Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2008. 07. 23. 22:52
Idézet: wid - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 14:56
pl: ptedit,hdd regenerator, partition recovery, acronis disc director, ptdd partition table doctor,
easy recovery,paragon hard disk manager stb...
Szakértelmet, hozzáértést miért nem töltöttél le melléjük?
Elküldve: 2008. 07. 23. 22:58
Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 14:45
Pont a duplájába! Ilyenkor szokott kacagni a májam - egy winyó helyett mindjárt kettőt kapok mentésre - a vállalkozókedvű kísérletezőnek ugyanis annyi esze már nincs (ugyan miért is lenne) hogy a havertől kölcsönkapott winyónak legalább a tartalmát lementse mielőtt tönkreteszi.
Elküldve: 2008. 07. 24. 08:34
Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 22:52
szakértelem nem kell, kapisgálom a programokat,
csak olyannal nem találtkoztam ami kifejezetten erre a problémára lenne kitalálva,
szerintem nem én vagyok az egyetlen aki igy járt...
microsofték honlapján: particio vesztés = format

ez ojan mintha merciéknél mondanák: elszált a vezérlés = tégy bele másik motort

mivel ök találták ki a NTFS particiot, gondoltam tudnak valami gyogyirt mondjuk MTF hejreállitására... /még akkor is ha sérült a mirr/
és nem kell a "parasztnak" több száz gigát ide oda pakolgatni

és a MBR.-od lehet javitani söt MFT.-böl particiot "reinkarnálni". forditva miért nem?

Tudom h bonyolult az NTFS tapasztaltam már....
winyókölcsönkunyizása, adatmentés, para, helyrepofoz, adat,!rendszer! vissza /remélem müködni fog/,
para, reménykedés...
ezektöl kellene megovni minket...
jah igen tudom h adatmentés, meg raid 0,3,5 , de egy stabil uj winyónál, gondtalanul működő rendszernél nehogymár.
elvárja az ember a megbizható működést...
tudom saját hibámból történt, mert "minek" tettem régebbi gépbe ami nem kezeli... vessek magamra ez minden igaz, de ha már értek a számítástechnikához igazán lehetne egy microsoftos admin tools ijen célokra...

szoljatok ha valamiben tévedek vagy esetleg nincs igazam...

üdv!
Elküldve: 2008. 07. 24. 09:32
Elküldve: 2008. 07. 24. 09:58
Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 9:32
active partition recovery ezt látja:
http://kepfeltoltes....pics/active.JPG
hejreállitanám az NTFS eket csak keresztcsatolás van valami töredék FAT32.-kkel ?????
hogy mikor sose volt rajta FAT....
merjem törölni ezeket /a két jo NTFS.-en kivül amit hejreállitanék persze

vagy mindenféleképpen 320G mozgatás amit elkerültem volna szivesen....
Elküldve: 2008. 07. 24. 10:57
Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 14:37
Ha meg nincs MFT sérülés, esetleg GetDataBack sem kellene.
Idézet
GetDataBack will recover your data if the hard drive's partition table, boot record, FAT/MFT or root directory are lost or damaged, data was lost due to a virus attack, the drive was formatted, fdisk has been run, a power failure has caused a system crash, files were lost due to a software failure, files were accidentally deleted...
Elküldve: 2008. 07. 24. 11:02
Idézet: Signal - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 10:57
Ez a baj h sérült

de a Mirror is

mindenféleképpen adatmentés lessz, csak ugye ijenkor miért nincs valami egyszerű megoldás?
......?
Elküldve: 2008. 07. 24. 13:03
Tegnap tönkrement a notebookom hdd-je, és persze előtte 2 órával töröltem le - átmenetileg - a biztonsagi masolatát, úgyhogy most olyan embert keresek aki tudna segíteni bármilyen módon.
A hdd fülre indul, de a Windows nem ismeri fel, visztont pl a Windows telepítő látja a particiókat. A hiba először úgy jelentkezett, hogy nem ment UDMA modbvan a cucc, csak PIO-ban. Most meg mar ugy sem...
SOS
TiLa
Elküldve: 2008. 07. 24. 19:21
Idézet: stol - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 6:52
Esetleges üzemzavarlál az automata hamarabb esik le, mintsem elpukkanjon a bizti.
UPS online állapotban simán átvezet, max áramhurlon méri az átfolyó áramot.
Kérdés a tulajhoz.
Ugye nem volt 1x-re begugva mindkét áramcsatlakozó?!

Ha igen, akkor a kolléga elkúrta, nem kicsit, nagyon :Đ
Nem kaptam még választ!
Elküldve: 2008. 07. 24. 22:51
Idézet: wid - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 8:34
csak olyannal nem találtkoztam ami kifejezetten erre a problémára lenne kitalálva,
Pedig ezt már a DOS-os időszakban kitalálták: úgy hívják DiskEditor.
Ja hogy ehhez aztán tényleg érteni kellene, neadjisten Hexában számolni? Mert ez nem úgy működik hogy két egérkattintással behúnyt szemmel megcsinálom? Hát akkor ilyen nincs is! Pedig van...
Csak ide már nem elég kapisgálni. (nem úgy ahogy a tyúkok szokták!)
Elküldve: 2008. 07. 24. 22:59
Idézet: TiLa - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 13:03
Nehogy megpróbálj rátelepíteni! Ki kell szerelni a winyót, áttenni egy másik gépbe másodlagosnak, helyreállítani a partíciókat, lementeni, visszaszerelni a laptopba, formázni, újratelepíteni, adatokat visszamásolni.
Röviden ennyi. Egyszerű nem?
Elküldve: 2008. 07. 24. 23:05
Idézet: stol - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 19:21
Alighanem nem is fogsz.
A kolléga meséje olyan mint a mesebeli óriáskélgyó - a fejétől a farkáig 10 méter, a farkától a fejéig 20 méter, az összesen 30 méter. A történet vége már egészen másról szólt, mint amivel az eleje elkezdődött.
Szerkesztette: pittti 2008. 07. 24. 23:07 -kor
Elküldve: 2008. 07. 24. 23:56
Idézet: wid - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 8:34
Na viccet félretéve - ehhez kellene egy kicsit érteni. Ha egyszer átolvasod, meglátod - nem is olyan bonyolult az NTFS. Sokkal könnyebb javítani mint mondjuk a FAT32-t.
Itt minden le van írva, amire szükséged lehet.
http://www.ntfs.com/disk-scan.htm
Dehát tudom én hogy sokkal kényelmesebb ölbetett kézzel ülni és várni hogy a sültgalamb a szánkba repüljön. Amiért csak egy kicsit is meg kell dolgozni, időt, fáradságot áldozni, tanulni, az mindjárt nem olyan kényelmes. A mai, Windowson nevelkedett, még a gyereket is egérkattintással csináló nemzedék számára biztosan nem. Egyszerűbb, ha valaki más elvégzi helyettünk, ugye?
Szerkesztette: pittti 2008. 07. 24. 23:57 -kor
Elküldve: 2008. 07. 25. 00:33
Idézet: stol - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 20:21
Mi volt a kérdés?
Elküldve: 2008. 07. 25. 05:55

Másrészről ez a tisztelt tulaj úgy sem fogja bevallani még ha így is történt

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 07. 25. 05:56 -kor
Elküldve: 2008. 07. 25. 06:08
Idézet: wid - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 9:34
szerintem nem én vagyok az egyetlen aki igy járt...
microsofték honlapján: particio vesztés = format

ez ojan mintha merciéknél mondanák: elszált a vezérlés = tégy bele másik motort

mivel ök találták ki a NTFS particiot, gondoltam tudnak valami gyogyirt mondjuk MTF hejreállitására... /még akkor is ha sérült a mirr/
és nem kell a "parasztnak" több száz gigát ide oda pakolgatni

és a MBR.-od lehet javitani söt MFT.-böl particiot "reinkarnálni". forditva miért nem?

Tudom h bonyolult az NTFS tapasztaltam már....
winyókölcsönkunyizása, adatmentés, para, helyrepofoz, adat,!rendszer! vissza /remélem müködni fog/,
para, reménykedés...
ezektöl kellene megovni minket...
jah igen tudom h adatmentés, meg raid 0,3,5 , de egy stabil uj winyónál, gondtalanul működő rendszernél nehogymár.
elvárja az ember a megbizható működést...
tudom saját hibámból történt, mert "minek" tettem régebbi gépbe ami nem kezeli... vessek magamra ez minden igaz, de ha már értek a számítástechnikához igazán lehetne egy microsoftos admin tools ijen célokra...

szoljatok ha valamiben tévedek vagy esetleg nincs igazam...

üdv!
Kapisgálni nem elég, használni kel tudni őket. Az M$ nem adatmentő cég, alapvető eszközeik vannak erre, és nem véletlenül hangsúlyozza a biztonsági másolat jelentőségét. A chkdsk tud javítani MFT-t és az MBR-t is helyre lehet állítani konzolról, de nem a szarráesett NTFS összegereblyézésére van kitalálva. Admn tools helyett van telepítőlemezzel elérhető konzol, ha ezzel nem lehet megoldani, akkor hiren's boot cd. Ennyi.
Parasztnak nem kell pakolgatnia többszáz gigát, ha előrelátó. Attól, hogy valami tök új, az semmire sem garancia, sőt, éppen az a varázsa, hogy a végellenőrzésnél nincs "tartós" teszt. Nem várhatsz el semmit. Ez ilyen ipar.
Ha a fájlokat helyre tudod állítani (amire nem sok esélyt látok), ments át mindent (lapozófájlt, hiberfájlt mondjuk minek

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 07. 25. 06:11
Idézet: wid - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 10:58
http://kepfeltoltes....pics/active.JPG
hejreállitanám az NTFS eket csak keresztcsatolás van valami töredék FAT32.-kkel ?????
hogy mikor sose volt rajta FAT....
merjem törölni ezeket /a két jo NTFS.-en kivül amit hejreállitanék persze

vagy mindenféleképpen 320G mozgatás amit elkerültem volna szivesen....
Ott van mindkét partíció, többivel minek törődni. Én akkor sem kockáztatnám a helyreállítást ilyen esetben előzetes, legalább a lényeges adatok mentése nélkül.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2008. 07. 25. 06:15
Idézet: pittti - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 23:58
Szakmai aprótitok. Végy egy AT-tápot, köss vele sorba egy negyvenes/százas (vinyótól függ, előtte a műáködővel kitalálni a helyes értéket) izzót és ezen tesztelni a lemezt felpörgésre, inicializálásra, fogyasztásra. Túláramtól megvéd, a többit a jól működő vezérlés lekezeli.