HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Ádyka - Dátum: 2011. 03. 10. 17:38

Tudod azért csináltam róla videot, mert hihetetlen a dolog. De te még így sem hiszed. Szerintem elég egyértelműen látszik minden, meg az is, hogy nincs cinkelve a video. ...

:omg: 1 szóval se még csak nem is céloztam, hogy nem hiszem... Hanem az volt a kérdés, hogy akkor most mi a baj tulajdonképp? Hogy egy olcsó hdd lassú?

Számodra hihetetlen, én - nem figyelsz - épp azt próbálom beadni neked, hogy vagy megbarátkozol ezzel, hogy veszel 1 alsó kategóriás hdd-t, s nem fog az egekbe szökni semelyik paramétere, VAGY pedig megpróbálkozol gariztatással, ha már egyszer az a fránya seek time többszöröse a gyárinak. Nem lehetséges, hogy egy másik példány esetleg jobbat produkálna?

Idézet

Azt is irtam/modtam, hogy 8,9 ms-omot egyik samsung sem tud/tudott még a történelemben, közel sem.
A videón épp az van, hogy mennyire pocsék az a 20 ms, s hogy kb. 8-10 évvel ezelőtt is milyen rossznak számított az az érték. Na ez volt, ami indukált egy kicsit. :smoker:

ps.: az enyimé 103UJ-nek amúgy beszerelve 13ms a seek time-ja...

Tulajdonképpen te kezdted azzal, hogy az egész hihetetlen, én meg épp azt próbálom itt beadni, hogy jobb, ha elhiszed.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2142 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Ádyka - Dátum: 2011. 03. 10. 17:38

... Mégsem viszi vissza senki, mert az a 8,9 ms véletlenül / köztüdottan 13-15.

Bocsika, te 23ms-ről beszéltél. Az már többszöröse a 9-nek... :smoker: De mondom: nem kell ebben nagy filozófiát keresni, a jóég sem fogja tudni igazolni, hogy tényleg hibás darab, csak ha veszel egy ugyanolyat, oszt ugyanabba a gépbe ugyanúgy beszereled, s ugyanúgy méred, kész. Erre lehet alapozni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2143 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 10. 18:42

Mondjuk aki ilyen merevlemezt vesz rendszernek, az meg meg is érdemli...

Ettől függetlenül nem kéne a rázkódásnak ilyen hatást kiváltania, de hát ez van. Green, meg eco, meg a stb. varázsszó...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2144 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 16:04

Sziasztok!

Most vettem egy új gépet, a vinyó Samsung HD103SJ típusú 1 terás.
Működik normálisan, de átlag 20-30 percenként "csippan" egyet. Szóval nem kattog, hanem inkább csipog :)
Van a Samsungnak egy HDD teszt programja, az végigfutott és nem talált problémát.
Itt van egy mp3 a csippanásról, bár a minősége nem tökéletes, de hátha segít:
Tudtuk segíteni, hogy mi lehet ez, és mennyire vészes? Elég fontos adatok lennének rajta, persze mentek mindig, de akkor se mertem egyelőre rámásolni a dolgaim.

Előre is kösz a válaszokat!
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#2145 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Levente - Dátum: 2011. 03. 13. 16:04

...

Biztos, hogy a hdd csipog?

#2146 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 03. 13. 17:33

Biztos, hogy a hdd csipog?

Ez egy jó kérdés, nekem is ez volt az első, amit megnéztem, és bár megmondom őszintén, biztos nem vagyok benne, de nagyon úgy tűnik.
Majd leülök egy fél órára a gép mellé, és hallgatózok, hátha mégse az.
De egyébként mi csipoghat? Esetleg a speakert még lehúzom, hátha az, és meglátjuk... Más ötletem nem igazán van.

Szerkesztette: Levente 2011. 03. 13. 17:48 -kor

#2147 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 03. 10. 18:31

[..]
A videón épp az van, hogy mennyire pocsék az a 20 ms, s hogy kb. 8-10 évvel ezelőtt is milyen rossznak számított az az érték. Na ez volt, ami indukált egy kicsit. :smoker:

ps.: az enyimé 103UJ-nek amúgy beszerelve 13ms a seek time-ja...

Tulajdonképpen te kezdted azzal, hogy az egész hihetetlen, én meg épp azt próbálom itt beadni, hogy jobb, ha elhiszed.

Remélem, nem baj, hogy hozzászólok a véleménycserétekhez! :-)

A helyzet az, hogy Ádyka a kezdetek óta az "átlagos elérési időt" vizsgálta. A "seek time" kifejezést többször (a youtube video "kulcsszavainál" is) helytelenül használta. Ez adhatott okot a félreértésre.

Az általa felismert probléma viszont valós. A PH fórumán számos fórumtag beszámolt a jelenségről, akinek pedig személyes tapasztalata van szinte az összes újabb Samsung merevlemezzel, az elmondta, hogy nagyon rezonáns alkatrésznek számítanak a HDD-k között.

A rezonancia miatt a fenti tesztben látható módon gyakran extrém rossz elérési időket produkálnak ezek a HDD-k; amint a rezonancia megszűnik (mert olyan felfüggesztést kapnak a HDD-k, amely elnyeli a rezgéseket) az elérési idők drasztikus mértékben javulnak. A felhasználói tesztek alapján a HD204UI típusra különösen igaz mindez.

Én is úgy gondolom, hogy ez "gyártási hibának" tekinthető, bár talán a "technológiai/tervezési hiba" kifejezés a legpontosabb. Nem csak a Samsung merevlemezek kapcsán voltak ilyen tapasztalatok, de döntő többségben igen.

A lényeg, hogy nem az a probléma, hogy egy merevlemez "Eco", vagy "Green", sem azzal, hogy "olcsó". Ezt azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert itt téves megállapítások jelentek meg ezzel kapcsolatban.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2148 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 17:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Levente - Dátum: 2011. 03. 13. 17:48

Ez egy jó kérdés, nekem is ez volt az első, amit megnéztem, és bár megmondom őszintén, biztos nem vagyok benne, de nagyon úgy tűnik.
Majd leülök egy fél órára a gép mellé, és hallgatózok, hátha mégse az.
De egyébként mi csipoghat? Esetleg a speakert még lehúzom, hátha az, és meglátjuk... Más ötletem nem igazán van.

Ha lehúzom a speakert, nincs csipogás, megoldódott :)

#2149 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 03. 19. 17:07

...
Én is úgy gondolom, hogy ez "gyártási hibának" tekinthető, bár talán a "technológiai/tervezési hiba" kifejezés a legpontosabb. ...

Most akkor gyártási hiba vagy tervezési hiba? Mert a két eset nem ekvivalens.

Idézet

A lényeg, hogy nem az a probléma, hogy egy merevlemez "Eco", vagy "Green", sem azzal, hogy "olcsó". Ezt azért tartottam fontosnak megjegyezni, mert itt téves megállapítások jelentek meg ezzel kapcsolatban.

De ez az alapprobléma, mivel egy olyan terméktől van elvárva a teljesítmény, amelyet a gyártó az olcsó piacra, a minél olcsóbb, "raktár jellegű" tárolási célokra szánt. Azaz nagy kapacitás, de lassú, s persze nem a csúcs alkatrészek vannak benne...

Ki lehet menni teherautóval is a Hungaroringre, lehet menni a köröket, csak nem erre készültek a platós IFA és társai...

Ahhoz meg hozzá kell sajnos szokni, hogy a multi az a profitért van, nem azért, hogy neked jó legyen. Neki azt diktálta a piaci érdeke, a minél alacsonyabb árra törekvés, hogy rezonancia esetén vegye vissza a lendületet a meghajtó, ne szántsa fel a lemez felületét a fej, az olcsó szervóról már nem is beszélve. Különösen a három éves garanciára figyelemmel, mer' az neki nem bót', ha azalatt visszaviszik a kiskerbe ládaszám.

Amúgy Ádykának meg kell köszönni, hogy felhívta arra a figyelmet, hogy a merevlemezt rendesen kell rögzíteni (mint régen is ez ismert volt a hozzáértők közt). Ebből most sokan tanulhattak. Az is jó, hogy a Samsung orra alá van dörgölve, hogy tudjuk ám, hogy spóroltok, meg is van az eredménye, látjuk. És mindenki eldöntheti, hogy elég-e neki ez a teljesítmény, arra a célra, amire szánja.
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2150 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Ádyka - Dátum: 2011. 03. 08. 13:07

Szasztok!

A napokban édekes HDD problémába botlottam.
Írtam is róla egy rövid cikket, és videot is készítettem róla.
Érdeklene a szakértők véleménye.
Bár a cikk elég népszerűtlen helyre került, azért remélem hasznos eszmecsere lesz belőle:

Tehát a link:

http://logout.hu/bej.../hsz_1-200.html

Üdv
Ádám

Egy ötlet:
Acoustic Managemet nincs nagyon halk értékre állítva?
Minél halkabb, annál hosszabb lesz az átlagos seek time.

#2151 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 19:14

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 03. 19. 18:30

...
De ez az alapprobléma, mivel egy olyan terméktől van elvárva a teljesítmény, amelyet a gyártó az olcsó piacra, a minél olcsóbb, "raktár jellegű" tárolási célokra szánt. Azaz nagy kapacitás, de lassú, s persze nem a csúcs alkatrészek vannak benne...

Ki lehet menni teherautóval is a Hungaroringre, lehet menni a köröket, csak nem erre készültek a platós IFA és társai...

...

Nem egészen erről van szó.
Hanem hogy más típusok ugyanebben az árkategóriában gyorsabban működnek, hoznak egy reálisan elvárható szintet.
De az ő diszkje ez alatt a reálisan elvárható szint alatt teljesít (kivéve, ha nem csavarozza be, csak belógatja egy spárgán, de ezt akkor még nem tudta).

Tehát mintha IFA-val mennél a Hungaroringre, de nem vársz el tőle nagyobb teljesítményt, mint amit egy IFA bír nyújtani.
Azonban az adott IFA még azt sem hozná, mondjuk üresen is csak 30-ig gyorsulna legjobb esetben is.
Akkor te is feltennéd a kérdést, hogy a mi a túró van ezzel, mér' nem megy?
Hiszen egy IFA-tól nem ezt várod.

Ahogy egy új diszktől sem azt várod hogy 3-4 perc alatt tölti be az oprendszert, amit más hasonló árban lévők és vele egy kategóriában lévők 1 perc alatt is betöltenek.
Teccik érteni?

#2152 Felhasználó inaktív   beegee01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 21:59

Sziasztok! Most vettem új gépet, a meglévő 320-as, és 1 terrás vinyókat raktam bele. Az a problémám, hogy az 1 terrás nem pörög fel, ha berakom a gépbe, csak akkor, ha nem kötök rá SATA kábelt, de ebben az esetben meg csak berreg/kattog. Ellenben ha kirakom USB-s külső rackbe, ott tökéletesen működik. Az alaplap MSI 870a-G54, a vinyó pedig Samsung Spinpoint 1TB. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?

#2153 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 19. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 19. 19:14

Nem egészen erről van szó.
Hanem hogy más típusok ugyanebben az árkategóriában gyorsabban működnek, hoznak egy reálisan elvárható szintet.
De az ő diszkje ez alatt a reálisan elvárható szint alatt teljesít (kivéve, ha nem csavarozza be, csak belógatja egy spárgán, de ezt akkor még nem tudta)...

Nem erről van szó, hiszen ott van az eredeti cikkben:

"Lineáris adatátvitelre viszont jobb mint az F1"

Idézet

Tehát mintha IFA-val mennél a Hungaroringre, de nem vársz el tőle nagyobb teljesítményt, mint amit egy IFA bír nyújtani.
Azonban az adott IFA még azt sem hozná, mondjuk üresen is csak 30-ig gyorsulna legjobb esetben is.

Példa úgy módosul, hogy nem úgy gyorsul, de pl. a kanyarokat sokkal jobban venné a többiekhez képest. Vagy kétszer annyi üzemanyagot visz, s nem kell kijönnie tankolni... :drive:

Idézet

Ahogy egy új diszktől sem azt várod hogy 3-4 perc alatt tölti be az oprendszert, amit más hasonló árban lévők és vele egy kategóriában lévők 1 perc alatt is betöltenek.

Ő is betölti az op. rendszert a kategóriájának, s árának megfelelő sebességgel, HA neki megfelelő módon van rögzítve, kiszűrve a rezonanciát.

De mindez az eltérő célterületre pozicionálás és a spórolás miatt van... Amúgy szerintem meg olcsóbb is, mint a WD és Seagate ilyesmi termékei.

Teccik érteni?

Ui:

ipon.hu 2011. 03. 19.

SAMSUNG 2000GB F4EG 5400rpm 32MB SATA2 HD204UI 19.562Ft
WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA2 WD20EARS 19.800Ft
SEAGATE 2000GB 5900rpm 64MB SATA2 SEST2000DL003 21.050Ft

HITACHI 2000GB 7K2000 7200rpm 32MB SATA2 HDS722020ALA330 24.687Ft

WD 2000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA2 WD2001FASS 38.771Ft
SEAGATE 2000GB 7200rpm 64MB SATA2 Barracuda XT ST32000641AS 39.244Ft

Tehát két ilyen Samsung ér 1 WD Blackot vagy 1 Seagate Barracudát? Hmmmm... És mindegyik 2 GB... :]
"Mindörökké! Enter."

#2154 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 03. 19. 22:25

Nem erről van szó, hiszen ott van az eredeti cikkben:

"Lineáris adatátvitelre viszont jobb mint az F1"

Példa úgy módosul, hogy nem úgy gyorsul, de pl. a kanyarokat sokkal jobban venné a többiekhez képest. Vagy kétszer annyi üzemanyagot visz, s nem kell kijönnie tankolni... :drive:

Hiába veszi jobban a kanyart, vagy visz több üzemanyagot, ha összességében sokkal rosszabb: mások mentek már 50 kört, én meg csak a 20.-ban se vagyok.

Elfilozofálgathatunk, a lényeg, hogy használat közben sokkal lassabb a diszk.
Amíg a másikkal 1 perc alatt bejött az oprendszer, addig ezen 3-4 perc. Ergo szokásos használat közben 3-4-szer lassabb.
Plusz használat közben is lustább a számítógép és komforttalanabb érzés használni.

Ő is betölti az op. rendszert a kategóriájának, s árának megfelelő sebességgel, HA neki megfelelő módon van rögzítve, kiszűrve a rezonanciát.

Igen, egy darab sprágával felkötve.
Ez normális szerinted?

De mindez az eltérő célterületre pozicionálás és a spórolás miatt van... Amúgy szerintem meg olcsóbb is, mint a WD és Seagate ilyesmi termékei.

Teccik érteni?

Ui:

ipon.hu 2011. 03. 19.

SAMSUNG 2000GB F4EG 5400rpm 32MB SATA2 HD204UI 19.562Ft
WD 2000GB Caviar Green 5400rpm 64MB SATA2 WD20EARS 19.800Ft
SEAGATE 2000GB 5900rpm 64MB SATA2 SEST2000DL003 21.050Ft

HITACHI 2000GB 7K2000 7200rpm 32MB SATA2 HDS722020ALA330 24.687Ft

WD 2000GB Caviar Black 7200rpm 64MB SATA2 WD2001FASS 38.771Ft
SEAGATE 2000GB 7200rpm 64MB SATA2 Barracuda XT ST32000641AS 39.244Ft

Tehát két ilyen Samsung ér 1 WD Blackot vagy 1 Seagate Barracudát? Hmmmm... És mindegyik 2 GB... :]

Ott van mellette egy WD meg egy Seagate hasonló árban. (Hogy 200 vagy 500 ft-tal olcsóbb azt ne vegyük már különbségnek, egy árkategória; egy másik boltban lehet épp a Samsung volna a drágább 200 ft-tal)
A 40e ft-os diszkekkel nem akarjuk összehasonlítani, nem is erről volt szó, de a saját kategóriájával hasonlíthatjuk.

De mindegy is, ez van már.
A tanulság, hogy máskor utána kell nézni, mielőtt az ember vesz valamit.

Ha az enyém volna, még megnézném, hogy az acoustic management be van-e kapcsolva.
Az néhány esetben sokat le tud venni a teljesítményből. Hátha csak ez a gond.

Szerk: közben elolvastam, hogy már próbálta.

Szerkesztette: Sparow2 2011. 03. 20. 11:27 -kor

#2155 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 12:20

Most nem tudom, direkt nem akarod megérteni? :glare:

Ez egy olcsó, a végletekig a legolcsóbb alkatrészekből álló termék, amelynek a nagy kapacitás nyújtása a célja, ez az előnye. Ha lineáris adatátvitelre használod, amire szánták, akkor jobb pl. a Samsung F1 szériánál, így ezek a mondataid: "Elfilozofálgathatunk, a lényeg, hogy használat közben sokkal lassabb a diszk.", "Plusz használat közben is lustább a számítógép és komforttalanabb érzés használni." máris nem igazak, s dőlt az okfejtésed.

Idézet

"Amíg a másikkal 1 perc alatt bejött az oprendszer, addig ezen 3-4 perc. Ergo szokásos használat közben 3-4-szer lassabb."

Ugyanazt tudom mondani, amit már korábban is: Aki rendszer meghajtónak ilyet vesz, az meg is érdemli... Vagy nem érdekli a boot idő, s ráér... :)

Idézet

Igen, egy darab sprágával felkötve. Ez normális szerinted?

Ő így küszöbölte ki a rezonanciát. Lelke rajta, az ő gépe. Láttam már hajmeresztő dolgokat, gondolom te is... Én pl. a rendes csavarozásra, normális meghajtó fiókra stb., ilyesmikre esküszöm... ;)

Idézet

Ott van mellette egy WD meg egy Seagate hasonló árban.

Most igen. Bár ezt akkor kellett volna megnézni, amikor vette, mert elképzelhető, hogy akkor nem volt ott mellette más gyártó más terméke. De mindegy, azoknak meg lehet más bajságuk van... :D

Idézet

A tanulság, hogy máskor utána kell nézni, mielőtt az ember vesz valamit.

Ebben viszont maximálisan egyetértünk. Ezért is örülök Ádyka posztjának, mert az ilyen megfigyelések, információk nagyon jól jönnek a választáshoz.
"Mindörökké! Enter."

#2156 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 03. 20. 12:20

Most nem tudom, direkt nem akarod megérteni? :glare:

Hogyne érteném.
Azt mondod, hogy olcsó, persze hogy szar.
Én azt mondom a többi ugyanilyen olcsó termék nem szar (ennyire). Ezért joggal várhatom el, hogy ez is nyújtja a többi hasonló termék teljesítményét.

Másrészt: attól hogy valami olcsó, nem kell szarnak lennie.
Csak a világnak ezen a részen ezt szoktuk meg.

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 03. 20. 12:20

Ez egy olcsó, a végletekig a legolcsóbb alkatrészekből álló termék, amelynek a nagy kapacitás nyújtása a célja, ez az előnye. Ha lineáris adatátvitelre használod, amire szánták, akkor jobb pl. a Samsung F1 szériánál, így ezek a mondataid: "Elfilozofálgathatunk, a lényeg, hogy használat közben sokkal lassabb a diszk.", "Plusz használat közben is lustább a számítógép és komforttalanabb érzés használni." máris nem igazak, s dőlt az okfejtésed.
...

Mi dőlt?
Hogy 3-szor annyi ideig tart mire elindul az oprendszer és olyan lassan működik az ember számítógépe, hogy zavarja?
Az, hogy lenáris adatátvitelben nagyon jó, nem vígasz, ha amikor használod akkor lassú.

A legolcsóbb árkategóriától elvonatkoztatva: van egy termék, ami sokkal szarabb, mint a többi hasonló.
És hiába jobb lineáris olvasásban, meg akár 1000 más dologban. Ez sovány vígasz, mert amikor használod akkor szar és lassú.
Ha nem a legolcsóbb diszk lett volna, hanem egy drágább kategória, mondjuk a 40e-s vagy 60e-s tartományból.
És az lassabb, mint a többi hasonló, akkor is jó, és megérdmeli? Akkor már nem lehet pusztán az árral magyarázni.

De tudod mit, legyen igazad. Megérdmeli aki olyat vett. Miért nem ruházott be egy 60ezres SATA III-as WD Caviar Black-be. Ugye?

Szerkesztette: Sparow2 2011. 03. 20. 20:22 -kor

#2157 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 21:46

tadaaaaaaaaaa! kész 40es maxtor reszelése :D

Kép
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2158 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 21:54

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 03. 20. 21:46

tadaaaaaaaaaa! kész 40es maxtor reszelése :D

Kép

Több, mint 60.000 szektor maradt hibás???

#2159 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 23:06

passzolok, elvileg látszódnia kellene. de lehet...

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 03. 20. 23:07 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2160 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 20. 23:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Ádyka - Dátum: 2011. 03. 09. 18:48

Szia!

Fuu te valami olyasmi emberke lehetsz, mint Shalafi66, aki...na mind1. ha gondolod keress rá :-)
Örülök, hogy kiragadtad a lényeget.

Én is csatlakozom, veszel egy köztudottan lassabb, de legalább olcsó vinyót. Amivel amúgy nincs sok baj. Erre jössz, és különösebb tudás vagy alap nélkül nekilátsz fikázni. Gratulálok.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.