HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 08. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: protegum - Dátum: 2011. 06. 08. 11:16

Sziasztok!

Hozzám jutott egy Samsung SP1614N IDE HDD. A felhasználó mellérakott egy nagyobb IDE HDD-t. A Samsungot viszont félre jump-olta 32 GB-ra.
Elmondása szerint, elkezdett lefuttatni rajta egy low format-ot is, de azt félbeszakította.
Helyre lehet még állítani valahogy az adatokat a többi területről?

helyre lehet ott az egészröl is ha nem volt felülirva az adat.Getdataback megoldja csak időigényes és kell hozzá egy másik vinyó/nem partició/ amire elmenti az adatokat.

Szerkesztette: djculture 2011. 06. 08. 14:20 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2202 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 15:32

...
Elmondása szerint, elkezdett lefuttatni rajta egy low format-ot is, ...

Low level format-nak semmi értelme sem volt, nem töröl "jobban". IDE-s hdd-knél meg kifejezetten akár káros is lehet, illetve hatástalan. Inkább pletykák meg tévhitek keringenek, piszok kevesen tudják, valójában mire is jó.

Mi indokolta a low level format-ot, azaz honnan jött az ötlet?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2203 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 06. 04. 22:38

blabla

na, valaki?

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 06. 08. 20:16 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2204 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 08. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 06. 04. 22:38

80Gs samsung:

Kép

nagyobb terhelésnél néha hangosan "csattan", mintha kivágná oldalra a fejet. smart szerint minden oké, valami ötlet?

Kontakthibás csatlakozó, esetleg szar táp (de utóbbi valószínűleg más hibát is okozna).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2205 Felhasználó inaktív   protegum 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 09. 09:21

Köszönöm a válaszokat.
Azt mondta nem emlékszik rá, régen volt már. Azóta szekrényben porosodott a lemez.
Nemrég megtalálta, aztán odaadta nekem hátha tudok vele kezdeni valamit.

#2206 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 10:11

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2011. 06. 08. 22:01

Kontakthibás csatlakozó, esetleg szar táp (de utóbbi valószínűleg más hibát is okozna).

cserélve többször, chieftec 450esemmel eddig nem volt probléma. próbáltam tápból jövő sata tápcsatlakozóval és több átalakítóval, eredmény ugyanaz.

még él RMA gar, de ezzel a hibával nem küldhetem vissza...

#2207 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 10:40

Esetleg futtass egy chkdsk [betűjel]: /r /f /x-et, mert a Samsungok nem nagyon szeretik lecserélni a hibás sectorokat; így kiderül, hogy van-e ilyen. Az összesítésben lesz egy sor, hogy rossz szektorok, ha ott nem 0 van, akkor az a baj, de a parancs futtatása után, ha szerencséd van, nem lesz több ilyen.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2208 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 10. 20:47

Lehalt egy kb. 6 éves Samsung SATA merevlemezem. (SP1213C) Kicserélhetem egy SATA II-esre?

Bocsi, közben megtaláltam a szaktopicot. Tárgytalan.

Szerkesztette: Limonade Joe 2011. 06. 10. 20:54 -kor

Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#2209 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 13. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2011. 06. 10. 11:40

Esetleg futtass egy chkdsk [betűjel]: /r /f /x-et, mert a Samsungok nem nagyon szeretik lecserélni a hibás sectorokat; így kiderül, hogy van-e ilyen. Az összesítésben lesz egy sor, hogy rossz szektorok, ha ott nem 0 van, akkor az a baj, de a parancs futtatása után, ha szerencséd van, nem lesz több ilyen.

megvolt. 0 hiba, továbbra is klattyog.

Szerkesztette: DGabor_ 2011. 06. 13. 12:50 -kor

#2210 Felhasználó inaktív   Sionnach 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 06:54

Üdv!

Van nekem pár problémám:

1.
Lehalt félig egy winyóm, ez abban nyilvánul meg, hogy bootolásnál a postképernyőn és a biosban is néha üres a sora. Tehát nem üres csatlakozónak ismeri fel, hanem üres sort rak oda.
Néha felismeri, és akkor lehet menteni róla az adatokat, kb 20 mega per másodperc, de 0-10 perc per fájl sebességgel megy. Minden művelet kínkeservesen lassú, pl egy mappa megnyitása(1-10perc), az egész gép használata akadozik.
Eléggé melegszik, de hűtött állapotban is ugyanolyan a működése.
A SMART-ban folyamatosan növekszik a hibás szektorok aránya, fejpozícionálási hibák, etc.
Kábelek cserélve voltak, másik gépben is ugyanazok a hibajelenségek, dobálva nem volt, három évnyi üzemidő van benne.
Ötletek? Partíciós programok 15 perc után feladják és szerintük unallocated. Windowsexplorer 5 perc alatt betölti a mappát, de másolásnál elfelejt másolni. Totalcommander próbálkozik, Zen-meditációs állapotban is kényelmetlen lassúsággal.

2.
Ezen a winyón van a windows7 rendszerpartíciója, az a 100 megás rejtett izé. Maga windows folder és társai egy másik működő winyón vannak, kérdés hogy lehetne működővé tenni a rendszerpartíciója nélkül (és totális windows-megsemmisítés nélkül, kellenének a beállítások). Van másik működő rendszerpartícióm, másik ugyanolyan verziós win7hez.

#2211 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 07:21

Sziasztok!

Hozzám jutott egy Samsung SP1614N IDE HDD. A felhasználó mellérakott egy nagyobb IDE HDD-t. A Samsungot viszont félre jump-olta 32 GB-ra.
Elmondása szerint, elkezdett lefuttatni rajta egy low format-ot is, de azt félbeszakította.
Helyre lehet még állítani valahogy az adatokat a többi területről?

A low level formatot a mai diszkek figyelmen kívül hagyják, nem csinálnak semmit (ezért is tűnt el a BIOS funckiói közül is jó 15-20 éve).
A programtól függ, amivel csinálta, hogy az mit művelt "low level format" alatt: lehet pl. hogy nulákkal kezdte teleírni a diszket.

Az, hogy helyre lehet-e állítani, attól függ, hogy mit művel vele még.
Ha csupán a diszket állította át 32 GB-osra, majd elkezdett beletörölni, akkor legrosszabb esetben az első 32 GB adat hiányozhat.
Vissza kell állítani a normál kapacitására, és nem szabad rá írni, csak adatvisszaállító programokkal vizsgálni. Például a Hiren's boot CD-n találsz néhány erre szolgáló programot.

#2212 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 07:24

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 06. 13. 13:49

megvolt. 0 hiba, továbbra is klattyog.

Akkor ne egy általános SMART-ot nézz csak, hanem futtasd rajta a gyártó ellenőrző programját. Hátha többet tud mondani.

#2213 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 18. 07:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Sionnach - Dátum: 2011. 06. 18. 07:54

Üdv!

Van nekem pár problémám:

1.
Lehalt félig egy winyóm, ez abban nyilvánul meg, hogy bootolásnál a postképernyőn és a biosban is néha üres a sora. Tehát nem üres csatlakozónak ismeri fel, hanem üres sort rak oda.
Néha felismeri, és akkor lehet menteni róla az adatokat, kb 20 mega per másodperc, de 0-10 perc per fájl sebességgel megy. Minden művelet kínkeservesen lassú, pl egy mappa megnyitása(1-10perc), az egész gép használata akadozik.
Eléggé melegszik, de hűtött állapotban is ugyanolyan a működése.
A SMART-ban folyamatosan növekszik a hibás szektorok aránya, fejpozícionálási hibák, etc.
Kábelek cserélve voltak, másik gépben is ugyanazok a hibajelenségek, dobálva nem volt, három évnyi üzemidő van benne.
Ötletek? Partíciós programok 15 perc után feladják és szerintük unallocated. Windowsexplorer 5 perc alatt betölti a mappát, de másolásnál elfelejt másolni. Totalcommander próbálkozik, Zen-meditációs állapotban is kényelmetlen lassúsággal.

2.
Ezen a winyón van a windows7 rendszerpartíciója, az a 100 megás rejtett izé. Maga windows folder és társai egy másik működő winyón vannak, kérdés hogy lehetne működővé tenni a rendszerpartíciója nélkül (és totális windows-megsemmisítés nélkül, kellenének a beállítások). Van másik működő rendszerpartícióm, másik ugyanolyan verziós win7hez.

Erről ne használd a rendszert mert csak egyre rosszabb lesz!
Ha erről a diszkről indul az oprendszered, akkor egy másik számítógépbe kellene tenni, és ott csinálni egy mentést egy ugyanakkora vagy nagyobb diszkre: az egész diszk adatait egy-az-egyben szektorról-szektorra át kell másolni.
Ha nem erről indul a géped, akkor a saját gépedben is elkészítheted a másolatot, nem szükséges másik gépbe átteni.
Utána a mentett diszken megpróbálni visszaállítani az adatokat.
Egyrészt a hibás diszked a használattól egyre rosszabb lesz, egyre kevesebb adatot fogsz tudni visszaállítani.
Másrészt a másolattal dolgozni, az egészséges diszken, sokkal gyorsabb lesz.

#2214 Felhasználó inaktív   protegum 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 18. 07:21

A low level formatot a mai diszkek figyelmen kívül hagyják, nem csinálnak semmit (ezért is tűnt el a BIOS funckiói közül is jó 15-20 éve).
A programtól függ, amivel csinálta, hogy az mit művelt "low level format" alatt: lehet pl. hogy nulákkal kezdte teleírni a diszket.

Az, hogy helyre lehet-e állítani, attól függ, hogy mit művel vele még.
Ha csupán a diszket állította át 32 GB-osra, majd elkezdett beletörölni, akkor legrosszabb esetben az első 32 GB adat hiányozhat.
Vissza kell állítani a normál kapacitására, és nem szabad rá írni, csak adatvisszaállító programokkal vizsgálni. Például a Hiren's boot CD-n találsz néhány erre szolgáló programot.

Valószínű csak ennyit. Elkezdtem Hiren's boot CD-n található getdataback-vel visszamenteni, kb.egy napig elemezte. 32 GB úgy néz ki tényleg elveszett, olvasási hibát ír ki rá. De úgy 2gigányi anyagot már lementettem, amikor újraindult a gép.
Bootoláskor SMART hibát ír ki adnnál a HDD-nél. Ha megint lesz időm újra megpróbálom.

#2215 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 20. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 06. 18. 08:24

Akkor ne egy általános SMART-ot nézz csak, hanem futtasd rajta a gyártó ellenőrző programját. Hátha többet tud mondani.

megvolt ez is. 0 hiba, és továbbra is klattyog.

#2216 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 21. 07:25

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 06. 20. 21:16

megvolt ez is. 0 hiba, és továbbra is klattyog.

Menj be tumorhoz a Damjanich utcába, aztán megoldja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2217 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 06. 21. 08:25

Menj be tumorhoz a Damjanich utcába, aztán megoldja.

lesz*rom :D megy, amíg megy, utána kuka. ugyanis RMA gar hónap végén lejár...

tényleg, hogyan tudnám kinyírni külsérelmi nyom nélkül? küldeném vissza, megint jönne másik :D

#2218 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 22:43

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 06. 21. 20:50

...

Hmmm. Samsung vinyó... :boa:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2219 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 06. 21. 23:43

Hmmm. Samsung vinyó... :boa:

nembeszól, kukáztam :D lomis cigótól vettem egy százasért elődjét. RMA gar élt még azon, jött helyette ez...

szóval: hogy nyírjam ki?

#2220 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2011. 06. 21. 23:45

nembeszól, kukáztam :D lomis cigótól vettem egy százasért elődjét. RMA gar élt még azon, jött helyette ez...

szóval: hogy nyírjam ki?

Tudja a tököm. Talán hoszú tápkábel, felpörget, oszt rázza ész nélkül, míg el nem fárad. :D

szerk: hiányzó vesszők.

Szerkesztette: Zsivaagoo 2011. 06. 21. 22:50 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.