HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 25. 08:32

es mi a gond a GetDataBack-el?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#602 Felhasználó inaktív   Age of Conan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 25. 08:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 8:32

es mi a gond a GetDataBack-el?

Nem tudott minden képet visszamenteni. Gondoltam, megpróbálom másik programmal, hátha sikerül a többit is.

Köszönöm a tanácsokat!
Ha esetleg van még ötlet, ne fogjátok vissza magatokat!

#603 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 12:37

Ha azzal a programmal nem tudsz valamit visszaállítani, akkor az tényleg menthetetlen (pusztán software-s úton), vagy user error van. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#604 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 15:24

azert soha ne gondoljuk, hogy barmelyik program is minden esetben jobb, mint barmely mas program... lehetseges (bar persze nem annyira valoszinu), hogy mas program mast talal majd menthetonek.
a forum ma:

#605 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 15:32

Szerintem azért annyira van ekzakt egy sérült filerendszer kinézete, hogy egy adatmentési software-ekre szakosodott cég, régóta fejlesztett programja megtaláljon minden olyat, amit meg lehet menteni. No' meg a tapasztalatom is ez. ;) Eddig más program sem talált meg többet, vagy jobban, mint ez.

#606 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 15:46

"annyira van ekzakt egy sérült filerendszer kinézete"
???

azert ezt a kifejezest onmagaban gondold vegig! mar csak ennek a trivialis hamissagabol is kovetkezik az, hogy kijelentesed max tobbsegeben lehet igaz (amit nem vontam ketsegbe!), de nem lehet vegervenyesen igaz.

mellesleg vannak konkret filetipusokra szakosodott programok, amik pont ezert indulnak elonnyel egy altalanos helyreallito programmal szemben. (Age: sajnos nem tudok ilyeneket, ezert nem ajanlok. csak ritkan kerultem szerencsere ilyen helyzetekbe.)

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 25. 15:48 -kor

a forum ma:

#607 Felhasználó inaktív   Age of Conan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 16:02

Első körben próbáltam komplett másolatot készíteni a vinyóról, de azt sajnos nem tudta image-be menteni a GDB. :( A hibák miatt leállt, és nem folytatta tovább.
Így is majd 48 óra volt, míg a 120GB-ot végignyálazta. Meg még 16, mire mindent lementettem, amit hasznosnak találtam.
Frászt sem érdekelne, mi volt rajta, ha nem saját készítésű, pótolhatatlan fotók lettek volna.

És a dolog pikantériája, hogy ÉPP AZÉRT varázsoltam vissza a gépbe ezt a HDD-t, hogy ezeket a képeket kiírjam. :( Akkor még tökéletesen működött a HDD, mikor helyhiány miatt kivettem, gépfejlesztéskor. :rolleyes:

#608 Felhasználó inaktív   Skarlett 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 10. 25. 19:14

Hali!

Nos én egy kezdő otthoni felhasználó volnék, akinek sikerült 2 master winyót összekötni. Mázlimra csak az egyik 80 Gb winyó halt meg.
A problémám több dologgal is van. Két gép közül, az egyik csak 50% energiával hajlandó a windowst elindítani. Ez a gép több hálókártyát és grafikus kártyát nyírt ki. Most egy GForce 6600-as van benne ami elvileg jó, de így használhatatlan :(. Szóval a másik gépbe gondoltam belerakom az előbbi gépből a használható cuccokat, de ott megakadtam, hogy a Maxtor 80 Gb winyót felismeri, masteren, elvileg nincs gond, de amikor bootolni akar kikapcsol és újra indul. Nincs másik winyó benne és minden jól dugtam be.
Gondolom vmit rosszul vagy nem állítok be!
A másik gond, hogy nem tom hogyan kell a DVDírót,  a CDírót, és az olvasót bekötni, hogy működjön, mert a kábeleket vágom, de a beállításokat nem. Gondolom a BIOS-ban kellene álligatni, csak egyedül nem nagyon merek gengszterkedni a múltkori winyó kinyírás óta!
Miért nem akar bebootolni a másik gép ugyanolyan winyójáról? Mit tehetnék, hogy menjen? És ha sikerüle, hogyan lehet adatot menteni a sérült winyóról, mert HDD Regenerator 1.51 ezzel elvileg lehet, a C:-ről is menteni, de sötét vok hozzá!
VALAKI SEGÍTSEN EGY ELTÉVEJEDETT KEZDŐNEK kérlek titeket, mert fontos lenne és az egyetlen szerelőnk a városban szívinfarktussal a kórházban fekszik. :( Pénzem meg nincs újakra! PLS! PLS!

#609 Felhasználó inaktív   Skarlett 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 22:28

Nah jó! Látja a Maxtort, mindenre azt írja ok, majd mikor indulna a bootolás és kiválasztom, hogy normál mód, vagy csökkentett, vagy utolsó helyes konfig, elindulna de beugrik a kék képernő 1 mp alatt ledarál vmi szöveget majd újraindul! HELp :mad:

Intel proci és fogalmam sincs milyen alaplap. DE nem azokkal van a gond!

Szerkesztette: Skarlett 2008. 10. 25. 22:29 -kor

#610 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 22:56

Idézet: Skarlett - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 22:28

Intel proci és fogalmam sincs milyen alaplap. DE nem azokkal van a gond!

Persze hogy nem azokkal van a gond. Másik gépen telepítetted a Windowst (ha jól értem akkor a winyót átraktad a másik gépbe), persze hogy nem indul el.

Megoldások:

1, Az XP telepítő CD-ről indítva kérsz egy javító telepítést.
2, Leformázod a winyót és úgy telepíted újra.

A tönkretett winyódat pedig szakemberhez kell vigyed - nehezen hiszem el hogy otthoni körülmények között boldogulsz vele. A HDDregenerátor pedig nem mentőprogram!!!

„Ez a gép több hálókártyát és grafikus kártyát nyírt ki” - Tápcserére nem gondoltál?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#611 Felhasználó inaktív   Skarlett 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 00:22

Köszi a választ :)!

A tápcsere megvolt, még a szerelő sem tudta mit tegyen vele anno. Annyit mondott vegyek inkább újat mindenből, mert nem tudja mi lehet a baja. :( A telepítést pedig elkezdem. :)
Köszi a progiról az infót, azt úgy kaptam, hogy próbáljam meg, mert helyreállít, meg menthet.  :p Még jó, hogy szóltál :)

:respect: szóval ezer hála

Még egy kérdés: Akkor sehogy sem lehetne a halott vinyóról itthon leszedni vmit? Mert nem vicceltem a szerelővel kapcsiban és bármire hajlandó vok, végül is rontani már nem nagyon tudok a helyzeten :Đ .  :think: MEg szeretnék egy pöpit fejlődni, mert érdekel is, meg így elég hülyén érzem magam.

Szerkesztette: Skarlett 2008. 10. 26. 00:36 -kor

#612 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 06:21

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 16:46

"annyira van ekzakt egy sérült filerendszer kinézete"
???

azert ezt a kifejezest onmagaban gondold vegig! mar csak ennek a trivialis hamissagabol is kovetkezik az, hogy kijelentesed max tobbsegeben lehet igaz (amit nem vontam ketsegbe!), de nem lehet vegervenyesen igaz.

mellesleg vannak konkret filetipusokra szakosodott programok, amik pont ezert indulnak elonnyel egy altalanos helyreallito programmal szemben. (Age: sajnos nem tudok ilyeneket, ezert nem ajanlok. csak ritkan kerultem szerencsere ilyen helyzetekbe.)

Ne bonyolítsuk már a dolgot. Egy sérült filerendszeren mit vizsgál, ill. keres egy ilyen program? Azokat az adatokat, amelyek önmagukban is meghatározhatnak filerendszer-szerkezetet, vagy file-okat, file-ok kezdetét stb. Ha ilyen adatok nincsenek, vagy sérültek, akkor pl. az eredetileg több darabban létező file második felét nem fogod akkor sem összegereblyézni (vagy rossz helyről tudod csak, ami nem a valós filedarab), ha az történetesen mondjuk egy jpg (vagy írj te egy fileformátumot, amelynél ez megoldható), és egy program direkt ilyet keres. Persze akkor, ha egy egyébként hibátlanul visszaállítható file neve nem visszaállítható, vagy sérült, akkor a "szakosodott" program segíthet legalább a típusa megállapításában. De ez a file visszaállíthatóságát nem érinti. Elképzelhető, hogy egy ilyen szakosodott program "jobban" megtalál egy ilyen file-t (merthogy esetleg jelzi a formátumát), de én nem azt mondtam, hogy könnyű lesz egy sérült filerendszerről menteni, vagy a mentett adatokat értelmezni, rendszerezni, hanem azt, hogy amit egy GetDataBack kategóriájú program nem talál meg, azt más sem fog.

#613 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 08:56

pont a bizonyos file-okra specializalodott program lehet kepes arra, hogy atugorja a file kezdete, szerkezete cimu mokat, es konkretan az olyan tipusu adatokat keresse, amikre specializalodott.

mellesleg meg mindig nem gondoltad vegig a kijelentesed igazsagtartalmat! ;)
a forum ma:

#614 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 09:36

Egy hete próbálom megmenteni azokat a sérült JPEG képeket az USB-s külső hdd-n. Mindhiába. Próbáltam már számos progit, de egyik sem tudta helyre rakni a képeket. A képekben mindenféle fura hibák vannak, elzöldül a kép egy része vagy a felénél mintha a kontrasztot meg a színeket elhúztam volna PS-al. Nem értem mi okozhatta ezeket és hogyan lehet őket kijavítnai.  :mad:
A másik meg, hogy egy egy ilyen progi kipróbálására elmegy egy nap is, mert mire az ötszáz gigát átnézi eltelik 6-7-8 óra.

#615 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 10:04

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 26., vasárnap - 9:36

Nem értem mi okozhatta ezeket és hogyan lehet őket kijavítnai.
A másik meg, hogy egy egy ilyen progi kipróbálására elmegy egy nap is, mert mire az ötszáz gigát átnézi eltelik 6-7-8 óra.

Nézd - én már nem tudok mit mondani. Kaptál elég segítséget, távolról többre nem vagyok képes, nem tudom megoldani helyetted. Ha úgy érzed hogy a feladat meghaladja a képességeidet, vidd el szakemberhez.
(bár a leírtak alapján én inkább a winyó működési módjában keresném a probléma okát!)

Másnak viszont a munkaideje megy rá, tehát most már lehet róla némi fogalmad hogy az adatmentés miért kerül annyiba.

Ha viszont szektorhibás a winyód (ez a leírásodból még mindig nem derült ki!), akkor mindenképpen reménytelen. A JPEG képek nem mátrix rendszerben tárolódnak, hanem egy meglehetősen bonyolult, fraktálrendszerű tömörítést alkalmaznak. A kitömörítés a memóriában történik, és egy BIT csak úgy állítható helyre, ha az előző(k) megvan(nak). Egy sérült, vagy hibás BIT az egész képet tönkreteheti!
Azt hiszem ezt már leírtam.

Szerkesztette: pittti 2008. 10. 26. 10:16 -kor

#616 Felhasználó inaktív   Kemi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 11:50

Üdv!

Nekem olyan problémám lenne, hogy van most egy régi 20 Gb os Maxtor vinyóm meg egy 160 as Seagate Sata-s és ehez egy Asus A7N8X-E Deluxe alaplapom. A probléma az hogy a SATA-s vinyómra egyszerűen nem tudok oprendszert telepíteni . Sem a bios sem az oprendszer nem látja, de mikor bootol a rendszer írja h van rá csatlakoztatva egy 160 as vinyó de semmit se tudok vele kezdeni. Most telepítettem ujra a win-t, az előző rendszernél viszont valahogy sikerült elérni azt h tudtam használni (oprendszert ekkor se tudtam telepíteni rá), de most még azt se és foggalmam sincs h mit csináljak vele. Mondták eggyesek hogy még ennél az alaplapnál sokaknak ez volt a gondjuk és hogy egy floppyra rá kell pakolni a SATA drivert és onnan  kell feltelepíteni (de hogy? ^^). Ha valaki tud megoldást erre a problémámra pls válaszoljon mert igy ezen a 5 Gb on ami van szabad nem igazán élek jól ^^, sőt már nyikorog is szegény 7 éves vinyom :)

#617 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 12:13

az "F6"-ra keress ra, mint peldaul ez a topic:
https://forum.hwsw.h...pic=116723&st=0

de van egy csomo masik is.
a forum ma:

#618 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 22:44

adott egy hitachi (deskstar model:hds722540vlat20 ha ez mond valamit) vinyó, ami eléggé a halálán van. furcsa hangok jönnek néha belőle, hdsentinel 20%-ra írja. van ami olvasható, van aminél furcsa hang jön csak.
hogy, milyen progival lehet erről legtöbbet megmenteni?
pl dokumentumok könyvtár jól jönne, de csak a hangok jönnek, majd úgy csinál mintha üres lenne  a könyvtár.
300 megás outlook könyvtárat látszólag gond nélkül megnyitotta, olvasta, le is mentettem (remélem nem sérül a cucc amit átmásoltam róla)

nem csináltam még ilyesmit, úgyhogy csak elképzeléseim vannak, de úgy gondolom hogy jó lenne valami progi, ami egyben átmásol róla mindent nyers adatként, akár olvasható akár nem, aztán a jó vinyón próbálja értelmezni az adatokat. (félek hogy minél többet megy ez a vacak, annál több cucc megy kukába)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#619 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 23:21

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. okt. 27., hétfő - 22:44

...milyen progival lehet erről legtöbbet megmenteni?
pl dokumentumok könyvtár jól jönne, de csak a hangok jönnek...
(félek hogy minél többet megy ez a vacak, annál több cucc megy kukába)

Ha jól látom, akkor ez egy 40 Gigás, 7200-as winyó (nem egy mai gyerek). A megnyitott üres könyvtár pedig azt jelenti, hogy az NTFS index (vagy a FAT) sérült. Ennél a szériánál jellemző hiba, hogy a mágnesezhező réteg elöregszik és néhol felválik a tárcsáról. Javítani nem lehet, azonkívül elég gyorsan leamortizálódik az egész. Tehát jó a megérzésed - minél kevesebbet kínozni!

Meg lehet próbálni szektorszinten másolni, lehetőleg Seek nélkül (ilyenkor a 0-ás cilinderről indulva az olvasófej csak sávot vált, nem ugrál összevissza), ez eléggé kímélő üzemmód - ha szerencséd van akkor kibírja. A veszély ugyanis abban van, hogy a sérült rész tönkreteheti az olvasófejet.

A másik megoldás hogy elviszed a Kürt-höz, ők kiépítik a lemeztányért és speciális berendezésen leolvassák róla az adatokat (nem kevés pénzbe kerül!).

Mérlegelés kérdése - az adatok fontosabbak, vagy a kétes sikerélmény.

#620 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 23:31

annyira nem fontosak, amennyibe kürt kerülne....

milyen progival lehet szektorszinten lemásolni az egészet?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.