HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   HomeX 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 28. 21:00

Recovery programok aztirják mintha az egész szinte bad sector lenne :p
Lehet hogy elektronika csere segitene?

#402 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 28. 21:25

Idézet: HomeX - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 21:00

Recovery programok aztirják mintha az egész szinte bad sector lenne :p
Lehet hogy elektronika csere segitene?

Nem. Azt a winyót azonnal le kell venni a gépről, minden egyes indítás árt az állapotának. Vagy nagymértékű felületi sérülés, vagy fejhiba. Utóbbi esetben kuka - vagy profi adatmentő cég.
Ha a fej valamilyen szinten működik, akkor egy alacsonyszinten másoló programmal (nincs seek) meg lehet próbálni egy tükrözést. De ezt is csak profi szakember tudja megcsinálni.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#403 Felhasználó inaktív   laller007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 19:17

Hali.
az lenne a gondom hogy van 1 samsung 160GB-os vinyóm.
És van olyan amikor a gép nem ismeri föl, befagya gép teljesen.
Akadó egérkurzor.
Kattog a vinyó és olyankor kékhalál vagy ujraindul.
Már 3 szor teletettem ujra a vinyót 2 nap alatt
Létszives segitsetek.

#404 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 21:29

Idézet: laller007 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 19:17

Létszives segitsetek.

Nézd meg a tápcsatlakozót nem lötyög-e. Próbálj meg egy másikat rádugni.
Ha azzal is csinálja akkor kezdjél el gondolkodni egy új winyó beszerzésén!

#405 Felhasználó inaktív   ampersand 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 07. 20:44

Hello

Nemrég vettem egy Seagate Barracuda 7200.10 vinyót. És erősen csörömpölt, mint egy régi kifutott vinyó, vagy még hangosabban.  Hát visszament a boltba, ki is cserélték, mert a teszt szerint hibás volt. De sajnos a másik ugyanúgy csörög. Most már nem tudom, hogy a Seagate alapból ilyen secska (zajos), vagy csak nekem sikerült kifognom két hibás merevlemezt.

#406 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 11:22

Idézet: ampersand - Dátum: 2008. aug. 7., csütörtök - 20:44

Hello

Nemrég vettem egy Seagate Barracuda 7200.10 vinyót. És erősen csörömpölt, mint egy régi kifutott vinyó, vagy még hangosabban.  Hát visszament a boltba, ki is cserélték, mert a teszt szerint hibás volt. De sajnos a másik ugyanúgy csörög. Most már nem tudom, hogy a Seagate alapból ilyen secska (zajos), vagy csak nekem sikerült kifognom két hibás merevlemezt.

Vannak gyengébben sikerült példányok. Teszt - csere, amíg jót nem kapsz.

#407 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 08:17

Hello!

Van egy 5000GB-os külső Chiligreen vinyóm usb csatival. De rádugom a gépre (XP) és kiírja, probléma a hardwer telepítése közben. Vistán pedig látom, hogy keresi az USB to SATA II drivert, de aztán az is kiírja sikertelen a telepítés. Mi lehet a baj?
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#408 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:41

Idézet: Somansky - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 9:17

Hello!

Van egy 5000GB-os külső Chiligreen vinyóm usb csatival. De rádugom a gépre (XP) és kiírja, probléma a hardwer telepítése közben. Vistán pedig látom, hogy keresi az USB to SATA II drivert, de aztán az is kiírja sikertelen a telepítés. Mi lehet a baj?

Ahhoz driver kell. Nincs hozzá valami CD? Pontos típus ismeretében lehet keresni google-ben. De az 5000GB nem kevés... Nem csak 500GB-os? Mert ellenkező esetben diszk-alrendszernek kéne lennie. 5 terás hdd nem is tudom... :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#409 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:43

Idézet: laller007 - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 20:17

Hali.
az lenne a gondom hogy van 1 samsung 160GB-os vinyóm.
És van olyan amikor a gép nem ismeri föl, befagya gép teljesen.
Akadó egérkurzor.
Létszives segitsetek.

Tápot és adatkábelt is meg kell nézni. Főleg, ha rack-ben van, azok ritka sz@rok néha. Mármint a csatlakozók. De lehet, hogy haldoklik.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#410 Felhasználó inaktív   Somansky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:46

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 12:43

Tápot és adatkábelt is meg kell nézni. Főleg, ha rack-ben van, azok ritka sz@rok néha. Mármint a csatlakozók. De lehet, hogy haldoklik.

Zsír új és 500Gb bocsi. Cd van hozzá, de az 98-hoz adták. Szétszedni nem akarom, mivel le van matricázva,
| Gigabyte P35C-DS3R | Intel C2D (E6550) 2,33Ghz 1333Mhz FSB | 2x1Gb PQI 800Mhz Ram | MSI Nvidia Geforce 8600 GTS-EZ 256MB | 80GB Samsung IDE + 320GB WD SATAII | Pioneer DVR-212 SATAII DVDRW | CoolerMaster Century 534 ház | COOLINK CP5012P 500W PPFC Táp | Samsung 226BW TFT | Genius Home Th 5.1 | APC BE500-GR | MS Windows Vista Ultimate X64 HUN |

#411 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 08. 12. 12:47

Sziasztok,

van egy betegeskedő (használat közben időnként erősen kattog majd kék halált okoz) 160Gb-os Maxtor SATA HDD-m két NTFS partícióval, egy 5Gb-os az XP-nek és a maradék. Kaptam mellé egy 320Gb-os SATA II Samsungot. Utóbbit Partition Magic segítségével kétfelé osztottam, 50Gb allokálás nélkül (későbbi Vista céljára), a maradék NTFS. Gond nélkül átmásoltam az új meghajtó nagyobb partíciójára az adatok nagy részét, de az utolsó másolás közben egy DOS-os kis alkalmazás (nevezzük nevén: Elasto Mania :)) megfagyott annyira, hogy csak hard reset mozdította ki. Persze a másolás még folyt. A régi XP indulása a boot képernyő alatt megállt (az animáció folytatódott, de a HDD nem mozdult akár fél órán át). Erre nekiálltam XP-t tenni az új meghajtóra, ekkor az XP telepítő mindkét meghajtót 130Gb-osnak látta, a régi winchesteren egy 5Gb-os NTFS-t (ok) látott, a maradékot ismeretlennek jelölte. Az új, 320-as meghajtót egyetlen ismeretlen partíciónak látta. No mondom, a másolat ugrott, de azért lecsaptam egy 10Gb-os darabot az újból és raktam rá XP-t. Ez ugyanazt produkálta, mint a régi XP, ha induláskor mindkét HDD jelen volt. Ha csak az új, akkor elindult, de a 320Gb-os Samsungot 130-nak (10+120) látta, ahogy a telepítő. Újra nekifutottam, 98-as telepítőkészletből vett fdisk-kel töröltem a 320-asról mindkét partíciót, majd létrehoztam rajta egy 20Gb-os és egy maradéknyi partíciót. Ekkor ránéztem a régi meghajtóra is, látszott rajta 5Gb NTFS és a maradék ismeretlenként. A 20Gb-ra őjra XP ment, az eredmény ugyanaz volt, mint az előbb, de legalább az újat már 320-nak (20+300) látta az új XP amikor egyedül volt. Ezután megpróbálkoztam még azzal, hogy a régi meghajtó 5Gb-os partícióját töröltem (hogy ne legyen 2 aktív partíció), de ez sem segített. Egy dolgot próbáltam még meg: egy Fedora-t próbáltam feltenni, de ez a megfelelőnek tűnő nv_sata modul betöltése után sem látta a meghajtóimat, egyiket sem. Ezen a ponton tartok most. Szeretném visszakapni a régi HDD nagyobb partícióját, pontosabban a rajta lévő közel 2 évnyi fotót (40Gb) és pár személyes doksit.
Köszönöm, hogy végigolvastátok, ha tudtok segíteni, hálás lennék.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#412 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 14:25

Régi, még SP1es wined van, azért látja 130nak, pontosabban, 137egész valamennyinek.
Utána, ha már van egy álló rendszer, akkor lehet elkezdeni kattogivári mentését, de addig be se kösd, annyival is kevesebb az esélye, hogy kifingjon.
Amugy, chilli-csodás dologra, nem feltétlen driver kell hozzá, lehet szar is maga az illesztő ám. Nem egy nagy márka....

#413 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 17:21

Idézet: gazdi - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 12:47

Köszönöm, hogy végigolvastátok, ha tudtok segíteni, hálás lennék.

Ne haragudj, fájdalmas volt végigolvasni amit szenvedtél. Hol tanultad? Hol tanultad hogy egy winyót amin számodra olyan fontos adatok vannak így kell javítani?
Ne érts félre - ez nem leszúrás (részemről nem is lenne etikus) - csak ahogy végigolvastam, mintha az lett volna a szándékod hogy erről a winyóról még az atyaúristen se állítson vissza egy bitet sem!
Szóval - egy megoldást látok: gépből azonnal kivesz, becsomagol, szakemberhez eljuttat (és közben buzgón imádkozik, hogy jó legyen a csillagok állása).
Nem véletlenül hangsúlyozom annyiszor, a házilagos javítás ilyen esetben 99%-ban többet árt mint használ. Az átlagos amatőrszintű szaktudás ide messze nem elég - a szomszéd Pistikéről nem is beszélve. Többszáz ilyen esetről tudnék mesélni amikor egy aránylag egyszerűen javítható hibából a hozzánemértés miatt totális adatvesztés lett. (20 után huszonegyedikként nem biztos hogy tudok segíteni!)

Ha mindenáron kísérletezni akarsz akkor egy másik (fizikailag különálló) winyóra telepített XP alól próbálj meg adatvisszaállító progikat (Final Data Recovery, Handy Recovery) futtatni. A beteg winyóra nehogy telepíts, és ne írj semmivel!!!!!

#414 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 12. 21:21

Idézet: Somansky - Dátum: 2008. aug. 12., kedd - 8:17

Hello!

Ebből kb. 7 - 8 darab ment vissza garis cserére. Szériahiba, nem a winyó hanem az USB elektronika.
Ha jót akarsz, akkor WD Passport!

#415 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:08

Srácok kéne nekem 1kis help :)
Van nékem egy 80GB-s samsung 3.5-ös nootebook HDD-m (ezt használom adatok szállítására 1 külső USB-s rack segítségével)
Pár napja sajnos elkezdett rosszalkodni. Nevezetesen: Másolás közben pár filet nem lehet róla visszaolvasni.
Gondolom kezd szegényem badsector-osodni :)
Viszont az a fura hogy elvileg a Smart nem jelez semmiféle problémát.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nyomtam neki 1 full formatot, mondom hátha valami láncolási probléma, de sajnos nem.
(mondjuk én a smartól függetlenül továbbra is BS-ra gyanakszok)
A kérdés az lenne hogy mivel lehetne ezt pontosan kideríteni hogy mi is a probléma (a samu hiivatalos progijával még nem próbálkoztam, lehet így kellett volna kezdenem :D) illetve az esetleges hibás sectorokat mivel lehetne letiltani?

Előre is köszi

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 13. 08:09 -kor

#416 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:13

Hdtune progival csinálsz egy error scant rajta az kijelzi ha van rajta bad ráadásul a helyét is.Ha nincs hiba utána nyomhatsz egy zéro fillt is vele.

Szerkesztette: djculture 2008. 08. 13. 08:14 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#417 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:14

ohh köszi, meg is lesem  :up:

#418 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:16

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 8:14

ohh köszi, meg is lesem  :up:

a pro verziót töltsd le az 15 napig teljes funkciós.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#419 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:19

Jaja épp azt néztem :bologat:

#420 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 13. 08:28

Idézet: djculture - Dátum: 2008. aug. 13., szerda - 9:13

Ha nincs hiba utána nyomhatsz egy zéro fillt is vele.

AZ pontosan mit csinál? 0-ra gyalulja a HDD-t? (partíciós tábla etc) Alias low level format? :D

..és ha hiba van? :D

(mondjuk ez nem most fog kiderülni, mivel USB-n keresztül nem 1 villám a dolog :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2008. 08. 13. 08:30 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.