Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2008. 03. 29. 17:54
Megoldódott a problémám, de mint olvashattad nem telepítéskor volt bent 2 HDD, hanem amikor már fent volt a rendszer.
Elküldve: 2008. 03. 31. 10:31
Az áldozat: régebbi fajta 80 gigás, ata133-as maxtor diszk.
A hiba: korábban használtam, aztán egy darabig szekrény, nemrég újra előszedtem. Formázás megakad. Gyorsformázás "végig" megy és használható a diszk. A vindóz viszont órák alatt "lefokozza" PIO módba szegényt és ennek megfelelő lassúságú lesz. Tény, hogy van 9 db reallocated sector, de elvileg még bőven van tartalék, és nem is gyűlnek.
Ötletek, javaslatok?
Elküldve: 2008. 04. 01. 12:42
Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 11:31
A hiba: korábban használtam, aztán egy darabig szekrény, nemrég újra előszedtem. Formázás megakad. Gyorsformázás "végig" megy és használható a diszk. A vindóz viszont órák alatt "lefokozza" PIO módba szegényt és ennek megfelelő lassúságú lesz. Tény, hogy van 9 db reallocated sector, de elvileg még bőven van tartalék, és nem is gyűlnek.
Ötletek, javaslatok?
Gyulni fog, csak ido kerdese! (habar vannak itt sokkal nagyobb szakik is, mint en, akik ugyanezt megerosthetik).
Ha egyszer elkezd bad sectorozni, arra inkabb ne szamits, mert az jot nem jelent. Varhatoan, nem kell sokat varni es csak gyulni, gyulni fognak a hibak es az adatvesztesek. Sok ilyet lattam mar. Eleinte en is azt gondoltam, hogy azert csak elfer a gepben, aztan legfeljebb nem irok ra fontos dolgokat ... de ilyen nincs

... ellenben! Ird meg, hogy milyen tipusjelzessel van jelolve az aramkori lap, mert talan atvennem (eleg csak a nyák), ha ugy dontesz.
Egy ilyenre van szuksegem: E4FYB Ez egyebkent egy Maxtor DiamondMax Plus 9-es oskovulet.
axl.Fsi
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
Elküldve: 2008. 04. 01. 15:19
Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 10:31
Ötletek, javaslatok?
Nálam ugyanez van a formázással...

Elküldve: 2008. 04. 01. 15:24
Csak nem értem.
Mert miközben nem talál újabb BAD-od, visszakapcsol 4 fokozatot, és a kéziféket is behúzza.
PIO módban lassabban gyűlének a BAD-ok?
Ha hazamegyek, megnézem, van 2 diszk is, a másik csak símán koccant egy jót menetközben. Mindkettő Diamondmax 9.
Elküldve: 2008. 04. 01. 17:17
Az egyik dög:
Maxtor DiamondMax Plus 9, 80 GB, ATA 133, Code: YAR41BW0
A csatin: F4FYA
A másik dög:
Maxtor DiamondMax Plus 9, 120 GB, SATA 150, Code: YAR51BW0
A csatin: R5FYA
Akit esetleg érdekel keressen meg privátban.
Elküldve: 2008. 04. 02. 00:04
Idézet: Tron65 - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 18:17
Az egyik dög:
Maxtor DiamondMax Plus 9, 80 GB, ATA 133, Code: YAR41BW0
A csatin: F4FYA
A másik dög:
Maxtor DiamondMax Plus 9, 120 GB, SATA 150, Code: YAR51BW0
A csatin: R5FYA
Akit esetleg érdekel keressen meg privátban.
A "Code: YAR41BW0" stimmel, de az aramkoron nekem mas a kod. Egy hozza jobban erto kollega esetleg meg tudna mondani, hogy helyettesitheto-e vajon a E4FYB az F4FYA-val?
Koszonom!
axl.Fsi
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
Elküldve: 2008. 04. 02. 00:50
Elekronikai hibás elromlott vinyómra keresek elektronikát...
160 Gb Seagate Barracuda 7200.9
S/N:5LS00D0S
ST3160812A
P/N:9BD032-301
Firmware:2AAA
Ha vki tud segíteni az nagyon jó lenne
Minden megoldás érdekel...
Zoli
rudizoli@freemail.hu

Elküldve: 2008. 04. 06. 06:11
Segítség!
Van a gépben egy 500Gb-s vinyó 4 partícióval, oprendszerrel, megy 160 Gb-s egy partícióval. (SATAII)
SP2, alaplapi driver rendesen telepítve.
Már az indulás óta jelentkeztek problémák (netről lehúzott tömörített anyagoknál gyakran crc hiba, vagy progik nem települtek rendesen), a héten viszont elszállt.
Újraindult, és nem látta a kis vinyót, újraindítás után a nagyot (a BIOS), ez így ment egy darabig, majd miután másik csatira raktam őket a lapon BIOS szerint ok.
Windos elindul, nagy vinyó teljesen rendben, minden megvan, a windows szerint a kicsi viszont egy olvashatatlan dinamikus lemez. Egy recovery programmal lehúztam róla az adatokat, de hogyan tovább?
Elküldve: 2008. 04. 06. 08:16
Elküldve: 2008. 04. 13. 19:11
Elküldve: 2008. 04. 14. 06:02
Idézet
Szerintem ez volt a megoldás. Ha legközelebb turkálsz, jó alaposan nézd meg a csatikat, nem laza-e valamelyik (főleg a tápok).
Elküldve: 2008. 04. 15. 07:36
egy hitachi-val lenne gondom, először is csatolom a képet...

én tápra gyanakszom, vagy kontakthibára. pár hete megcsinálta azt is, hogy egyszer csak megfagyott az xp, de totálisan. újraindítom újra megfagy. megint és megint. aztán megigazítottam a sata kábeleket és lám minden működik újra. azóta ezt még egyszer eljátszotta + 1 egyszer nagyon nagyon belassult. áttettem a tápon másik kábelre, amin csak egyedül van, azóta ezeket nem csinálja, viszont a spin up time, a raw read error, meg az ultra ata crc error count minden nap nő valamennyivel...
a tápom egy stability power 400 wattal (tudom, tudom, de erre volt pénzem épp), eddig nem produkált ilyet a régi samsunggal, csak amióta a hitachi van. hallottam azt is, hogy a hitachiknak nagyon stabil táp kell, különben haldokolnak, nem tudom ebből mi az igaz, és mi csak a legenda...
valakinek valami ötlete? köszi előre is!
á.
Elküldve: 2008. 04. 15. 10:27
Idézet: Tron65
Nem nagyon nyukálgatok a gépben igy ezért nem értem.

Elküldve: 2008. 04. 15. 19:12
Idézet
Szerintem ez volt a megoldás. Ha legközelebb turkálsz, jó alaposan nézd meg a csatikat, nem laza-e valamelyik (főleg a tápok).
Nem nagyon nyukálgatok a gépben igy ezért nem értem. Azért kösz.
Énse, ha nemmuszály. Ezzel együtt pont a napokban volt hasonló esetem: minden figyelmeztetés nélkül újraindul a win. Naplókban semmi bejegyzés. Aztán sokadik ilyen után elkezd kattodni az első maxtor. Levert a víz kicsit, hogy kihalta magát, és nemcsak keríthetek másik diszket, de az atadaim is kérdésesek. A tápcsati volt kh-s.
Elküldve: 2008. 04. 16. 21:18
Idézet: volata - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 7:36
egy hitachi-val lenne gondom, először is csatolom a képet...

én tápra gyanakszom, vagy kontakthibára. pár hete megcsinálta azt is, hogy egyszer csak megfagyott az xp, de totálisan. újraindítom újra megfagy. megint és megint. aztán megigazítottam a sata kábeleket és lám minden működik újra. azóta ezt még egyszer eljátszotta + 1 egyszer nagyon nagyon belassult. áttettem a tápon másik kábelre, amin csak egyedül van, azóta ezeket nem csinálja, viszont a spin up time, a raw read error, meg az ultra ata crc error count minden nap nő valamennyivel...
a tápom egy stability power 400 wattal (tudom, tudom, de erre volt pénzem épp), eddig nem produkált ilyet a régi samsunggal, csak amióta a hitachi van. hallottam azt is, hogy a hitachiknak nagyon stabil táp kell, különben haldokolnak, nem tudom ebből mi az igaz, és mi csak a legenda...
valakinek valami ötlete? köszi előre is!
á.
senkinek semmi ötlete?

Elküldve: 2008. 04. 17. 06:27
Elküldve: 2008. 04. 17. 08:40
kérlek segítsetek, nagyon lassúnak érzem a játékok közbeni töltögetést:
-a HDD SATA2 bekötését el lehet rontani?
Üdv,
Kösz
Elküldve: 2008. 04. 22. 13:27

Elküldve: 2008. 04. 22. 13:36
Idézet
El, de akkor nagyon erős vagy.
Idézet
Everest, HDD sentinel mit mond a SMART-ra?