HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 23. 06:52

Idézet: djculture - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 22:24

Leoldott a kismegszakító?Nem a szünetmentes működésébe állt be véletlen hiba?Mert egyszerűen nemtudom elképzelni hogy a tápba lévő üvegbisztosíték nem olvadt ki akkor ha lement a kismegszakitó.

A tápban van egy 10A-es lomha biztosíték, a falon meg egy 16-20A-es gyors működésű automata, ami xA-re van terhelve.
Esetleges üzemzavarlál az automata hamarabb esik le, mintsem elpukkanjon a bizti.
UPS online állapotban simán átvezet, max áramhurlon méri az átfolyó áramot.

Kérdés a tulajhoz.
Ugye nem volt 1x-re begugva mindkét áramcsatlakozó?! :eek:
Ha igen, akkor a kolléga elkúrta, nem kicsit, nagyon  :Đ

#322 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 23. 07:31

Idézet: stol - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 7:52

A tápban van egy 10A-es lomha biztosíték, a falon meg egy 16-20A-es gyors működésű automata, ami xA-re van terhelve.
Esetleges üzemzavarlál az automata hamarabb esik le, mintsem elpukkanjon a bizti.
UPS online állapotban simán átvezet, max áramhurlon méri az átfolyó áramot.

Kérdés a tulajhoz.
Ugye nem volt 1x-re begugva mindkét áramcsatlakozó?! :eek:
Ha igen, akkor a kolléga elkúrta, nem kicsit, nagyon  :Đ

Úgy  érted, hogy egyszerre a molexx és a SATA Power ugyanazon a vinyón ?

#323 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 08:16

Idézet: avman - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 23:54

amennyiben egy olyan sérülésre hivatkozva nem javítanak valamit, aminek a meghibásodáshoz semmi köze, valamint az alapvető működőképességet sem befolyásolja, ha szarunk is a törvényre, akkor tisztességesen járunk el? fura egy értékrendszer az ilyen, szavamra.
monnyuk goodspeed és a csatik találkozása a feszültséggel teli oldalon nem igazán ez az eset, mert sanszos, h a rosszul rárakott csati miatt kaptak túlfeszt a vinyójai.

Te még mindig a sérülésen, meg a működőképességen lovagolsz, meg a satöbbin, és olyan, amugy be sem idézett törvényeket próbálsz számitástechnikára adaptálni, ami lehet hogy ezen a téren nem is alkalmazható, vagy elavult, vagy tökéletesen nem hozzáértő hozta. Egy jócsomó alktrészt eleve nem is lehet javítani, maximum cserélni. Lehet itt asztalt verni, de a levert sarkú, tépett matricás vinyót se a kisker, se a nagyker, se a gyártó nem veszi át, hiába nem befolyásolja a működést. Attól még, hogy valami kitudja honnan előrángatott molyrágta törvénycikkely alapján a magyar jogrend erre esetleg kitért, azért még nem fog a Maxtor hanyattesni és átvenni a warranty voidos vinyót se tőlem, se tőled, de még történetesen magától az atyaúristentől se. Akkor se, ha ezen múlik hogy lesz e feltámadás. Amikor te veszel valamit, a garanciális vagy jótállási szerződés kitér arra, hogy mire nem terjed ki a garancia/jótállás. Ebben pedig benne van a nem rendeltetésszerű használatból eredő sérülés, amire nem mellesleg épphogy a törvény megfelelő cikkelye is kitér. Sőt, továbbmegyek, a nem szakszerű beszerelés esetén még akár semmilyen garanciát sem kell hogy vállalj, ha erre a garanciális szerződésben kitérsz. Pl, autórádiót veszel a fukarban, és nem a kijelölt szakszervizbe viszed beszereltetni, akkor nem adnak rá garanciát, mert ők pecsételik le a garleveled. Miért? Mert a nem szakszerű beszerelésből eredő károkért nem fog felelősséget vállalni.
A munkaszerződéses, meg a többi micikés, fehér herceges okoskodásra: a munkaszerződésed, egészen addig, amig nem ütközik a törvénybe, addig akármit tartalmazhat. És nem csont hülyék szokták irni. Ha nem tartod be, az a te hibád, és te viszed érte a balhét. Ugyanigy mint nagyon sok mindenben, három lehetőséged van, ha nem tetszik: 1, nem mész bele, 2, simlizel és reméled hogy nem buksz meg, 3, betartod. Nem tudom ezen mi a szart kell ennyit lovagolni.
Elárulom, hogy a mi garos ügyintézésünk, meg a garszöveg megfogalmazásánál sem full hülyék ültek le, hogy lássuk hogy lehet kibaszni a userrel.

#324 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 08:39

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 7:31

Úgy  érted, hogy egyszerre a molexx és a SATA Power ugyanazon a vinyón ?

igen

#325 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 23. 08:40

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 9:16

Lehet itt asztalt verni, de a levert sarkú, tépett matricás vinyót se a kisker, se a nagyker, se a gyártó nem veszi át, hiába nem befolyásolja a működést.

cuncimókus, nem tűnt fel, h nem kicsit vonatkoztattam el a vinyóktól?

Idézet

Attól még, hogy valami kitudja honnan előrángatott molyrágta törvénycikkely alapján a magyar jogrend erre esetleg kitért, azért még nem fog a Maxtor hanyattesni és átvenni a warranty voidos vinyót se tőlem, se tőled, de még történetesen magától az atyaúristentől se.

a magyar jogrend egyelőre mélységesen ignorálja ez ügyben a gyártó-nakker-kisker édeshármasát. a jótállást viselő fél az eladó. pont. neki kell betartania a zsírúj vagy épp molyrágta cikkelyeket.

Idézet

Ebben pedig benne van a nem rendeltetésszerű használatból eredő sérülés, amire nem mellesleg épphogy a törvény megfelelő cikkelye is kitér. Sőt, továbbmegyek, a nem szakszerű beszerelés esetén még akár semmilyen garanciát sem kell hogy vállalj, ha erre a garanciális szerződésben kitérsz. Pl, autórádiót veszel a fukarban, és nem a kijelölt szakszervizbe viszed beszereltetni, akkor nem adnak rá garanciát, mert ők pecsételik le a garleveled. Miért? Mert a nem szakszerű beszerelésből eredő károkért nem fog felelősséget vállalni.

that's correct. és lehetne folytatni a sort klímával (ződkártya, márkaengedély, stb.), ésatöbbivel. csakhogy pl. idegesítő lenne, ha a beltérin lévő mechanikai sérülés okán a kültériben keletkező, ettől független hiba miatt elhajtanának valakit, folytatnánk a sort autóval. és éppen ezért nincs kivétel a vinyóval sem. az meg, mikor az eladó mókol a helytelen beszereléssel, nem rendeltetésszerű használattal ugyanaz pepitában, mint amikor vki garis csalást követ el. óhh, kettős jérce, beh szép is vagy. 

Idézet

A munkaszerződéses, meg a többi micikés, fehér herceges okoskodásra: a munkaszerződésed, egészen addig, amig nem ütközik a törvénybe, addig akármit tartalmazhat. És nem csont hülyék szokták irni. Ha nem tartod be, az a te hibád, és te viszed érte a balhét. Ugyanigy mint nagyon sok mindenben, három lehetőséged van, ha nem tetszik: 1, nem mész bele, 2, simlizel és reméled hogy nem buksz meg, 3, betartod. Nem tudom ezen mi a szart kell ennyit lovagolni.

funkcionális analfabétizmus hajrá... majdnem ugyanezt írtam. de lást lentebb.

Idézet

Elárulom, hogy a mi garos ügyintézésünk, meg a garszöveg megfogalmazásánál sem full hülyék ültek le, hogy lássuk hogy lehet kibaszni a userrel.

a jogszabályoktól a vevő kárára eltérő jótállási jegy elsődleges célja a profit növelése, tisztességtelen  eszközzel. a megálmodóik egy része ezzel tisztában van, a buktatóival is, és azzal, h még mindig jobban megéri a kis számban pattogó vevőt kártéríteni, mintsem a jogszabályokat betartani. mert maximum ptk-s az ügy. emellett a jogszabályoktól eltérő kitételek semmisek, hiába véste kőbe az eladó és freccsentette rá a vevő vérét.
más részük meg csak simán csonthülye, oszt a bíróságon koppanna nagyot és nézne boci szemekkel.
kieg: tény, h rengeteg ostoba, feleleges, szakmaiatlan jogszabály létezik. de sajnos létezik, és ha arra kerül a sor, egyszerűen nem lehet megkerülni őket jogkövetkezmények nélkül. esszük, nem esszük, az így van.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 23. 08:56 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#326 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 08:56

Nem érted, vagy egyszerüen nem akarod érteni, de mindegy, kezdek elfáradni már most, igy reggel is, és dolgom is lenne. Majd visszatérünk rá.
A vinyós-matricás dolgot csak azért hoztam fel, mert azokon, de mondahattam volna a dvd irókat is, meg még egy sereg dolgot, van zárómatrica, ami a szétszerelést hivatott megneheziteni. Ha az megsérül, akkor az garanciavesztéssel jár, és pont. Azért van rajta, azért úgy van rajta, az a célja, a feladata, az értelme.

#327 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 09:19

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 9:56

Nem érted, vagy egyszerüen nem akarod érteni, de mindegy, kezdek elfáradni már most, igy reggel is, és dolgom is lenne. Majd visszatérünk rá.

felesleges visszatérnünk rá. én csak annyit mondtam, h olyan mechanikai sérülésre hivatkozva, amely a használatot nem befolyásolja és nem áll összefüggésben a jótállási hibával, nem lehet megtagadni a javítást. és ez nem az én egyedüli jogértelmezésem. az meg egyértelmű törvényi hely, h a jogszabályoktól eltérő jótállási feltételek semmisek.
az, h a hibát nem rendeltetésszerű használat, helytelen beszerelés okozta, ha arra kerül a sor, kicsit súlyozottabban kell megindokolni annál, h azt egy YX pultot támasztó jóember állítja, illetve, h erre hivatkozva a nagyker megtagadta a cserét, vagy a gyártó visszadobta. és amennyiben a vevő kekeckedik és pert indít, ennek a bizonyításnak a költsége az eladót terheli, mindegy mi a végkifejlet. bukott per esetén meg a vevőé a perköltség és az esetleges jogi költségek (de csak a jogi) az eladó felé, vagy egy része, attól függ a bíróság hogyan ítéli meg. 

Idézet

A vinyós-matricás dolgot csak azért hoztam fel, mert azokon, de mondahattam volna a dvd irókat is, meg még egy sereg dolgot, van zárómatrica, ami a szétszerelést hivatott megneheziteni. Ha az megsérül, akkor az garanciavesztéssel jár, és pont. Azért van rajta, azért úgy van rajta, az a célja, a feladata, az értelme.

a matricás dolog érdekes kérdés. sztem automatikusan nem jár a sérülése garvesztéssel, csak ha bizonyítják, h valóban belenyúltak. ez a plomba jellegű dolog a mérűműszereknél és egyéb hitelesítéseknél kapott egyedül asszem törvényi helyet.
igazából, ha a fületlen magyar bíróságokra bíznánk a kérdést, gyanítom 3 féle bíró 4 féle verdiktet tudna hozni 3 körben és a szomszéd megyében egy hasonló ügyben megint más verziók születnének. annak ellenére, h a bíróság szó szerint veszi a törvényt, illetve a rendszert nem igazságszolgáltatásnak kellene hívni, hanem jogszolgáltatásnak

Szerkesztette: avman 2008. 07. 23. 09:25 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#328 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 09:29

Csak a végére, eszerinte a többit felesleges tovább forszirozni, két malomban őrölünk.
A matricás dologra, pro és kontra hogy lehet bizonyitani, ha a pont a felnyitás ellenőrzésére szolgáló matrica sérült, hogy belenyúltak e vagy sem. Ha megfogom, és beverem a kocsid ablakát, hogy lehet hitelt érdemlően bizonyitani, hogy be már nem ültem? Mert ugye a kettőnek más más a büntetési tétele.
Az utolsó mondatoddal 100%ig egyetértek viszont.

#329 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 09:34

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 10:29

Ha megfogom, és beverem a kocsid ablakát, hogy lehet hitelt érdemlően bizonyitani, hogy be már nem ültem?

pedig ez elég egyszerű.  :Đ  amennyiben van rá tanú, aki látta h beülsz vagy benne ülsz épp, akkor beültél.  oszt utána az autó eltűnt vagy az autóból eltűnt vmi, vagy csak azt állítják, h eltűnt vmi akkor ugy vélelmezni fognak pár dolgot és onnantól elég kétesélyes az egész. ha csak azt látták, h betöröd, az autó megvan és semmi nem tűnt el, vagy nem lehet érdemlegesen bizonyítani, h bármit is eltulajdonítottál, akkor egyértelmű az ügy.
ez egyébként télleg jó analógia a matricára. annyira sokesélyes és körmönfont tud lenni.

Szerkesztette: avman 2008. 07. 23. 09:39 -kor

#330 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 09:35

Estig folytathatnánk. És ha nincs?

#331 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 09:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 10:35

Estig folytathatnánk. És ha nincs?

lásd fentebb. 1-2 éves huzavona és a szar pofozgatása, pénz beletolása minden oldalról. egy 10k-s vinyó miatt a kutya sem megy ilyenbe bele. nagyobb értéknél már mókásabb a dolog. ott van az ingyenes békéltető testület, ami ha a vevő javára dönt, akkor a bíróság felé már sanszosabban lehet menni.

#332 Felhasználó inaktív   wid 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 23. 12:25

Üdv Forumlakók!

Remélem tudtok segíteni!

Az esetem nem egyedi forumozás közben sok hasonlóval találkoztam, de azért elmondom mi történt!

Elkövettem azt a hibát, hogy beletettem 320Gb maxtor winyómat egy régebbi gépbe ami ugye 130Gb ig kezelte és azonnal összeomlottak a partícióim. vagyis nem biztos, nemtudom.
Átpakoltam egy másik gépbe ami kezeli rendesen de az xpsp2 csak RAW particiot lat
eredetileg primary12Gb és egy extended logikaival 300Gb ntfs particióm volt.
elméletileg és egy "raklapnyi" programmal read only módban átvizsgáltam a merevlemezt, és a particiok ugyan megvannak de sérült a MFT és a MFTMirr is!!
valaki(k) aki(k) jártas(ak) ebben a témában nagyon szivesen várom a válaszokat!
tudom adatmentés meg ijenek, de nemhiszem h egyhamar hozzájutok egy hasonló kapacitású winchesterhez ezért megoldásokat keresek a partíció helyreállításához!!!!

válaszotokat elöre is köszönöm!

üdv: Vida Norbert Mezőtúr

#333 Felhasználó inaktív   wid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 12:53

Huh lehet ejnyebenye lessz, ugyanis nem halott a winyó...
nincs adatvesztés /remélem/....
meg nem is müködik hibásan...
melyik témába kellene irnom???
bocsi :D

#334 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:37

Idézet: wid - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 12:25

Átpakoltam egy másik gépbe ami kezeli rendesen de az xpsp2 csak RAW particiot lat
eredetileg primary12Gb és egy extended logikaival 300Gb ntfs particióm volt.
elméletileg és egy "raklapnyi" programmal read only módban átvizsgáltam a merevlemezt, és a particiok ugyan megvannak de sérült a MFT és a MFTMirr is!!

Jó helyre írtál, csak ezen elég nehéz lesz így távolról segíteni. Mivel nézted át a winyót?

Ha MFT sérülés van akkor sajnos az automatikus mentőprogramok (GetDataBack és társai) nem igazán tudnak segíteni. Viszont ha ez így történt, akkor nemcsak beleraktad a régi gépbe, hanem másoltál is. Az biztos hogy írásművelet történt a winyón. A gond ott van hogy ilyenkor 137G-vel elcsúszik a címzés, és a felső adatterület helyett a winyó eleje íródik felül.

Próbálkozhatsz a TESTDisk nevű programmal (free), nekem már elég sokszor segített, bár egy kicsit lassú. Írj vissza hogy mire jutottál!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#335 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:45

Mennyibe kerülne egy panel a régi HDD-re?

#336 Felhasználó inaktív   wid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 14:56

üdv! köszi h irtál már minden reményem elveszett...
Nem történt vele semmi mert a régi gépbe is raw particiot láttam már csak...
a testdisk nem tudta a MFT helyreállitani mert a Mirrorja is sérült :s
rengeteg programot letöltöttem hétfö óta /akkor történt/
pl: ptedit,hdd regenerator, partition recovery,  acronis disc director, ptdd partition table doctor,
easy recovery,paragon hard disk manager stb...

#337 Felhasználó inaktív   wid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 15:07

Easy recoveryvel nézve szektorszinten jo a MBR, jo mindkét particios tábla eleje....
miért pont a MFT sérült meg a MFTMirr is?
muszály addatot mentenem? nem e lehetne regeneráltatni a MFT.-t ?
épp nemtudok hirtelen egy másik üres 320.-ast....

mijen adatokra lenne szügséged?

#338 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 16:24

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 15:45

Mennyibe kerülne egy panel a régi HDD-re?

Ilyen ninc skülön sehol. Venni, vagy kölcsönkérni kell egy koppra ugyanolyan vinyót, és a mentés idejére átrakni. De csak ésszel, mert egy szar vinyó egy amugy jó panelt is lenullázhat.

#339 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 17:32

A aj az hogy sokszor még azonos típusú HDD-k esetén is, van eltérés az elektronikában.

#340 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 17:35

Azért irtam, hogy koppra ugyanolyan, azaz méret, csatolófelület, tipus, revizió, satöbbi.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.