HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   eviktor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 05. 15:24

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 16:18

az említett cd-t innen tudod leszedni
érdemes az usb-dre is rápakolni (bootolhatóan), mert a mai világan még a wc-n is kellhet  :D

Ez egy régi gép, usb-ről nem bootol sajnos.

#1162 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 05. 15:38

Idézet

Ez egy régi gép, usb-ről nem bootol sajnos.

..szerinted ez lesz az egyetlen ilyen probléma az életedben?
én 1xx km-re mentem egy temetésre és ott is szükség volt rá  :D
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1163 Felhasználó inaktív   bazsi123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 19:20

sziasztok

tegnap este még jó volt, ma már viszont nem akart indulni a gépem. asus m2v alaplap (nem új), 500gb sata2 vincseszter. kiírta bootoláskor, hogy nem talált olyan médiát, amelyikről betölthetne windows-t (nem szó szerint ezt írta, de ez a lényeg). volt talonban egy másik vinyó (pata), arra gyorsan feldobtam egy windowst, ez működik. a bios nem látja a sata vinyót. tegnap még látta. kipróbáltam egy másik gépen (gigabyte m61pme-s2 alaplappal), ott sem ment

ugye nem halt meg a vinyó? felpörög, ha bekapcsolom a gépet, tehát valami él odabent. senki sem rúgott bele a gépbe, semmit sem telepítettem hetek óta, a kikapcsolás tegnap este rendben ment, nem volt áramszünet se, szóval elémetileg semmi extra dolog nem történt. ehhez képest ma nem ment :-(

HELP! PLZ

#1164 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 20:12

innen tőcsd le a fs-nek megfelelőt, tedd fel egy élő windowsra úgy, hogy pörögjön a 'halott' hdd is. Ha lát valamit, akkor akkor úgy jártál, mint én, ha nem, akkor kezdhetsz aggódni..
a működő win-en legyen fennt az alapla vagy a vezérlő drivere
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1165 Felhasználó inaktív   bazsi123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 20:29

hát, ha a bios se látja a hdd-t, akkor a recovery program sem látja... :-( azt kell elérnem, hogy a bios felismerje a vinyót

#1166 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 22:40

Idézet: bazsi123 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 20:29

hát, ha a bios se látja a hdd-t, akkor a recovery program sem látja... :-( azt kell elérnem, hogy a bios felismerje a vinyót

Hát.. ezzel már lehet, hogy érdemes lenne felkeresni Hoembert

#1167 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 01:44

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 0:44

Ez pontosan azt jelenti, hogy azonnal mindent menteni és a HDD-t kicserélni!

Adatvesztés, vagy meghibásodás várható. Ha feltelepíted a HDtune-t és a S.M.A.R.T. táblázatot beszúrod ide akkor pontosan megmondom mi a baja.

Ha garanciális, akkor valószínűleg vissza - ha már nem, akkor annyi.

Helló!

Felraktam a HDTune-t, de a SMART-ot továbbra sem olvassa ki, valamint fagyogat a program ennél a merevlemeznél, a másik kiválasztásánál nem. Elkezdtem futtatni rajta egy Error Quick Scan-t, de olyan lassú volt, hogy csak na, a másiknál ez lefutott fél perc alatt.

Sebességtesztet végeztem, mondjuk sebességre nincs panasz rá, amióta megvettem, azóta ahhoz képest elég gyors, és csak a legkevésbé fontos dolgok vannak rajta : filmek, zene.

A sebességteszt:
Kép

Szerkesztette: cyberman30 2009. 11. 06. 01:54 -kor

#1168 Felhasználó inaktív   bazsi123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 06:21

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 22:40

Hát.. ezzel már lehet, hogy érdemes lenne felkeresni Hoembert

köszi, megpróbálom...

#1169 Felhasználó inaktív   eviktor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 11:19

Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 16:15

0. próbáltad már a telepítő helyreállító módjával?
1. recovery cd-ről boot, felcsatolni az ntfs-t és kész (mert az nem igazán töröődik a jogokkal) 

Nagyon köszi, működött, megvan minden fájl! Örök Hála!!

#1170 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 07. 07:42

Idézet: bazsi123 - Dátum: 2009. nov. 5., csütörtök - 19:20

sziasztok

tegnap este még jó volt, ma már viszont nem akart indulni a gépem. asus m2v alaplap (nem új), 500gb sata2 vincseszter. kiírta bootoláskor, hogy nem talált olyan médiát, amelyikről betölthetne windows-t (nem szó szerint ezt írta, de ez a lényeg). volt talonban egy másik vinyó (pata), arra gyorsan feldobtam egy windowst, ez működik. a bios nem látja a sata vinyót. tegnap még látta. kipróbáltam egy másik gépen (gigabyte m61pme-s2 alaplappal), ott sem ment

ugye nem halt meg a vinyó? felpörög, ha bekapcsolom a gépet, tehát valami él odabent. senki sem rúgott bele a gépbe, semmit sem telepítettem hetek óta, a kikapcsolás tegnap este rendben ment, nem volt áramszünet se, szóval elémetileg semmi extra dolog nem történt. ehhez képest ma nem ment :-(

HELP! PLZ

Mégis milyen márka,milyen típus? Sok jóval nem vígasztallak, ha Seagate, akkor lehet a fw-hibás sorozata például, amúgy meg azért nem ismerkedik a BIOS-szal, mert nem jut el az inicializálásig, ez lehet lemezen fizikai hiba, szervó hibája, elektronika nyűgje esetleg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1171 Felhasználó inaktív   bazsi123 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 08:45

maxtor diamondmax 22. annyit sikerült kikukázni a neten, hogy amolyan típushibája ennek a szériának a korai és minden előzmény nélküli elhalálozás :(

#1172 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 09:12

Idézet: bazsi123 - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 9:45

maxtor diamondmax 22. annyit sikerült kikukázni a neten, hogy amolyan típushibája ennek a szériának a korai és minden előzmény nélküli elhalálozás :(

ha nemvolt hűtve necsodálkozzál.Maxtorokat hűteni kötelező másként kipurcannak.Mondjuk ha még pörög és fémes hangot se ad ki akkor legalább a fej nem tapadt le ami ezeknél szokás.

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 07. 09:13 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1173 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 11:58

A segítségeteket szeretném kérni.

Van 2db problémás HDD (nem az enyém), amiről jobb lenne minél több adatot visszanyerni.

1.) Nem látszanak a partíciók és néhány db bad sector van rajta.

Itt nem lehetne valamivel visszaállítani a partíciós táblát?

2.) Látszik a partíciós tábla, de a directory rész (MFT) sérült. Ha Windows-os gépre kötöm, 5 percig kattog mire abbahagyja, Linux alatt látja a partíciós táblát és badblock test nem a legelején, de még az eleje felé elkezdi köpni a bad sectorokat. Bad sectoronként kb. 30-60mp-ig kattog.

Itt nem lenne érdemes sector javítást csinálni vagy a hibás részen kívül klónozzam le amit tudok a hdd-ből? (Ez a két ötletem van, sector javításhoz nincs semmim.) Illetve az MFT-ből úgy tudom kell lennie egy másolatnak, ehhez hogy férek hozzá?

Szerkesztette: Freddy001 2009. 11. 09. 12:16 -kor

#1174 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 12:51

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 11:58

Van 2db problémás HDD (nem az enyém), amiről jobb lenne minél több adatot visszanyerni.

Neked kell eldönteni, mennyire fontosak azok az adatok. Ha nem annyira, akkor nyugodtan kísérletezhetsz. Az egyiknél szervohiba van, a másikon valószínűleg felületi sérülés - házilag, amatőr hozzáértéssel javítani nem igazán lehet egyiket sem.

Ha ilyen kerül hozzám, elsőként egy teljes fizikai tükrözést csinálok, minden további javítást ezen végzek (természetesen csak az adatmentés erejéig - általában sikerülni szokott).

Ha a felesleges kínzás (forszírozott olvastatás, esetleg HDDregenerátor „használata”) következtében megpusztulnak, akkor nagyon szép csillogó falidíszt lehet készíteni belőlük!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1175 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 13:02

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 13:51

Neked kell eldönteni, mennyire fontosak azok az adatok. Ha nem annyira, akkor nyugodtan kísérletezhetsz. Az egyiknél szervohiba van, a másikon valószínűleg felületi sérülés - házilag, amatőr hozzáértéssel javítani nem igazán lehet egyiket sem.

Ha ilyen kerül hozzám, elsőként egy teljes fizikai tükrözést csinálok, minden további javítást ezen végzek (természetesen csak az adatmentés erejéig - általában sikerülni szokott).

Ha a felesleges kínzás (forszírozott olvastatás, esetleg HDDregenerátor „használata”) következtében megpusztulnak, akkor nagyon szép csillogó falidíszt lehet készíteni belőlük!

Hál' istennek visszakérték a vinyókat, úgyhogy nem kell csinálnom mentést. De ha már belementünk, kíváncsi vagyok.

Számítógép szervizzel foglalkozom (hardver, szoftver), max. HDD szinten vagyok kezdő. Én is fizikai tükrözésre gondoltam, de odáig el kell jutni valahogy. Letükrözöm a használható részt és utána azon folytatom. A kattogós HDD egyébként olvassa a felületet, csak a bad sectoros részen kezd el kattogni. Egy rövid áramkimaradás után lett ez.

A felesleges kínzásról annyit, hogy amíg működtek a disk-ek, már volt rajtuk pár bad sector. Részletesen tájékoztattam az ügyfelet a várható következményekről ha nem lesz időben (azonnal) mentve. Mondtam, hogy ne scannelje, ne erőltesse csak amennyit nagyon muszáj. A gépnek más baja volt (de ő úgy gondolta, hogy disk), ezért többszöri scannelést végzett rajta.. addig amíg ez lett.

Szerkesztette: Freddy001 2009. 11. 09. 13:07 -kor

#1176 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 17:23

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 13:02

A felesleges kínzásról annyit...

„ezért többszöri scannelést végzett rajta.. addig amíg ez lett”

Ezzel mindent elmondtál.

#1177 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 17:53

Idézet: pittti - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 18:23

„ezért többszöri scannelést végzett rajta.. addig amíg ez lett”

Ezzel mindent elmondtál.

Jó én értem, de hiába beszéltem. Mentettem már le sok bad sectoros vinyót. Csak az ügyfeleim nagy részének már egy ötszámjegyű összeg sok lenne, akkor inkább lemondanak az adataikról. Ekkora összegből pedig sem én sem más nem áll neki túl komolyan. Ezért bele sem kezdek, ami elérhető leszedem, ami nem, nem. Ez az eset kivételes lett volna. Csak kíváncsi lennék hogy megy ez. Az az ötletem volt, hogy feltérképezem a hibás részt és annak a kivételével leklónozom a teljes tartalmat, majd azon kísérletezem.

#1178 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:41

Mióta hozzámkerült egy maxtor ami a tulmelegszik és akkor elkezd kattogni nyomatni a badeket, ezt szoktam először megnézni.A panelen a hőtöl érintkezési hibák lettek átforasztottam és azóta hűtöm a vinyót.Igy megy vagy 2 éve azóta is köszöni jól van.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1179 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 18:59

Ez egy Samsung volt.

#1180 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 19:02

Idézet: Freddy001 - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 17:53

Csak kíváncsi lennék hogy megy ez.

„Az az ötletem volt, hogy feltérképezem a hibás részt és annak a kivételével leklónozom”

Rossz válasz - a teljes merevlemezt kell klónozni a hibákkal együtt.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.