HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 22. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 05. 21. 22:35

SATA1-2 HDD és SATA1-2 vezérlők közötti kompatibilitási/megértési mizériára gondoltam. Milyen alaplap a delikvens?

Ok, ebben a témában tényleg nem vagyok jártas. Pontosan nem tudom a típusát, de egy kb. 6 éves Asus alaplapról van szó.

#2182 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 22. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2011. 05. 22. 09:24

... Pontosan nem tudom a típusát, de egy kb. 6 éves Asus alaplapról van szó.

Akkor azon még csak SATA1-es vezérlő van. Pontos típusa alapján (és a vinyó típus ismeretében) ki lehet bogarászni, hogy milyen BIOS beállításokkal lehet újra életre csiholni a régi felállást.

De lehet, hogy egy IDE vinyóval egyszerűbb lenne azt a lapot üzemeltetni. (Az én régi MSI 865PE lapom a SATA2-es vinyókkal mindenféle mizériákat játszott el, elment a kedvem a macerától és IDE vinyókkal megy gond nélkül.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2183 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 22. 11:25

Vagy egy új sata vezérlő kártya.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2184 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 22. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 05. 22. 09:46

Akkor azon még csak SATA1-es vezérlő van. Pontos típusa alapján (és a vinyó típus ismeretében) ki lehet bogarászni, hogy milyen BIOS beállításokkal lehet újra életre csiholni a régi felállást.

De lehet, hogy egy IDE vinyóval egyszerűbb lenne azt a lapot üzemeltetni. (Az én régi MSI 865PE lapom a SATA2-es vinyókkal mindenféle mizériákat játszott el, elment a kedvem a macerától és IDE vinyókkal megy gond nélkül.)

Azt írta, hogy egyik nap még működött, másnap meg nem.
Akkor ne dobjuk már ki és vegyünk a helyére egy ATA diszket.

#2185 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 22. 16:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 05. 22. 15:21

Azt írta, hogy egyik nap még működött, másnap meg nem.
Akkor ne dobjuk már ki és vegyünk a helyére egy ATA diszket.

Tanuljon meg kend olvasni! Ki írta azt hogy egy működőképes SATA diszket ki kell dobni. :bolond:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2186 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 22. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 05. 22. 17:52

Tanuljon meg kend olvasni! Ki írta azt hogy egy működőképes SATA diszket ki kell dobni. :bolond:

Igaz :)
Tanácsként értettem az "egy IDE vinyóval egyszerűbb lenne" kifejezést, hogy cseréld le egy IDE vinyóra.
De valóban nem azt jelenti.

#2187 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 22. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 05. 22. 09:46

A HDD-ről még annyit, hogy Western Digital és 160Gb-os, ahogy már az elején írtam. Ennyit tudok így fejből. Megpróbálok még pár dolgot, amit javasoltatok, aztán ha nem megy a dolog, akkor esetleg visszajövök a pontos alaplap és HDD típusokkal.

#2188 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 22. 20:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2011. 05. 22. 21:15

A HDD-ről még annyit, hogy Western Digital és 160Gb-os, ahogy már az elején írtam. Ennyit tudok így fejből. Megpróbálok még pár dolgot, amit javasoltatok, aztán ha nem megy a dolog, akkor esetleg visszajövök a pontos alaplap és HDD típusokkal.

A tápegység minőségét, korát se hagyd ki. Meg az alaplapon a kondik púposságát.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2189 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 23. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 05. 22. 21:28

A tápegység minőségét, korát se hagyd ki. Meg az alaplapon a kondik púposságát.

Rendben megnézem, de amit tudok, hogy a táp pár hónapja lett cserélve, de hogy milyen minőségre azt nem tudom. Valószínű alsó kategóriásra, mert nem igazán értenek hozzá, ezért nem is nagyon szoktak sokat kiadni ha bármi elromlik benne.

#2190 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 23. 20:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Mercury - Dátum: 2011. 05. 23. 14:38

Rendben megnézem, de amit tudok, hogy a táp pár hónapja lett cserélve, de hogy milyen minőségre azt nem tudom. Valószínű alsó kategóriásra, mert nem igazán értenek hozzá, ezért nem is nagyon szoktak sokat kiadni ha bármi elromlik benne.

Hosszú történetnek(=szopásnak) nézel elébe. Tán még emlékszel arra a rémtörténetemre, amikor 4,5 db számítógépből kellett a teherautósofőr feleségének és lányának "számítógépet" összeraknom.

Imho "Zako mester" csókoltat. :D

#2191 Felhasználó inaktív   Mercury 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 24. 12:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 05. 23. 21:47

Hosszú történetnek(=szopásnak) nézel elébe. Tán még emlékszel arra a rémtörténetemre, amikor 4,5 db számítógépből kellett a teherautósofőr feleségének és lányának "számítógépet" összeraknom.

Imho "Zako mester" csókoltat. :D

A történeted még nem olvastam, ezek után nem is merem. :-D Remélem azért így látatlanban is kevesebb szívás lesz vele, mint amennyi neked volt. :-)

Szerkesztette: Mercury 2011. 05. 24. 12:11 -kor

#2192 Felhasználó inaktív   BYU_Fan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 31. 22:03

Sziasztok!

Az elmúlt héten vettem egy Hitachi Deskstar 7K1000.C 1TB 32MB SATA2 merevlemez-t, ami hibát tapasztaltam vele az a következő, vegyünk egy letöltést és mellé egy böngészést akár még játék is lehetne(pl. online), tehát nagyobb mennyiségű adatátvitelt. Egyszer csak a Windows "homokórája" köröz és gyakorlatilag minden leáll, hirtelen és "Nem válaszol" ami nagyjából 20-30 másodpercig is tarthat. Ezután minden visszaáll és az ablakok "belobbannak" a kimaradt kattintások miatt ugye, a HDD felsercen*(újra megy), nos a hiba megjelenése alatt hang nem hallható, gyanús kísérőzaj nincs utána sem, mindössze a működésbe jövést hallom, tehát a hiba alatt teljesen némának tűnik.
Ezt egy-két napig csinálta, most talán megint tapasztalom, de rendkívül ritka és alig észrevehető, nem tudom megállapítani. Ez így nagyon érdekes, így nem fogják visszacserélni...
Mivel tudnám ez a szerintem rossz olvasófej-pihenést otthonilag kitesztelni? (HDD Sentinel-t nem támogatja)

Köszönöm!

(csatoltam egy DxDiagot)

Csatolt fájl:

#2193 Felhasználó inaktív   Visormail 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 11:11

Ezt esetleg kipróbálhatod, nem ismerem hogy mit tud http://www.hitachigs.../downloads/#DFT
AMD X2 7750, 3GB RAM, HD4850 512MB, Windows XP x64 és Windows 7 Pro

#2194 Felhasználó inaktív   BYU_Fan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Visormail - Dátum: 2011. 06. 01. 12:11

Ezt esetleg kipróbálhatod, nem ismerem hogy mit tud.

Nem talált hibát, bár fogalmam sincs mennyire veszi ez igénybe az olvasófejet. Azért köszönöm!

#2195 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: BYU_Fan - Dátum: 2011. 06. 01. 13:07

Nem talált hibát, bár fogalmam sincs mennyire veszi ez igénybe az olvasófejet. Azért köszönöm!

Feltételezem, hogy IDE driver probléma, frissíts nVidia NForce drivert, ha jól nézem ez kell neked:

http://www.nvidia.co...-driver-uk.html

Ha nem segít, még azt megteheted, hogy a NVIDIA nForce Serial ATA Controller-t Microsoftos gyári driver-re cseréled le...

Érdemes lehetne azért a biztonság kedvéért monitorozni a HDD-t, nehogy hőmérséklet vagy más gondja legyen:

http://www.hdsentinel.hu/
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2196 Felhasználó inaktív   BYU_Fan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 01. 19:20

Köszönöm, nézni fogom!

#2197 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 08:51

Ha win7/vista van fent akkor nemárt beállitani azt az energia gazdálkodási profilba hogy a merevlemezt soha ne kapcsolhassa ki,az okoz ilyesmiket.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2198 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 02. 11:26

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2011. 06. 02. 09:51

Ha win7/vista van fent akkor nemárt beállitani azt az energia gazdálkodási profilba hogy a merevlemezt soha ne kapcsolhassa ki,az okoz ilyesmiket.

Nekem anno Win2000 is okozott energiagazdálkodási kurnyákat 80 gibás sámsonggal. Egyik Windows se kivétel.

Notebook-on még van értelme az EnergieSparkasse-nak, de desktopon inkább ártalmas.

Pláne, ha valaki nem HDD-t (WD, Seagate) hanem valami helyettesítőt használ a gépében. :D

#2199 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 04. 21:38

80Gs samsung:

Kép

nagyobb terhelésnél néha hangosan "csattan", mintha kivágná oldalra a fejet. smart szerint minden oké, valami ötlet?
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2200 Felhasználó inaktív   protegum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 10:16

Sziasztok!

Hozzám jutott egy Samsung SP1614N IDE HDD. A felhasználó mellérakott egy nagyobb IDE HDD-t. A Samsungot viszont félre jump-olta 32 GB-ra.
Elmondása szerint, elkezdett lefuttatni rajta egy low format-ot is, de azt félbeszakította.
Helyre lehet még állítani valahogy az adatokat a többi területről?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.