HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   peternai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 17. 17:59

Idézet: peternai - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 17:16

van 2szer 4 kep, az egyik 16 heads, a masik 32 gb clip felirattal. 2 jumper van, tobb nincs. egyet tettem csak ra, de meg most is csak a 32-t latja. Ha megformazom most igy windowsban (masik vinyoval mukodik a gep most), lehet hogy lesz 500Gam? Azon is van most mar win....

Egyeb otlet?

#522 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 17. 18:38

Idézet: peternai - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 17:59

Egyeb otlet?

Egy jumper nem elég! A helyes:     I::I      - tehát a négy párból a két szélsőre kell.
Ha így is rossz, akkor meg kell nézni egy másik gépben, ha ott is akkor vissza kell vinni ahol vetted és gari!
Apropó - milyen alaplapod van?

Szerkesztette: pittti 2008. 09. 17. 18:39 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#523 Felhasználó inaktív   peternai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 18:52

Idézet: pittti - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 18:38

Egy jumper nem elég! A helyes:  I::I      - tehát a négy párból a két szélsőre kell.
Ha így is rossz, akkor meg kell nézni egy másik gépben, ha ott is akkor vissza kell vinni ahol vetted és gari!
Apropó - milyen alaplapod van?

Ezen probalkozom en is, de en nem talatam semmit, talan rosszul es rossz helyen keresem.
Abit IS7 E2

#524 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 19:40

Idézet: peternai - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 18:52

Abit IS7 E2

Pedig az alaplapodnak tökéletesen kellene látnia. Esetleg az Abit oldalán megnézheted hogy van-e újabb BIOS az alaplapodhoz mint ami rajta van, de nem hiszem hogy ez megoldaná a gondodat.
Az a jumperelés amit lerajzoltam tuti jó, ha így 33G-t mutat az alaplap akkor ott egyéb gond van. Mindenesetre reklamálás előtt mindenképpen meg kellene nézni egy másik gépben is.

#525 Felhasználó inaktív   peternai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 17. 19:42

Idézet: peternai - Dátum: 2008. szept. 17., szerda - 18:52

Ezen probalkozom en is, de en nem talatam semmit, talan rosszul es rossz helyen keresem.
Abit IS7 E2

Koszi a segitseget.

Egy masik forumon hasonlo problemaval kuzdott vki.

Start menu / Futtatasba beirva: diskmgmt.msc vel elojon egy ablak, ott mar latja, most meg formazas alatt van.

Ha legkozelebb vki hasonlo problemaval all szemben.

Koszi.

#526 Felhasználó inaktív   spe88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 12:45

Hali!

Ha egy winchesternél törölve lett a partíció, de nem lett leformázva, akkor vissza lehet hozni az adatokat?
A lemezkezelőben most azt írja ki, hogy szabad terület...
Elvileg ilyenkor vissza lehet hozni, mert egyből azt írta ki hogy szabad terület semmi formázás stb...

köszi, nagyon fontos lenne

ITT EGY KÉP RÓLA:
http://noob.hu/07/0918/_______.JPG

#527 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 18. 20:59

Idézet: spe88 - Dátum: 2008. szept. 18., csütörtök - 12:45

Ha egy winchesternél törölve lett a partíció, de nem lett leformázva, akkor vissza lehet hozni az adatokat?

Töltsd le a Testdisk nevű programot, akár floppy lemezről is futtatható, vagy egy másik rendszerlemezről. Ez bármilyen partíciót megtalál és helyreállít.
(az elegánsabb megoldás egy DiskEditor, hiszen csak pár Byte-ot kell módosítani - de ez kezdőknek nem javasolt módszer!)

#528 Felhasználó inaktív   M3lk0r 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 14:05

Helo!

Nekem egy 80GB-os NTFS rendszerű wincsóval van bajom. Jól működött, windows xp van/volt rajta amíg Slave-ként be nem lett rakva egy FAT-os master alá, amivel sikeresen tönkre is vágtam.  Vhogyan belepiszkált az NTFS táblájába, amit most a windows fájlrendszer vizsgáló NTFS helyett FAT-nak lát. Másik NTFS-es winyó alá betéve teljesen lelassítja a gépet.
Egy másik gépre telepítettem a GetDataback-et, leszedtem róla az adatokat, megvan a fájlrendszer, csak azt szeretném megoldani, hogy újra be tudjam indítani masterként, mert kellenének a rajta lévő telepített programok.

előre is köszi, nagyon fontos lenne

#529 Felhasználó inaktív   vektoroptika 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 21:24

Üdv.
A WD passportom megkergült, ha bedugom az USB-be, ijesztően kattog, a lemeze pedig vadul pörög, és persze nem tudja kezelni a gép, csak addig jut el, hogy felismeri az új meghajtót, de be már nem tud lépni.
Ilyenkor mi van, meghalt vagy mi?
Ha meghalt, van mód visszamenteni az adatokat?

#530 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 21. 23:38

Idézet: vektoroptika - Dátum: 2008. szept. 21., vasárnap - 21:24

...csak addig jut el, hogy felismeri az új meghajtót, de be már nem tud lépni.
Ilyenkor mi van, meghalt vagy mi?
Ha meghalt, van mód visszamenteni az adatokat?

Meg kell próbálnod óvatosan szétszedni, és közvetlenül a SATA portra csatlakoztatni. Ha szerencséd van, csak a tok elektronikája kergült meg, és az adataid megvannak. Ha nem megy igy sem, az pech - a winyó pusztult meg. Mechanikai hiba esetén csak profi adatmentő cég segíthet - vagy még az sem.

Viszont ha a készülék garanciális, a szétszerelés garanciavesztéssel jár!!!

#531 Felhasználó inaktív   raketa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 18:42

Sziasztok!
Valaki tud gazdaságos ölettel segíteni?
Maxtor Diamondmax10 200GB SATA150 (6B200M004621A) vszleg az elektronokája túláram miatt sérült.
Rajta 100-150 GB adat, két partíción.
Kerestem elektronikát a neten ezzel a típusszámmal (6B200M004621A), de eddig nem találtam.
Az elektronika házi cseréjét meg lehet szerintetek kockáztatni, ha nem pontosan azonos típus, csak a modell?
üdv

#532 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 29. 22:25

Idézet: raketa - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 18:42

Az elektronika házi cseréjét meg lehet szerintetek kockáztatni, ha nem pontosan azonos típus, csak a modell?
üdv

A Firmware mindenképpen azonos kell legyen. Viszont előzetes mérés nélkül eléggé kockázatos művelet - bizonyos esetekben a cserepanel is szó nélkül tönkremehet.
Külön öröm, ha a kölcsönwinyó tartalmát előzetesen nem mentetted le!

#533 Felhasználó inaktív   raketa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 07:00

Idézet: pittti - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 22:25

A Firmware mindenképpen azonos kell legyen.

Szia pittti!

A firmware típusa hogyan állapítható meg?
Szerencsére vagy sajnos sem kölcsön sem megvásárolható vinyót nem találtam eddig.

E-bay-en volt ez a modell, de a típusszám (6b200m004621a) nem egyezett meg.
Nem mertem megkockáztatni, hogy megvegyem.

Kürtéknél gondolom 100 rugó feletti összegbe kerülne.
Jó lenne gazdaságosabb, biztonságos megoldás.

Ha szerencsém van, "csak" az elektronika ment tönkre. De ezt honnan tudom megállapítani?
Ha még mindig szerencsém van, találok megfelelő elektronikát. De honnan tudom, hogy melyik a megfelelő?

egyelőre negatívak a kilátásaim :(
de azért reménykedek :)

#534 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 07:26

azert azt is gondold at, hogy tenyleg sok-e az a 100e vagy akarmennyi penz mondjuk ahhoz kepest, hogy szakszerutlenul fogsz hozza, es vegul teljesen tonkrevagod az adatokat!?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#535 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 08:34

Idézet: raketa - Dátum: 2008. szept. 29., hétfő - 19:42

Sziasztok!
Valaki tud gazdaságos ölettel segíteni?
Maxtor Diamondmax10 200GB SATA150 (6B200M004621A) vszleg az elektronokája túláram miatt sérült.
Rajta 100-150 GB adat, két partíción.
Kerestem elektronikát a neten ezzel a típusszámmal (6B200M004621A), de eddig nem találtam.
üdv

Ha tényleg túláram miatt ment el, van egy alkatrész ami ilyenkor elsül, jellemzően valamilyen kétlábú, nagyobbacska SMD diódára hasonlitó holmi, vagy egy darab 0-val jelölt cucc. Meg kell mérni, ha rövidzárvban van, akkor leforrasztod, és utána szerencsés esetben működni fog a cucc.

Panelcseréhez, van amelyik teljesen eltérő panellal megy, van amelyik koppra ugyanolyannal sem, próbálgatni kölcsönpanellel nem javalott.

Amugy, fentebb, WD passport, okosan szét lehet szedni úgy, hogy ne látszódjon, de a körmöd bele fog törni az száz. Mindenesetre, passportnál gyakori, hogy egy SMD tekercs forrasza elengedi magát, és amiatt kattog be meg nem indul a cubehör.

#536 Felhasználó inaktív   vati182 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 07:42

Hali segítsen nekem valaki fel lett téve egy program ami kiirta nkem h 403 hibás szektorom van namost ezt javítani kellene valaki foglallja nekem össze h pontosan miylen programmal és és miylen sorrendben kelene elvégezni ezeket a dogokat előre is köszönöm 160gb os laptop winyórol lenne szó és nem nagyon akarnám kiirn rola a dolgokat

#537 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 10:08

a javitas lepesei a kovetkezoek: veszel egy uj winchestert, atmasolod ra az adatokat (kozben rimankodsz, hogy ne romoljon tovabb), es amikor vegeztel kidobod a regit.

ja, addig ha lehet ne is hasznald, max arra az idore, hogy adatmentest vegzel rola: az amugy sem artana!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#538 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 10:31

Idézet: vati182 - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 8:42

Hali segítsen nekem valaki fel lett téve egy program ami kiirta nkem h 403 hibás szektorom van namost ezt javítani kellene valaki foglallja nekem össze h pontosan miylen programmal és és miylen sorrendben kelene elvégezni ezeket a dogokat előre is köszönöm 160gb os laptop winyórol lenne szó és nem nagyon akarnám kiirn rola a dolgokat

Kiirni igyis, ugyis ki kell majd. Spinrite-al vagy Hdd regeneratorral tudsz esetleg valami halovány eredményt elérni, de én értelmét nem látom egyiknek sem nagyon, ha rossz, akkor cserélni kell egy jóra. És backup, ezerrel. Ami hordozható, az nem megbizható, ahogy valaki már emlitette.

#539 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 08:50

-

bocs, 99.9% hogy táp probléma!

Szerkesztette: lacam 2008. 10. 02. 08:54 -kor

-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#540 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 10:05

Idézet: raketa - Dátum: 2008. szept. 30., kedd - 7:00

A firmware típusa hogyan állapítható meg?

Kürtéknél gondolom 100 rugó feletti összegbe kerülne.
Jó lenne gazdaságosabb, biztonságos megoldás.

1, Rá van írva.

2, Ha egyéb mechanikai, vagy szoftveres probléma nincs, egy elektronikahibás winyó mentése nem lehet több 30.000 Ft-nál. (legalábbis nálam)

3, A megfelelő mérési pontok ismeretében kimérhető a mechanika. Itt elsősorban a fej előerősítő kritikus (ez a fejszerelvényen van), ennek a zárlata rögtön tönkreteszi a csereelektronikát.
Viszont ezzel a hibával tényleg csak a Kürt zRt boldogul.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.