HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 19. 08:47

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 8:34

Nem tudom mi történhetett. Pár hónapja még jók voltak, most meg egy-két képben mindenféle fura hibák vannak.

Esetleg ezzel megpróbálhatod.
A linkeden semmi ilyet nem találtam! Talán ha bővebben leírnád...

Szerkesztette: pittti 2008. 10. 19. 08:48 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#562 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 09:01

Azon a linken a faszi csak leírja, hogy ő rájött, hogy manuálisan egy hex editorral rájött hogyan kell rendbe rakni a képeket. Csak azt nem írja le, hogy hogyan csinálta.

#563 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 09:15

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 9:01

Azon a linken a faszi csak leírja, hogy ő rájött, hogy manuálisan egy hex editorral rájött hogyan kell rendbe rakni a képeket. Csak azt nem írja le, hogy hogyan csinálta.

Ezt csak abban az esetben tudja megcsinálni, ha a file fejléce hibásodott meg. Azt már kötve hiszem, hogy egy fraktálrendszerű tömörítést visszafejtett és editált (ha sérült is, akkor ez lehetetlen!).

Annak idején a Hemera albumokat én is így alakítottam vissza JPG-é, a fejlécben 4 Byte-ot kellett csak átírni.

#564 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 19. 10:01

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2008. okt. 19., vasárnap - 9:01

Ez egy JPG kép fejléce. Ha sérült, ez alapján javítható. Persze egy kis Assembley ismeret, meg Hexában számolni tudás nem árt!!!

Csatolt fájl:

#565 Felhasználó inaktív   Fazy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 20. 09:24

Sziasztok!

A problémám a következő: Adott egy 80 GB samsung vinyó.Track0 defektes picit kattog az egész.
Viszont van rajta kb. 60 GB adat amit szeretnék megmenteni.Lehetséges-e hozzáférni a lemezhez?Illetve milyen progival lehetne a disket klónozni ami csak az adatokat mentené le?Előre is köszi!

#566 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 10:21

Idézet: Mateus - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 21:22

Itt vannak a smart értékek:
[...]
Ebből kiderülhet, hogy mi a hiba az 5 közül?

Bocs' a késői válaszért. Egyértelműen nem. Van kábel-, és vezérlőhibára, és van HDD-hibára utaló bejegyzés is a táblázatban. Egyedül talán a memóriahiba és a tápegység által okozott hiba esélyei csökkentek (ha egyébként nem szokott fagyni, hibázni a gép).
Van hibás blokk is a HDD-n, ill. olyan is, amelyről még nem döntötte el az elektronikája, hogy hibás-e, akár ez is okozhat ilyen eseménynapló bejegyzést. De még mindig a legvalószínűbb a kábelhiba, és azt is a legegyszerűbb elhárítani. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#567 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 11:43

Idézet: Fazy - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 9:24

Track0 defektes, picit kattog az egész...

Hát drága barátom, az a winyó nem picit hibás, hanem dögrováson van - magyarán mondva tönkrement.
Egyáltalán a BIOS látja?

#568 Felhasználó inaktív   Fazy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 14:47

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 11:43

Hát drága barátom, az a winyó nem picit hibás....

Igen, látja.És a felületteszt random felületteszt is végigmegy. Csak lemez eleje a szar.Tehát elvileg lementhető.Csak nemtom mivel.

#569 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 15:52

Idézet: Fazy - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 14:47

Igen, látja.És a felületteszt random felületteszt is végigmegy. Csak lemez eleje a szar.Tehát elvileg lementhető.

Mindenképpen egy másik rendszerlemez mellé kéne betenni másodlagosnak, és úgy megnézni. Ha van egy Hiren s Boot CD-d, azon nagyon jó programok vannak ilyen célra.
Tehát azt kéne tudnom, hogy egy másik rendszer lát-e rajta valamit.

#570 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 22:53

Sziasztok.Van egy olyan gondom,hogy van egy vinyom és 2 particiora van osztva.És megcserélödtek a betük.Nem tudom miért hogy lehetne visszaállitani? Az XP telepitésnél is forditva jelzi.Segitsetek légyszi.Elöre is köszi.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#571 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 20. 23:04

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 22:53

...És megcserélödtek a betük.Nem tudom miért, hogy lehetne visszaállitani?

Sajátgépen jobbclick, - kezelés, - lemezkezelés, - meghajtó betűjelének megváltoztatása.

#572 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 00:00

Van a C: ami D:-lett és a D: pedig C: lett.És kezelésen bellül nem engedi sajna.Ezt látom a kezelöben,azt nem értem mitöl lett mind kettö rendszer?
Itt a kép.

Kezelés
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#573 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 00:08

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 0:00

Van a C: ami D:-lett és a D: pedig C: lett.

Az bizony teljesen jó, mutatja is hogy a D: a rendszerindító lemez. Jobbclick a megfelelő sávon, tulajdonságok, és itt tudod megváltoztatni. Persze nem egyből, keresztbe átnevezés nincs, először a jelenlegi C: -t nevezd át mondjuk F: -re, aztán a D: -t C: -re, majd az F: -et D: -re.
Ha így nem megy, akkor ott más gond van (esetleg vírus, vagy letöröltél valami rendszerfile -t).

#574 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 00:13

Ez a kép fogad.Elötte a Vistat raktam fel annál tökéletesen látja a sorrendet csak az XP alatt nem.És nem is engedi.XP telepitésnél is már forditva van a sorrend. :(

Átnevezés

Szerkesztette: DjPremier 2008. 10. 21. 00:13 -kor

#575 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 09:41

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 0:13

Ez a kép fogad.Elötte a Vistat raktam fel annál tökéletesen látja a sorrendet csak az XP alatt nem.És nem is engedi.XP telepitésnél is már forditva van a sorrend. :(

Átnevezés

Hát akkor lehet hogy a Vista csinált valamit, ami nagyon nem tetszik az XP-nek. Le kell menteni, letörölni mindkét partíciót, újrapartícionálni, és úgy újratelepíteni.

#576 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 12:06

Van rajta 160GB zene és hirtelen nem tudom hova tenni  :( Azelött is raktam fel Vistat és nem volt ilyen gond.Nem változtattam a particiokon és nem csináltam ujjat ezért nem értem.De köszi a helpet. :respect:

Képek
Kép1
Kép2

Szerkesztette: DjPremier 2008. 10. 21. 12:06 -kor

#577 Felhasználó inaktív   Fazy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 12:08

Idézet: pittti - Dátum: 2008. okt. 20., hétfő - 15:52

Mindenképpen egy másik rendszerlemez mellé kéne betenni másodlagosnak, és úgy megnézni.Ha van egy Hiren s Boot CD-d, azon nagyon jó programok vannak ilyen célra.
Tehát azt kéne tudnom, hogy egy másik rendszer lát-e rajta valamit.

Helló!

Nos másik rendszer nem látja csak üres helyet.A kérdéses boot cd meg van de nem sok eredménnyel tudtam használni... Sajna.Pedig sok esetben segített már.De ez nagyon gáz.És nem tudom image-elni sem.Te melyik prg-t javasolnád a Hiren's- ről???

#578 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 19:59

Idézet: Fazy - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 12:08

...De ez nagyon gáz. És nem tudom image-elni sem.Te melyik prg-t javasolnád a Hiren's- ről???

Ha ez a helyzet, akkor semmelyiket. Okosabban teszed ha nem kísérletezel vele otthon, mert ebből nem lesz más, maximum totális adatvesztés. Ha nem lehet Ghostolni, akkor valószínűleg felülethiba van a winyón. A sajátgép - tulajdonságok - nem véletlenül RAW (formázatlan) partíciót mutat?
Ha tényleg olyan fontosak azok az adatok, el kell vinni szakemberhez (nem szervízbe!).

#579 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 20:02

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 12:06

Van rajta 160GB zene és hirtelen nem tudom hova tenni  :( Azelött is raktam fel Vistat és nem volt ilyen gond.Nem változtattam a particiokon és nem csináltam ujjat ezért nem értem.De köszi a helpet.

Ha nincs vele különösebb gond, akkor így is használhatod.
Amúgy a Vistának külön lelkivilága van. Olyan amilyen...

#580 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 20:57

Megtudtam csinálni,de most nem tudom megnyitni a D:-t mert azt irja ki nincs megformázva a lemez.Vissza lehet hozni rola a zenéket? Nem merem formázni addig.
Köszi

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.