HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   cascada 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:40

Köszönöm a válaszaitokat!
A Hard Disk Sentinellel miylen tesztet kellene futtatnom? És futtathatom erről a winyóról is mint Master? Vagy inkább tegyem be egy másik gépbe slave-ként és futtassam ugy?
A S.M.A.R.T. infókat hogyan tudom megnézni? HD Sentinellel meg lehet nézni azt is?

Szerk: Látom itt pár hozzászólással feljebb, hogy van egy belinkelt HDSentinel kép és van rajta egy S.M.A.R.T. fül. GOndolom akkor ott lehet megnézni a SMART infókat.

Szerkesztette: cascada 2008. 05. 21. 14:43 -kor

#112 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 21. 14:48

Idézet: cascada - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 15:40

A Hard Disk Sentinellel miylen tesztet kellene futtatnom? És futtathatom erről a winyóról is mint Master? Vagy inkább

első körben lehet elég a fő abalaka is.
Make love not Wor.

#113 Felhasználó inaktív   cascada 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 21. 20:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 14:48

első körben lehet elég a fő abalaka is.

Oké. köszi :)

#114 Felhasználó inaktív   keresztapa77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 11:16

Idézet: keresztapa77 - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 21:29

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy az új gépemben van egy 250 Gb Samsung winchester SATA2 / 16 mb ram. KB egy hetes és ma induláskor a gépem mintha behúzták volna a kéziféket, belassult, és kattog winchester, dew megy a gép. Hagytam, és úgy 20 perc múlva abbahagyta, felgyorsúlt a rendszerem. Most el akartam initani egy játékot, a wincheszter megint kattog mig próbál betölteni a játék (valószinüleg a döglött helyen van). Amint leokézom, hogy nem tudja megnyitni a játékot, a rendszer újra felgyorsúl. Lehetséges, hogy részben meghalt a winyó?

Üdv

Viktor

Meglett a hiba oka!!!! :D

A steam progi hozott létre egy file-t , ami sérűlt, és mivel a win indulásánál a steam is indúl, próbálgatta használni a sérűlt filet-t. Egyzerűen töröltem és ujraindítottam a steam-t, az újra létrehozta  filet és minden ok!

:respect:
AMD X2 5000+, Gigabyte GA-MA770-DS3, Sapphire ATI Radeon HD 3850  (256 MB), 2*1 GB DDR2-800 Kingmax, SAMSUNG HD252KJ  (250 GB, 7200 RPM, SATA-II), FSP 350-60GLN

#115 Felhasználó inaktív   symbolic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 22. 14:57

Hi, Help!
Valaki hozzáértő segítsen. Elszállt a vinyóm és az első pillanattól fogva panelhiba gyanus volt. Találtam egy adatmentő céget, aki ingyen bevizsgálta, de horribilis összeget kért érte! Azt mondták panelhiba. A kérdésem az lenne, hogy ha találok egy ugyanolyan vincsesztert, minden paramétere stimmel, csupán a model száma nem egyezik, akkor a panelcsere után működni fog? Vagy csak akkor van remény, ha a model száma is tökéletesen egyezik?

Ugyanitt vennék Hitachi 120GB IDE vinyot, model: HDS722512VLAT80
:)
Minden segitséget köszönök.

#116 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 15:01

Idézet: symbolic - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 15:57

Azt mondták panelhiba. A kérdésem az lenne, hogy ha találok egy ugyanolyan vincsesztert, minden paramétere stimmel, csupán a model száma nem egyezik, akkor a panelcsere után működni fog?

Meg kell próbálni. Maxtornál volt olyan, hogy IDE HDD-t sata panellel életre lehetett kelteni, teljesen jó volt. Ha pontosan ugyanolyan, akkor biztos elindul, ha nem, akkor ki kell próbálni.
Make love not Wor.

#117 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 23. 13:23

Idézet: symbolic - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 14:57

Hi, Help!
Valaki hozzáértő segítsen. Elszállt a vinyóm és az első pillanattól fogva panelhiba gyanus volt. Találtam egy adatmentő céget, aki ingyen bevizsgálta, de horribilis összeget kért érte! Azt mondták panelhiba. A kérdésem az lenne, hogy ha találok egy ugyanolyan vincsesztert, minden paramétere stimmel, csupán a model száma nem egyezik, akkor a panelcsere után működni fog? Vagy csak akkor van remény, ha a model száma is tökéletesen egyezik?

Ugyanitt vennék Hitachi 120GB IDE vinyot, model: HDS722512VLAT80
:)
Minden segitséget köszönök.

Ha arról a Hitachi-ról van szó amit keresel, akkor nem valószínű. Ugyanis itt nem csak a modellszámnak kell egyeznie, hanem az Eepromban lévő Firmware-nek is. Eltérés esetén kizárt hogy menjen, sőt végérvényesen tönkreteheted! Ez nem Maxtor.
Egyébként ha a mechanika nem hibás, egy ilyen mentésnek nem szabad 20 - 25 ezer forintnál többe kerülnie. (mi itt a horribilis?)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#118 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 16:59

Sziasztok.

Van nékem egy 60Gb-os maxtor genyóm, amiről eltűnt a particíció (?), vagy legalábbis nem látja a winfos. Hardveresen megvan a cucc, csak lassú. A getDataBack szolid 7 óra alatt lefutott, és nem látja a megfelelő mappákat, de lát mindenféle mást, amikben látom a filékat, DE nem lehet megnyitni pl. a word dokumentumokat.

Itt van egy screenshot a cuccról, ami a végeredmény. Ami a számozott mappákban van, azok olvashatatlanok, pedig azok kellenének.

Ötlet?

#119 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 22:53

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 16:59

Sziasztok.

Van nékem egy 60Gb-os maxtor genyóm, amiről eltűnt a particíció (?), vagy legalábbis nem látja a winfos. Hardveresen megvan a cucc, csak lassú. A getDataBack szolid 7 óra alatt lefutott, és nem látja a megfelelő mappákat, de lát mindenféle mást, amikben látom a filékat, DE nem lehet megnyitni pl. a word dokumentumokat.

Itt van egy screenshot a cuccról, ami a végeredmény. Ami a számozott mappákban van, azok olvashatatlanok, pedig azok kellenének.

Ötlet?

Gondolom nem hivatalos programot használsz. Érteni sem ártana hozzá. Az adatmentéshez nemkülönben.
Ha a Widows intéző formázatlan (RAW) partíciónak mutatja, akkor inkább egy jó Disk Editorral kellene a partícióstáblát helyrehozni. Az NTFS indextáblák (vagy FAT esetén a FAT táblák) javítása következne ezután. (Ezeknek a sérülése miatt tüntek el a mappáid!)
Ha viszont a GetDataBack 7 óra alatt fut le azon a 60 Gigás winyón akkor ott más a baj. Hány Error 64-es hibaüzenetet kaptál? Szerintem azon a winyón több lehet a hibás szektor mint az ép!

#120 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 03:06

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 24., szombat - 23:53

Gondolom nem hivatalos programot használsz. Érteni sem ártana hozzá. Az adatmentéshez nemkülönben.
Ha a Widows intéző formázatlan (RAW) partíciónak mutatja, akkor inkább egy jó Disk Editorral kellene a partícióstáblát helyrehozni. Az NTFS indextáblák (vagy FAT esetén a FAT táblák) javítása következne ezután. (Ezeknek a sérülése miatt tüntek el a mappáid!)
Ha viszont a GetDataBack 7 óra alatt fut le azon a 60 Gigás winyón akkor ott más a baj. Hány Error 64-es hibaüzenetet kaptál? Szerintem azon a winyón több lehet a hibás szektor mint az ép!

Nincs hibaüzenet, ez a legmegdöbbentőbb. Viszont milyen Disk Editort javasolsz? Van olyan, amihez nem kell feltétlen érteni az egész hóbelevanchoz? Az indextáblákat a getdataback csinálja, nem? A lassúságot én sem értem, de szerintem csinálok egy mentést a winyóról, és utána nem azt nyüstölöm tovább :)

#121 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 08:49

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 3:06

Nincs hibaüzenet, ez a legmegdöbbentőbb. Viszont milyen Disk Editort javasolsz? Van olyan, amihez nem kell feltétlen érteni az egész hóbelevanchoz? Az indextáblákat a getdataback csinálja, nem? A lassúságot én sem értem, de szerintem csinálok egy mentést a winyóról, és utána nem azt nyüstölöm tovább :)

A Disk Editor használatához sajnos Hexában kell számolni - mellesleg nem árt ismerni a partícióstábla szerkezetét. Az NTFS indexek az NTFS file rendszer részei - a GetDataBack ezek alapján dolgozik, ha sérültek akkor azért olyan az eredmény amilyen.
Nem tudok más - olyan két egérkattintásos módszert amivel ezt meg lehetne oldani. A GDB az egyik legjobb adatmentő progi, ha nem boldogul akkor oda profi adatmentő kell. Nem véletlenül élnek meg ebből olyan jól egypáran.

Apropó - nem véletlenül rendszerwinyó az a 60-as? CHKDSK hányszor futott rajta? Milyen régóta kínozod? Bizonyos esetekben minden egyes indítás ront a sikeres mentés esélyein - ezt vedd figyelembe!

#122 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 10:01

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 9:49

A Disk Editor használatához sajnos Hexában kell számolni - mellesleg nem árt ismerni a partícióstábla szerkezetét. Az NTFS indexek az NTFS file rendszer részei - a GetDataBack ezek alapján dolgozik, ha sérültek akkor azért olyan az eredmény amilyen.
Nem tudok más - olyan két egérkattintásos módszert amivel ezt meg lehetne oldani. A GDB az egyik legjobb adatmentő progi, ha nem boldogul akkor oda profi adatmentő kell. Nem véletlenül élnek meg ebből olyan jól egypáran.

Apropó - nem véletlenül rendszerwinyó az a 60-as? CHKDSK hányszor futott rajta? Milyen régóta kínozod? Bizonyos esetekben minden egyes indítás ront a sikeres mentés esélyein - ezt vedd figyelembe!

Lementettem a GDB-vel egy image-be, és azzal dolgozok. CHKDISK-et nem futtattam, nem hagytam, hogy bootként használja a gép. Hardveresen a winyó rendben van, csak minden megzavarodott rajta. Valami használható leírást van esetleg a neten, hogy hogyan kellene helyrepakolni? Nincs sajnos pénzem profi adatmentő cégre :(

Amúgy 1x lefutott a GDB, utána csináltam ma éjszaka egy mentést (image), és azzal kísérletezek. De ezekszerint valami más a megoldás, mielőtt GDB fut. Megprószálom a Disk Editor-t beszerezni addig.

Szerk.: A image filéból 20 perc alatt darál, vajon ezzel lehet valamit kezdeni?

Szerkesztette: PaLa 2008. 05. 25. 10:13 -kor

#123 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 11:09

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 10:01

Lementettem a GDB-vel egy image-be, és azzal dolgozok. CHKDISK-et nem futtattam, nem hagytam, hogy bootként használja a gép. Hardveresen a winyó rendben van, csak minden megzavarodott rajta. Valami használható leírást van esetleg a neten, hogy hogyan kellene helyrepakolni? Nincs sajnos pénzem profi adatmentő cégre :(

Amúgy 1x lefutott a GDB, utána csináltam ma éjszaka egy mentést (image), és azzal kísérletezek. De ezekszerint valami más a megoldás, mielőtt GDB fut. Megprószálom a Disk Editor-t beszerezni addig.

Szerk.: A image filéból 20 perc alatt darál, vajon ezzel lehet valamit kezdeni?

A lényeg, hogy olyan disk editort használjál ami Boot-floppyról indítva működik, a közvetlen fizikai hozzáférést a merevlemezhez az XP (Win2000) Oprendszerek tiltják. De mégegyszer hangsúlyozom - gyakorlat nélkül, anélkül hogy pontosan tisztában lennél vele mit is csinálsz, ez egyszerűen öngyilkosság! Ezért is nem szívesen adok ki ilyen infót - volt aki a tanácsaim alapján megpróbálta, jól elrontotta, utána elhozta hozzám a winyót - hogy b*meg, akkor mentsd meg Te ha tudod!
Hát persze hogy már semmit sem lehetett csinálni. Szóval - ezt tartsd észben, általában csak egy dobás van - ha elszórakozod akkor annyi.

#124 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 25. 22:05

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 12:09

A lényeg, hogy olyan disk editort használjál ami Boot-floppyról indítva működik, a közvetlen fizikai hozzáférést a merevlemezhez az XP (Win2000) Oprendszerek tiltják. De mégegyszer hangsúlyozom - gyakorlat nélkül, anélkül hogy pontosan tisztában lennél vele mit is csinálsz, ez egyszerűen öngyilkosság! Ezért is nem szívesen adok ki ilyen infót - volt aki a tanácsaim alapján megpróbálta, jól elrontotta, utána elhozta hozzám a winyót - hogy b*meg, akkor mentsd meg Te ha tudod!
Hát persze hogy már semmit sem lehetett csinálni. Szóval - ezt tartsd észben, általában csak egy dobás van - ha elszórakozod akkor annyi.

Ok, valami leírás + progit azért tudsz mondani, mert egy dobás is több mint a semmi. :(

#125 Felhasználó inaktív   kobruc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 13:31

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 23:05

Ok, valami leírás + progit azért tudsz mondani, mert egy dobás is több mint a semmi. :(

Figyelj ha a TestDisk 6.6 os (én ezt használtam a minap) ha látja a Particiót és a méretét helyesen adja meg, akkor helyre is teszi. Itt a 6.7-es Verzio
Letöltöd kicsomizod, van denne egy dosos csomag meg egy wines csomag (vistával adminként kell futtatnód)

Semmit nem kell számolni föleg nem "hexába" :) elíndítod kb. így néz ki:

Kép

Nyílacskákkal kiválasztod a javítandót, azt Enter:
ez fogad:
Kép

hagyd Intelen--> Enter, ezt kapod:
Kép

...lent--> Start Recovery és vársz, pár perc és helyreálítja a particiós táblát.

Ha nem sikerül, azt is kiírja! Ha így nem jútsz elöbbre, a letöltött csomagban találsz leírást is és linket is,
olvasd el kicsikét, nem nagy dolog söt nagyon egyszerü. Bele lehet mélyedni rendesen, már csináltam olyat,
hogy a "kürtös" azt mondta: "ez meghalt"....

#126 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:57

Idézet: pittti - Dátum: 2008. máj. 25., vasárnap - 12:09

A lényeg, hogy olyan disk editort használjál ami Boot-floppyról indítva működik, a közvetlen fizikai hozzáférést a merevlemezhez az XP (Win2000) Oprendszerek tiltják.

Ez nem így van, pl. WinHex-szel simán lehet szerkeszteni a HDD tartalmát. Más kérdés, hogy egy újraindítás, vagy legalábbis egy eltávolítás-felismertetés kell hozzá, hogy a windows is észrevegye a változtatást.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#127 Felhasználó inaktív   sid87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 12:55

Üdv Uraim.

A történet a következő:

Egyszercsak észreveszem, hogy az egyik particiom eltűnt. Nem tudom hogy, de nem írta ki a sajátgép. Megnéztem Partition Magiccel, formázatlan helynek látja.
Egy Partition Recovery progival azonban sikerült visszahozni az adatokat.

A probléma az, hogy hiába scannaltem meg a particót, látom az adataimat, nem tudom visszaállítani.

Itt egy kép, hogy mit ír ki ha Recover-re kattintok. KÉP

Valakinek tipp hogy hogyan állítsam vissza? Láthatóan megvannak az adataim, csak vissza kéne őket hozni..

#128 Felhasználó inaktív   sid87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 13:14

UPDATE:

Most látom hogy valszeg az lehet a gond, hogy valamiért két particiót talál.. Egyik az nem tudom hogy jön a képbe, log alapján később csak az egyikkel foglalkozik.. a másikat valahogy el kéne tüntetni..

I 06/07/08 13:42:21 Scanning SAMSUNG SP1614N ...
I 06/07/08 13:43:25 Detected Partition [0:]  Starts at 81915435 sector Sectors: 230661270 Size: 110.0 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]
I 06/07/08 13:43:25 Status upgraded to [Bad] for partition [0:]  (Start sector: 81915435 Sectors: 230661265 Size: 110.0 GB File System: NTFS)
I 06/07/08 14:03:00 Detected Partition [1:]  Starts at 190954611 sector Sectors: 121622094 Size: 57.99 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]
I 06/07/08 14:03:00 Status upgraded to [Poor] for partition [0:]  (Start sector: 81915435 Sectors: 230661265 Size: 110.0 GB File System: NTFS)
I 06/07/08 14:03:00 Status upgraded to [Not Bad] for partition [0:HARDDISK_E]  (Start sector: 81915435 Sectors: 230661265 Size: 110.0 GB File System: NTFS)

#129 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 20:15

Idézet: sid87 - Dátum: 2008. jún. 7., szombat - 13:14

Most látom hogy valszeg az lehet a gond, hogy valamiért két particiót talál.. Egyik az nem tudom hogy jön a képbe, log alapján később csak az egyikkel foglalkozik.. a másikat valahogy el kéne tüntetni..

Overlap - azaz átfedés - ez sajnos azt jelenti, hogy az elsődleges partíció később kezdődik mint az extended. Ez ugyebár lehetetlen.

Detected Partition [1:]  Starts at 190954611 sector Sectors: 121622094 Size: 57.99 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]

Nézd át figyelmesen a fenti sort. Majd az alábbit - itt a megoldás!

Detected Partition [0:]  Starts at 81915435 sector Sectors: 230661270 Size: 110.0 GB File System: NTFS Status: [Very Bad]

Számomra legalábbis világos, valami átírta a partícióstábládat, a 63-as (elsődleges) kezdőcím elcsúszott 190954611-re, ez pedig kicsit feljebb van mint az extended partíció 81915435-ös kezdőcíme. Nem csoda ha a recovery program overlapping-ot jelez! Ezt nem tudja így értelmezni.

Persze ez csak akkor áll, ha az elsődleges partíciód volt az 57,99 Gigás és az extended a 110-es!

Ez az a hiba amit csak manuálisan, Disk editorral lehet javítani - 2 egérkattintásos módszer nincs!!!

#130 Felhasználó inaktív   sid87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 07. 20:41

58 gigás partició nincs, hülyeség amit ott írt.

Viszont egy másik progival elértem azt, hogy visszahozta a fájlokat, és lehet másolni. Tehát ha áthúzom egy másik partícióra, akkor újra használható. Holnap kapok kölcsön külső HDD-t, kiírom, aztán formázom azt a particiót és visszamásolom az adatokat. Ez így jó megoldás lenne?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.