HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XIII. Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 11:03

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 10:47

Hát igen, elég zagyva dolog ez. Mert ha úgy lenne mondjuk, hogy reggel 7 és este 10 közt fél/harmad sebességgel megy

Az meg miért lenne jó, ha melette meg sok felesleges sávszél marad? Az miért nem jó, hogy a web/FTP/ssh/VPN/ssl egyéb dolgok előnyt élvezenk (mint ahogy fele HWSW-n odahaza az online gáma, meg a skype), a többi mge gazdálkodik a maradékból?
Make love not Wor.

#2882 Felhasználó inaktív   rszp 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 11:14

Októberben elfogadható mértékű volt a p2p sebességének a csökkenése este.
Most az a pár kB amivel jön az valami nagyon elkefélt beállítás vagy direkt korlátozás eredménye mert nem hinném, hogy ennyire elfogyott az erőforrás pár nap alatt.

#2883 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 11:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 12:03

Az meg miért lenne jó, ha melette meg sok felesleges sávszél marad? Az miért nem jó, hogy a web/FTP/ssh/VPN/ssl egyéb dolgok előnyt élvezenk (mint ahogy fele HWSW-n odahaza az online gáma, meg a skype), a többi mge gazdálkodik a maradékból?

Erre mondtam, hogy nem hiszem el, hogy csak korlátozás árán érhető el, hogy mások számára élvezhető maradjon a sebesség. A D-Link routerem is megcsinálja, hogy visszafogja a p2p-t, a VOIP-t meg előreengedi, és ez egy 20-30e ftos készülék, otthonra.

#2884 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 12:58

Nekem 2008.12.31-ig van hűségem aláírva tv+net csomagra. A net az CHELLO MEDIUM volt ( a tv hazai csomag). Ha lejár a hűség, akkor mibe tesznek? Így 6000+1790ft volt egyben. A sebesség az azt hiszem kb 5000/750 volt. (kerekítve)
Ennek a Chello Mediumnak mi felelne meg? A Silver ennek az "emelt" változata? Mennyit kell majd fizetnem, ha nem írok alá hűséget? nem találok az oldalukon ilyen tv+net csomagot jelenlegi előfizetőknek. Vagy csak rosszul néztem?

#2885 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 10. 13:13

Idézet: szucsati - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 11:35

A D-Link routerem is megcsinálja, hogy visszafogja a p2p-t, a VOIP-t meg előreengedi, és ez egy 20-30e ftos készülék, otthonra.

Akkor most ugyanezt csinálják, csak nagyban, visszafogják a p2p-t, aztán kész. A többség meg titikosít, webproxy, más kliens, odavissza harcolós dolgok. Szóval meg tudják csinálni, ezért dugul be, oszt ezért szütyörögtök.
Make love not Wor.

#2886 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 10. 17:33

Idézet: mexel - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 12:58

Ennek a Chello Mediumnak mi felelne meg?

Ennek semmi. A Silver van jóval felette, a Bronze meg jóval alatta.
Papesz

#2887 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:00

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 18:33

Ennek semmi. A Silver van jóval felette, a Bronze meg jóval alatta.

Akkor inkább úgy kérdem, mit adnak "automatikusan" helyette, ha lejár a hűségem?

#2888 Felhasználó inaktív   locsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 18:06

Sziasztok.

Egy olyan problémám lenne, ami pár hete kezdődött, hogy adott ugye a chello, és egy tp-link tl-wr542g wifi router. Elkezdett szakadozni a netem, amit csak úgy tudtam orvosolni, ha a modemet újraindítottam. Upc-nek telefonáltam hoztak egy új webstar modemet, de ez sem sokkal jobb mert ez is eldobja a netet, és ezt is csak akkor tudom életre lehelni, ha újraindítom. Mi lehet a gond ? A routerem döglődne, mert úgy néz ki, hogy a router nélkül meg minden faja. (csak el ne kiabáljam)

Üdv, Locsi.

U.i: Ami roppant érdekes a számomra, ha nem indítom újra a modemet, akkor nem tudok belépni a konfigurációs oldalára, míg a routert vígan tudom konfigolni. A upc-s internetes ügyintéző meg bentről látja a modemet, amit én nem. A másik érdekesség meg az, hogy ugye megszakad a net, én kiiktatom gyorsan a routert, átdugom közvetlenül a gépbe, az ügyintéző még mindig látja a modemet, de én sehogy, és semmikor nem tudok belépni a modem configba újraindítás nélkül.
Konfig: ASUS P5Q Pro ,Intel Core2 Quad Q6600@3500,GeCube X1900XT ,2x 2Gb Crossair Dominator DDR2 1066,FSP Epsilon FX-700-GLN,Fujitsu-Siemens P19-2

#2889 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:07

Idézet: locsi - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:06

Sziasztok.

Egy olyan problémám lenne, ami pár hete kezdődött, hogy adott ugye a chello, és egy tp-link tl-wr542g wifi router. Elkezdett szakadozni a netem, amit csak úgy tudtam orvosolni, ha a modemet újraindítottam. Upc-nek telefonáltam hoztak egy új webstar modemet, de ez sem sokkal jobb mert ez is eldobja a netet, és ezt is csak akkor tudom életre lehelni, ha újraindítom. Mi lehet a gond ? A routerem döglődne, mert úgy néz ki, hogy a router nélkül meg minden faja. (csak el ne kiabáljam)

Üdv, Locsi.

U.i: Ami roppant érdekes a számomra, ha nem indítom újra a modemet, akkor nem tudok belépni a konfigurációs oldalára, míg a routert vígan tudom konfigolni. A upc-s internetes ügyintéző meg bentről látja a modemet, amit én nem. A másik érdekesség meg az, hogy ugye megszakad a net, én kiiktatom gyorsan a routert, átdugom közvetlenül a gépbe, az ügyintéző még mindig látja a modemet, de én sehogy, és semmikor nem tudok belépni a modem configba újraindítás nélkül.

Fogadjunk hogy utorrenttel töltesz? Nekem az csinált ilyet... folyton lehalt a netkapcsolat, de nem a routeren, vagy a modemen, hanem magán a számítógépen, mint utóbb rájöttem. Nálam is ez volt, hogy sehova nem tudott kapcsolódni, még a routerhez se, csak kis sárga elakadásjelző a kapcsolati ikonon jobb alul.
Ha minden igaz az a gond, hogy a utorrent túl sok szálon csatlakozik. Nekem kb az 1.8-as verzióval kezdődött, és az 1.8.1-es is csak úgy megy jól, ha visszább veszem az alapbeállításokat.

#2890 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:40

Idézet: mexel - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:00

Akkor inkább úgy kérdem, mit adnak "automatikusan" helyette, ha lejár a hűségem?

Nekem okt. 31-én járt le hűségem a Medium-ra és maradt a sebesség és a megérkezett számlán az addig fizetett ár is a régi !!
Azt mondták a 1221-en,hogy ez így marad 2010.03.31-ig. :respect:

#2891 Felhasználó inaktív   locsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 19:52

Idézet: Locutus - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 19:07

Fogadjunk hogy utorrenttel töltesz? Nekem az csinált ilyet... folyton lehalt a netkapcsolat, de nem a routeren, vagy a modemen, hanem magán a számítógépen, mint utóbb rájöttem. Nálam is ez volt, hogy sehova nem tudott kapcsolódni, még a routerhez se, csak kis sárga elakadásjelző a kapcsolati ikonon jobb alul.
Ha minden igaz az a gond, hogy a utorrent túl sok szálon csatlakozik. Nekem kb az 1.8-as verzióval kezdődött, és az 1.8.1-es is csak úgy megy jól, ha visszább veszem az alapbeállításokat.

Nem utorrent, hanem azureus, de pl rapidshare-ről töltöttem akkor is levágott. Most router nélkül tesztelem, és rapidshare-ről ok, azureus csak feltöltés ok.

Üdv, Locsi

U.i: Régebben is töltögettem ugyanezekkel a beállításokkal, és nem volt semmilyen probléma. Lehet, hogy megrogyott a router ?

Szerkesztette: locsi 2008. 11. 11. 19:54 -kor

Konfig: ASUS P5Q Pro ,Intel Core2 Quad Q6600@3500,GeCube X1900XT ,2x 2Gb Crossair Dominator DDR2 1066,FSP Epsilon FX-700-GLN,Fujitsu-Siemens P19-2

#2892 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 20:03

Idézet: locsi - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 19:52

Nem utorrent, hanem azureus, de pl rapidshare-ről töltöttem akkor is levágott. Most router nélkül tesztelem, és rapidshare-ről ok, azureus csak feltöltés ok.

Üdv, Locsi

U.i: Régebben is töltögettem ugyanezekkel a beállításokkal, és nem volt semmilyen probléma. Lehet, hogy megrogyott a router ?

Valószínűleg a kliens mindegy. Azureussal is voltak gondjaim előtte, azért váltottam utorrentre, de azzal is csak egy ideig ment jól.

Próbáld ki a utorrenttel. Ha haladóban a net max halfopen 4 fölött van, és full sávszélt engedek neki, akkor csak úgy megy ha közben nem próbálok netezni. Ha pl firefoxban megnyitok egy sokképes fórum topikot, már le is vágja a netet. Aztán jobbklikk a hálózati ikonon, javítás, hálókártya reset, és attól javul csak meg.

#2893 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 20:23

Vagy a router nem bírja a sok szálat.
Próbáld meg úgy, hogy lejjebb veszed a kapcsolatok számát.
De ezt egy oldallal előrébb már pár kolléga feszegette, hogy bármilyen eszközt ki lehet akasztani....
:cool:

szerk.: előbb utóbb csak sikerül leírni mit is akarok mondani  :D

Szerkesztette: Lazsa 2008. 11. 11. 20:24 -kor

Keeping the funk alive

#2894 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 21:23

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 20:23

Vagy a router nem bírja a sok szálat.
Próbáld meg úgy, hogy lejjebb veszed a kapcsolatok számát.
De ezt egy oldallal előrébb már pár kolléga feszegette, hogy bármilyen eszközt ki lehet akasztani....
:cool:

szerk.: előbb utóbb csak sikerül leírni mit is akarok mondani  :D

Ez igaz is lenne akkor, ha a router restartja megoldaná a problémát egyből. Csakhogy nem oldja meg mindig elsőre, viszont pár reset után igen. A hálókártya resetje viszont általában elsőre megoldja.
Gyakorlatilag nem valami jól elkülöníthető, hogy hol a gond, mivel úgy tűnik, hogy bárhol megszakítom a netet, akkor 1-2 perc után magáhoztér. Akár a modemnél, akár a routernél, akár a gépen.

Azonban ez már csak azért is furcsa, mert előtte több mint 1 évig mentek ugyanezek a hálózati eszközök gond nélkül. Az egész bajlódás csak a uTorrent frissítésével kezdődött.

#2895 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 21:56

Idézet: mexel - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:00

Ugyanazt, csak listaáron. Neked kell valamit választani, ha nem akarsz többet fizetni, mint eddig.
Papesz

#2896 Felhasználó inaktív   locsi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 06:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 20:03

Valószínűleg a kliens mindegy. Azureussal is voltak gondjaim előtte, azért váltottam utorrentre, de azzal is csak egy ideig ment jól.

Próbáld ki a utorrenttel. Ha haladóban a net max halfopen 4 fölött van, és full sávszélt engedek neki, akkor csak úgy megy ha közben nem próbálok netezni. Ha pl firefoxban megnyitok egy sokképes fórum topikot, már le is vágja a netet. Aztán jobbklikk a hálózati ikonon, javítás, hálókártya reset, és attól javul csak meg.

Nem tudom miért lenne ez a probléma, mert eddig is így töltöttem, sőt néha egyszerre ment az azureus és a rapidshare, onnan még ráadásul egyszerre töltöttem 15 szálon és soha nem szakadt meg a netem.

Üdv, Locsi.

#2897 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 12:16

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 20:40

Nekem okt. 31-én járt le hűségem a Medium-ra és maradt a sebesség és a megérkezett számlán az addig fizetett ár is a régi !!
Azt mondták a 1221-en,hogy ez így marad 2010.03.31-ig. :respect:

Ilyenből szeretnék látni még egy példát. A UPC egyszer bármit el tud követni - ha már kétszer, különböző időpontokban is megteszi, az már lehet policy is :)))
Egyébként ultrabrutálak lesznek a jövő évi árak. A telefon bronze minimum most már nem is 1300, hanem 1500 pl...
Mediumról egyéb extra kedvezmény híján csak startra lehet árában visszamenni, persze gondolom a lefele módosítási díjat is beszedik ilyenkor.
A TV-knél is vagy listaár van, vagy felfele módosítás, de pl. analóg silvernek megfelelő családiról nem lehet felfele módosítani.
Ráadásul, a felfele módosításos akciókban az is benne van, hogy egy évig érvényes az ára, de utána már nem számítanak kedvezményesnek, és akkor jövő évtől fizetni kell a teljes, megemelt csomag árat.
Szóval, csapda csapda hátán...

#2898 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 11:59

Idézet: llamada - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 12:16

Ilyenből szeretnék látni még egy példát. A UPC egyszer bármit el tud követni - ha már kétszer, különböző időpontokban is megteszi, az már lehet policy is :)))
Egyébként ultrabrutálak lesznek a jövő évi árak. A telefon bronze minimum most már nem is 1300, hanem 1500 pl...
Mediumról egyéb extra kedvezmény híján csak startra lehet árában visszamenni, persze gondolom a lefele módosítási díjat is beszedik ilyenkor.
A TV-knél is vagy listaár van, vagy felfele módosítás, de pl. analóg silvernek megfelelő családiról nem lehet felfele módosítani.
Ráadásul, a felfele módosításos akciókban az is benne van, hogy egy évig érvényes az ára, de utána már nem számítanak kedvezményesnek, és akkor jövő évtől fizetni kell a teljes, megemelt csomag árat.
Szóval, csapda csapda hátán...

Nekem is és szüleimnek is okt. 31-én járt le a hűségünk a telefonra és a netre is.

A chello minimumért eddig 3990 Ft-ot fizettünk, most ez 4900 Ft-ra emelkedett (tehát nem listaárra).
A telefon eddig 990 Ft volt, most 1500 Ft-ra emelkedett a havidíj (tehát ez sem listaárra).

Sőt, szüleimnek tévére is volt hűségük (bronze csomag 2800 Ft körül) okt. 31-ig, és az sem listaáras lett, hanem talán +800 Ft-al nőtt meg a havidíj.

Szóval itt nem egyedi esetről van szó ...

Szerkesztette: Adam84 2008. 11. 13. 12:00 -kor

#2899 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 15:02

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 11:59

Nekem is és szüleimnek is okt. 31-én járt le a hűségünk a telefonra és a netre is.

A chello minimumért eddig 3990 Ft-ot fizettünk, most ez 4900 Ft-ra emelkedett (tehát nem listaárra).
A telefon eddig 990 Ft volt, most 1500 Ft-ra emelkedett a havidíj (tehát ez sem listaárra).

Sőt, szüleimnek tévére is volt hűségük (bronze csomag 2800 Ft körül) okt. 31-ig, és az sem listaáras lett, hanem talán +800 Ft-al nőtt meg a havidíj.

Szóval itt nem egyedi esetről van szó ...

Akkor ennek most örülni kéne ?
Ugyanazért a szolgáltatásért egyik napról a másikra 2.220 Ft-al fizettek többet.
Ez elkeserítő,amikor a szolgáltatók olcsóbb árakkal harcolnak az ügyfelekért.

#2900 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 20:03

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 22:56

Ugyanazt, csak listaáron. Neked kell valamit választani, ha nem akarsz többet fizetni, mint eddig.

Köszi! Akkor még előtte szólok nekik.
Nem tudom mi lehet a torrenttel, de bármit töltök (több félét is) max 30-60-al jön, pedig már átnyergeltem a félkész Delugéra is. Most már vagy az sem segít, vagy valami más baj van.

---------------------

Közben válaszolok is magamnak, lehet hogy valóban megelőzött az a k@cs@g szolgáltató? Amint lesz más szolgáltató felénk, abban a pillanatban lelépek az UPC-tól.

>> UPC - A sötét ló - Asva.info <<

-----------------------

Közben mégegyszer írok magamnak: van olyan torrent ami mégis jön maxon. Akkor talán azoknál van a baj akiktől töltök? Meglepő, hogy nem minden trackerről megy jól a dolog.
Azért nem vonom vissza a fentebb elhangzottakat, mert jogosnak érzem.

Szerkesztette: mexel 2008. 11. 13. 20:35 -kor

Téma megosztása:

• (509 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.