HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   Deathangel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 11:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 27., vasárnap - 14:22

Annyi üres a hely a gépen, amire a HDD kifér, és getdatabackot ráereszteni. Meg olvass vissza, előző ember mivel barmolta el végleg.

és ez mennyire biztos módszer? mert semmit nem akarok kockáztatni

#1302 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 12:04

Idézet: Deathangel - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 11:48

mivel ez az egy hely volt , ahová át tudtam menteni majdnem 100 gigányi adatot, nem sok választása van az embernek  :rolleyes: amúgy meg hiába tucattermék, ezeket erre tervezték ahogy a nevében is van; adattárolónak. Ennyi erővel egy belső vinyóban sem lehet megbízni már :p (azzal is szépen megszívtam majdnem: épp hogy átmentettem az adatokat a külsőre, amikor fogta magát, és teljesen elbaszódott (minden crc hibás lett), úgyhogy hálát adtam az égnek hogy nem hagytam ott minden adatomat....)

Na szóval: utolsó eseményként a videó futtatása volt igen, utána: gépbe bedugom, az usb jel a vinyón elkezd világítani (tehát a kapcsolat megvan, nem a kábel a baj, abból is vagy 4-et próbáltam), felzúg a vinyó, tehát minden úgy megy mint rendesen. Ennek ellenére olyan, mintha a gép szemszögéből nem dugtam volna rá semmit; a sajátgép vagy a total commander nem érzékeli, de még az a szokásos usb eszköz csatlakozásakor hallható pittyenés sincs. Tehát voltaképp semmit nem reagál, nem lehet sehol jelét találni hogy csatlakoztatva lett

Attól, hoyg adattárolásra tervezték, még nem lesz olyan a megbízhatósága, hogy egyedüli eszközként bízz benne. ismét kérdezem, te miért bízol meg benne ennyire? Elhagyhatod, ellophatják, tönkremehet szar géptől, vagy egy nyamvadt szikrától a pamutpulcsidon. Ha meg ennyire fontos az az adat, akkor célszerűen nem egy 500G-sat veszel, hanem kettő 250G-sat, ami még mindig többe fog kerülni, de akkor két külön helyen megvannak az adataid egy időben.
Belső vinyó: igen, jól mondod, NEM LEHET BÍZNI BENNÜK. Jelenleg a digitális adattárolásban abszolút megbízhatónak semmi sem tekinthető, még professzionális területen sem. Sehol sem jellemző, hogy egy példányos a fontos adatok tárolása. Most jelenleg sajnos ez nem segít rajtad, de a továbbiakban ez lebegjen a szemed előtt, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1303 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 12:38

Idézet: Deathangel - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 11:53

és ez mennyire biztos módszer? mert semmit nem akarok kockáztatni

Van esély, h csak az interface sérült meg.
Érdemes berakni közvetlenül a gépedbe. Talán akkor legalább hardwerszinten felismeri a rendszer és célprogrammal menthetővé válik (vagy szerencsésebb esetben megjelenik a filerendszer is).
Bármely helyreállítási kísérletttel csak egy mentés után szabad próbálkozni.

#1304 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 16:54

Idézet: Deathangel - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 11:48

...de még az a szokásos usb eszköz csatlakozásakor hallható pittyenés sincs. Tehát voltaképp semmit nem reagál, nem lehet sehol jelét találni hogy csatlakoztatva lett

Ez annak a jele, hogy az USB Hub nem érzékel használható eszközt. A következő lépés most az, hogy fogsz egy megfelelő csavarhúzót, és óvatosan kiszereled a házából.
Megnézed hogy IDE, vagy SATA csatlakozású - és a megfelelő kábellel direktben rákötöd a számítógépedre, másodlagosként egy működő rendszer mögé. Indulásnál figyeled a Biost, hogy megjelenik-e a csatlakoztatott merevlemez.

A további lépések ettől függenek.

„épp hogy átmentettem az adatokat a külsőre, amikor fogta magát, és teljesen elbaszódott (minden crc hibás lett), úgyhogy hálát adtam az égnek hogy nem hagytam ott minden adatomat....)”

Mindenesetre ezt a winyót semmiképpen se dobd ki, mert ha a másik esetleg menthetetlenül károsodott, erről megfelelő felkészültséggel mindent le lehet újra menteni!

Szerkesztette: pittti 2009. 12. 28. 16:58 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1305 Felhasználó inaktív   Deathangel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 20:10

Idézet: pittti - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 16:54

Mindenesetre ezt a winyót semmiképpen se dobd ki, mert ha a másik esetleg menthetetlenül károsodott, erről megfelelő felkészültséggel mindent le lehet újra menteni!

Nem is fogom, majd amint tudom viszem szervízbe :)

A tippekért meg köszi mindenkinek, majd meglássuk hogy alakul

#1306 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 23:36

Idézet: Deathangel - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 20:10

Nem is fogom, majd amint tudom viszem szervízbe :)

Jaj csak oda ne!!! (bocs) - ilyenekkel van tele a padlás.

#1307 Felhasználó inaktív   Deathangel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 16:40

Nah végülis az egyik szakértő ismerősöm teljesen helyrehozta. Ki lett cserélve a háza, meg kapott egy dupla kimenetelű usb kábelt hogy több áramot kapjon, és mostmár minden megy rendesen :)

#1308 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 16:43

Idézet: Deathangel - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 16:40

Nah végülis az egyik szakértő ismerősöm teljesen helyrehozta. Ki lett cserélve a háza, meg kapott egy dupla kimenetelű usb kábelt hogy több áramot kapjon, és mostmár minden megy rendesen :)

Hálistennek, akkor csak az USB adapter ment tönkre.

#1309 Felhasználó inaktív   rozso2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 10:00

Jó reggelt!

SEGÍTSÉGRE van szükségem!

Úgy néz ki, hogy a Live-om tönkrevágta az USB-vel rákötött vinyómat.

Egyik pillanatól a másikra történt. Egy szempillantás alatt eltűnt a fájlok 80%-a és egy egész partíció.

Utána rádugtam a vinyót a laptopomra, ott az egyik partíciót látta és a fájlok egy kis részét meg tudtam menteni sima windowsos hibaellenőrzéssel, de a másik partíciómmal nem tud mit kezdeni. Azt írja, hogy sérült és formázni kell. :(

Tudtok vmi progit javasolni amivel helyre lehetne állítani? Valószínű nem a fájlok sérültek hanem maga a fájlstuktúra.
Rozsó

#1310 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:11

Idézet: rozso2 - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 10:00

Jó reggelt!

SEGÍTSÉGRE van szükségem!

Úgy néz ki, hogy a Live-om tönkrevágta az USB-vel rákötött vinyómat.

Egyik pillanatól a másikra történt. Egy szempillantás alatt eltűnt a fájlok 80%-a és egy egész partíció.

Utána rádugtam a vinyót a laptopomra, ott az egyik partíciót látta és a fájlok egy kis részét meg tudtam menteni sima windowsos hibaellenőrzéssel, de a másik partíciómmal nem tud mit kezdeni. Azt írja, hogy sérült és formázni kell. :(

Tudtok vmi progit javasolni amivel helyre lehetne állítani? Valószínű nem a fájlok sérültek hanem maga a fájlstuktúra.

Csak egy picit olvass vissza.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1311 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 13:51

a fájlok egy kis részét meg tudtam menteni sima windowsos hibaellenőrzéssel

Itt már elbasztad.
Make love not Wor.

#1312 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 08:43

....fájlok egy kis részét meg tudtam menteni sima windowsos hibaellenőrzéssel, de a másik partíciómmal nem tud mit kezdeni. Azt írja, hogy sérült és formázni kell. :(

Ha ez alatt a CHKDSK-t érted, akkor kétszer is meggondolnám hogy elvállaljam.

A másik partíciódat 10 perc munka helyrehozni egy hexaeditorral. (persze csak ha nem formáztad még le okosba!)

#1313 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 04. 19:00

http://www.hddstatus.com/hdrepshowreport.p...cation=2654D052

meghibbant a rendszerem...de csak ez az egy attrib változott sokat, meg kell keressem a garilapot, meg kell egy nagyobb vinyót vennem, szerintetek is?

#1314 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 15:20

Sziasztok!

Tudtok egy megbízható ellenőrző programot, amivel a 80 Gbyte-os Seagate Barracuda 7200.7 80011 (ST3800011A) típusú ATA-100-as merevlemezem állapotát ellenőrízhetem?

Félek, hogy kezd komolyan "megbetegedni", mert tegnap óta furcsa hangokat adott ki használat közben, s ilyenkor elkezdett nagyon swap-elni.
Ilyenkor azt a halk "bip-bip" hangot lehet hallani, mint amikor gép elindításakor felpörög a vinyó; hasonló az optikai meghajtók kezdő felpörgésének hangjára. (Nehéz így szavakkal leírni.) Emellett még halkan ritmikus kattogást is produkált...

Az imént csontra is fagyott a rendszer. Újraindítást követően a fekete színű, Windows XP boot képernyőig jutott a rendszer, de annál tovább nem.

A második újraindítást követően kiírta, hogy kritikus hiba miatt állt le az XP, s bejött a fekete menü, ahol tettem egy próbát a "Last known good configuration" opcióval.
Ezt követően már tovább jutott a boot képernyőnél, de bejött a Windows féle Check Disk, amely a C: partíción talált is hibás bejegyzéseket, amiket javított.

Ezt követően újraindult, s most be tudtam loggolni. Azóta a kattogó hangot, a lemez felpörgésének "csipogó" hangját nem hallom. (Eddig.)

Mit gondoltok, okozhatta a fentieket szimplán pár hibás bejegyzés, amit nem tudott olvasni?  :think:

Azért leellenőrizném a vinyót, ha lehetséges. Melyik programot ajánljátok erre a célra? Létezik a Seagate-nek is olyan DOS felületű programja, mint amit anno az IBM készített a saját winchester-eihez?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1315 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 17:05

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 16:20

Sziasztok!

Tudtok egy megbízható ellenőrző programot, amivel a 80 Gbyte-os Seagate Barracuda 7200.7 80011 (ST3800011A) típusú ATA-100-as merevlemezem állapotát ellenőrízhetem?

Félek, hogy kezd komolyan "megbetegedni", mert tegnap óta furcsa hangokat adott ki használat közben, s ilyenkor elkezdett nagyon swap-elni.
Ilyenkor azt a halk "bip-bip" hangot lehet hallani, mint amikor gép elindításakor felpörög a vinyó; hasonló az optikai meghajtók kezdő felpörgésének hangjára. (Nehéz így szavakkal leírni.) Emellett még halkan ritmikus kattogást is produkált...

Az imént csontra is fagyott a rendszer. Újraindítást követően a fekete színű, Windows XP boot képernyőig jutott a rendszer, de annál tovább nem.

A második újraindítást követően kiírta, hogy kritikus hiba miatt állt le az XP, s bejött a fekete menü, ahol tettem egy próbát a "Last known good configuration" opcióval.
Ezt követően már tovább jutott a boot képernyőnél, de bejött a Windows féle Check Disk, amely a C: partíción talált is hibás bejegyzéseket, amiket javított.

Ezt követően újraindult, s most be tudtam loggolni. Azóta a kattogó hangot, a lemez felpörgésének "csipogó" hangját nem hallom. (Eddig.)

Mit gondoltok, okozhatta a fentieket szimplán pár hibás bejegyzés, amit nem tudott olvasni?  :think:

Azért leellenőrizném a vinyót, ha lehetséges. Melyik programot ajánljátok erre a célra? Létezik a Seagate-nek is olyan DOS felületű programja, mint amit anno az IBM készített a saját winchester-eihez?

hard disk sentinel
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1316 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 17:13

everest-be is meglehet nézni a meghajtóknál ,a smart menübe hogy mi a pálya vele.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1317 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 17:48

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 15:20

Sziasztok!

[...]

Létezik a Seagate-nek is olyan DOS felületű programja, mint amit anno az IBM készített a saját winchester-eihez?

Igen, a Seatools.
http://www.seagate.c...nloads/seatools
van winózos, meg DOS-os is. A DOS-is tudja elvileg az NTFS particiót elemzeni.
(nekem azért NTFS hibát jelzett olyan lemezre is, amelyikre a CHKDSK aszondta semmi baja)

#1318 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 18:07

Azt a vinyót én már csak backup céljából pörgetném csak fel, utána kuka.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1319 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 18:31

Köszönöm a tippeket!  :up:

Az EVEREST Smart report szerint rendben van a vinyó. A Hard Disk Sentinel-t nem ismerem.

A SeaTools for Windows változatát már letöltöttem, mindjárt töltöm a DOS változatot is. Kiváncsi vagyok, milyen eredményt hoz!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1320 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 18:44

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 19:31

Köszönöm a tippeket!  :up:

Az EVEREST Smart report szerint rendben van a vinyó. A Hard Disk Sentinel-t nem ismerem.

A SeaTools for Windows változatát már letöltöttem, mindjárt töltöm a DOS változatot is. Kiváncsi vagyok, milyen eredményt hoz!

Csinálj már egy reportot a smartról és másold be ide csak a smart táblát..
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »