HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 27. 06:36

Idézet: webmester - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 6:56

Üdv!

Köszike a választ!

"Ha lemondom a chello előfizetésem, mennyi idő után számítok ismét új belépőnek?"
Ez érdekelne engem is!

Minden csomagnál van egy "Akciós feltételek" menüpont. Onnan vettem:

"Az akcióban nem vehetnek részt azon előfizetők, akiknek az akcióban érintett szolgáltatása vagy kiegészítő szolgáltatása 2008. május 1. után szűnt meg, és a megszűnttel azonos szolgáltatási címre kérik a szolgáltatást, és/ vagy a szolgáltatást a korábbi előfizetővel egy háztartásban élő hozzátartozó igényli, vagy fennálló díjtartozásuk van."

Ha jól értelmezem e szerint ha vki. 2 hónapja -árilis 27-én- szüntette meg,akkor már újnak számít és jár neki az akciós díj.

#2062 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 09:00

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 10:17

Hopsz. Mostmár jól mutatja, megerősítenéd?

Ma reggel ide is érkezett levél.

Tárgy hónap 176491 MB
Tisztelt előfizetőnk.
2007. június 1-től az eddiginél pontosabb.... bla-bla-bla.
Ez a szám mekkora forgalom 80%-a?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2063 Felhasználó inaktív   spider80 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 27. 10:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 10:00

Ma reggel ide is érkezett levél.

Tárgy hónap 176491 MB
Tisztelt előfizetőnk.
2007. június 1-től az eddiginél pontosabb.... bla-bla-bla.
Ez a szám mekkora forgalom 80%-a?

Ne a tárgyhónapot nézd, hanem mindig az utolsó 3 hónap összegét(tárgyhónap+ előző 2 hónap). Ez nem lehet nagyobb 900 Gb-nál. Ha így eléred a 900 Gb 80%-át, elvileg akkor kapsz figyelmeztetést.
core2 duo 2.4 ghz, ATI 3870, 2gb ram, 750gb+1000gb+320gb HDD, Pioneer 111d  <span style='color:blue'>NET: upc 120mbit</span>

#2064 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 11:16

Idézet: llamada - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 20:53

Mivel az új csomagokon nincs hűség,

Ezt a mondatrészt kifejtenéd bővebben?  :Đ  Az árak, amiket írtál, mind hűséges árak ...  Az új csomagok listaárai -amikhez tényleg nem párosul hűség- ennél jóval magasabbak.

#2065 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 12:15

Idézet: llamada - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 21:53

... Silver alá menni majdnem olyan, mintha kikapcsolnád a modemet (Bronze=2M) ...

Miről  beszélsz? Rengeteg embernek jó és elég a Bronze, sőt, rengeteg olyannak is elég lenne, aki jelenleg magasabb csomagban van.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2066 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 13:26

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 12:16

Ezt a mondatrészt kifejtenéd bővebben?  :Đ  Az árak, amiket írtál, mind hűséges árak ...  Az új csomagok listaárai -amikhez tényleg nem párosul hűség- ennél jóval magasabbak.

Hopp, elnéztem, tényleg.

Azt még hozzá lehet azért tenni, hogy az új csomagok listaárai viszont a régi, hasonló csomagok listaárainál sokkal jobbak, főleg a nagy csomagoknál.

Az zavart meg, hogy korábban a UPC digital-ra hűségmentes árakat hoztak csak nyilvánosságra, és arról volt szó, hogy kukázzák a hűségáras konstrukciót. Most, hogy jobban megnéztem, a sima UPC kábeltv és digital-hoz is van hűségár.

Aztán még érdekesség,  hogy a telefonnál a meglévőknek a legkisebb UPCfon csomag 1500 Ft/hó lesz. A mostani hűségár másfélszerese...

Tán nem vált be a szolgáltatás, és meg akarnak szabadulni az ügyfelektől :D  ?

(PS: A meglévőknek ajánlják hűség nélkül is 5400/6300/6750-ért a digital/hd/gold-ot, meglévő vagy megrendelt upcfon vagy upc net mellé.)

Szerkesztette: llamada 2008. 06. 27. 13:44 -kor

#2067 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 13:27

Idézet: moq - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 13:15

Miről  beszélsz? Rengeteg embernek jó és elég a Bronze, sőt, rengeteg olyannak is elég lenne, aki jelenleg magasabb csomagban van.

Áltlaánosságban igen, de Extreme után nem jó.
Medium után sem jó, pedig annak az ársávjában van....
Egyébként, lehetnek olyan Mediumosok, akiknek ez a visszaváltás a UPC-nél maradáshoz "kötelező", tekintve a tv+telefon+ net új csomagszerkezetet.  Nade ilyenkor már kérdés, hogy tényleg akar-e ennyiért ilyen szolgáltatástartalmat, vagy keresni fog alternatívát.

Szerkesztette: llamada 2008. 06. 27. 13:28 -kor

#2068 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 16:46

A levelező postafiók 75%-os kihasználtsága, illetve a beállított érték elérése után kéne hogy küldjön egy figyelmeztető üzenetet a levelező rendszer.
Nos, ez úgy tűnik, hogy nem történik meg.
NSD utána nézhetnél a problémának, mert csak onnan tűnik fel a hiba, hogy napok óta nem jön mail az adott postafiókra, és ha nem a webes felületet használja levelezésre a tisztelt user, hanem egy levelező klienst, akkor az életben nem jön rá egy egyszerű halandó, hogy miért nem működik a levelezése.  ;)
Keeping the funk alive

#2069 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 18:12

Ez a 96ft-os papiralapú számlázási díj nem pofátlanság egy kissé?
Mi az hogy nekem élő (hűség)szerződés közepedte a UPC egyszer csak egyoldalúan árat emel (akármilyen ürüggyel)? Akkor most én is egyoldalúan lemondhatom a rákba a szolgáltatást, vagy mi?

#2070 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 19:26

Öö izé. A díjneten 300Ft-al olcsóbb a számlám :think:  :)  Csekken van olyan hogy díj.kedv. -300Ft. Alatta díj.kedv. 300Ft Amit levonnak kedvezményként, vissza is rakják. Tegnap jött meg az első elektronikus számlám. Ott csak -300Ft van. Azaz amit levonnak, nem teszik vissza. Mi az a 300Ft? :think: Így nekem nagyon megéri ez a dolog. Előtte 12.400Ft volt. Most csak 12.100Ft

#2071 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 20:51

rohadt unalmasak az ún. átterhelések, amikor minden forgalom megáll fél vagy egy percre. pont elég ahhoz, hogy soulseeken meg ed2k-n megszakadjanak a letöltések és lehessen újra sorbaállni, lehaljon a skype és a messenger... mindez van hogy naponta 3-4x  :mad:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2072 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 07:11

Idézet: tom007 - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 20:26

Öö izé. A díjneten 300Ft-al olcsóbb a számlám :think:  :)  Csekken van olyan hogy díj.kedv. -300Ft. Alatta díj.kedv. 300Ft   Amit levonnak kedvezményként, vissza is rakják. Tegnap jött meg az első elektronikus számlám. Ott csak -300Ft van. Azaz amit levonnak, nem teszik vissza. Mi az a 300Ft? :think: Így nekem nagyon megéri ez a dolog. Előtte 12.400Ft volt. Most csak 12.100Ft

Akkor te csókos vagy  ;)
Nekem is megjött,de semmiféle 300 Ft nincs rajta se +, se -.

#2073 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 08:05

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 16:46

A levelező postafiók 75%-os kihasználtsága, illetve a beállított érték elérése után kéne hogy küldjön egy figyelmeztető üzenetet a levelező rendszer.
Nos, ez úgy tűnik, hogy nem történik meg.
NSD utána nézhetnél a problémának, mert csak onnan tűnik fel a hiba, hogy napok óta nem jön mail az adott postafiókra, és ha nem a webes felületet használja levelezésre a tisztelt user, hanem egy levelező klienst, akkor az életben nem jön rá egy egyszerű halandó, hogy miért nem működik a levelezése.  ;)

Kipróbáltam és nekem jött egy ilyen, amikor 75% fölé értem:

Dátum: 28/06/08 8:55 AM  
Feladó: admin
Címzett: 
Tárgy: ATTENTION: High Water Mark Notification, total bytes stored.

Your mailbox is over the high water mark. 
Please delete some messages from your mailbox! 

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2008. 06. 28. 08:05 -kor

#2074 Felhasználó inaktív   tom007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:13

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 8:11

Akkor te csókos vagy  ;)
Nekem is megjött,de semmiféle 300 Ft nincs rajta se +, se -.

:)
Megnéztem a régebbi számlákat, és van olyan is hogy -840Ft. De alatta 840Ft. Levonták a kedvezményt, de vissza is rakták

#2075 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 17:14

J:COM Does Docsis 3.0 All Over
http://www.lightreading.com/document.asp?d...157647&site=cdn

A japán J:COM(a UPC tulajdonosának japán érdekeltsége) pár hónapja folytat a tárgyalásokat a DOCSIS 3.0-ás eszközbeszállítókkal és elkezdte ezen eszközök beépítését a hálózatába. A J:COM már tavaly nyáron elkezdett egy pre-DOCSIS 3.0-ás tesztet, aminek keretében egyik szűkebb szolgáltatási területén ilyen eszközöket telepített és akár 160/10 Mbps szolgáltatási csomagok kínált. Most hogy a tavaszra megszülettek az első CableLabs által elfogadott DOCSIS 3.0-ás eszközök, szépen lassan beindul majd ezek telepítése a szolgáltatóknál. A J:COM ott lesz az elsők között akik alkalmazzák a legújabb technológiát

Jővő hónap végére várhatóan üzembe állítják a DOCSIS 3.0-ás CMTS-eket a 42 rendszerükön, amiből jelenleg 15-öt már átállítottak. Azok az előfizetők akik nagyobb csomagra szerződnek megkapják a szükséges DOCSIS 3.0-ás modemjüket, de gyanítom a globális cserével még kivárnak. A J:COM-nak közel 10x több kábelnetes ügyfele van mint a hazai UPC-nek, közel 3 millió. Ennek úgy az 1%-a fizetett eddig elő a legnagyobb sebességet kínáló új csomagra.

A 160/10 Mbps sebesség kvázi sebesség limit mentes, ez a technológiai maximum, az előfizetők úgy osztoznak a közös osztott kapacitáson ahogy tudnak. Ennek az ára ~9 ezer huf. Az eddig legnagyobb csomag 30/2 Mbps volt(a downloadja ennek is kvázi limit mentes), ennek az ára ~8200 huf. A 8/2 Mbps csomag ~7400 huf, a 256/128 kbps legkisebb csomag ~4100 huf.

A J:COM idén nem tervezi csak a letöltési irány 4 csatornás összefogását(bonding), amivel a DOCSIS 3.0 szabvány alapján 4x ezi a letöltési kapacitást, mivel a Motorola ehhez még csak a 32 Downstream portos CMTS kártyát kínál. A feltöltési irány hasonló 4x-ezése a DOCSIS 3.0 szabvány szerint csak jővő év első felére várható, amikor a Motorola kiadja a 32 Upstream csatornás CMTS kártyáját.

Idén DOCSIS 3.0-ával világszerte csak a legnagyobb kábeles cégek jelentkeznek, ott is többnyire csak részleges, területileg lokalizált átépítésekkel. Ezek a nagyobb cégek mindig is korai adoptálói az új kábeles technológiáknak. De egy 1 év múlva, jővő nyáron szerintem már a hazai kábelszolgáltatóknál is meg fog indulni a DOCSIS 3.0 bevezetésének folyamata, ami úgy 2010 végéig nagyrészt le fog zajlani.

Idehaza biztos nem várhatók ilyen 160 Mbps-es csomagok, ez a japán piac sajátossága hogy a csomagok netsebességét jellemzően technológiai maximum értéken kínálják, aztán ebből az ügyfél annyit kap meg ami épp a fizikai korlátok miatt nála összejöhet vagy a terheltség függvényében amennyi épp jut neki a közösből. Idehaza szerintem inkább úgy 5, 20, 50 Mbps körüli letöltéssel bíró csomagokra lehet majd számítani a DOCSIS 3.0 technológia bevezetése után.

#2076 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 11:12

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 9:05

Kipróbáltam és nekem jött egy ilyen, amikor 75% fölé értem:

Dátum: 28/06/08 8:55 AM  
Feladó: admin
Címzett: 
Tárgy: ATTENTION: High Water Mark Notification, total bytes stored.

Your mailbox is over the high water mark. 
Please delete some messages from your mailbox! 

Valóban webes felületre megérkezik a figyelmeztető üzenet, de forwardolt címre már nem ér oda, mivel gondolom belülről jön, és nem FQDN az üzenet feladója.
Bár megjegyzem, ha a formátuma a feladónak esetleg admin@upcmail.hu, vagy valami hasonló lenne, akkor lehet, megtörténne a forward, mert a többi upc-s üzenet megérkezik, amit a rendszer küld, csak ez nem.
(Még egy apró javaslat: nem lehetne magyarul is, mert ha az üzenet nyelve esetleg angol, akkor lehet, hogy a spam mappába landol, meg halandó userek semmit nem értenek belőle  :Đ )
Keeping the funk alive

#2077 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 12:59

Mi van a webmaillel? Random kijelentkeztet vagy átdob az osztrák webmailbe (például üzenet törlésekor, vagy lapozáskor, ilyenek), ami még a régi dizájnt hordozza, de nem az a bosszantó, hanem az, hogy újra be kell jelentkezni, és bejelentkezés után nem látja a leveleimet.

Szerkesztette: debaj 2008. 07. 02. 12:59 -kor

#2078 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 19:03

Sopronban ma már sokadszorra játssza el, hogy a cable led kialszik, majd 1-2 percig villog a modem össze vissza mire visszajön a net. Másnak is van ilyen gondja?

#2079 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 20:20

Sajna van :mad:
A helyesirasomert nem valalok feleloseget!

#2080 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 08:23

Új hónap, új ASZF

http://www.upc.hu/rolunk/hirek/

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102