HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2121 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 25. 21:41

About Western Digital Advanced Format Hard Drives

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2122 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 14:26

Kép

hdd regenerator fut, 31.03 százalék után 50 bad sector, amiből egyet nem tudott javítani.

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 02. 26. 14:27 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2123 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 14:51

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 02. 26. 14:26

hdd regenerator fut, 31.03 százalék után 50 bad sector, amiből egyet nem tudott javítani.

Nem csak az a gond, a többi érték miatt nem sok jót jósolok neki.
Ha jól látom, ez egy ezeréves 40G-s Maxtor, ezek már újkorukban sem a megbízhatóságukról voltak híresek.

Megéri a fáradságot?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2124 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 15:20

tudom, fosfelhő kategóriás.

31.07% után 85 bad sector. azért egy próbát megér...

#2125 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 18:13

4 óra után 31.2% és 190 hibás szektor. perpill 11914 megánál tart, 11840nél kezdte a hibák jelzését. fizikai sérülés lenne, hogy egy helyen van ennyi?

#2126 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 19:46

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 02. 26. 18:13

4 óra után 31.2% és 190 hibás szektor. perpill 11914 megánál tart, 11840nél kezdte a hibák jelzését. fizikai sérülés lenne, hogy egy helyen van ennyi?

Akkor lehet majd tudni, ha a végére ért. Attól függ, mit nevezünk "fizikai"-nak.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2127 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 26. 20:05

7 óra, 257 hibás szektor.

#2128 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 01:50

12 óra 45 perc. 31.44%, 507 bad sector... ennyi volt, folytköv 12004 megától.

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 02. 27. 01:50 -kor

#2129 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 02. 27. 01:50

12 óra 45 perc. 31.44%, 507 bad sector... ennyi volt, folytköv 12004 megától.

Hallod, igen ráérsz, én már kivágtam volna, mint macskát... Az áramot nem éri meg rákölteni, nemhogy az idődet... ;)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2130 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 02. 27. 10:46

Hallod, igen ráérsz, én már kivágtam volna, mint macskát... Az áramot nem éri meg rákölteni, nemhogy az idődet... ;)

A tanulság megszerzése sokat megér.

#2131 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 27. 11:43

gép úgyis megy napi 14-16 órát, nyugodtan mehet háttérben a progi. egyébként + 73, 12016 megáig. pláne kiváncsi vagyiok, mennyi lesz összesen...

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 02. 27. 11:44 -kor

#2132 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 13:58

Sziasztok!
Lenne egy olyan jellegu kerdesem, hogy mivel tudnam a merevlemezem tartalmat egy-az egyben tukrozni egy masik HDD-re? A helyzet a kovetkezo: adott egy Seagate 7200.11 1TB-s merevlemez, aminek a tartalmat szeretnem egy Samsung F3 1TB-s merevlemezre tukrozni. A meglevo HDD-n van 4 particio amibol 2 rendszer (Win7 32 illetve Win7 64 bit dual boot), ezeket szeretnem mindenkeppen megorizni. Konkret kerdesem az, hogy van-e a Windows7-ben valami beepitett program/funkcio amivel ez elvegezheto es ha nem akkor milyen ingyenes vagy akar fizeteses progit ajanlotok? Elore is koszi!
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2133 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 07. 16:48

Nem kő' fizetős, pl. az EASEUS Partition Master külön user interakció nélkül tudja úgy másolni, hogy még a finnyás Win7 is simán indul utána. Simán a másolandó disken (nem a partíciókon!) jobbgomb, Copy.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2134 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 08. 13:07

Szasztok!

A napokban édekes HDD problémába botlottam.
Írtam is róla egy rövid cikket, és videot is készítettem róla.
Érdeklene a szakértők véleménye.
Bár a cikk elég népszerűtlen helyre került, azért remélem hasznos eszmecsere lesz belőle:

Tehát a link:

http://logout.hu/bej.../hsz_1-200.html

Üdv
Ádám
(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#2135 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 17:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Ádyka - Dátum: 2011. 03. 08. 13:07

Szasztok!

A napokban édekes HDD problémába botlottam.
Írtam is róla egy rövid cikket, és videot is készítettem róla.
Érdeklene a szakértők véleménye.
Bár a cikk elég népszerűtlen helyre került, azért remélem hasznos eszmecsere lesz belőle:

Tehát a link:

http://logout.hu/bej.../hsz_1-200.html

Üdv
Ádám

Idézet

Kb 20 éve foglalkozom számítástechnikával
SOHO, azaz sima otthoni PC-kategória? (mert a számtek picivel több azért)

Idézet

...mintha egy world doksiba írtam volna az egészet...
wow, Word.

A "seek time" nem elérési időt jelent, hanem a szervómotor léptetési idejét, nem? Persze beleszámít abba az időbe, amíg a hdd a kért adatot szolgáltatja.

A hdd szervók azért hiába, nem fejlődnek sebességben annyira. Ill. NEM lerögzítve is érthető, miért tart talán kevesebb ideig a seekelés.

Nem hiszem, hogy a 23ms-os seek time miatt tölt 3 percig a windows. Mennyibe került az eszköz? Gyári adatlapon mekkora a seek time-ja? (tehát piszokul nem az a kérdés, hogy te mit vársz tőle, hanem az, hogy a gyártó mit ad meg) Mert akkor lehet gariztatni akár. :smoker:

ps.: ha nem jött volna le, arra akartam célozni, hogy egyetlen paraméter vizsgálata nem mindig elegendő egy rendszer vizsgálatához!

Szerkesztette: Warrior 2011. 03. 09. 17:46 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2136 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 18:48

Szia!

Fuu te valami olyasmi emberke lehetsz, mint Shalafi66, aki...na mind1. ha gondolod keress rá :-)
Örülök, hogy kiragadtad a lényeget.

"Mennyibe került az eszköz? Gyári adatlapon mekkora a seek time-ja?" Te most tényleg ilyeneket kérdezel, miután elolvastad az írásomat, és megnézted a videot? Akkor ez egy dolgot bizonyít számomra. Mégpedig, hogy a számtechet lehet hobbyként is bűvölni, meg magasabb szinten is. Nem mondanám, hogy értékelhető, számomra hasznos informácival árasztottál volna el. Ha nem vagy nagy szaki, akkor tényleg elnézésedet kérem ezért.

Alapvetően nincs kedvem mégegyszer mindent leírni, vagy videora mondani, amit már megtettem.

Azért köszönöm a véleményedet
Üdv
Ádám

ui: ha az ember mindent visszavinne, ami nem hozza a gyári adatlapon szereplő értékeket, akkor tudod hol tartanánk....többek között.

Szerkesztette: Ádyka 2011. 03. 09. 18:56 -kor

(4db) VARTA PROFESSIONAL 2700 mAh ceruza akksi 3000 Ft! (4db) VARTA PROFESSIONAL R2U 2500 mAh ceruza akksi 2600 Ft! (4db) VARTA vagy KODAK Ready 2 Use 2100 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db) DURACELL STAY CHARGED R2U 2000 mAh ceruza akksi 2000 Ft! (4db)VARTA PROFESSIONAL 1000 mikro ceruza akksi 2500 Ft! (4db)VARTA POWER 1000 vagy R2U 800 mAh mikro ceruza akksi 2000 Ft!

#2137 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 09. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2011. 03. 07. 17:48

Nem kő' fizetős, pl. az EASEUS Partition Master külön user interakció nélkül tudja úgy másolni, hogy még a finnyás Win7 is simán indul utána. Simán a másolandó disken (nem a partíciókon!) jobbgomb, Copy.

szuper progi. koszi!
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#2138 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 10:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Ádyka - Dátum: 2011. 03. 09. 18:48

...

Én azt nem értem, hogy a hisztizés miről is szól tulajdonképpen. Az zavar, hogy 20e Ft-ért lassú HDD-t kapsz? A mai világban? :omg:

Idézet

Meséltem havernak, egyszerűen hülyének nézett, mint ahogy én is annak néztem volna a forumtársat, vagy legalábbis user errort feltételeztem volna, ha ezt valaki elmeséli.

Mert nem néztetek utána, csak azt hittétek, hogy majd kiveri a sebesség a szomszéd szemét is.

Idézet

Azért az elszomorító, hogy most ilyenek potyognak le a gyártósorról. Nem normális dolog.
De, mivel ez a legalsó árkategória... Miért kell azon csodálkozni, hogy lassabb szervót szerelnek bele? Mégis, mit várnak azok, akik a hatalmas kapacitás láttán eltátják a szájukat, aztán működés közben jön a hümmögés, utána a káromkodás, az értetlenkedés, végül pedig a hiszti? :omg:

Én nem vagyok szaki, csak a szövegösszefüggéseket keresem. Kicsit zavaros. Érthető, hogy a "szekvenciális" használatkor nem lassú, de a "random" használatkor rendesen be tud lassulni. Most mondjam megint, hogy alsó árkategória? Hiába Sata2, meg minden, ez nem az a típus, amit te vártál, ennyi az egész.

Idézet

Megoldás? Ahhoz, hogy millisecundomokat nyerjünk, ne szereljük be a HDD-t? Gányoljunk? Lógassuk a levegőbe, szivacson álljon a gépben?
:omg: Hadd ne kommentáljam.

Amúgy sok helyütt olvastam máshol, ugyanerről a típusról (204ui), akiknél kb. 10ms volt a szíkelési idő (ami NEM az elérési időt jelenti!)...

Csak te e kettőt remekül keverted, olyannyira, hogy rendesen vissza kellett olvasni, hogy akkor most mit is akarhattál.

ui.: azért az a tény, hogy nálad 23ms a fej seek time-ja, gyári adatlapon meg pl. 9ms, végülis ha szerinted nem utalhat semmilyen gyártási "hibára", te tudod. De az talán nem picit lóg ki, ill. a büdös életbe sohasem fogod tudni igazolni, hogy pont amiatt tölt lassan a windows.

Akkor most mi is a lényeg? Mit is akartál mondani? Én kérdezem.

A számtek hobby-magas szintet pedig úgy értsd, hogy mindaddig fognak zavarni ilyen jellegű problémák, amíg meg nem ismerkedsz "komolyabb" rendszerekkel, amiket otthonra az életbe nem lehet majd megfizetni. Ott is az van, hogy lehetne olcsóbban is, de van, ahol garantált a minőség, csak az ár is garantáltan magas. Otthonra, egyszerű, olcsó hdd-től mégis mit vársz? Majd nézz meg egy raptort. :smoker:

Ha tényleg az a baj, hogy a seek time-od 23 ms, az adatlapon meg kevesebb, mint a fele van, akkor miért ne lehetne gariztatni akár? A gari pont erre való. Nem azért mert "nem hozza" az adatlapon szereplő értéket, hanem duplán nem hozza, nem 2ms-mal több a te értéked, mint a "gyári", hanem duplája. Asszem, ha 20 éve iparozol, már ezt érteni kellene. Persze ez csak akkor igaz, ha ez az érték igazolhatóan tényleg ilyen magas. (!!)

Ahhoz, hogy egyáltalán megérthesse valaki, hogy a 23ms most pontosan "milyen" érték, ahhoz picit közelebbről kell vizsgálni, s érteni a szerkezet működését. Erre írtam, hogy ez az egy számérték önmagában édeskevés, a rendszer vizsgálata nélkül. Szóval? :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2011. 03. 10. 10:31 -kor

#2139 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 10:48

Na, hirtelen én is mértem: Samu 103UJ, average seek time 13.5ms

És semmi sem lassú, a windows7 30mp alatt kész.

Szóval ott talán valami más állhat a háttérben, nem?

ps.: bocsika, nem 30, hanem kb. 40mp. 15mp után üdvözlőképernyő, 30mp-nél indítási hang, aztán még 10mp, mire kész.

Szerintem nincs semmi probléma, szóval?

Én azért a fenti teszthez még hozzátenném, hogy kipróbáltam volna más alaplapon, másik vezérlőn, s inkább a rendszernek a tipizálását tartottam volna fontosabbnak pl., mint magának a háznak a megemlítését, ami a hdd szempontjából majdhogynem lényegtelen. :omg: Ki kell próbálni máshol is, ha mindenütt ezt produkálja (amúgy a seek time mindenütt ezt kell hogy produkálja (merthogy elvben nem függ a "tokon kívüli" rendszertől), nem vagyok én se teljesen hülye, csak a mérés pontossága mégiscsak kérdés, merthogy nem mindig hihető az, ami a képernyőn van), akkor majd onnan lehet tovább filózni. 1 mérés nem mérés.
Ha több helyütt is hasonló eredményt mutat, akkor vagy elkönyveli az ember, hogy "ez ilyen", vagy leáll vitázni, s esetleg hibára lehet gyanakodni.

Te leálltál, azért vitázok. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2011. 03. 10. 11:07 -kor

#2140 Felhasználó inaktív   Ádyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 17:38

Tudod azért csináltam róla videot, mert hihetetlen a dolog. De te még így sem hiszed. Szerintem elég egyértelműen látszik minden, meg az is, hogy nincs cinkelve a video.
Havernál ugyanez van, csak ő tárolásra használja. Neki is 20 ms, mert beszerelte a "házi szerverbe". Egyértelművé vált, hogy a visszaverődő rezonancia nyírja ki ennyire.
Próbaképpen beszereltem 4 csavarral egy ezeréves AT-s házba is, a tápot meg az adatot ugyanarról a Chieftec-es konfigból kapta. Érdekes módon, 15-16 ms lett az elérési idő.
Ebbe a cieftecbe, a gyári rózsaszin kis hdd kereteivel ilyen iszonyat rossz.

A problémát egyelőre megoldottam. Szépen spárgán lóg a HDD, de legalább 1 perc alatti a win 7 bootom, és még csendes is.

Azt is irtam/modtam, hogy 8,9 ms-omot egyik samsung sem tud/tudott még a történelemben, közel sem. Mégsem viszi vissza senki, mert az a 8,9 ms véletlenül / köztüdottan 13-15.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.