HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   las1o 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 02. 19:51

Sziasztok !

A segítségetekre lenne szükségem. Körülbelül fél éve vettem egy 500 Gb-os külső Maxtor winchestert. Ilyet.

Azóta folyamatosan használom, rajta vannak a legfontosabb dolgaim stb. , de ma amikor használni akartam volna, az Xp "Helyi lemez"-ként ismeri fel és nem tudok semmit csinálni vele. Előtte nem volt ilyen problémája.

Valaki találkozott már ilyen problémával, vagy tudja mi a megoldás?

Előre is kösz a választ (válaszokat).

#542 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 02. 22:41

Idézet: las1o - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 19:51

...az Xp "Helyi lemez"-ként ismeri fel és nem tudok semmit csinálni vele.

Valamit nem értek - a sajátgépben a merevlemezek általában helyi lemezként jelennek meg. Nem lehet hogy csak a formátuma változott meg (mondjuk a tulajdonságoknál azt írja ki hogy Formázatlan RAW)?
Ha kiveszed a dobozból és direktben kötöd a gépre akkor hogyan látja?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#543 Felhasználó inaktív   las1o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 23:21

Nem írtam rendesen le, bocs (:. A "Helyi lemez" annyit takart volna az előző leírásomban, hogy más nevet kapott (ha rendesen működik simán a Maxtor nevet használja csatlakoztatott állapotban) és nem tudok vele semmit csinálni. Értem ezalatt, hogy nem tudom megnyitni, nem tudok vele semmit csinálni az Xp-s Számítógép kezelő / Lemezkelő cuccossal és még jobb egérgomb nyomására se reagál, tehát se tulajdonságokat nem tudok megnézni, se formázni, se semmi. Szétszedni próbáltam, de nem erőltettem, mert kb. lehetetlen kioperálni a burkolatból.

Edit.: tévedtem, most circa 50 próbálgatás után sikerült megnéznem a tulajdonságait és a formátumra az írja hogy RAW. Plusz a foglat, szabad terület illetve a kapacitás 0 bájt.

Szerkesztette: las1o 2008. 10. 02. 23:26 -kor

#544 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 23:52

Idézet: las1o - Dátum: 2008. okt. 2., csütörtök - 23:21

Edit.: tévedtem, most circa 50 próbálgatás után sikerült megnéznem a tulajdonságait és a formátumra az írja hogy RAW. Plusz a foglat, szabad terület illetve a kapacitás 0 bájt.

Jól sejtettem, ennyi nekem elég is - a próbálkozást nyugodtan abbahagyhatod, bár direktbe rákötve a gépre még egyszer érdemes volna ránézni. Nagyon felülethibára utaló jelenség, akkor van ilyen mértékű lelassulás. Ha szerencséd van csak a lemez elejével van gond (az Op-rendszer induláskor ez alapján azonosítja a partíciót), ha viszont nem logikai a hiba hanem valahonnan lepattant egy szilánk (megesik néha) akkor nagyon hamar leamortizálódhat az egész.
Az utolsó ilyen esetemnél több mint fél millió hibás szektor volt a winyón.

Javaslat: mindenképpen vidd el hozzáértőhöz (és itt most nem szervizre gondolok, az semmit sem ér), azonkívül elkezdhetsz gondolkodni hogy mi ér többet - az adataid, vagy a garancia.

#545 Felhasználó inaktív   las1o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 01:28

Köszönöm szépen a segítséged.

Szerkesztette: las1o 2008. 10. 03. 01:30 -kor

#546 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 03. 06:28

Idézet: las1o - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 2:28

Köszönöm szépen a segítséged.

Egy GetdataBack vagy R-stuido-val még érdemes lehet ránézni, és talán minden hurcibálást, próbálgatást megelőzően lehetne adatot menteni róla.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#547 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 06:53

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 0:52

"Javaslat: mindenképpen vidd el hozzáértőhöz (és itt most nem szervizre gondolok, az semmit sem ér), azonkívül elkezdhetsz gondolkodni hogy mi ér többet - az adataid, vagy a garancia."

Nem feltétlen, de 99%ban igazad van amugy szervizkérdésben. A garancia annyiban tud módosulni, hogy ha a kürték kiállitanak egy kétnyelvű igazolást, hogy ők bontották a vinyót, akkor a garja tud érvényes maradni.

#548 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 12:45

tipikus nagyobb maxtor elveszik róla a partíció ha normális hűtése nincs.Szerintem tuti hogy a vinyónak semmi baja.Viszont az adataidnak lőttek.Pár ilyen már szolgáll nállam is hűtéssel nem az eredeti dobozába normálisan működik anélkül nem.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#549 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 13:01

Idézet: djculture - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 12:45

tipikus nagyobb maxtor elveszik róla a partíció ha normális hűtése nincs.Szerintem tuti hogy a vinyónak semmi baja.Viszont az adataidnak lőttek.Pár ilyen már szolgáll nállam is hűtéssel nem az eredeti dobozába normálisan működik anélkül nem.

Ezt azért nem merném ilyen határozottan kijelenteni. A hűtés az OKÉ, mindegyiknek jót tesz. Viszont a Maxtorokra inkább az a jellemző (és általában a külső házas USB-s eszközökre) hogy elkezdenek Bad szektorok lenni rajta (lehet hogy a hurcolászás nem tesz jót neki). Mikor a winyó eleje kezd tönkremenni, akkor van ilyen hibajelenség.
Ha időben kerül hozzám és minél kevesebben piszkálják, akkor általában még van esély az adatok lementésére, a winyónak viszont annyi. Ha viszont már vagy tizen b*-ák mindenféle csodaprogramokkal, sokkal nagyobb kárt okoznak vele mint eredetileg volt - szerencse ha egyáltalán túléli az eszköz. Ha ezek után kerül hozzám akkor már csak minimális az esély - bár volt már rá példa hogy sikerült.
Dehát ezt mindenkinek magának kell eldönteni mi a fontosabb - a kétes sikerélmény, vagy az adatai.

#550 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 13:12

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 13:01

Ezt azért nem merném ilyen határozottan kijelenteni. A hűtés az OKÉ, mindegyiknek jót tesz. Viszont a Maxtorokra inkább az a jellemző (és általában a külső házas USB-s eszközökre) hogy elkezdenek Bad szektorok lenni rajta (lehet hogy a hurcolászás nem tesz jót neki). Mikor a winyó eleje kezd tönkremenni, akkor van ilyen hibajelenség.
Ha időben kerül hozzám és minél kevesebben piszkálják, akkor általában még van esély az adatok lementésére, a winyónak viszont annyi. Ha viszont már vagy tizen b*-ák mindenféle csodaprogramokkal, sokkal nagyobb kárt okoznak vele mint eredetileg volt - szerencse ha egyáltalán túléli az eszköz. Ha ezek után kerül hozzám akkor már csak minimális az esély - bár volt már rá példa hogy sikerült.
Dehát ezt mindenkinek magának kell eldönteni mi a fontosabb - a kétes sikerélmény, vagy az adatai.

Azért jelentettem ki ezt ilyen határozottan mert nekem is van 2db ilyen dettó  igy jártak.Ugyanakkor került is hozzám ilyen azok is igy voltak persze én pl nem nbagyon hurcolásztam sehova mert csak adatmentés volt aztán polcra fel.Ha valaki hurcolászta sokat persze lehet más hiba is azt elismerem meg egyébbként is.De ahogy tapasztaltam a maxtornak mindig ez a tulmelegedés volt a sarkalatos pontja.Ahol meloztam szervizbe ott is pl a Maxtor 6Y160P0 szériánál más se jött csak szétégett vagy melegedés miatt megdöglött.Mondjuk nekem is van kettő ilyen és ezekböl lett megmentve,az egyiken pl a melegedés a forrasztást feloldotta annyi hiba volt. :)
Hádédész..

#551 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 13:28

Idézet: djculture - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 13:12

Azért jelentettem ki ezt ilyen határozottan mert nekem is van 2db ilyen dettó  igy jártak.Ugyanakkor került is hozzám ilyen azok is igy voltak persze én pl nem nbagyon hurcolásztam sehova mert csak adatmentés volt aztán polcra fel.Ha valaki hurcolászta sokat persze lehet más hiba is azt elismerem meg egyébbként is.De ahogy tapasztaltam a maxtornak mindig ez a tulmelegedés volt a sarkalatos pontja.Ahol meloztam szervizbe ott is pl a Maxtor 6Y160P0 szériánál más se jött csak szétégett vagy melegedés miatt megdöglött.Mondjuk nekem is van kettő ilyen és ezekböl lett megmentve,az egyiken pl a melegedés a forrasztást feloldotta annyi hiba volt. :)

Nézd - én nem vonom kétségbe a szakértelmedet, de olvass vissza hogyan kezdődött - előbb megmondtam az illetőnek mi a hiba, minthogy megírta volna. Hozzám is kerül jóegypár hibás winyó (heti átlagban 8 - 10 db.), úgy hogy bekötött szemmel fel tudom sorolni melyiknek mi a típushibája, ennek ellenére érhetnek meglepetések - kivételek ugyanis mindig vannak.
Az hogy a harmincadik próbálkozásra tudta a tulajdonságokat lekérni sajnos arra utal hogy nekem van igazam.

#552 Felhasználó inaktív   las1o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 14:34

Kösz a sok tanácsot, elvittem ismerőhöz, szétszedte, megnézte és  ő is azt mondta, hogy elvileg a merevlemez elejével van a gond, gyakorlatig egyelőre ne reménykedjek. Direktben rákötve gépre is ugyanazt látta, mint USB kapcsolattal. Most épp megpróbálja helyrehozni az adatokat. A legjobb az egészben, hogy Maxtor gyártotta, de Seagate winchester van/volt benne. 

#553 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 12:17

Idézet: las1o - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 14:34

A legjobb az egészben, hogy Maxtor gyártotta, de Seagate winchester van/volt benne. 

Egy cég a kettő jóideje igy nem meglepetés a dolog. :)
Hádédész..

#554 Felhasználó inaktív   Mateus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 19:55

Üdv!
A következő lenne a problémám: észrevettem az eseménynaplóban 2 érdekes bejegyzést:
-Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk0\D.
-Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort2.
Ezt mi okozhatja?
A winchester egy Hitachi Desktar, sata2-es, és most lesz 1 éves.

#555 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 20:12

1. Kábelhiba. 2. Táphiba. 3. Memóriahiba 4. HDDvezérlő-hiba. 5. HDD-hiba. Előfordulási esélyt jelent a sorrend. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#556 Felhasználó inaktív   Mateus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 09. 20:22

Itt vannak a smart értékek:
    01  Raw Read Error Rate                  16 96 96    262148  Rendben: Az érték normális
    02  Throughput Performance            50 100  100        0  Rendben: Az érték normális
    03  Spin Up Time                      24 126  126    10223776  Rendben: Az érték normális
    04  Start/Stop Count                  0    100  100      615  Rendben: Mindig rendben
    05  Reallocated Sector Count          5    100  100          19  Rendben: Az érték normális
    07  Seek Error Rate                      67 100  100        0  Rendben: Az érték normális
    08  Seek Time Performance                20 100  100        0  Rendben: Az érték normális
    09  Power-On Time Count                  0    100  100        2301  Rendben: Mindig rendben
    0A  Spin Retry Count                  60 100  100        0  Rendben: Az érték normális
    0C  Power Cycle Count                    0    100  100      612  Rendben: Mindig rendben
    C0  Power-Off Retract Count              0    100  100      631  Rendben: Mindig rendben
    C1  Load/Unload Cycle Count              0    100  100      631  Rendben: Mindig rendben
    C2  Temperature                          0    133  133      16, 45  Rendben: Mindig rendben
    C4  Reallocation Event Count          0    100  100          23  Rendben: Mindig rendben
    C5  Current Pending Sector Count      0    100  100        0  Rendben: Mindig rendben
    C6  Off-Line Uncorrectable Sector Count  0    100  100        0  Rendben: Mindig rendben
    C7  Ultra ATA CRC Error Rate          0    200  253      188  Rendben: Mindig rendben
Ebből kiderülhet, hogy mi a hiba az 5 közül?

#557 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 00:43

Meghibásodott jópár kép (JPEG, RAW) a külső, USB-s vinyómon (Seagate FreeAgent). Eddig próbálgattam progikat, de a tutit még nem találtam meg. Eleve nagyon lassan dolgoznak (500GB a HDD), szóval mire lefut az kb fél nap. Van olyan progi amelyik tutira tudja a sérült fájlok javítását és nem csak a töröltek vissza állítását? Kifejezetten kép fájlokra.

#558 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 07:54

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 0:43

Meghibásodott jópár kép...
Van olyan progi amelyik tutira tudja a sérült fájlok javítását és nem csak a töröltek vissza állítását? Kifejezetten kép fájlokra.

Mi az ördögtől hibásodott meg? Ha bad szektoros lett a winyód, akkor nem sok esélyed van. Ha pedig hibásan másoltad rá, akkor semmi.
(egy jól felmásolt állomány nem szokott csak úgy magától meghibásodni!)

#559 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 08:34

Nem tudom mi történhetett. Pár hónapja még jók voltak, most meg egy-két képben mindenféle fura hibák vannak. Ezen az oldalon a szerző el is magyarázza mit történhet egy kép fájlal, de a megoldást nem írja le.

#560 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 08:34

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 7:54

.... magától ......

Aham... szóval Magától  :Đ

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első