Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2008. 04. 13. 19:11
Elküldve: 2008. 04. 14. 06:02
Idézet
Szerintem ez volt a megoldás. Ha legközelebb turkálsz, jó alaposan nézd meg a csatikat, nem laza-e valamelyik (főleg a tápok).
Elküldve: 2008. 04. 15. 07:36
egy hitachi-val lenne gondom, először is csatolom a képet...
én tápra gyanakszom, vagy kontakthibára. pár hete megcsinálta azt is, hogy egyszer csak megfagyott az xp, de totálisan. újraindítom újra megfagy. megint és megint. aztán megigazítottam a sata kábeleket és lám minden működik újra. azóta ezt még egyszer eljátszotta + 1 egyszer nagyon nagyon belassult. áttettem a tápon másik kábelre, amin csak egyedül van, azóta ezeket nem csinálja, viszont a spin up time, a raw read error, meg az ultra ata crc error count minden nap nő valamennyivel...
a tápom egy stability power 400 wattal (tudom, tudom, de erre volt pénzem épp), eddig nem produkált ilyet a régi samsunggal, csak amióta a hitachi van. hallottam azt is, hogy a hitachiknak nagyon stabil táp kell, különben haldokolnak, nem tudom ebből mi az igaz, és mi csak a legenda...
valakinek valami ötlete? köszi előre is!
á.
Elküldve: 2008. 04. 15. 10:27
Idézet: Tron65
Nem nagyon nyukálgatok a gépben igy ezért nem értem.
Elküldve: 2008. 04. 15. 19:12
Idézet
Szerintem ez volt a megoldás. Ha legközelebb turkálsz, jó alaposan nézd meg a csatikat, nem laza-e valamelyik (főleg a tápok).
Nem nagyon nyukálgatok a gépben igy ezért nem értem. Azért kösz.
Énse, ha nemmuszály. Ezzel együtt pont a napokban volt hasonló esetem: minden figyelmeztetés nélkül újraindul a win. Naplókban semmi bejegyzés. Aztán sokadik ilyen után elkezd kattodni az első maxtor. Levert a víz kicsit, hogy kihalta magát, és nemcsak keríthetek másik diszket, de az atadaim is kérdésesek. A tápcsati volt kh-s.
Elküldve: 2008. 04. 16. 21:18
Idézet: volata - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 7:36
egy hitachi-val lenne gondom, először is csatolom a képet...
én tápra gyanakszom, vagy kontakthibára. pár hete megcsinálta azt is, hogy egyszer csak megfagyott az xp, de totálisan. újraindítom újra megfagy. megint és megint. aztán megigazítottam a sata kábeleket és lám minden működik újra. azóta ezt még egyszer eljátszotta + 1 egyszer nagyon nagyon belassult. áttettem a tápon másik kábelre, amin csak egyedül van, azóta ezeket nem csinálja, viszont a spin up time, a raw read error, meg az ultra ata crc error count minden nap nő valamennyivel...
a tápom egy stability power 400 wattal (tudom, tudom, de erre volt pénzem épp), eddig nem produkált ilyet a régi samsunggal, csak amióta a hitachi van. hallottam azt is, hogy a hitachiknak nagyon stabil táp kell, különben haldokolnak, nem tudom ebből mi az igaz, és mi csak a legenda...
valakinek valami ötlete? köszi előre is!
á.
senkinek semmi ötlete?
Elküldve: 2008. 04. 17. 06:27
Elküldve: 2008. 04. 17. 08:40
kérlek segítsetek, nagyon lassúnak érzem a játékok közbeni töltögetést:
-a HDD SATA2 bekötését el lehet rontani?
Üdv,
Kösz
Elküldve: 2008. 04. 22. 13:27
Elküldve: 2008. 04. 22. 13:36
Idézet
El, de akkor nagyon erős vagy.
Idézet
Everest, HDD sentinel mit mond a SMART-ra?
Elküldve: 2008. 04. 28. 21:57
Feltettem rá az adataimat, és most 2 hét elteltével azt vettem észre hogy amikor párhúzamosna csinálok dolgokat, PL zenéthalgatok és megnyítok egy mappát a vinyón akkor beszaggat az egész gép amig betölti a mappában levő ikonokat.
Szóval maga a vinyó amikor betőlti a cuccokat, de ezt csak most kezdte el előtte rendesen működött.
Mi lehet a hiba?
űdv :o
Elküldve: 2008. 04. 29. 04:17
Valami disznóság történt a gépemmel. Leírom mit tapasztalok. Talán valaki tud segíteni.
Azt vettem észre, hogy amikor egy filmet indítok időnként elfeketedik a képernyő, és néha le is halt a rendszer (XP/SP2)
Van a gépen egy tartalék XP is. Elindítottam azt, hogy megnézzem mi lehet a probléma. Ott is ugyanez a jelenség.
Amikor ez első lehalás után indult az XP hibát jelzett a file-rendszerre és lefutott több partícióra is javítás. El is tünt a filmjeim jó része, valamint képek, de eltünt TXT file is. Azt figyeltem meg, hogy a mostanában készült file-okkal történt leginkább "baleset".
A windows könyvtárban találtam két frissen odakerült file-t, az egyik EXE a másik azonos méretű és nevű VER kiterjesztéssel. Letöröltem őket, sajnos nem jegyeztem meg a nevüket.
Az eredeti XP-re ráengedtem egy javító menetet. A video kártya CD-jét be is kérte, de nem javult meg a probléma.
Utána próbáltam egy üres winchesterrel indítani a gépet, de nem volt hajlandó. Általában, ha az eredeti indító winchestert nem raktam be, akkor nem volt hajlandó indulni. Sípol és a képernyő sötét marad, tehát nem is próbálkozik. Mintha az alaplapba írtak volna valamit.
Kivettem az elemet is a gépből, de az előzőekben már olvastam, hogy pár perc nem elég.
Amikor az eredeti winchestert rakom bele, akkor is csak egy vagy több reset nyomása után indul el.
Milyen programmal lehet esetleg visszanyerni az eltünt adatokat? Winchester direkt olvasására alkalmas program kellene. (NTFS)
Kérem írjon, aki tud valami hasznosat!
Köszönettel: CsAttila
Elküldve: 2008. 04. 29. 19:34
Még jórég vettem egy vinyót, melynek egyik partícióját lustaságból 200GB-ra állítottam, és most évekkel később, eléggé lassú, annyira töredezett lett. Namármost a defrag programok amiket eddig próbáltam rajta, mind nagyjából 6-7 napra saccolták a defrag végét, viszont én előbb is ki akarom kapcsolni a gépet. Van olyan defrag program, ami legalább valamennyire képes a töredezettség-mentesítést ott folytatni, ahol abbahagyta? (jelenleg egy PerfectDisk2008-at használok erre a célra)
Elküldve: 2008. 04. 30. 06:18
Elküldve: 2008. 05. 02. 00:25
Elküldve: 2008. 05. 03. 06:57
Ha a BIOS 120-asnak ismeri fel rendesen, akkor lehet, csak símán nincs particionálva az egész.
Vezérlőpult-Felügyeleti eszközök-Számítógép kezelés-Lemezkezelés
Elküldve: 2008. 05. 04. 20:33
Sajnos reggel a HDD-m megunta az életet, és nem hajlandó működni.
A helyzet a következő:
Reggel szépen bekapcs, bebootol, tölti be a nod32-őt, stb. indítanám a firefoxot, nem tölt be, de veszettül tölt a HDD-m. Semmit nem hoz be, csak tölt tölt tölt. 3 perc után reseteltem. BIOSban szépen írta, hogy itt a HDD, minden ok, indulna az XP logo, de mégse. csak fekete kép. Meghallgattam a HDD hangját és egy ütemesen "zakatoló" effektet hallatott. Éreztem, hogy ez így nem lesz ok. Próbálgattam jumperelni, mindent. sehogysem bootolt, csak kerreget. Az érdekesség, hogy csak akkor kezdett el kerregni, mikor a bootolás indult volna. (Mikor a bios induló képén van, akkor leadja a normális hangokat, amiket indulásnál szokott.) Ekkor már sejtettem, hogy vége a dalnak, de talán még menthető a dolog. Másik hdd be masterbe, másik win belőve, win indít. Eszméletlen lassan töltött be a windows, majd scandiscelni akarta a kerregős hdd-t, amit nem hagytam. Betöltött a win, sajátgépben nyitnám meg a hdd-t, ismét a szokásos kerregés, 3-4 perc töltés, majd egy "A merevlemez nincs megformázva, akarja most formázni?" üzenettel elküldött a fenébe. TCMDben "Nincs ilyen meghajtó" ablak fogadott. Gyorsan megnéztem a kezelőben a helyzetet. Látja a hdd-t, de üresként. persze több infót nem tudott adni, a szokásos kerregés miatt.
Alapvetően a HDD vesztesége még nem a világ vége(bár ez is eléggé fájó pont), de a legfontosabb, hogy van rajta nagyon sok fontos adat, melyekre szükségem van. Van esetleg bármilyen mód, hogy ezeket az adatokat visszanyerjem? Sajnos nincs 160ezer forintom, adatvisszamentésre.
HDD tipusa: ExcelStor J360(60gb)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv. Crz
Elküldve: 2008. 05. 05. 21:11
Idézet: crz - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 20:33
Sajnos reggel a HDD-m megunta az életet, és nem hajlandó működni...
Sajnos a dolog nem egyszerű. Ez a HDD ugyanis IBM licence alapján készült, csakhogy a gyengébb szériát adták el. Nálunk nagyon kevés került belőle forgalomba. A Firmware egy része az elektronikán egy Eepromban van, a másik része pedig az úgynevezett 0-track - en. A lényeg, hogy a kettőnek passzolnia kell. Ha az elektronika beteg akkor kell szerezni egy ugyanilyet, ugyanezzel a Firmware-el (szinte lehetetlen) vagy át kell programozni egy másikat.
Ha viszont mechanikai eredetű a hiba (kopás - fejelállítódás, esetleg fejhiba) akkor csak tisztatérben történő javítás, átszerelés lehetséges - ennek viszont nem 160 ezer Ft- az ára (sokkal több!!!).
Vizsgálat nélkül sajnos többet nem tudok mondani - csak találgatás lenne.
Azt viszont melegen tudom ajánlani, hogy feleslegesen kár kínozni - fejhiba esetén minden egyes indítás az esetleges mentés esélyét rontja!!!
Elküldve: 2008. 05. 05. 21:27
Idézet: CsAti3 - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 4:17
Valami disznóság történt a gépemmel. Leírom mit tapasztalok. Talán valaki tud segíteni.
Köszönettel: CsAttila
Bizonytalan alaplap, vagy hibás IDE kábel okozta hibának tűnik. Ha megnézed az alaplapot a processzor környékén, nincsen felpúposodott kondenzátor? (olyan függőlegesen álló henger)
Az alaplapon lévő gombelemet megmérted? (2,8V alatt cserélni kell)
Másik IDE kábelt próbáltál?
Amíg nincs egy üzembiztosan működő géped nehezen tudsz hozzáférni az adataidhoz. Esetleg ha egy másik, tuti jól működő gépbe berakod másodlagosnak (ne erről induljon a rendszer) adatmentő programokkal próbálkozhatsz (Finaldata - Filerecovery Angel) elég sokféle létezik.
Elküldve: 2008. 05. 14. 21:28
nemrég, egy vadonatúj winchestert vettem, maxtor 250gigás sata2. Minden pöpec, de a jumper rajta 1,5Gb/s-re leveszi. (Nekem így is elég gyors
A probléma: Ha elindítom a World of Warcraft-ot, akkor hallom,hogy pörög a vinyó, de néha leáll és akad ezért a játék. Winreinstall, játékreinstall, mindenféle dolgot kipróbáltam már, de nem tudom,hogy CSAK annál miért áll meg néha a vinyó (hang alapján gondolom ,hogy megáll). És persze, hogy ne legyen egyszerű, néha hallom, hogy pörög-pörög-pörög és simán megy a játék. De ez ritka. Patch nincs rá, régi vinyón (PATA vinyó) simán ment gond nélkül. Végülis cska a vinyó SATA-s lett. A gép erősebb lett, de a vinyó lesz a ludas tuti. SMART jó.
Ötletek esetleg?

Súgó
A téma zárva.