HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 30. 10:12

Idézet: Atyagatya - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 10:03

Valahol olvastam, hogy ACPI-t kéne talán engedélyezni. Azt hogy lehet? Mert a BIOS-ban megtaláltam, és ott minden disabled, és nem tom, hogy miket kéne enabled-re állítani. Azt meg nem szeretném, ha valamit elállítanék, és tényleg új alaplapot kéne vennem, mert elszáll.

Töltsél azon a lapon egy BIOS default-ot, nem hinném hogy ez alapból tiltva lenne. Egyébként az alaplap leírásában ez részletesen benne van. Tessék elolvasni!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#502 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 12:16

Idézet: pittti - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 8:58

Számla nem kell, RMA kód kell. Viszont nem értem - a gyártó ugyanúgy 3 évet vállal rá, mint az itthoni forgalmazók - oda kell visszavinni ahol vetted.

Egy sráctól vettem, aki jól lehúzott ezzel, számlát sem adott hozzá. Ellenben a WD oldalán kiderült, hogy ez még garis. Mivel a legolcsóbb visszaküldeni? Valami költséget felszámolhatnak? Eredeti csomagolás meg tartozékok gondolom kellenek hozzá, ez egy külső winhester. Amúgy lehet házilag is megtudnám javítani, de nem tudom, hogy a bad sector(ok) milyen eredetű(ek), mert ha formázni akarom (normál, lassú), akkor egy idő után leál, hogy nem lehet formázni a lemezt. A WD Diagnostic toolja meg nem az összes bad sectort javítja, hanem random szerűen vizsgálja a lemezt és ha talál bad sectort kijavítja, de egyenként futtassam le? Ki tudja, hány hibás sector lehet. Egy jó program kellene ami ingyenes, és megtudom vele vizsgálni a vinyót. CHKDSK futott rajta, ő szerinte jó a lemez.

Szerkesztette: Socket 2008. 08. 30. 12:18 -kor

http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#503 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 11:19

Idézet: kids - Dátum: 2008. aug. 23., szombat - 18:14

sajnos nem működik ez a javító telepítés mert a kérdéses partición nem találja még a win xp-t sem.. valami vírus lehetett ami direkt erre utazott.

Akkor manuálisan kell lementeni az adatokat róla. Jobb módszer - windows indulása híjján - nem nagyon van. Akár másik gépből, akár másképp, a könyvjelzőket le tudod menteni gond nélkül, a telepített programokkal már baj lehet, a doksik viszont simán menthetőek, persze feltételezve, hogy nem sérültek meg.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#504 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 11:32

Idézet: Socket - Dátum: 2008. aug. 30., szombat - 12:16

Egy sráctól vettem, aki jól lehúzott ezzel, számlát sem adott hozzá. Ellenben a WD oldalán kiderült, hogy ez még garis. Mivel a legolcsóbb visszaküldeni? Valami költséget felszámolhatnak? Eredeti csomagolás meg tartozékok gondolom kellenek hozzá, ez egy külső winhester. Amúgy lehet házilag is megtudnám javítani, de nem tudom, hogy a bad sector(ok) milyen eredetű(ek), mert ha formázni akarom (normál, lassú), akkor egy idő után leál, hogy nem lehet formázni a lemezt. A WD Diagnostic toolja meg nem az összes bad sectort javítja, hanem random szerűen vizsgálja a lemezt és ha talál bad sectort kijavítja, de egyenként futtassam le? Ki tudja, hány hibás sector lehet. Egy jó program kellene ami ingyenes, és megtudom vele vizsgálni a vinyót. CHKDSK futott rajta, ő szerinte jó a lemez.

Futtass rajta egy HDtune tesztet - az majd megmutatja mennyi hiba van rajta. Hogy javítani lehet-e? Ha logikai akkor a HDDregenerátor jó megoldás lehet (óvatosan használva!)
Ha fizikai hibák vannak rajta akkor sajnos falidísz! Esetleg ha a hibák egy aránylag kis, behatárolható területen vannak akkor partícionálásnál ez a rész kihagyható - ergo adattárolásra még jó lehet.

#505 Felhasználó inaktív   seldd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 31. 18:02

Nem kapcsolódik szorosan a témához, de azért mégis  ;)

Egy magyar aukciósoldalon láttam imént ezt a hirdetést, aztán azóta fogom a fejem.  :D :banghead:

2dbxWestern Digital 500GB 
A termék ÚJ, 4 év garaciával !

Típusszám: WD5000YS x2
(WD Caviar RE2 sorozat)

- Szerver RAID Edition
- 500Gb kapacitás /1TB /
- SATA-II csatolófelület
- 16Mb gyorsítótár
- 7200rpm fordulatszám
- 1,2 millió óra élettartam /heti 168 óra müködési idönél/
- RAFF  / vibrációk káros hatásainak megelözése/
- TLER  /javítja a RAID vezérlökkel való kompatibilitást/

A raid kötetben használt merevlemezek 2x-es sebességgel dolgoznak !!!
A SZERVER MEREVLEMEZEK EXTRÉM KÖRÜLMÉNYEK 
KÖZÖTT IS MEGBÍZHATÓAN MÜKÖDNEK !!!
ÉS A MEGHIBÁSODÁSI ESÉLYÜK SZINTE NULLA!!!

Remélhetőleg nem sokan vannak, akik ehhez hasonló szövegek alapján vásárolnak winchestert.  :pokeas:

Szerkesztette: seldd 2008. 08. 31. 18:02 -kor

#506 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 12:53

Idézet: seldd - Dátum: 2008. aug. 31., vasárnap - 19:02

Egy magyar aukciósoldalon láttam imént ezt a hirdetést, aztán azóta fogom a fejem.  :D :banghead:

2dbxWestern Digital 500GB 
A termék ÚJ, 4 év garaciával !

Típusszám: WD5000YS x2
(WD Caviar RE2 sorozat)

- Szerver RAID Edition
- 500Gb kapacitás /1TB /
- SATA-II csatolófelület
- 16Mb gyorsítótár
- 7200rpm fordulatszám
- 1,2 millió óra élettartam /heti 168 óra müködési idönél/
- RAFF  / vibrációk káros hatásainak megelözése/
- TLER  /javítja a RAID vezérlökkel való kompatibilitást/

A raid kötetben használt merevlemezek 2x-es sebességgel dolgoznak !!!

Remélhetőleg nem sokan vannak, akik ehhez hasonló szövegek alapján vásárolnak winchestert.  :pokeas:

1 millió óra élettartamút azért simán vennék, az vagy 114 évet jelent, heti 168-nál... :D
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#507 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 01. 20:27

Hóóóóóóóóóógyispersze...  :omg: :bolond: :omg:

1200 db szerverból min hetente egyszer cseréltetünk HDD-t. Azaz szinte soha.  :nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#508 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 20:01

Szerintem akkor senki se vásároljon sehonnan se, hiszen a rendkivüli megbízhatóság, mint tudjuk minden gyártó reklámanyagában alapkövetelmény.  :Đ
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#509 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 22:32

Lenne egy kérdésem, srácok:

Apám a hatalmas IT tudásával a gépébe egy új vinyót rögtön particionáláskor dinamikus lemezként állitott be a windowsban, ami ugye raid esetén lenne szükséges.
Egészen addig ezzel nem is volt baj, amig el nem vitte egy másik helyre a vinyót, ahol persze a gép nem látta. Simán ott visszakonvertálták alaplemezzé. Eredmény: egy darab 750GB-os SATA HDD, amin most már egyik gép sem lát semmilyen particiót.
Új partició (elvileg) az eset óta nem lett rajta létrehozva.
Nem boot vinyó volt, csak egy egybefüggő kötet volt rajta, NTFS-ben.

Tehát a kérdés: mivel próbáljam meg visszahozni a particiót?
Programmers don't die! They just gosub without return...

#510 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 23:16

Először is tanítsd meg őket olvasni. ;) Ugyanis le van írva (a visszakonvertálásnál), hogy ha visszakonvertálod, elvész a rajta lévő adat.
Amúgy FileScavenger, vagy GetDataBack.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#511 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 01:33

Idézet: Moha7 - Dátum: 2008. szept. 9., kedd - 22:32

Apám a hatalmas IT tudásával a gépébe egy új vinyót rögtön particionáláskor dinamikus lemezként állitott be a windowsban...
Egészen addig ezzel nem is volt baj, amig el nem vitte egy másik helyre a vinyót, ahol persze a gép nem látta. Simán ott visszakonvertálták alaplemezzé.
Tehát a kérdés: mivel próbáljam meg visszahozni a particiót?

Mondjuk én a dinamikus köteteket importálni szoktam, és a fene tudja miért de tökéletesen látja őket a gép. Ha viszont visszakonvertálták alaplemezzé, akkor mindenképpen először a partíciót kell javítani (TestDisk) mert így az adatmentő programok valószínűleg hibásan fognak menteni!

#512 Felhasználó inaktív   hefi_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 10. 10:26

Sziasztok!

Következő a gondom: van egy 2006-os Fujitsu-Siemens E-Series notebookom - amiben eredetileg SATA-s 80 gigás 5400-es Fujitsu hdd volt -, és vettem bele egy 5400-es Western Digital Scorpio 320-as hdd-t.

Minden tökéletesen működik, de a winyó kb. 1-2 percenként halk pukkanó hangot ad ki (akkor is, ha be van dugva konnektorba a notebook!)

Visszavittem a cuccot, és azt mondták (badsector, és SMART vizsgálat után), hogy biztos a notebook akarja leállítani a hdd-t és azért ez a hang. Egy hardveres ismerős meg rávágta, hogy nem minden hdd megy minden notebook-hoz.

Szerintetek kinek higgyek?

#513 Felhasználó inaktív   Moha7 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 17:20

Idézet: pittti - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 0:33

Mondjuk én a dinamikus köteteket importálni szoktam, és a fene tudja miért de tökéletesen látja őket a gép. Ha viszont visszakonvertálták alaplemezzé, akkor mindenképpen először a partíciót kell javítani (TestDisk) mert így az adatmentő programok valószínűleg hibásan fognak menteni!

Ja, hát itt sajna nem importálás volt...
De amúgy azóta sikerült megoldanom a problémát. Szerencsére nem irtak felül rajta semmit, szóval a partition recovery sikeresen visszahozott mindent. Legalább is, egyelőre nem találtunk rajta hibás filet. :p

Ősapámat meg kioktattam, hogy ha adatokat akar hurcolászni a hdd-n, akkor maradjon csak alaplemezként és akkor csont nélkül látja minden gép...
Programmers don't die! They just gosub without return...

#514 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 10:39

Sziasztok!

Aggódjak-e ? Bootoláskor a gépben levő 3 hdd közül a legújabb (Samsung SP2004C - SATAII ) egyszer meg sem volt, aztán néha meg igen, de akkor SMART hibával leállt a boot. Aztán egyszer csak tovább ment és hiányzó NTLDR hibaüzenettel döglött meg (igen erről bootolnék), aztán egyszer csak elindult és most megy.

Ma mondjuk legalább 10 fokkal hidegebb volt a lakásban mint tegnap :)

Tettem fel HDD Sentinelt, az alapján minden 100% meg mindenhol kispipa van :)

A gép a konfigomnál levő masina...

No mindenesetre most hogy megy archiválok egy jót

42
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#515 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 13:37

:offtopic:
Hy népek!

Jelenlegi 80as vinyóm felépítése
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nos ez helyett lesz másik vinyóm, 300as. Az a kérdésem, hogy így cakk-pakk át tudom vhogy "teleportálni" :confused:  Anélkül, hogy megint particiónálni és újra kelljen rakni a 2 win-t az új vinyóra. Naon praktikus lenne nekem, ha vki tudna megoldás rá. Köszi előre! :respect:
Fákjúál!!

#516 Felhasználó inaktív   Bricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 14:34

Hello!

Az xp-det szeretnéd áttenni egy másik hdd-re, semmi alkatrész (kivéve winchester) csere nélkül, persze működjön is? Ebben az esetben probáld meg pl. a  norton ghosttal!
Az adatokat utána már át tudod másolni...
Így, ebben a felállásban még nem probáltam, szóval csak egy ötlelt... de lehet, hasznos
hello

#517 Felhasználó inaktív   peternai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 16:35

Hello!

Segitsetek, kerlek.

Vettem ma 500GB-os Hitachi vinyot. Betettem a gepbe, egy db 33GB-os vinyot latott, feltettem ra a windowst, majd egy particio magic-et (ezzel megprobaltam, de semmi, ebbol a 33-bol gazdalkodhatom).
Visszatettem a regi vinyot XP-vel, de igy is csak ezt a 33-at latja.

Segitsetek, mit tegyek? Szeretnem a maradekot is....

Elore is koszi.

#518 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 16:46

Idézet: peternai - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 16:35

Vettem ma 500GB-os Hitachi vinyot. Betettem a gepbe, egy db 33GB-os vinyot latott, feltettem ra a windowst, majd egy particio magic-et (ezzel megprobaltam, de semmi, ebbol a 33-bol gazdalkodhatom).
Visszatettem a regi vinyot XP-vel, de igy is csak ezt a 33-at latja.

Vedd le róla a CapLimit jumpert!!!

#519 Felhasználó inaktív   peternai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 17:03

Idézet: pittti - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 16:46

Megnezem, van -e nekem olyan....

#520 Felhasználó inaktív   peternai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 17:16

Idézet: pittti - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 16:46

van 2szer 4 kep, az egyik 16 heads, a masik 32 gb clip felirattal. 2 jumper van, tobb nincs. egyet tettem csak ra, de meg most is csak a 32-t latja. Ha megformazom most igy windowsban (masik vinyoval mukodik a gep most), lehet hogy lesz 500Gam? Azon is van most mar win....

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.