HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 12. 17:55

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:50

Köszönöm, de ha e két kézenfekvő lehetőség bármelyike számomra elérhető volna, nyilván nem lennék most itt :D

igen, de a hozzaszolasom lenyege az, hogy megtudd, hogy mas lehetoseg nincs is.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#902 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 19:54

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 16:49

a samsung saját gyári ES-Tool(for CD-ROM Drive) (ver.2.11)...Honlapon megtalálod bootlemezként ird ki ujrairható lemezre.

Köszönöm. :)

#903 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 13. 07:52

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:18

Sziasztok,
segítséget kérnék tisztelettel!

Maxtor DiamondMax 10 (Model: 6V320F0) 320 GB SATA 3.0Gb HDD (rajta kb 300GB-nyi .wav file) nem indul. Felpörög, amíg el nem éri a normál fordulatszámot egészséges a hangja, utána viszont elkezd kattogni. A Windows (Vista64) nem ismeri fel (próbáltam hot-swap rackben és külső, USB-s házban egyaránt).
Elektronika-cserét is próbáltam már (egy teljesen ugyanilyen, azonos hónapban gyártott példányról - annak a tartalmát persze azért lementettem - cseréltem át az elektronikát, ezzel nem is volt probléma, mindkettő működik), de a hiba változatlan: kattog és nem lehet olvasni.

Ennél többet kísérletezgetni nem akarok, szakértő tanácsoat szívesen vennék.

Előre is köszönöm!

Valakinek van valami konstruktív javaslata?
Előre is köszönöm!

#904 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 09:18

konstruktiv, vagy szakertoi tanacsot varsz?
mert konstruktiv tanacs van boven, amig az osszes libad meg nem doglik!

szakertoi tanacskent szerintem annyit lehet mondani, hogy minel kesobb (tobb sikertelen kiserlet utan) viszed szakosodott ceghez, annal dragabb lesz.
a forum ma:

#905 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 13. 09:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 9:18

konstruktiv, vagy szakertoi tanacsot varsz?
mert konstruktiv tanacs van boven, amig az osszes libad meg nem doglik!

szakertoi tanacskent szerintem annyit lehet mondani, hogy minel kesobb (tobb sikertelen kiserlet utan) viszed szakosodott ceghez, annal dragabb lesz.

Köszönöm, ezt én is tudom, de mint említettem volt, számomra nem ér százezreket (egyet sem), pláne milliókat az elvesztett anyag, tehát bár igazad van, jelen körülmények közt nem megyek sokra ezzel a tanáccsal, mert a kürt szóba sem jöhet. A szóban forgó adatmennyiség pótlása ugyanis nem lehetetlen, "csak" nagyon sok munkával fog járni. Ha valaki tud segíteni nekem ennek elkerülésében, azt továbbra is köszönettel veszem.

#906 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:24

akkor esetleg egy linuxos gepbe berakni, es megnezni, hogy hatha az latja.
(de ne engem hibaztass, ha ettol netan csak romlik az allapota!)
a forum ma:

#907 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 13. 10:34

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 10:24

akkor esetleg egy linuxos gepbe berakni, es megnezni, hogy hatha az latja.
(de ne engem hibaztass, ha ettol netan csak romlik az allapota!)

A felpörgést követő folyamatos kattogásból arra következtetek, h a fej eleve nem jut el a lemez megfelelő pontjára. Ha ez a helyzet, akkor számít az, hogy más az OS?

#908 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 11:10

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 10:34

A felpörgést követő folyamatos kattogásból arra következtetek, h a fej eleve nem jut el a lemez megfelelő pontjára. Ha ez a helyzet, akkor számít az, hogy más az OS?

Ugyanez a tipus nállam van pár darab ugyanezen hibajelenséggel kerültek hozzám.Panelja lecsavaroz az érintkezők ahol a mechanika /motor fej stb/ és a panel veszi át a delejt átnéz.Sokszor beszokott égni mert ezek melegednek rendesen.Átforraszt panelrészen mechanikai részen érintkezők megpucol.Összerak és utána rendes hűtéssel szabad csak használni/nekem 8 centis venti van a tetején mindegyiknek/. 3 at javitottam meg igy több éve azóta is mennek nállam.Viszont ha nem értesz hozzá ne nyukálj hozzá vidd el egy műszarászhoz mert könnyen elbarmolhatod.

Szerkesztette: djculture 2009. 05. 13. 11:10 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#909 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 13. 11:13

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:10

Ugyanez a tipus nállam van pár darab ugyanezen hibajelenséggel kerültek hozzám.Panelja lecsavaroz az érintkezők ahol a mechanika /motor fej stb/ és a panel veszi át a delejt átnéz.Sokszor beszokott égni mert ezek melegednek rendesen.Átforraszt panelrészen mechanikai részen érintkezők megpucol.Összerak és utána rendes hűtéssel szabad csak használni/nekem 8 centis venti van a tetején mindegyiknek/. 3 at javitottam meg igy több éve azóta is mennek nállam.Viszont ha nem értesz hozzá ne nyukálj hozzá vidd el egy műszarászhoz mert könnyen elbarmolhatod.

Írtam, hogy panelcserét már próbáltam. Maga a művelet sikeres is volt, de a hibajelenség változatlan az új elektronikával is.

#910 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 11:25

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:13

Írtam, hogy panelcserét már próbáltam. Maga a művelet sikeres is volt, de a hibajelenség változatlan az új elektronikával is.

És a panelcserekor megnézted az érintkezőket hogy nem e fekete a kis ezüstözött érintkezőjük mert az nem a panelon van hanem a másik felén?Biosba látszik? Ha igen  és ott nem kattog hdd regenerator progival meglehet nézetni.Lehet hogy televan baddal az eleje másnem azt a részt kikell belőle particionálni.Adatoknak viszont kersztet vethetsz az tuti.

Szerkesztette: djculture 2009. 05. 13. 11:30 -kor

Hádédész..

#911 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 13. 11:47

Idézet: djculture - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:25

És a panelcserekor megnézted az érintkezőket hogy nem e fekete a kis ezüstözött érintkezőjük mert az nem a panelon van hanem a másik felén?Biosba látszik? Ha igen  és ott nem kattog hdd regenerator progival meglehet nézetni.Lehet hogy televan baddal az eleje másnem azt a részt kikell belőle particionálni.Adatoknak viszont kersztet vethetsz az tuti.

Néztem, nem fekete semmi. Biosban, sőt PC nélkül (egy külső rackben, csak tápot adva rá) is próbáltam, ugyanúgy kattogott.

#912 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 12:04

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 11:47

Néztem, nem fekete semmi. Biosban, sőt PC nélkül (egy külső rackben, csak tápot adva rá) is próbáltam, ugyanúgy kattogott.

Hát akkor annak sajnos kuka a sorsa.
Hádédész..

#913 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 12:23

"számít az, hogy más az OS?"
szamithat. kerdes, hogy mikor dobja el az adott os, hogy hasznalhatatlan. linux alol pl. lehet csinalni egy blok szintu masolast, oszt arra raengedni egy recovery-t. darabjaiban masolva (kihagyva a nyugos helyeket), sok-sok idovel es veszteseggel lehet elerni talan valamit. vagy nem.
a forum ma:

#914 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 12:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 12:23

"számít az, hogy más az OS?"
szamithat. kerdes, hogy mikor dobja el az adott os, hogy hasznalhatatlan. linux alol pl. lehet csinalni egy blok szintu masolast, oszt arra raengedni egy recovery-t. darabjaiban masolva (kihagyva a nyugos helyeket), sok-sok idovel es veszteseggel lehet elerni talan valamit. vagy nem.

Ja de látod azt irta gépre se köti csakl tápot ad neki és már kattog.Innentöl nem érdemes vele kínlódni szerintem.
Hádédész..

#915 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:14

en mar mentettem le sikerrel igy kattogo winyorol adatot...
a forum ma:

#916 Felhasználó inaktív   KaresB 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 05. 13. 18:46

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 18:14

en mar mentettem le sikerrel igy kattogo winyorol adatot...

Olyanról, ami PCkapcsolat nélkül is egyből kattogott?... Én nem utasítok el semmilyen ötletet, ami nem növeli a bajt és némi reményt ad, úgyhogy köszönöm, megpróbálok keríteni valahonnan egy linuxos gépet, egy próbát megér.

#917 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 05. 13. 21:12

Sziasztok!

Elért engem is a Seagate firmware probléma. Eddig nem igazán foglalkoztam vele, utolsónak akkor néztem rá az ezzel kapcsolatos hírekre, amikor hibás javítást adtak ki hozzá, aztán elfelejtődött.
Most viszont az egyik vinyóm (pont az, amelyikről bootolni szoktam) egy kikapcsolás után úgy gondolta, hogy ő többet nem indul el. Az alaplap nem ismeri fel, de azért látszik, hogy van ott valami, mert az autodetect jóval lassabb, mint lennie kéne. A vinyó rendesen felpörög, amennyire meg tudom állapítani nincs mechanikai baja. (Mondjuk sztem kitalálhattátok, hogy nem ez a szakterületem.)
Ehhez kéne egy kis segítség, mert abszolut nem igazodok ki az ezzel kapcsolatos oldalon:
http://seagate.custkb.com/seagate/crm/self...sp?DocId=207931

Írják, hogy kattints ide, ha nem elérhető a vinyód, odakattintottam, aztán elküldtek valahova jó messze a témától, és fogalmam sincs, hogy hova tovább. Valamelyik fórumban írták, hogy ahhoz, hogy firmwaret kapjak fel kell hívnom őket az USAban. (Hát nem nevettem.)
Ez a support engem egy kicsit kiborít, ha már el..szták, akkor legalább tegyenek valamit, hogy ne veszítsék el a vásárlóikat.

Tud valaki segíteni? Elég fontos adatok voltak azon a vinyón. :-(
(Seagate Barracuda 7200.11 500gb ST3500320AS)

#918 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 21:38

Idézet: inf3rno - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 21:12

...Valamelyik fórumban írták, hogy ahhoz, hogy firmwaret kapjak fel kell hívnom őket az USAban. (Hát nem nevettem.)
Ez a support engem egy kicsit kiborít, ha már el..szták, akkor legalább tegyenek valamit, hogy ne veszítsék el a vásárlóikat.

Tud valaki segíteni? Elég fontos adatok voltak azon a vinyón. :-(
(Seagate Barracuda 7200.11 500gb ST3500320AS)

Nem kell sehova sem írjál, innen símán letöltheted.
De ha a Bios már nem látja, akkor semmire sem mész vele. Csak olyanon lehetséges a firmware frissítés ami még elindul. Amelyik már beállt, azon egy speciális TX-RX szintillesztővel lehet esetleg segíteni, speciális Hiperterminál parancsokkal. (tehát a COM portra kell egy TTL illesztő áramkör, ezt kötöd össze a winyó TX-RX bemenetével.)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#919 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 13. 23:14

Idézet: KaresB - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 18:46

Olyanról, ami PCkapcsolat nélkül is egyből kattogott?... Én nem utasítok el semmilyen ötletet, ami nem növeli a bajt

nem vilagos, mi az a pckapcsolat, de gondolom olyanrol. de azt nem allitottam, hogy nem noveli a bajt! boven ronthat rajta, pont azt mondtam. igy kerlek ne engem hibaztass, ha valami megsem kerek. sajat felelosseg.

Szerkesztette: bogdan 2009. 05. 13. 23:17 -kor

a forum ma:

#920 Felhasználó inaktív   inf3rno 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 05. 14. 01:50

Idézet: pittti - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 21:38

Nem kell sehova sem írjál, innen símán letöltheted.
De ha a Bios már nem látja, akkor semmire sem mész vele. Csak olyanon lehetséges a firmware frissítés ami még elindul. Amelyik már beállt, azon egy speciális TX-RX szintillesztővel lehet esetleg segíteni, speciális Hiperterminál parancsokkal. (tehát a COM portra kell egy TTL illesztő áramkör, ezt kötöd össze a winyó TX-RX bemenetével.)

Hát 2db van, az egyik még nem állt be, szóval azt minél hamarabb frissíteném, a másik meg a halott, amin a fontosabb adataim voltak. Erősen elgondolkoztam a RAIDen, csak egy kicsit pazarlásnak tartom, hogy 2 vinyón ugyanaz legyen. Szóval annyira még nem állok jól tárhellyel, hogy ilyesmit megengedjek magamnak, de ezek után lehet veszek még 2 néhány terrásat.

Sajnos nem értek annyira a hardwarehez, hogy elkezdjek ilyesmivel kísérletezni. A legnagyobb esély sztem arra van, hogy ez a firmware dolog ütött be, szóval elvileg még vissza lehet állítani az adatokat, ha keresek hozzáértő embert. Van pár ismerősöm, aki jobban ért nálam a gépekhez, majd kérdezősködöm, hátha van lövésük ehhez a szintillesztős mókához :D

Ja és köszi a linket!

Szerkesztette: inf3rno 2009. 05. 14. 01:52 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »