.
Mikor kell emailt küldeni, és azt mikor írják jóvá, egyáltalán érdemes e vele foglalkozni, vagy vannak-e vele alapvető problémák?
Köszi
A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.
Elküldve: 2008. 03. 27. 11:43
Idézet: Attees - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:30
Amit megtudtam róla az az, hogy a kódot és az előfizetői számot el kell küldeni emailben a UPCnek,
és -gondolom- ezek után ők jóváírják a számlán az összeget. Aki esetleg így fizeti írja már le, ez a
gyakorlatban hogy működik.
Mikor kell emailt küldeni, és azt mikor írják jóvá, egyáltalán érdemes e vele foglalkozni, vagy vannak-e vele alapvető problémák?
Köszi
pl én is így fizetem, de le is van írva:
"Sodexho Pass Internet Utalvánnyal rendelkezik, akkor kérjük, hogy az utalványon szereplő (16 jegyű betű- és számkombinációt tartalmazó) fizetési kódot és a 10 jegyű UPC ügyfélszámát (amelyet megtalál a havi számlán) küldje el a sodexhoutalvany@upc.hu e-mail címre. Az utalvány beváltásáról e-mailben küldünk visszajelzést."
A gyakorlatban azzal kell számolni, ha pl ma elküldöd, akkor kb 1-2 hónap mire küldik a jóváírásról szóló e-mailt (nem azonos a mail beérkezését igazoló automata válaszlevéllel), amitől kezdve él a jóváírás.
Minden hónapra egy összegnek megfelelő utalvány értéket vonnak le, a többit majd csak a következő hónapban.
Amíg azonban a számlalevélen nem látod, hogy jóváírják, addig be kell fizetned kp-ben, vagy utalással a szokásos összeget, mivel attól az időponttól él az utalványok érvényessége, mikortól UPC visszaigazolást kap SODEXHO-tól hogy érvényes a beküldött kód.
Kicsit sem gyors az elfogadás menete, valszeg lesz pár álmatlan éjszakád, de ha beindul rendesen, attól kezdve nincs gond, vonják rendesen.
Még egy apróság, visszafele nem fogadják el, tehát ha a számla már kiment, akkor ki kell fizetni.
Sőt, hiába küldöd el időbe a mailt a kódokkal, az sem számít, nem fogadják el, csak majd ha úgy gondolják.
Kaotikus az egész, nem kicsit, hanem nagyon :Đ
Több havinak megfelelő összeget küldj, és akkor nem fogsz annyira szívni
Szerkesztette: Lazsa 2008. 03. 27. 11:44 -kor
Elküldve: 2008. 03. 27. 12:07
Szerkesztette: zoli62 2008. 03. 27. 12:07 -kor
Elküldve: 2008. 03. 27. 12:32
Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 11:43
"Sodexho Pass .....visszajelzést."
A gyakorlatban azzal kell számolni, ha pl ma elküldöd, akkor kb 1-2 hónap mire küldik küldik a jóváírásról szóló e-mailt (nem azonos a mail beérkezését igazoló automata válaszlevéllel), amitől kezdve él a jóváírás.
A vastag betűs részt én is olvastam, de most pont hogy nem az elvi, amikor minden megy ugye mint a karikacsapás, hanem a gyakorlati rész érdekelt, köszi hogy leírtad
Az az egy két hónap, az komoly??? Nem csak egyszeri eset, ez a rendszeres???
A hozzászólás Attees saját nézőpontját tükrözi. A honlap üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal annak tartalmáért.
Elküldve: 2008. 03. 27. 12:56
Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 12:37
Egy ekkora cégnek mint a UPC ez a büntetési összeg nevetséges, kb aprópénz. Kifizetik és folyik tovább részükről az ügyfelek folyamatos átb@szása. Joggal vagyok ennyire kiakadva a UPC-re amikor december óta vagyok UPC internet és telefon előfizető de ez alatt az időszak alatt többször volt a szolgáltatással probléma mint az előző szolgáltatómmal (Invitel) két év alatt és ez szószerint értendő. A legutóbbi húzásuk az volt amikor 3 napig nem volt telefonszolgáltatás és az helpdesken annyit voltak képesek mondani, hogy ilyenkor ki kell húzni a modemet pár percre és visszadugni...
Képesek letagadni/vagy az helpdesk nem tud róla, hogy központi hiba van/volt. Ugyanis az ominózus "3 napig no telefon" eset után több UPC-s ismerősömmel is beszéltem egyrészt az utcánkban másrészt a város más részein élőkkel és ugyanezt mondták ők is vagyis 3 napig náluk sem volt telefon. Szóval kérdem én, mi ez ha nem központi hiba?
Szerkesztette: McElroy 2008. 03. 27. 12:57 -kor
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II
Elküldve: 2008. 03. 27. 13:06
Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 12:37
ez semmi nekik..
de készűlőben egy törvény ami cégek esetében a forgalmuk alapján szabja ki a büntit..UPC esetében ez legközelebb nem 10 milla hanem mondjuk 200 milla lehet..
Elküldve: 2008. 03. 27. 13:11
Idézet: Flashget - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 13:06
de készűlőben egy törvény ami cégek esetében a forgalmuk alapján szabja ki a büntit..UPC esetében ez legközelebb nem 10 milla hanem mondjuk 200 milla lehet..
Miért forgalom, miért nem nyereség? Másrészt idézem Indexről, amit írtam:
"http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=215256
"A UPC hirdetéseiben az szerepelt, hogy a chello extreme csomag letöltési sebessége 10240 kbit/sec, a chello professional csomagé pedig 20480 kbit/sec.
A GVH rendelkezésére bocsátott mérési eredményekből azonban az derült ki, hogy 2007. március 1. után a letöltési sebesség egyszer sem érte el a reklámokban megjelölt sebességet. "
Hümm, bár nekem mindig jött a 10/1, ezért is vagyok elégedett UPC üffél, mert a Tréizékkel sokkal nagyobbakat lehet szopolni. Ennyi erővel a lakossági neteknél nem is tudok olyan szolgáltatót mondani, aki nem az elvi maximumot reklámozza, aztán szerződésben garantált minimum van. Csak míg Tcom a garantált minimum felett sokszor szétteszi a kezét, addig UPCnél nekem évek óta jön az elvi maximum, fel/le.
Bár annyi HC töltögető nem vagyok, viszont előbb kiszúrom, hogy mi lehet a hiszti, mint suttyó gémercsaávó, aki nem lát az orránál tovább, mert lassúadécé, lagzik a gáma, fúúúj UPC.
"
Egy egészséges szabályzás, meg bünti az kell. De ez a folyamatos vagdalkozás, hogy büntessünk meg mindenkit, meg az a 10 millió az semmise, az már ilyen gusztustalan dolog a júzerek részéről.

Súgó
A téma zárva.