HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 27. 13:18

Van, viszonylag sok (a nagy részét valószínűleg hiánytalanul meg lehet menteni, ha valóban nem történt semmilyen írás a sérült tartalmú HDD-re), persze kérdés, hogy mi történt a filerendszerrel (esetleg a HDD-vel, mert fizikai hiba is lehet, ezt esetleg egy HDSentinel tudja megmutatni, az ún. SMART alapján), mert pl. NTFS esetén ilyen esemény (valószínűleg ún. RAW lett a "filerendszer típusa) nem könnyen történik meg. Ingyenes programról nem tudok (nem kerestem még, de biztosan létezik, a többiek majd írnak), ami ilyet tud, de én a GetDataBack nevű programot használok ilyen esetben (külön van telepítő FAT és NTFS filerendszerekhez). Ez átnézi az egész megadott területet (háttértárolót), filerendszer(bejegyzés)ek után kutatva, és ha végzett, megmutatja a legvalószínűbb, korábban működő könyvtárszerkezetet. Az árát nálam már sokszorosan visszahozta, persze nem mindenkinek éri meg, és mint mondtam, biztosan van ingyenes alternatíva is.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2102 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 20:06

Sziasztok!

Szerintetek notebook-ba, "bad sectoros" meghibásodott merevlemez (Samsung 140 GB 5400 RPM SATA II) helyett szabad/érdemes 7200 RPM-es notebook merevlemezt vásárolni?

Esetleg ezek a 7200-asok már nagyon forróak, s nem valóak notebook-ba? Hosszú távon lehet probléma a melegedéssel, vagy ezek ilyen téren különböznek a "hagyományos", 7200-as lemezektől?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2103 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 01. 20:13

Tapasztalatom szerint nem okoz problémát. Én is cseréltem 7200-ra a HDD hőmérséklete 3-4 fokkal lett csak magasabb, 37 fok volt a maximum. Igaz szeptemberben cseréltem, kánikula után.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#2104 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: applause - Dátum: 2011. 02. 01. 20:13

Tapasztalatom szerint nem okoz problémát. Én is cseréltem 7200-ra a HDD hőmérséklete 3-4 fokkal lett csak magasabb, 37 fok volt a maximum. Igaz szeptemberben cseréltem, kánikula után.

No és milyen a notebook-od saját hűtése? (S valóban jó kérdés, hogy nyáron mi várható egy ilyen rendszertől!?)

Amellett mekkora sebességkülönbséget jelentett a 7200-as az 5400-ashoz képest?

A szóban forgó notebook elég korrekt; Core2Duo procis, DDR2 RAM-os, SATA meghajtós... van értelme a 7200-asban gondolkodni?

#2105 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 02. 01. 20:21

A szóban forgó notebook elég korrekt; Core2Duo procis, DDR2 RAM-os, SATA meghajtós... van értelme a 7200-asban gondolkodni?

Hogyne lenne. De tényleg számolgatva. Valamivel melegebb, valamivel többet fogyaszt…

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2106 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 02. 01. 20:58

Hogyne lenne. De tényleg számolgatva. Valamivel melegebb, valamivel többet fogyaszt…

A fogyasztás nem probléma. A gép az idő 99,99%-ban hálózatról működik. (Nem az én notebook-om. A haveromnak ez az otthoni gépe.)

Szóval te is azt mondod, hogy "drasztikusan" melegebb nem lesz a HDD, s ugyanolyan "biztonsággal" használható, mint egy 5400-as modell? (Tudom... figyelembe véve, hogy a notebook vinyó mindig sérülékenyebb a speciális környezet és felhasználás, esetleg hurcolás miatt.)

#2107 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 01. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 02. 01. 21:14

A fogyasztás nem probléma. A gép az idő 99,99%-ban hálózatról működik. (Nem az én notebook-om. A haveromnak ez az otthoni gépe.)

Szóval te is azt mondod, hogy "drasztikusan" melegebb nem lesz a HDD, s ugyanolyan "biztonsággal" használható, mint egy 5400-as modell? (Tudom... figyelembe véve, hogy a notebook vinyó mindig sérülékenyebb a speciális környezet és felhasználás, esetleg hurcolás miatt.)

A notebook HDD "strapabíróbbra" is van építve…aki pedig innen megmondja, mennyire fog melegedni, az a szokásos tutifrankómegmondóember, akire figyelni kell. :D

(A nagyobb fordulatszámúnak picivel nagyobb a hőtermelése… idáig stimmel. De hogy hova, milyen környezetbe, miképpen lesz beépítve, mi fog futni rajta és az mennyire pörgeti…)

#2108 Felhasználó inaktív   sleszy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 10. 17:02

Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy esett egy kicsit az 1terás WD külső vinyóm. Ha csatlakoztatom USB-vel a géphez akkor kiírja h felismerte és h használatra kész, de nem látom a sajátgépben. HD sentinel látja és azt írja ki, hogy "A merevlemez állapota ismeretlen.". Fontos adatok vannak rajta. Valaki tudna segíteni h mit tegyek h le tudjam menteni ezeket?

#2109 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: sleszy - Dátum: 2011. 02. 10. 17:02

Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy esett egy kicsit az 1terás WD külső vinyóm. Ha csatlakoztatom USB-vel a géphez akkor kiírja h felismerte és h használatra kész, de nem látom a sajátgépben. HD sentinel látja és azt írja ki, hogy "A merevlemez állapota ismeretlen.". Fontos adatok vannak rajta. Valaki tudna segíteni h mit tegyek h le tudjam menteni ezeket?

Másik USB portról próbáltad? Tápellátása rendben van?

Végső esetben:

Én kiszedném a házból és közvetlen rákötném az alaplapi interface-re. Persze csak akkor nyisd ki a tokozatot, ha nem garis, különben buktad.

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#2110 Felhasználó inaktív   sleszy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 10. 20:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Micimackó és a Tao - Dátum: 2011. 02. 10. 18:26

Másik USB portról próbáltad? Tápellátása rendben van?

Végső esetben:

Én kiszedném a házból és közvetlen rákötném az alaplapi interface-re. Persze csak akkor nyisd ki a tokozatot, ha nem garis, különben buktad.

Tápellátással nincs gond mivel amikor rákötöm a gépre akkor hallatszik, hogy próbálja felpörgetni, ilyen ciriepelő hangot ad ki, de utánna leáll. Gari még van rajta de az adatok nagyon fontosak lennének, és gariban biztos elvesznének.

Az lehet a gond, hogy az olvasó nekikoccant a lemeznek?
Nem lehetne alaphelyzetbe állítani az olvasó fejet és utána újra megpróbálni h olvassa a lemezeket?

#2111 Felhasználó inaktív   nikola tesla 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: sleszy - Dátum: 2011. 02. 10. 20:46

Tápellátással nincs gond mivel amikor rákötöm a gépre akkor hallatszik, hogy próbálja felpörgetni, ilyen ciriepelő hangot ad ki, de utánna leáll. Gari még van rajta de az adatok nagyon fontosak lennének, és gariban biztos elvesznének.

Nem lehetne alaphelyzetbe állítani az olvasó fejet és utána újra megpróbálni h olvassa a lemezeket?

Olvasó? A fejekre gondolsz?

A fejek megsérülhetnek egy eséstől. Ilyenkor az a probléma, hogy a letört darabok tovább sérthetik a lemezt.

Bár én már ejtettem el 1-2x vinyót, de még nem sikerült nagyobb kárt tennem bennük fizikálisan.

Mondjuk, ha üzemelés közben ejtetted le, az veszélyesebb.

Ha ilyen szintű a hiba, ez tudtommal otthoni eszközökkel nem orvosolható.

Többieknek még hátha lesz ötlete.

A raktárbázis a raktárbázison van. Ja-ja-ja. Kiküldtük tegnap, ma délelőtt.

#2112 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 06:55

Üzenet megtekintéseIdézet: sleszy - Dátum: 2011. 02. 10. 20:46

Kürt. Hóember. Kuka.

Ezek az opcióid. :) Fontos adatok meg nincsenek 1 példányban, ergo nem voltak fontosak. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2113 Felhasználó inaktív   sleszy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 11. 15:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Micimackó és a Tao - Dátum: 2011. 02. 10. 21:25

Olvasó? A fejekre gondolsz?

A fejek megsérülhetnek egy eséstől. Ilyenkor az a probléma, hogy a letört darabok tovább sérthetik a lemezt.

Bár én már ejtettem el 1-2x vinyót, de még nem sikerült nagyobb kárt tennem bennük fizikálisan.

Mondjuk, ha üzemelés közben ejtetted le, az veszélyesebb.

Ha ilyen szintű a hiba, ez tudtommal otthoni eszközökkel nem orvosolható.

Többieknek még hátha lesz ötlete.

Igen az olvasófejekre gyanakszom, mivel üzemben volt és nem állítottam be, hogy ha nincs használatban akkor ne pörögjön.

Igazad van Leslie a biztonsági másolattal kapcsolatban. Samsung hardon megvoltak ugyan ezek, csak az a közelmúltban megadta magát, így most sehol sincs meg.

#2114 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: sleszy - Dátum: 2011. 02. 11. 15:39

Igazad van Leslie a biztonsági másolattal kapcsolatban. Samsung hardon megvoltak ugyan ezek, csak az a közelmúltban megadta magát, így most sehol sincs meg.

Az ilyen eset télleg szopás. Ha sokat kefteted, valószinű csak rosszabb lesz. Leejtéstől tuti mechanikai hibája lehet, ez jobb már nem lesz. Bolhán vedd fel a kontaktot Hóemberrel. :)

#2115 Felhasználó inaktív   socki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 02. 16. 17:37

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. A winchim mindenféle előjel nélkül teljesen meghalt. Még hangot sem igazán ad ki. Nem tudom pontosan mit tartalmazott /ezt feltöltésekre is használtam de lehettek rajta személyes adatok is/ így azt sem tudom megéri-e pénzt rá költenem. Mivel előzetesen nem karattyolt, búgott fel azt gondolom h. elektronikus hibája lehet. Tudtok-e valakit aki megnézné mit lehet vele csinálni. Itt ahol lakom azt mondta 1-2 szervizes 2 variáció van a: Kürt és h. felejtsem el, de mindezt a nélkül h. akár megnézték volna. Biztos van 3. variáció!
Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv: Socki

#2116 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 17. 07:14

Üzenet megtekintéseIdézet: socki - Dátum: 2011. 02. 16. 17:37

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. A winchim mindenféle előjel nélkül teljesen meghalt. Még hangot sem igazán ad ki. Nem tudom pontosan mit tartalmazott /ezt feltöltésekre is használtam de lehettek rajta személyes adatok is/ így azt sem tudom megéri-e pénzt rá költenem. Mivel előzetesen nem karattyolt, búgott fel azt gondolom h. elektronikus hibája lehet. Tudtok-e valakit aki megnézné mit lehet vele csinálni. Itt ahol lakom azt mondta 1-2 szervizes 2 variáció van a: Kürt és h. felejtsem el, de mindezt a nélkül h. akár megnézték volna. Biztos van 3. variáció!

Mi a lemez típusa?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2117 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 17. 10:33

Hóembert keresd a bolhán.

#2118 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 19. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: socki - Dátum: 2011. 02. 16. 17:37

Sziasztok!

... de mindezt a nélkül h. akár megnézték volna. Biztos van 3. variáció!

Típus, modell? Tennél fel egy fotót a tetejéről, meg az aljáról?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2119 Felhasználó inaktív   Cilinder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 20:21

Sziasztok!

Egy számomra megoldhatatlan problémával állok szemben, már ha valóban ez probléma.

Vettem egy merevlemezt és a merevlemez bárhova is csatlakoztatom az alaplapon, azt a Windows 7 mindig első lemezként ismeri fel, a többi merevlemezemet a BIOS-ban beállított sorrend alapján ismeri fel a Windows 7. A BIOS a problémás merevlemezt mindig helyesen ismeri fel csatlakozás és csatlakoztatott hely és felület alapján. De, ez a kisebbik gond,. a nagyobbik az, hogy a merevlemezhez adott saját program IDE felületünek ismeri fel a SATA2 csatlakozású lemezt.
Ráadásul a problémás merevlemezből van egy nem problémás régebbi azonos márkájú, tipusú, méretű lemezem is, amelyik probléma mentesen működik...

Alaplap: ASUS P6TD Deluxe
Problémás merevlemez: WD Caviar Green WD15EARS

Válaszokat előre is köszönöm!

Cilinder

#2120 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:31

Idézet

A Western Digital Caviar Green WD15EARS merevlemeze jelentősen megnöveli számítógépe tároló kapacitását, ugyanakkor csökkenti annak fogyasztását és a környezetre gyakorolt szennyező hatását.A 1,5 TB tároló kapacitást kínáló készülék ügyesen kezeli a hőt.

Ez a WD új csodalemeze… mármint csoda, ha nincs vele szopás. A hozzáadott programmal megformáztad?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.