HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 23. 18:31

Idézet: Naplopo76 - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 17:08

Sziasztok.
Van egy kis gondom.Van egy 500 gigás kilső vinyóm volt rajta 3 ntfs partíció op rendszer nélkül.
Van valakinek valami használható ötlete?

„A partíciók valami oknál fogva eltüntek.Egybe leformáztam ntfs-re a vinyót”

Ha ez előtt elküldted volna a winyót, lehetett volna segíteni rajta. Az eltünt partíciók hexaeditorral visszahozhatóak. Szándékosan sem tudtál volna nagyobb kárt csinálni magadnak. Ki tanácsolta?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1282 Felhasználó inaktív   Naplopo76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 24. 14:08

Idézet: pittti - Dátum: 2009. dec. 23., szerda - 18:31

„A partíciók valami oknál fogva eltüntek.Egybe leformáztam ntfs-re a vinyót”

Ha ez előtt elküldted volna a winyót, lehetett volna segíteni rajta. Az eltünt partíciók hexaeditorral visszahozhatóak. Szándékosan sem tudtál volna nagyobb kárt csinálni magadnak. Ki tanácsolta?

Senki nem javasolta csak mivel a partíció visszaállító progik csődöt mondtak ezért formáztam le újból ntfs-re és a másik 2 partícióról így vissza is tudtam hozni az adatokat működőképesen format után.De ezek voltak a pótolható dolgok..Mert file rendszer nélküli vinyón viszont egy progi sem tudott adatokat keresni.Minden progi ntfs vagy fat file rendszerhez van.A titkosítási jelszót tudom nem hiszem hogy sokra mennék vele amúgy van 1-2 állományom ami erről a partícióról származik szerintem valami úton-módon megoldható de annyira nem értek hozzá sajna.Sok adatmentő progi látja az eltümt partíciókat de azzal csak adatot tudok menteni.Partíció visszafejtő progik viszont nem látják egyik partíciót sem amivel vissza lehetne állítani.Találtam rajt néhány restore point bejegyzést de dátum nélkülit.Ki tudja februári szeptemberi vagy novemberi bejegyzés.Nem mertem visszaállítani nem akartam nagyobb kárt csinálni.Azóta nem másoltam rá semmit semmi nem lett felülírva.A remény hal meg utoljára.Azért még nem adtam fel.De ha tudtok valami használható ötletet légyszives írjátok meg nekem.Előre is köszi a segítséget.

#1283 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 14:11

Idézet: Naplopo76 - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 14:08

De ha tudtok valami használható ötletet légyszives írjátok meg nekem.Előre is köszi a segítséget.

„csak mivel a partíció visszaállító progik csődöt mondtak”

Hát itt van a legnagyobb baj. Ha valamit nem lehet két egérkattintással megcsinálni, akkor semmiképp nem lehet ugye? Elárulom Neked, hogy DiskEditorral fél óra alatt helyre lehet állítani egy partícióstáblát és ebben már az extended partíciók is benne vannak. Ennyi munka lett volna a tiéddel is - visszaszerelve meglennének a partíciók és a jelszót beírva hozzáférhetnél az adataidhoz.

Most hogy okosan leformáztad, nincs használható ötletem. Illetve ha egy partíció volna és semmit nem írtál volna rá akkor még így is helyre tudnám állítani, de a formázásnál (pontosabban az újrapartícionálásnál) olyan adatok vesztek el amik nélkül egyszerűen nem lehet visszahozni egy logikai partíciót. Ráadásul Nálad kettő is volt - ha jól értelmezem akkor egy elsődleges és két logikai partíciót kellett tartalmazzon a winyód.

Csak egyet nem értek: ha elromlik a mosógéped, TV-d, DVD lejátszód akkor mit csinálsz? Hívod a szerelőt - pedig hidd el nekem, mindezeket sokkal könnyebb megjavítani mint mondjuk a meghibásodott merevlemezedről adatot menteni. Pláne minden előképzettség nélkül - az hogy warez oldalakról letöltöttél egypár visszaállító progit, mint látod még messze nem jelenti azt hogy adatmentő szakember lennél.

Mindez rajtad már nem segít, csak azért írom le hogy mások esetleg okuljanak a „pozitív” hozzáállásodból!

Szerkesztette: pittti 2009. 12. 25. 14:15 -kor

#1284 Felhasználó inaktív   TinChris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 08:44

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Sajna a kutya lerántotta az asztalról a külső meghajtómat és valami eltörhetett benne.
Lehet ezeket javítani? Érdemes keresnem szakembert hozzá vagy felejtsem el?
Előre is köszi a választ! :respect:

#1285 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 10:14

Be volt kapcsolva amikor leesett vagy allt, no meg azota sokat kapcsolgattad-e ki-be vagy sem? Szerintem ezek fogjak eldonteni.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1286 Felhasználó inaktív   TinChris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 10:19

Idézet: asdf - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 10:14

Be volt kapcsolva amikor leesett vagy allt, no meg azota sokat kapcsolgattad-e ki-be vagy sem? Szerintem ezek fogjak eldonteni.

Köszönöm a gyors választ!
Be volt kapcsolva és természetesen próbáltam bekapcsolni. Kínlódott is szegény, mintha újra meg újra próbálna életre kelni. Kb. 3-szor próbáltam meg elindítani.

#1287 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 26. 10:27

Idézet: TinChris - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 10:19

Köszönöm a gyors választ!
Be volt kapcsolva és természetesen próbáltam bekapcsolni. Kínlódott is szegény, mintha újra meg újra próbálna életre kelni. Kb. 3-szor próbáltam meg elindítani.

Kalap, kabát.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1288 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 11:36

Idézet: TinChris - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 8:44

Lehet ezeket javítani? Érdemes keresnem szakembert hozzá vagy felejtsem el?

Ha a tokban lévő merevlemezt működés közben éri ütés, akkor nagy valószínűséggel felületi sérülés keletkezik, + a fejszerelvény is károsodhat. Mindenképpen meg kell nézetni, ha az USB-s doboz nem sérült, akkor másik winyót téve bele tovább használható.

A sérültről winyóról történő mentés lehetősége pedig csak egy alapos vizsgálattal dönthető el.

#1289 Felhasználó inaktív   TinChris 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 12:14

Márcsak arra lennék kíváncsi, tudtok-e ajánlani egy megbízható szakembert a XI. ker. környékén?

#1290 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 12:50

Idézet: TinChris - Dátum: 2009. dec. 26., szombat - 12:14

Márcsak arra lennék kíváncsi, tudtok-e ajánlani egy megbízható szakembert a XI. ker. környékén?

Passz, én Győri vagyok. De ez általában nem akadály, Szeged és Debrecen sincs közelebb, mégis hozzám küldik a winyókat adatmentésre.

#1291 Felhasználó inaktív   Naplopo76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 13:55

Idézet: pittti - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 14:11

Hát itt van a legnagyobb baj. Ha valamit nem lehet két egérkattintással megcsinálni, akkor semmiképp nem lehet ugye? Elárulom Neked, hogy DiskEditorral fél óra alatt helyre lehet állítani egy partícióstáblát és ebben már az extended partíciók is benne vannak. Ennyi munka lett volna a tiéddel is - visszaszerelve meglennének a partíciók és a jelszót beírva hozzáférhetnél az adataidhoz.

Most hogy okosan leformáztad, nincs használható ötletem. Illetve ha egy partíció volna és semmit nem írtál volna rá akkor még így is helyre tudnám állítani, de a formázásnál (pontosabban az újrapartícionálásnál) olyan adatok vesztek el amik nélkül egyszerűen nem lehet visszahozni egy logikai partíciót. Ráadásul Nálad kettő is volt - ha jól értelmezem akkor egy elsődleges és két logikai partíciót kellett tartalmazzon a winyód.

Csak egyet nem értek: ha elromlik a mosógéped, TV-d, DVD lejátszód akkor mit csinálsz? Hívod a szerelőt - pedig hidd el nekem, mindezeket sokkal könnyebb megjavítani mint mondjuk a meghibásodott merevlemezedről adatot menteni. Pláne minden előképzettség nélkül - az hogy warez oldalakról letöltöttél egypár visszaállító progit, mint látod még messze nem jelenti azt hogy adatmentő szakember lennél.

Mindez rajtad már nem segít, csak azért írom le hogy mások esetleg okuljanak a „pozitív” hozzáállásodból!

Köszi az őszinte választ .
De hidd el ha tényleg adatmentő szakembernek éreztem volna magam és tudom hogy ilyenkor mit lehet csinálni vagy mit nem akkor nem így állok hozzá az egészhez.Mind a 3 logikai partíció volt mert nem ezen a vinyón volt az op rendszer.Dr azért mégegyszer is köszi az őszinte válaszod.

#1292 Felhasználó inaktív   Naplopo76 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 26. 15:17

Idézet: pittti - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 14:11

Köszi az őszinte választ .
De hidd el ha tényleg adatmentő szakembernek éreztem volna magam és tudom hogy ilyenkor mit lehet csinálni vagy mit nem akkor nem így állok hozzá az egészhez.Mind a 3 logikai partíció volt mert nem ezen a vinyón volt az op rendszer.Dr azért mégegyszer is köszi az őszinte válaszod.

#1293 Felhasználó inaktív   Deathangel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 14:15

sziasztok! Van egy Wester Digitalos külső winchesterem, ami most épp miután kész lennék a windwos reinstallal fogta magát és bedöglött...konkrétan rádugom a gépre (több géppel és usb kábellel is kipróbáltam), világít, bekapcsol, tehát úgy néz ki mintha rendesen működne, csak éppen egyik gép se érzékeli. Valszeg azt nem szerette amikor egy videó lejátszása közben véletlenül kihúztam. :s

Lenne valakinek valami gyorstalpaló megoldása vagy ezt már bízzam a szerelőkre? Amúgy életbevágó fontosságú lenne helyrerakni, mivel szinte minden munkám ezen van.

#1294 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 14:22

Idézet: Deathangel - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 14:15

sziasztok! Van egy Wester Digitalos külső winchesterem, ami most épp miután kész lennék a windwos reinstallal fogta magát és bedöglött...

Annyi üres a hely a gépen, amire a HDD kifér, és getdatabackot ráereszteni. Meg olvass vissza, előző ember mivel barmolta el végleg.
Make love not Wor.

#1295 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 19:11

...Amúgy életbevágó fontosságú lenne helyrerakni, mivel szinte minden munkám ezen van.

Semmi esetre se kapkodjál...
Azt mondod ez egy külső USB-s winchester. Amikor rádugod - hangjelzés van és a zöld nyil megjelenik?
Ha igen akkor a lemezkezelő látja? Ha igen a sajátgép mit mutat - betűjele van (tulajdonságok lekérdezése)?

Csak pontos válasz esetén tudok tanácsot adni mit csinálj.

#1296 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 19:15

Idézet: pittti - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 20:11

Semmi esetre se kapkodjál...
Azt mondod ez egy külső USB-s winchester. Amikor rádugod - hangjelzés van és a zöld nyil megjelenik?
Ha igen akkor a lemezkezelő látja? Ha igen a sajátgép mit mutat - betűjele van (tulajdonságok lekérdezése)?

Csak pontos válasz esetén tudok tanácsot adni mit csinálj.

Idézet

mintha rendesen működne, csak éppen egyik gép se érzékeli

gondolom ezen azt érti, hogy a bios sem látja...
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1297 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 19:36

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 19:15

gondolom ezen azt érti, hogy a bios sem látja...

Annak mi köze hozzá? :think:
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1298 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 19:43

sziasztok! Van egy Wester Digitalos külső winchesterem, ami most épp miután kész lennék a windwos reinstallal fogta magát és bedöglött...konkrétan rádugom a gépre (több géppel és usb kábellel is kipróbáltam), világít, bekapcsol, tehát úgy néz ki mintha rendesen működne, csak éppen egyik gép se érzékeli. Valszeg azt nem szerette amikor egy videó lejátszása közben véletlenül kihúztam. :s

Lenne valakinek valami gyorstalpaló megoldása vagy ezt már bízzam a szerelőkre? Amúgy életbevágó fontosságú lenne helyrerakni, mivel szinte minden munkám ezen van.

Durva leszek és őszinte. Mi a tökért nem lehet észben tartani, hogy egy USB-re dugható, hordozható, üthető-vágható, ellopható, elhagyható eszköz soha, soha, soha nem tekinthető ad abszurdum biztonságos adattárolási megoldásnak annyira, hogy csak ezen az egy helyen őrizze az ember a fontos adatait? Ennyire nem gondol az ember arra, hogy amire a fél életét menti, egy tucattermék, egy tömegesen gyártott, ennek megfelelő minőségű eszköz, ami számos ponton van kitéve környezeti bántalmaknak és menetrendszerűen megy tönkre itt-ott-amott, mégis ennyire megbízik benne?
A videó lejátszása közbeni kihúzás volt az utolsó esemény életében? Ha igen, akkor talán nagy szerencséd lesz, ha ezután még ment, akkor akármi más oka is lehet a bajának, remélhetőleg nem komoly, hanem csak fájlrendszerszintű.

#1299 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 27. 21:21

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 19:43

Durva leszek és őszinte. Mi a tökért nem lehet észben tartani, hogy egy USB-re dugható, hordozható, üthető-vágható, ellopható, elhagyható eszköz soha, soha, soha nem tekinthető ad abszurdum biztonságos adattárolási megoldásnak annyira, hogy csak ezen az egy helyen őrizze az ember a fontos adatait?

Hidd el Deathangel nincs egyedül a problémájával - egyre több külső adathordozót (pendrive, memóriakártya, USB disk) kapok adatmentésre, és ilyenkor mindenki nagyon tud ám sírni.

Persze tudják ám amit fentebb leírtál, dehát ugye a plusz idő meg a lustaság - amikor baj van, akkor meg hová szaladjak.

Ennek ellenére mindenki megérdemli a segítséget (ha ez lehetséges), az utólagos legorombításnak nem sok értelme van - legfeljebb hogy mások is elolvassák. Persze mindez szenteltvíz - amíg meg nem történik a baleset.

Azt kell figyelembe venni hogy egy külső eszköz mindig kényesebb, sérülékenyebb - mentésnél is sokkal kevésbé erőltethető - ezért írtam hogy semmi kapkodás, elhamarkodott lépés. Ha pontosan válaszol arra amit kérdeztem még lehet hogy segíteni is tudok. Mindenképpen előbb kérdezzen, egy elhibázott lépés (CHKDSK futtatása) után már lehet hogy a NASA sem tud segíteni.

#1300 Felhasználó inaktív   Deathangel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 11:48

Idézet: didyman - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 19:43

Durva leszek és őszinte. Mi a tökért nem lehet észben tartani, hogy egy USB-re dugható, hordozható, üthető-vágható, ellopható, elhagyható eszköz soha, soha, soha nem tekinthető ad abszurdum biztonságos adattárolási megoldásnak annyira, hogy csak ezen az egy helyen őrizze az ember a fontos adatait? Ennyire nem gondol az ember arra, hogy amire a fél életét menti, egy tucattermék, egy tömegesen gyártott, ennek megfelelő minőségű eszköz, ami számos ponton van kitéve környezeti bántalmaknak és menetrendszerűen megy tönkre itt-ott-amott, mégis ennyire megbízik benne?
A videó lejátszása közbeni kihúzás volt az utolsó esemény életében? Ha igen, akkor talán nagy szerencséd lesz, ha ezután még ment, akkor akármi más oka is lehet a bajának, remélhetőleg nem komoly, hanem csak fájlrendszerszintű.

mivel ez az egy hely volt , ahová át tudtam menteni majdnem 100 gigányi adatot, nem sok választása van az embernek  :rolleyes: amúgy meg hiába tucattermék, ezeket erre tervezték ahogy a nevében is van; adattárolónak. Ennyi erővel egy belső vinyóban sem lehet megbízni már :p (azzal is szépen megszívtam majdnem: épp hogy átmentettem az adatokat a külsőre, amikor fogta magát, és teljesen elbaszódott (minden crc hibás lett), úgyhogy hálát adtam az égnek hogy nem hagytam ott minden adatomat....)

Na szóval: utolsó eseményként a videó futtatása volt igen, utána: gépbe bedugom, az usb jel a vinyón elkezd világítani (tehát a kapcsolat megvan, nem a kábel a baj, abból is vagy 4-et próbáltam), felzúg a vinyó, tehát minden úgy megy mint rendesen. Ennek ellenére olyan, mintha a gép szemszögéből nem dugtam volna rá semmit; a sajátgép vagy a total commander nem érzékeli, de még az a szokásos usb eszköz csatlakozásakor hallható pittyenés sincs. Tehát voltaképp semmit nem reagál, nem lehet sehol jelét találni hogy csatlakoztatva lett

Szerkesztette: Deathangel 2009. 12. 28. 11:49 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.