HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 01:59

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 0:14

nem vilagos, mi az a pckapcsolat

Gondolom csak táp.
Make love not Wor.

#922 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 18. 18:07

Sziasztok!

MicroSD kártya adatvesztés-ügyében szeretnék segítséget kérni. Egyik pillanatról a másikra elszállt, se kép, se hang.
Ha semelyik telefon, adapter nem olvassa, tök reménytelen?

Köszi

#923 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 19:20

a) rakd kartyaolvasoban geppe
b) eressz ra valami mento software-t, nem kell feltetlenul, hogy lasd a file-okat, hogy tudj rola menteni
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#924 Felhasználó inaktív   Selleck 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 21:21

Köszi.

Kártyaolvasós módszerrel már sokat ügyködtem. Valami software-tipped nincs esetleg?

#925 Felhasználó inaktív   Giii 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 21. 12:57

Sziasztok!Újraraktam az Xp-t és támadt egy olyan probléma hogy felcserélödött a 2 particióm!!!!C-böl D lett!! és fordítva!!Nah most ezt nem tudom mire vélni,ilyen soha nem történt.A gép így is müködik de valami tudom hogy nem stimi mert melegszik a vinyóm!!alaphelyzetbe felmegy 36 fokra ami eddig 30 fok volt!Ma eljutottam arra a szintre vagyis a vinyom(Maxtor Diamond 10 200Gb) hogy alahelyzetbe ha nem dolgozik akkor 42 fokos!!Ez nem oké és hiába teszek rá hütöt alig esik a hömérséklet(2fokot pontosabban)Felcseréltem az IDE kábelt és a másikba tettem de semmi változás.HDD Sentinel 97%-os kondiciót ír és a teljesítmény 100%-os!Adatvesztés eddig nem volt.Gondolom nem szarik be a vinyó!??Írjatok please!Elöre is THX

#926 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 07:53

Tiszteletem az Uraknak!

A segítségeteket kérném.
Csináltam egy kis balgaságot, méghozzá.:

Adott egy SATAII-es merevlemez, rajta 4 partíció, ext3, swap, 2db ntfs (XP SP2, + adat).
Vásároltam, egy új, nagyobb hdd-t, betettem a gépbe.

Gondoltam, a 2 telepített rendszer viszonylag jól van beállítva, letükrözöm őket, így fájdalommentesen és "gyorsan" áthelyezhetem a dolgaimat a nagy vinyóra.

Első lépésben dinamikussá tettem a rendszer hdd-t. Tudom, hisz olvastam hogy ajánlatos róla mentést csinálni mindenekelőtt, én nem csináltam, hisz ezelőtt pár nappal gond nélkül sikerült a művelet másik gépben.

Nos, restart, és nem bootol arról az ominózus vinyóról.

Betettem egy másik gépbe, szintén XP, a hdd-t missing-nek látta ha jól emlékszem, csináltam belőle basic-et. (Ez volt a második nagy hiba.)

Mivel ezután sem tudtam róla semmit olvasni, elővettem a jó öreg GetDataback for Ntfs (trial) -t, ami szépen le is futott, talált pár mappát-file-t. Trial-ból kifolyólag nem tudom copyzni, de nem is nagyon találtam olyan adatot, ami fontos lenne.

Mit tudok ilyenkor tenni? (azon kívül hogy levonom a konzekvenciát abból, amit tettem :) )

Köszönöm a segítségeteket, előre is.

udv
letix

Szerkesztette: letix 2009. 05. 22. 07:55 -kor

#927 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 22. 20:10

Idézet: letix - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 7:53

Mit tudok ilyenkor tenni? (azon kívül hogy levonom a konzekvenciát abból, amit tettem :) )

udv
letix

1, Ha kellenek az adataid, elviszed valakihez aki ért is hozzá (nem egy „rendszergazdához”, vagy szervizbe - ott maximum még jobban elrontják!). Az adatmentéshez speciális szaktudás kell.

2, Ha nincs rajta fontos, akkor XP CD-ről boot, hibás partíciók törlése, újrapartícionálás, rendszer telepítése. Garantáltan jó lesz!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#928 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 05:51

Idézet: Giii - Dátum: 2009. máj. 21., csütörtök - 13:57

Sziasztok!Újraraktam az Xp-t és támadt egy olyan probléma hogy felcserélödött a 2 particióm!!!!C-böl D lett!! és fordítva!!Nah most ezt nem tudom mire vélni,ilyen soha nem történt.A gép így is müködik de valami tudom hogy nem stimi mert melegszik a vinyóm!!alaphelyzetbe felmegy 36 fokra ami eddig 30 fok volt!Ma eljutottam arra a szintre vagyis a vinyom(Maxtor Diamond 10 200Gb) hogy alahelyzetbe ha nem dolgozik akkor 42 fokos!!Ez nem oké és hiába teszek rá hütöt alig esik a hömérséklet(2fokot pontosabban)Felcseréltem az IDE kábelt és a másikba tettem de semmi változás.HDD Sentinel 97%-os kondiciót ír és a teljesítmény 100%-os!Adatvesztés eddig nem volt.Gondolom nem szarik be a vinyó!??Írjatok please!Elöre is THX

Nyugodj meg. A magas hőmérsékletnek nincs köze a felcserélt partíciókhoz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#929 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 05:52

Idézet: Selleck - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 19:07

Sziasztok!

MicroSD kártya adatvesztés-ügyében szeretnék segítséget kérni. Egyik pillanatról a másikra elszállt, se kép, se hang.
Ha semelyik telefon, adapter nem olvassa, tök reménytelen?

Köszi

Ha általános kötetként nem jelenik meg az eszközkezelőben, akkor esélytelen bármit is vackolni vele szoftveresen, hiszen nincs HW-ként felismerve.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#930 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 05:55

Idézet: letix - Dátum: 2009. máj. 22., péntek - 8:53

Tiszteletem az Uraknak!

A segítségeteket kérném.
Csináltam egy kis balgaságot, méghozzá.:

Adott egy SATAII-es merevlemez, rajta 4 partíció, ext3, swap, 2db ntfs (XP SP2, + adat).
Vásároltam, egy új, nagyobb hdd-t, betettem a gépbe.

Gondoltam, a 2 telepített rendszer viszonylag jól van beállítva, letükrözöm őket, így fájdalommentesen és "gyorsan" áthelyezhetem a dolgaimat a nagy vinyóra.

Első lépésben dinamikussá tettem a rendszer hdd-t. Tudom, hisz olvastam hogy ajánlatos róla mentést csinálni mindenekelőtt, én nem csináltam, hisz ezelőtt pár nappal gond nélkül sikerült a művelet másik gépben.

Nos, restart, és nem bootol arról az ominózus vinyóról.

Betettem egy másik gépbe, szintén XP, a hdd-t missing-nek látta ha jól emlékszem, csináltam belőle basic-et. (Ez volt a második nagy hiba.)

Mivel ezután sem tudtam róla semmit olvasni, elővettem a jó öreg GetDataback for Ntfs (trial) -t, ami szépen le is futott, talált pár mappát-file-t. Trial-ból kifolyólag nem tudom copyzni, de nem is nagyon találtam olyan adatot, ami fontos lenne.

udv
letix

Nem értem a dinamikussá konvertálást: Egy driveimage xml, vagy acronis IS megoldotta volna egyszerűbben. Próbálj ki más adatmentő szoftvereket is (R-Studio pl), ne csak egy eredményt fogadj el. Arra figyelj, hogy a windows semmilyen javítást, hozzápiszkát ne végezzen a lemezen.

#931 Felhasználó inaktív   Giii 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 23. 19:25

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 5:51

Nyugodj meg. A magas hőmérsékletnek nincs köze a felcserélt partíciókhoz.

Oké megnyugodtam,de a particiók miért vagy hogyan cserélödhetett fel???Ez már magas nekem! :) Formázzam le az egészet és ujraparticionáljam??

#932 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 06:46

Sziasztok,

Van egy új WD 750-es HDD-m. Amikor tegnap az egyik fájlt meg akartam nyitni, lefagyott a videolejátszóm. Egy kicsit furcsálltam a dolgot, de a másik lejátszó is lefagyott. Gondoltam, vagy fájlrendszerhiba, vagy bad sector lehet. Lefuttattam egy sima chkdsk-t, az nem talált hibát, aztán újraindítás, majd hagytam, mert késő volt. Ma reggel megpróbáltam kimásolni a kérdéses fájlt parancssorból, copy paranccsal. Hátha. De a copy is lefagyott, minden hibaüzenet nélkül. Most épp a chkdsk /r-t futtatom, de ez is lefagyott vagy el nem tudom képzelni, mit csinál, de már több, mint egy órája megy és nem mozdul sehova:
C:\>chkdsk f: /R
The type of the file system is NTFS.

Chkdsk cannot run because the volume is in use by another
process.  Chkdsk may run if this volume is dismounted first.
ALL OPENED HANDLES TO THIS VOLUME WOULD THEN BE INVALID.
Would you like to force a dismount on this volume? (Y/N) y
Volume dismounted.  All opened handles to this volume are now invalid.

CHKDSK is verifying files (stage 1 of 5)...
  4032 file records processed.
File verification completed.
  0 large file records processed.
  0 bad file records processed.
  0 EA records processed.
  0 reparse records processed.
CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 5)...
  4614 index entries processed.
Index verification completed.
  0 unindexed files processed.
CHKDSK is verifying security descriptors (stage 3 of 5)...
  4032 security descriptors processed.
Security descriptor verification completed.
  292 data files processed.
CHKDSK is verifying Usn Journal...
  1835624 USN bytes processed.
Usn Journal verification completed.
CHKDSK is verifying file data (stage 4 of 5)...
10 percent complete. (338 of 4016 files processed)

Idáig hamar eljutott, de a 338. fájlnál már egy órája áll. Most nem tudom, mit csináljak vele. Ha visszaviszem a HDD-t, mondhatom, hogy bad sectoros? Vagy ez valami más? Vagy hagyjam még futni? Vagy van egyéb ötletetek? :)

szerk: közben kiklőttem a chkdsk-t, nem bírtam tovább hallgatni a zörgést :)

Szerkesztette: FleetCommand 2009. 05. 24. 07:04 -kor

Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#933 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 07:12

Töltsd le a vinyód modellszáma alapján a hozzá tartozó Data Lifeguard Diagnostic programot a WD oldaláról. Azzal nézd meg, hogy hibás-e. Ha hibát talál, akkor mentsd a naplófájlt és vissza garba, ha még lehetséges.

Gondolom a táp, az adatkábel és a SMART a hőfokokkal együtt rendben vannak.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#934 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 07:56

Idézet: Giii - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 19:25

Oké megnyugodtam,de a particiók miért vagy hogyan cserélödhetett fel???Ez már magas nekem! :) Formázzam le az egészet és ujraparticionáljam??

Szerintem nem a C:-t választottad telepítéskor. De semmi gond, a windows ugyan nem engedi a rendszerpartíciót átnevezni, de a partition magic-el (powerquest) fel lehet cserélni.

#935 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 08:20

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2009. máj. 24., vasárnap - 7:12

Töltsd le a vinyód modellszáma alapján a hozzá tartozó Data Lifeguard Diagnostic programot a WD oldaláról. Azzal nézd meg, hogy hibás-e. Ha hibát talál, akkor mentsd a naplófájlt és vissza garba, ha még lehetséges.

Gondolom a táp, az adatkábel és a SMART a hőfokokkal együtt rendben vannak.

Köszi szépen :) A SMART státuszt nem tudtam lekérdezni, úgyhogy liter.

Viszont a tesztek elindultak: A Windowsos verzió ugyanúgy beadta a kulcsot, vagy legalábbis miután 20 percig bütykörészett egyetlen szektoron, úgy gondoltam, meguntam és letöltöttem a DOS-os bootolható változatot.
A quick test ki is dobott egy hibát, közölte, hogy read element failed, futtassak teljes tesztet. Elindítottam, aztán egy darabig futott is. Egy kicsit később közölte, hogy "Too many errors! Contact technical support!"...

Sajnos a DOS-os verzióban nem tudtam a naplófájlt elmenteni (nyomtatásra van lehetőség, de csak üres lapot kaptam, úgy tűnik, nem szereti a nyomtatóm a DOS-t). Mindenesetre egyik nap, amikor a héten pesten járok, visszaviszem a HDD-t. Köszi mégegyzser.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#936 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 11:44

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2009. máj. 24., vasárnap - 8:20

Köszi szépen :) A SMART státuszt nem tudtam lekérdezni, úgyhogy liter.

Pedig az lett volna a lényeg.
Nagy valószínűséggel azt láttad volna, a reallokált szektorok száma nagy.

Főképp ezek az értékek számítanak, ha ezek növekednek, akkor vége a diszknek:
Reallocated Sectors Count: reallokált szektorok száma, ennyi hibás szektor került új helyre
Reallocation Event Count: ennyiszer került sor reallokációra (nem csak 1 szektor lehet egyszerre, ebből látszik, hogy a hiba egyszer fordult elő és nem romlik tovább, vagy többször is előfordult, és esetleg egyre rosszabb lesz a diszk)
Current Pending Sector Count: hibásnak vélt szektorok (olvasási hiba, ha a következő írás nem sikerül ezeken, akkor reallokálni kell őket)
Write Error Rate: írási hibák száma
Raw Read Error Rate: olvasás közbeni hibák száma

Viszont ha esetleg ezek növekednek, akkor nem biztos, hogy vége, mert:
Seek Error Rate: seek-elési hiba, ezt akár okozhatja magas hőmérséklet is
Ultra ATA CRC Error Count: adatátviteli hibák száma: lehet akár csak a vezeték nem érintkezik tökéletesen
Persze ettől még lehet, hogy a diszk rosszalkodik már.

Ezért érdemes megnézni ezeket az értékeket, mert akkor jobban lehet tudni, hogy mi a baja, és hogy valóban kell-e cserélni (de 99%, hogy cserélni kell, mert hibás szektorok kezdtek kialakulni).

#937 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 12:29

Idézet

Pedig az lett volna a lényeg.
Nagy valószínűséggel azt láttad volna, a reallokált szektorok száma nagy.

Sajnos Windows alol sehogy sem tudtam elocsalni a SMART ertekeket. A WD sajat progija is azt mondta, hogz nem tudja kiolvasni, a speedfannak se sikerult meg meg valami mast is probaltam (HD Health akarmi), de annak se tetszett. Lehet, hogy a 64 bites Vista es a 32 bites programok ezen a teren nem ugy mukodnek, ahogy kell... Na mindegy, most bebootoltam az elfekvo Parted Magic CD-mrol, azon van SmartControl, az mar ki tudta olvasni az ertekeket...

A reallokalt szektorok szama 155... Azt hiszem, a heten visszaviszem. Ma meg lementem rola, amit tudok (amugy az egesz smart logot csatoltam, de nekem meg ugy is egyertelmunak tuni, hogy vege a diszknek, hogy ezt meg sosem nezegettem :) )

Koszi szepen megegyszer :)

ui: elszoktam az angol billentyuzettol :)

Csatolt fájl:

#938 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 14:42

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2009. máj. 24., vasárnap - 12:29

möff

Az hagyján..
Current Pending Sector elég gyászos :Đ
Ez már rendesen számol vissza. Lehet kifogtál egy szar Thaiföldi példányt.

#939 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 24. 18:41

Idézet: didyman - Dátum: 2009. máj. 23., szombat - 6:55

Nem értem a dinamikussá konvertálást: Egy driveimage xml, vagy acronis IS megoldotta volna egyszerűbben. Próbálj ki más adatmentő szoftvereket is (R-Studio pl), ne csak egy eredményt fogadj el. Arra figyelj, hogy a windows semmilyen javítást, hozzápiszkát ne végezzen a lemezen.

Szia didyman!

driveimage xml-ről eddig nem hallottam, de köszönöm, majd meglesem.

Futtattam, friss GetDataBack-et, csak részbe4n kaptam vissza adatot, de azok is használhatatlanok. Szöverges állományok tele szemetelve, töm,örítettek megnyithatatlan formában.

Találtam még egy jó programot (amivel végül sikerült is a mentés), melynek neve, Data Recovery Wizard.

Érdekes mert ez a program is több (szinte azonos méretű és tartalmú) partíciót talált, de ebből csak az egyiken levő adatok voltak használhatóak.

Utólag azért megkérdezném.: Vajon miért vágta haza a hdd-t egy dinamikussá konvertálás? Bezavarhatott, hogy az mbr-ben a grub irogatott bele?

Mindenesetre legközelebb jobban odafigyelek.

Udv és köszönöm.

udv
letix

#940 Felhasználó inaktív   dihep 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 28. 12:23

sziasztok!

van egy olyan problémám hogy vettem anno egy SAMSUNG HD103UJ jelzésű HDD-t arra a célra hogy a pótolhatatlan adataimat majd ezen tárolom (~1 TB)
időközben felraktam a windows7et és ahogy észrevettem az xp ugyan látja ezt a HDD-t de képtelen vagyok róla olvasni, míg ugyanez windows7ben egyből működött

tudni kell hogy a windows egy másik, különálló HDD-n van telepítve ami 80 GB-os, ezt mindkét OS probléma nélkül olvassa

XP Black van fent, és ezt látom:
http://img23.imagesh...426/afsdffa.jpg

a DISK 0 jelzésű HDD-vel van gond, az XP felismeri ezek szerint, hardverlistán is szerepel, bár semmit nem tudok vele kezdeni (mellesleg üresnek jelzi ami rohadtul felb lévén hogy kb 300 gb adat VAN rajta - ehhez hozzá sem nyúltam).
se olvasni, se formatálni (de ezt amúgy se csinálnám meg mert tényleg pótolhatatlan adatok vannak rajta) nem lehet, Sajátgépben nem látom (itt sincs jelzése)

keresgéltem googlen, semmi használhatót nem találtam

előre is kösz aki válaszol!

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »