HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 08:05

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 7:30

Két zénerről van szó, az egyik az 5, a másik a 12V-os ágat támasztja...

Ez így igaz, és nagyon örülök hogy még mindig tanulhattam valamit!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#202 Felhasználó inaktív   hmed 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 09:38

Sziasztok!
Sajnálom, hogy vitát váltottam ki. Az a kis fekete kettérepedt alkatrész egyből a tápcsatlakozó mellett található a lapkán. A gép nem ismeri fel, fel sem pörög, de gondolom ez természetes is ebben a helyzetben.
A kérdésem még mindig az eredeti, ért valaki hozzá és vállalja, hogy lementi róla a tartalmat?
Köszi!

#203 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 13:17

Idézet: hmed - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 9:38

A gép nem ismeri fel, fel sem pörög, de gondolom ez természetes is ebben a helyzetben.

Semmi gond nincsen belőle, az építő jellegű vitáknak minden fórumon helye van. Ki így csinálja, ki úgy - a lényeg mindenképpen a végeredményen van.
Nagyon jól látod, a Zénerdióda nélkül a motor fel sem pöröghet. (ha viszont a panelon marad, akkor a zárlat miatt blokkolja a tápot!) Nagyon sok ilyen winyó után kijelenthetem - az eseteknek kb. 50%-ban további meghibásodások is fellépnek. Ezek egy része a panelon van, általában javíthatók is - a gond a dobozon belüli meghibásodásokkal van - tiszta tér nélkül egy ilyen winyót megbontani öngyilkosság!
Nem véletlenül írtam az előbb - akkor a Kürt.

Minden máshoz először korrektül ki kellene mérni a panelt - ezt viszont csak akkor tudom megcsinálni ha elhozod (elpostázod). Az arány: 10-ből 7 - 8 sikerül.

#204 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 13:44

A zener nélkül fel KELL pörögnie, hiszen párhuzamosan van a táppal, ha kiveszed, akkor nincs ott, ahogy a maxtor lemezein eleve nincs ott. Ha gondolod, le is videózhatom neked, hogy mindkét zener nélkül pörög és írni-olvasni lehet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#205 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 15:28

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 13:44

A zener nélkül fel KELL pörögnie...

„A dióda maradványainak óvatos eltávolításával a lemez hozzáférhető lesz”

Akkor most pörög vagy nem pörög, vagy miért nem pörög? (olvasd el a 23:17 hozzászólásomat!)

#206 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 26. 16:50

Nem értem, mire akarsz kilyukadni. Amíg a dióda ott van és már egyszer "működésbe lépett", zárlatként van jelen és a gép rendszerint nem indítható vele (ritkán átég, és akkor be lehet kapcsolni a gépet, ha a vinyó ekkor nem elérhető, akkor a dióda eltávolításával sem lesz az értelemszerűen).
nem tudom, milyen 23:17-es hozzászólás, nálam nincs ilyen.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#207 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 19:36

Hali! Indítottam a háttértárakon belül egy topicot, csak a problémát egy vírus, illetve egy vírusírtó okozta, szóval nem ide raktam be.
Ha valaki tud segíteni hogy hogy lehet a filerendszer leírót vagy mbr-t (nem tudom pontosan mi sérült meg) helyreállítani, az segítsen plz.
A helyzet az hogy fizikailag megvannak az adatok, de formatálni akarja mindenképp, windowst se tudok rárakni, mindkét vinyómat azonnal kinyiffantott a dr webcureit, az adatok valószínüleg megvannak, csak az mbr-t cseszerintette el  :mad:
Előre is köszi
wave*
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#208 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 20:46

Esetleg Active Partition Recovery, saját felelősségre. Alternatív megoldás a teljes mentés, és a partíciók újra elkészítése, majd visszamásolás.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#209 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 22:33

Idézet: Waveson - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 19:36

Ha valaki tud segíteni hogy hogy lehet a filerendszer leírót vagy mbr-t (nem tudom pontosan mi sérült meg) helyreállítani, az segítsen plz.

Ha bebootolsz az XP CD-ről, a recovery consol-ból ki tudod adni a FixBoot, majd a FixMBR parancsokat. Ha viszont a partícióstáblában van a hiba (ez esetben a partícióknak van betűjele, de formázatlan RAW-ként látja a rendszer) csak manuális beavatkozás segíthet.
Kockázatos az automatikusan javító programok (pl. PTTD) használata, mert ha elrontják (és ez sajnos gyakran előfordul) akkor csak a teljes adatmentés segít - ha lehetséges még egyáltalán.

#210 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 23:04

A getdataback megoldhatja a problémám?
Felraktam, el is indítottam, de 9%-nál elkezdett hibaüzeneteket is írni. Amiről képet is linkeltem a topicba. Aztán karikára fagyott az egész. Nem tudom, hogy csinál-e valami egyáltalán:S

Wave*
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU

#211 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:48

Sziasztok!

Áttételesen ON a kérdésem. Ha mégsem, akkor mutassatok jobb helyet a kérdésre lécci.

Azt szeretném megtudni, hogy mi az ügymenet egy bad sectoros merevlemezzel. Megvan a garipapírja, 3 év garival vettem. Egy 250 gigás Hitachi. Sajnos megjelentek rajta hibás szektorok, ez vélhetően annak köszönhető, hogy asszonypajtás kicsit szeleburdi és párszor nekiment a gépnek. Ilyenkor az kilengett és gondolom a vinyó "kapott" rendesen.

Fontos adatok nem voltak rajta, az mindig ki van írva. Megvizsgáltam a gyártó progijával, tényleg defective.

Mivel ez már jól elavult, ezért nem vagyok biztos benne, hogy mi fog történni, ha öcsém leadja a szervízben. Ha a gyári program hibát jelez, akkor gondolom cserélik. De mire? Ugyanakkorára? Ez már régi nagyon SATA ugyan, de T7k250 sorozatból van asszem. Vagy adnak egy mostani kínálatban elérhető leginkább hasonlót? Elvileg törekedni kell arra, hogy hasonló képességű és típusú legyen, nem? (azt tudom, hogy nem az akkori árnak megfelelő áron adnak a mostani listából, mert az nonszensz lenne)

Mivel a kínálatban látok most is ugyanolyat, ezért akkor kaphatok egy hasonlót, nem? Ha pedig éppen nincs, akkor egy nem rosszabbat? Tehát ha nincs 250, akkor 320?

Köszönöm előre is a tájékoztatást!
Üdv!
.
.
.

#212 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 13:55

Idézet: donphobos - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 13:48

Sziasztok!

Áttételesen ON a kérdésem. Ha mégsem, akkor mutassatok jobb helyet a kérdésre lécci.

Azt szeretném megtudni, hogy mi az ügymenet egy bad sectoros merevlemezzel. Megvan a garipapírja, 3 év garival vettem. Egy 250 gigás Hitachi. Sajnos megjelentek rajta hibás szektorok, ez vélhetően annak köszönhető, hogy asszonypajtás kicsit szeleburdi és párszor nekiment a gépnek. Ilyenkor az kilengett és gondolom a vinyó "kapott" rendesen.

Fontos adatok nem voltak rajta, az mindig ki van írva. Megvizsgáltam a gyártó progijával, tényleg defective.

Mivel ez már jól elavult, ezért nem vagyok biztos benne, hogy mi fog történni, ha öcsém leadja a szervízben. Ha a gyári program hibát jelez, akkor gondolom cserélik. De mire? Ugyanakkorára? Ez már régi nagyon SATA ugyan, de T7k250 sorozatból van asszem. Vagy adnak egy mostani kínálatban elérhető leginkább hasonlót? Elvileg törekedni kell arra, hogy hasonló képességű és típusú legyen, nem? (azt tudom, hogy nem az akkori árnak megfelelő áron adnak a mostani listából, mert az nonszensz lenne)

Mivel a kínálatban látok most is ugyanolyat, ezért akkor kaphatok egy hasonlót, nem? Ha pedig éppen nincs, akkor egy nem rosszabbat? Tehát ha nincs 250, akkor 320?

Köszönöm előre is a tájékoztatást!
Üdv!

Simán van most is 250 es sata hitachiba is igy azt adnak vagy más márkát ha épp nincs nekik.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#213 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 20:52

Idézet: Waveson - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 23:04

A getdataback megoldhatja a problémám?
Felraktam, el is indítottam, de 9%-nál elkezdett hibaüzeneteket is írni.

Gondolom a GetDataBack Error 64 - et ír ki. Olvashatatlan, fizikailag hibás szektorokra utal. Bizonyos számú hiba felett pedig lefagy.
Ennek a winyónak egészen más hibája van mint amit leírtál.

Javaslat: az adathordozó fizikai tükrözése, majd ezen a másolaton az adatok helyreállítása.
Hátrány: amatőrszinten nem lehet megcsinálni.

#214 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 28. 21:17

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 19:52

Gondolom a GetDataBack Error 64 - et ír ki. Olvashatatlan, fizikailag hibás szektorokra utal. Bizonyos számú hiba felett pedig lefagy.
Ennek a winyónak egészen más hibája van mint amit leírtál.

Javaslat: az adathordozó fizikai tükrözése, majd ezen a másolaton az adatok helyreállítása.
Hátrány: amatőrszinten nem lehet megcsinálni.

Köszi de őszintén szólva kötve hiszem hogy a vinyónak bármiféle hibája lenne:)
Nem tudom hány órája fut már rajta a hdd regenerator, és 0 hiba...
Meg SMART szerint is full hibátlan.
Találtam egy progit, ontrack easy recovery, ez műkszik, de most szereztem vinyót amire tudok kimenteni, mivel sajna mindkét "nagy"vinyóm filerendszerét bekajálta ez a vírusírtó... :down:
Na mind1..
A getdataback szerintem furás kicsit. de majd meglátjuk.
Mindenesetre az ontrack easy recovery a 120ast teljesen visszaállította, csak nem volt mire kimenteni adatokat  :eek: .
Majd jelentkezek hogy mi lett,és hogy a 250essel mi a helyzet..
Nem igazán hiszem hogy az bármilyen módon hibás lett, amíg nem nyúltam hozzá a vírusírtóval semmi gondom nem volt vele  :think: .
De majd kiderül.

#215 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 08:08

Idézet: djculture - Dátum: 2008. jún. 28., szombat - 13:55

Simán van most is 250 es sata hitachiba is igy azt adnak vagy más márkát ha épp nincs nekik.

Köszönöm! Törekedniük kell a márkaazonosságra? Nem szeretnék valami gyorsan hulló márkát kapni, elégedett vagyok a Hitachi-val. Szóval méretben és típusban azonosat szeretnék, remélem majd ők is törekszenek erre. Csak öcsém tudja elvinni, majd akkor kiokosítom előtte.

Üdv!
.
.
.

#216 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 09:14

Egyenlőre úgy tűnik minden oké, killdisk-el lenulláztam a 120ast,particionálás formázás,  átmásoltam a 250esről pár cumót (exe-ket is, ha mégis ismét baj lenne akkor megint killdisk:D), aztán a 250est killdisk, xptelepítő be particionálás gyorsformázás xp fel, programok vissza a 120asról.
Nem jelentkezett még semmi furcsa dolog, persze majd idővel kiderül, de most már csinálok valami hasznosat a géppel végre  :Đ
Köszi a segítségeteket, ha még mindíg lesz vírus és nem tudom megoldani, akkor írok:)
Nem kívánok senkinek ilyen mocsok vírusokat, főleg olyanoknak akik olyan ritkán töltenek le bármit is mint én..

#217 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 17:55

Idézet: Waveson - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 9:14

.
.
.
Köszi a segítségeteket, ha még mindíg lesz vírus és nem tudom megoldani, akkor írok:)
Nem kívánok senkinek ilyen mocsok vírusokat, főleg olyanoknak akik olyan ritkán töltenek le bármit is mint én..

Szia!

Remélem nem  :offtopic: , de olvastam a kálváriádat a zárt témában és megpróbálok segíteni. Ezt tedd legközelebb:

- legyen külön rendszergazda és legyen külön egységsugarú user. Az utóbbi alól netezz és általában dolgozz
- legyen egy normális tűzfal, rendesen bekonfigurálva. Csak azt engedd kommunikálni, aminek szükséges
- legyen egy jó vírusirtó, ami rendszeresen frissül
- legyen valami biztonságosabb böngésző (nem akarok flame-et indítani, de ne IE lehetőleg)
- legyen valami bot-irtó program. Például Spybot Search and Destroy. Freeware, működik.
- kétséges oldalakra ne nagyon menj fel

Ha ezeket betartod akkor még nem lesz sérthetetlen a géped, de kisebb az esély a behatolásra. A botok és rootkitek meg férgek már nem feltétlen futtatható fájlokból jönnek, mint a régi szép DOS-os időkben, ezeket már weben keresztül kapod. Nem kell neked kifejezetten letölteni semmit, "jön az magától" sajnos. Ezért a fentiek betartásával javítani tudsz az esélyeiden.

A fontos adatokat pedig gyakran ki kell írni. Amit pedig csak tárolgatsz a vinyón is nem írod ki (legyen az szalag, lemez vagy lyukkártya) az bizony egy hajszálon lebeg. Ha éles netre kötött gépen tárolsz sokáig dolgokat az bizony nem lehet fontos adat. Különben nem ott tárolnád.

Remélem segítettem és sikerül megmenteni a fontosnak ítélt cuccokat!

Üdv!
.
.
.

#218 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 06. 30. 18:33

Sziasztok, sürgős segítség kellene.

Adott egy 190G-s partíció tele fontos adatokkal, amihez egy váratlan áramszünet következtében nem tudok hozzáférni. A meghajtó címkéje eltűnt, kizárólag Helyi lemez néven hajlandó megjelenni. Duplaklikkre a következőt kapom:

Idézet

"O:\ nem érhető el. A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható."
Nyilván egy chkdsk /f -re lenne szüksége, de nem csinál rá semmit grafikus felületen, konzolban pedig ezt írja:

Idézet

chkdsk /f /v /r /x O:
A fájlrendszer típusa: NTFS.
Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leállt.
Javító konzolban chkdsk /R /P  -re azt kapom hogy

Idézet

"A kötetcímke nem megfelelő vagy a meghajtóban nincs lemez."

Bármilyen segítséget szívesen fogadok.

P.S1.: Linux alól sem lehet felcsatolni ezt a partíciót. Bővebb információért lásd a Gentoo-s képet.
P.S2.: A HDD S.M.A.R.T értékei Hard Disk Sentinel szerint teljesen rendben vannak.

Képek:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
Kép
Kép
Kép
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#219 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:38

Csak ez az egy partíció tűnt el? A Windows lemezkezelője felismeri a HDD-t?
Ha igen, akkor próbáld menteni az adatokat GetDataBack-kel vagy FinalData-val.

Az MFT helyreállításához megpróbálhatnád a TestDisk-ket - LINK

Szerkesztette: cyberman30 2008. 06. 30. 19:46 -kor

#220 Felhasználó inaktív   csaba561 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 30. 22:49

Sziasztok! lehet h  :offtopic: , de meg szeretném kérdezni hogy a 3 vinyó közül ti melyiket ajánlanátok?: 1: Hitachi 500GB "T" széria 2. Hitachi 500GB "P" széria vagy HITACHI Deskstar 7K1000 750GB ? Jah és még valami! A Samsung SP2004C-m olyanokat produkál, hogy kattog meg néha leáll menet közben... ez xp-nél kék halál volt, viszont vistánál 4 mp kávészünet, utána megy minden tovább... mit tegyek? A választ előre is köszönöm! Csaba.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.