HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#171 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 18. 21:29

Acronis-szal vagyok kibékülve, egyelőre nem csinál marhaságokat. De ilyen akérmelyik programmal előforduhat, mondjuk fagyás helyett illenék hibaüzenettel elköszönnie, dehát...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#172 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 19. 07:56

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 22:17

Kati néninek meg ha fasza lenne, úgy hívnák, hogy Béla bácsi. Tökéletes programot meg de rég láttam... (az is 2 soros volt). Nem a hibát keresem, hanem az okokat.

Viszont megrendült a bizalmam ebben a programban, mit javasolsz helyette?

Én valahogy mindig user error-t gyanítok ezek hátterében, ugyanis a munkámból kifolyólag viszonylag sokat használok PQM-et, de magától valahogy sosem csinál hülyeséget... Sőt, más, hasonló programot is sokat használok, de azok sem akarnak maguktól rontani. Ill. valamelyik Acronis termék a FAT(32) partíciókkal hadilábon áll, de azzal tetszőlegesen reprodukálható a hiba, nem egyszeri alkalom volt.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#173 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 08:11

Idézet: brd - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 8:56

Én valahogy mindig user error-t gyanítok ezek hátterében...

Volt olyan user, aki partíció átméretezés közben simán resetelt, mert a gép nem válaszolt vagy 5 percig, s semmi nem változott a képernyőn se. Hiába mondtam neki, hogy ez normális is lehet akár. Azt hitte, befagyott, mer tbillentyűzetre sem reagált. Aztán mutattam neki 1-2 másik gépet, érdekes módon ott is ugyanígy viselkedett a Partition Magic, mégse fagyott be... Szóval csak várni kell, s ISMERNI a programot, nem csak az elvekkel lenni tisztában (főleg, hogy sokan csak hiszik, hogy egyáltalán tisztában vannak vele).
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#174 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 12:19

Lehet, hogy én voltam türelmetlen, de kb. ez történt:
- Reboot -> dos mód
- Step 1/3 partíció átméretezés ~1 perc
- Step 2/3 "clearing truncated space" 0-75% 1 perc!
- 75%-nál 1 órás várakozás
- reset
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#175 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 19. 17:35

Fogalmam sincs, hogy melyik folyamat pontosan mit jelent, sehol nem láttam ezt részletezve (mondjuk nem is nagyon kerestem), de lehet, hogy a 2. lépés volt az olyan adatok áthelyezése, ami a régi partíció azon részén helyezkedett el, ami az új partíción kívül esett.
Esetleg, másik lehetőség, hogy volt pár hibás blokk a HDD-n, és azzal molyolt a SMART.
Harmadik változat: nem volt kikapcsolva a blokkok ellenőrzése a PQM-ben az adott HDD-re, és ezt végezte a 2. lépésben. (Bár ezt a folyamatot, azt hiszem, külön üzenettel jelzi).
Lehet válogatni. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#176 Felhasználó inaktív   ryke82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 19. 23:32

Sziasztok!

Pár órája vettem észre, hogy a délutáni (szokásos) 1 másodperces áramszünet kivégezte a vinyómat.  :(  Legalábbis nem találja meg bootoláskor, BIOSban sem... Egyelőre még nem tudtam semmit tesztelgetni a gépen, csak egy füstpróbát végeztem  :)

A kérdésem egyelőre annyi lenne, hogy miket lehetne szépen sorban leelenőriznem ahhoz, hogy nagyjából behatárolhassam a hiba jellegét... (kábel, csatoló, akármi...)

Kaptam már javaslatot a következőkre:
- keressek neten (pl. vatera) elektronikát a vinyóhoz --> ez nem hangzik rosszul, de csak végső esetben... és semmiképpen nem kéne elkezdenem műszerészkedni vele, mert akkor akár a trágyába is dobhatom
- "kürt megszereli" --> sajna nekem megfizethetetlen, még az olcsóbb versenytársak 100k HUF körüli árai is...
- "nekem is volt, ilyenolyan programmal helyrehoztam" ---> ezekre még nem kaptam példát, de bármi érdekel

--------

A vinyó majdnem tele volt (kb 380 GB adat), de leginkább személyes dokumentumok (pl szakdolgozat, referencia anyagok tömege) és 10 évre visszamenőleg a családi fotók visszaállítása miatt lenne nagyon fontos valami megoldást találnom...

A vinya paraméterei:

SAMSUNG SATA 400 GB / 7200 rpm /16M
Model: HD403J
2007.06... pont egy éve gyártották  :(

--------

Ami még érdekes, hogy a külön USBs storageban lévő IDE-s, 20 GBs Maxtor HDD is megadta magát... persze nem biztos, hogy ugyanígy az áramszünet miatt (mivel pár hónapja nem volt már üzemben), de azért több, mint gyanús...

btw e-on  :grrr: 

#177 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 07:41

Idézet: ryke82 - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 23:32

- "kürt megszereli" --> sajna nekem megfizethetetlen, még az olcsóbb versenytársak 100k HUF körüli árai is...

A vinyó majdnem tele volt (kb 380 GB adat), de leginkább személyes dokumentumok (pl szakdolgozat, referencia anyagok tömege) és 10 évre visszamenőleg a családi fotók visszaállítása miatt lenne nagyon fontos valami megoldást találnom...

Nem tudom hogy milyen versenytársakat néztél. Egy elektronikahibás winyó mentése max. 30-40 ezer Ft.- lehet. A gond akkor kezdődik, ha a túlfesz elvitte a belső fejelőerősítőt is - ekkor már bontani kell és a tisztateres mentés miatt magasabb az ár.
De csak elektronikai hibánál nem kell bontani!!! Ha elhozod vagy elküldöd, megvizsgálom.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#178 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 09:00

Idézet: ryke82 - Dátum: 2008. jún. 19., csütörtök - 23:32

Sziasztok!

Pár órája vettem észre, hogy a délutáni (szokásos) 1 másodperces áramszünet kivégezte a vinyómat.  :(  Legalábbis nem találja meg bootoláskor, BIOSban sem... Egyelőre még nem tudtam semmit tesztelgetni a gépen, csak egy füstpróbát végeztem  :)

A kérdésem egyelőre annyi lenne, hogy miket lehetne szépen sorban leelenőriznem ahhoz, hogy nagyjából behatárolhassam a hiba jellegét... (kábel, csatoló, akármi...)

Kaptam már javaslatot a következőkre:
- keressek neten (pl. vatera) elektronikát a vinyóhoz --> ez nem hangzik rosszul, de csak végső esetben... és semmiképpen nem kéne elkezdenem műszerészkedni vele, mert akkor akár a trágyába is dobhatom
- "nekem is volt, ilyenolyan programmal helyrehoztam" ---> ezekre még nem kaptam példát, de bármi érdekel

--------

A vinya paraméterei:

SAMSUNG SATA 400 GB / 7200 rpm /16M
Model: HD403J
2007.06... pont egy éve gyártották  :(

--------

Ami még érdekes, hogy a külön USBs storageban lévő IDE-s, 20 GBs Maxtor HDD is megadta magát... persze nem biztos, hogy ugyanígy az áramszünet miatt (mivel pár hónapja nem volt már üzemben), de azért több, mint gyanús...

btw e-on  :grrr: 

Egy áramszünet nem tesz tönkre egy vinyót.Pláne hogy kettő nem megy i,nkább a bios marhul lekéne resetelni a jumperrel.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#179 Felhasználó inaktív   ryke82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:22

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:00

Egy áramszünet nem tesz tönkre egy vinyót.Pláne hogy kettő nem megy i,nkább a bios marhul lekéne resetelni a jumperrel.

köszi, ez jól hangzik :)

némi bővebb infót a "hogyan?" kérdéshez tudnál adni? Kb a pattintott kőkorszakban járok gépszerelés témában  :rolleyes:

#180 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 10:52

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 9:00

Ha megvan az alaplap leírása, akkor azon megtalálod - általában az elem környékén szokott lenni egy jumper - két állása van: normál, és Clear CMOS. Egyszerűen odébb teszed egy tüskével. (tehát ha az egyes és a kettes volt vele rövidrezárva, akkor kb. egy percre átteszed a kettes és a hármas tüskére. Egy perc után visszateheted az eredeti helyére.)

De majdnem biztos vagyok benne hogy ez nem fogja a problémádat megoldani, a korrekt teszt az lenne ha egy másik tuti jó gépben néznéd meg a winyókat hogy detektálhatóak-e.
Én amúgy sem vagyok ezeknek az USB-s cuccoknak a híve - meglehetősen megbízhatatlanok, könnyen elromlanak.

Egy 1 másodperces áramszünettől viszont sajnos tényleg tönkremehet nemcsak a winyó, hanem bármi más is. A probléma nem is annyira az áramszünettel, hanem inkább a táppal van - de ez már külön téma.

#181 Felhasználó inaktív   ryke82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 15:45

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 10:52

De majdnem biztos vagyok benne hogy ez nem fogja a problémádat megoldani, a korrekt teszt az lenne ha egy másik tuti jó gépben néznéd meg a winyókat hogy detektálhatóak-e.
Én amúgy sem vagyok ezeknek az USB-s cuccoknak a híve - meglehetősen megbízhatatlanok, könnyen elromlanak.

Egy 1 másodperces áramszünettől viszont sajnos tényleg tönkremehet nemcsak a winyó, hanem bármi más is. A probléma nem is annyira az áramszünettel, hanem inkább a táppal van - de ez már külön téma.

Egyelőre úgy tűnik a vinyónak nincsen baja, másik gépben szépen elindult  :D

megtaláltam közben a jumpert is, megpróbálom akkor a javasolt manővert elvégezni, kösz még egyszer a tippet  :respect:

kérdés már csak annyi, hogy a táp vajon nem lett-e defektes...  :rolleyes:

#182 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 20. 17:57

Idézet: ryke82 - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 15:45

kérdés már csak annyi, hogy a táp vajon nem lett-e defektes...  :rolleyes:

Cseretáppal egy pillanat alatt kiderül. Gondolom oszcilloszkópod nincsen, akkor marad a csere.

#183 Felhasználó inaktív   ryke82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 01:01

na, sikerült végrehajtani a műveletet... a táp problémamentes volt, szerencsére :)

egy apróság viszont előjött: CPU uCode error-t ír ki bootoláskor... F1-re tovább lép és megy a gép utána szépen, de kicsit zavaró :) talán BIOS frissítés segítene ezen? Sajna az ASUS windows-os frissítő programja sehogy sem akar engedelmeskedni :D

de ez már másik téma!

:respect:  mindenkinek!

#184 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 09:14

Idézet: ryke82 - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 1:01

na, sikerült végrehajtani a műveletet... a táp problémamentes volt, szerencsére :)

egy apróság viszont előjött: CPU uCode error-t ír ki bootoláskor... F1-re tovább lép és megy a gép utána szépen, de kicsit zavaró :) talán BIOS frissítés segítene ezen? Sajna az ASUS windows-os frissítő programja sehogy sem akar engedelmeskedni :D

de ez már másik téma!

:respect:  mindenkinek!

Problémás gépet nem szabad frissiteni mert ha akkor fagy ki ilyesmi lehet szórakozni a bios helyreállitással.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#185 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 18:51

Idézet: ryke82 - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 2:01

...
egy apróság viszont előjött: CPU uCode error-t ír ki bootoláskor... ...

Eddig nem írta?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#186 Felhasználó inaktív   Rainy Daze 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 16:21

Hello!

Meg szeretném kérdezni, hogy ha iszonyat idegesítő hangon sípol meg kerreg a vinyóm az normális? Talán a hirtelen jött meleg miatt? smile2.gif
6 éves 60 gb-os Samsung. Elvileg van rajta még vmi zajvédő technologia is.

A válaszokat előre is köszönöm!

üdv
EPOX EP K-HAL4+ , AMD Athlon XP K-7 2200+/1800Mhz , 1,3 giga DDR-RAM , Gainward Geforce 4 MX440 64 MB, Samsung syncmaster 913N, Logitech Cordless Desktop LX700 , Pioneer DVD-RW DVR-108

#187 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 17:18

Idézet: Rainy Daze - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 17:21

Hello!

Meg szeretném kérdezni, hogy ha iszonyat idegesítő hangon sípol meg kerreg a vinyóm az normális? Talán a hirtelen jött meleg miatt? smile2.gif
6 éves 60 gb-os Samsung. Elvileg van rajta még vmi zajvédő technologia is.

A válaszokat előre is köszönöm!

üdv

ha ilyer csinál akkor azon nyomban backupold le, mert közeleg a vég...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#188 Felhasználó inaktív   ryke82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 17:29

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 18:51

Eddig nem írta?

eddig nem

#189 Felhasználó inaktív   Rainy Daze 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 17:57

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 17:18

ha ilyer csinál akkor azon nyomban backupold le, mert közeleg a vég...

Ennyire rossz a helyzet?  :rolleyes:
pedig semmi hibát nem mutat, meg gyorsan kezeli az adatokat...
EPOX EP K-HAL4+ , AMD Athlon XP K-7 2200+/1800Mhz , 1,3 giga DDR-RAM , Gainward Geforce 4 MX440 64 MB, Samsung syncmaster 913N, Logitech Cordless Desktop LX700 , Pioneer DVD-RW DVR-108

#190 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 06:34

Idézet: Rainy Daze - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 18:57

Ennyire rossz a helyzet?  :rolleyes:
pedig semmi hibát nem mutat, meg gyorsan kezeli az adatokat...

SMART-ban is minden normális?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.