HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 19:15

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 18:07

Azt a vinyót én már csak backup céljából pörgetném csak fel, utána kuka.

Az én vinyómmal kapcsolatban írod mindezt? Remélem, nincsen igazad!

Ciki lenne, ha kiderülne, hogy meghibásodott.  :(

Most karácsony előtt, illetve közvetlenül azt követően meghibásodott és/vagy teljesen elromlott az UPC-s médiabox, ami a szobámban volt; a számítógépem tápventilátora; úgy tűnik a jó öreg iiYAMA monitorom is; a porszívónk, a mikrohullámú sütőnk; a videomagnóm; a nappaliban a TV; az olvasólámpám...

Túl sok ez már így is a 2009. év végére, illetve az új esztendőre a "jóból" a vinyó nélkül is.  :reklamacio:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1322 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 19:19

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 18:44

Csinálj már egy reportot a smartról és másold be ide csak a smart táblát..

Íme:

Idézet

ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot

01 Raw Read Error Rate 6 56 51 222321148 Rendben: Az érték normális
03 Spin Up Time 0 98 98 0 Rendben: Mindig rendben
04 Start/Stop Count 20 100 100 78 Rendben: Az érték normális
05 Reallocated Sector Count 36 100 100 7 Rendben: Az érték normális
07 Seek Error Rate 30 87 60 490615717 Rendben: Az érték normális
09 Power-On Time Count 0 76 76 21286 Rendben: Mindig rendben
0A Spin Retry Count 97 100 100 0 Rendben: Az érték normális
0C Power Cycle Count 20 94 94 6962 Rendben: Az érték normális
C2 Temperature 0 34 56 34 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 56 51 222321148 Rendben: Mindig rendben
C5 Current Pending Sector Count 0 100 100 1 Rendben: Mindig rendben
C6 Off-Line Uncorrectable Sector Count 0 100 100 1 Rendben: Mindig rendben
C7 Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 0 Rendben: Mindig rendben
C8 Write Error Rate 0 100 253 0 Rendben: Mindig rendben
CA TA Increase Count 0 100 253 0 Rendben: Mindig rendben

#1323 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 20:16

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 20:19

Íme:

Nem jó dolog a rossz hír hozójának lenni, de sajnos, beteg a merevlemezed. Ments róla minden fontosat. 7 db áthelyezett, 1 db függő szektor, s megfeszül az újraolvasásokban...

Ha nekem nem hiszel: Hard Disk Sentinel
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1324 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 20:20

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 19:31

Köszönöm a tippeket!  :up:

Az EVEREST Smart report szerint rendben van a vinyó. A Hard Disk Sentinel-t nem ismerem.

A SeaTools for Windows változatát már letöltöttem, mindjárt töltöm a DOS változatot is. Kiváncsi vagyok, milyen eredményt hoz!

A HDS-t nézd meg azért, sz.tem. ;)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#1325 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 21:00

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 20:16

Nem jó dolog a rossz hír hozójának lenni, de sajnos, beteg a merevlemezed. Ments róla minden fontosat. 7 db áthelyezett, 1 db függő szektor, s megfeszül az újraolvasásokban...

Az előbb éppen mentettem az adatokat a mobil rack-ben lévő merevlemezemre (amit időközben ismét bekapcsoltam; mert az első gyanús hangok után azt kiiktattam a rendszerből, hogy "bemérhessem" a zajforrást), amikor ismételten előjött a probléma... előbb a hangok, majd lefagyott reset-elt a rendszer. Ismételt újraindítást követően pár perc után megismétlődött mindez, ám ezúttal az újraindítást követően benéztem a BIOS-ba, s az fogadott, hogy eltűnt a Primary csatorna, amin a két merevlemezem van!

A gépet szétkaptam, a kábelezéseket átnéztem, kihúztam, megmozgattam, visszadugtam, összeraktam a gépet, s ismét látta a merevlemezeket.

Lehetséges, hogy ez okozta a problémákat?
Lehetséges, hogy az alaplapi IDE csatlakozónál nem érintkezett jól a kábel, vagy maga a kábel "kontaktos"?

S az lehetséges, hogy ez okozta a rendszer vinyóm meghibásodását? :think:

Egyébként azt hadd kérdezzem meg, hogy az "újraolvasásokban megfeszülést" melyik sorból lehet kiolvasni?

A Hard Disk Sentinel-t pedig telepítettem. Ezt írja az ominózus merevlemezzel kapcsolatban:

Idézet

TELJESÍTMÉNY: 100% Kiváló
KONDÍCIÓ: 92% Kiváló

A lemez felületén található 7 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 1 hibás szektort.
A lemez felületén található 1 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.

Nincs szükség beavatkozásra.

Működési idő: 886 nap, 22 óra
Becsült hátralévő idő: 793 nap

A rack vinyómat 100%-osan hibátlannak írja.

Szóval ha jól sejtem, vehetek egy új rendszer vinyót, ezt pedig dobhatom ki a kukába, ugye?  :rolleyes:  :(

#1326 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 21:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 20:15

Az én vinyómmal kapcsolatban írod mindezt? Remélem, nincsen igazad!

Elmondásod alapján, és a smart tábla infó alapján én nagyon dobnám az a vinyót. Ha meg ennyi minden tönkremegy, ott a 230-al is lehet probléma. Legalább a gép elé javaslok egy szünetmentest.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1327 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 21:43

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 22:00

Az előbb éppen mentettem az adatokat a mobil rack-ben lévő merevlemezemre (amit időközben ismét bekapcsoltam; mert az első gyanús hangok után azt kiiktattam a rendszerből, hogy "bemérhessem" a zajforrást), amikor ismételten előjött a probléma... előbb a hangok, majd lefagyott reset-elt a rendszer. Ismételt újraindítást követően pár perc után megismétlődött mindez, ám ezúttal az újraindítást követően benéztem a BIOS-ba, s az fogadott, hogy eltűnt a Primary csatorna, amin a két merevlemezem van!

A gépet szétkaptam, a kábelezéseket átnéztem, kihúztam, megmozgattam, visszadugtam, összeraktam a gépet, s ismét látta a merevlemezeket.

Lehetséges, hogy ez okozta a problémákat?
Lehetséges, hogy az alaplapi IDE csatlakozónál nem érintkezett jól a kábel, vagy maga a kábel "kontaktos"?

S az lehetséges, hogy ez okozta a rendszer vinyóm meghibásodását? :think:

Egyébként azt hadd kérdezzem meg, hogy az "újraolvasásokban megfeszülést" melyik sorból lehet kiolvasni?

A Hard Disk Sentinel-t pedig telepítettem. Ezt írja az ominózus merevlemezzel kapcsolatban:

A rack vinyómat 100%-osan hibátlannak írja.

Szóval ha jól sejtem, vehetek egy új rendszer vinyót, ezt pedig dobhatom ki a kukába, ugye?  :rolleyes:  :(

A lényeg az, hogy agonizál a HDD-d, hogy ez a folyamat pontosan meddig fog tartani, jelenleg az is megjósolhatatlan. Ha nem romlik tovább az állapota, akár évekig is használhatnád, de én persze ezt nem javasolnám. (Lyukas pénztárcába sem teszünk aprópénzt.) Valamint ennek ellentmond az is, hogy újra hallottad a gyanús zajt. Amúgy lehet, hogy gond volt a 230 V feszültséggel, vagy a táppal, de lehet, hogy csak ennyit bírt a merevlemezed, ha még garanciális, akkor csere...

A Raw Error Rate (222321148) az olvasási, nem javítható hibákat, a Seek Error Rate  (490615717) a fejpozicionálási hibákat, míg a Hardware ECC Recovered  (222321148) a hibajavítási algoritmussal javított hibák számát jelöli. Mindhárom érték durván magas, ami lemez, szervó, fejhibát is sejtethet. Magyarul próbál olvasni-írni szegény HDD, de már csak nehezen megy neki, ezért írtam a "megfeszülést".
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1328 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 21:51

Idézet: leslie - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 21:10

Elmondásod alapján, és a smart tábla infó alapján én nagyon dobnám az a vinyót.

Az lesz. Már mentem le róla az adatokat a rack vinyóra. Aztán majd a fontosakat ki is írom DVD-re.

(Egyébként szoktam fontos adatokat DVD-re menteni időnként éppen az adatvesztést elkerülendő.)

Idézet

Ha meg ennyi minden tönkremegy, ott a 230-al is lehet probléma. Legalább a gép elé javaslok egy szünetmentest.

Az említett termékek meghibásodása inkább köthető az intenzív használatnak, s a hosszú életkornak. Jelen esetben pusztán véletlen (s rendkívül bosszantó), hogy minden szinte egy időben adta meg magát.

Egyébként a kezdetek óta (8 éve) van a számítógépem előtt egy MGE Pulsar Ellipse 500-as szünetmentes tápegység. A gond ezzel is az, hogy már annyira ki van száradva az akkumlátora, hogy egy pillanatig sem tartja már bekapcsolva a gépet, áramszünet esetén.  :)

Majd ha egyszer lesz pénzem új számítógépre, akkor ahhoz veszek egy újabbat. Addig jó ez is. A szűrési funkciókat így is ellátja.

#1329 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 22:00

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 21:43

A lényeg az, hogy agonizál a HDD-d, hogy ez a folyamat pontosan meddig fog tartani, jelenleg az is megjósolhatatlan. Ha nem romlik tovább az állapota, akár évekig is használhatnád, de én persze ezt nem javasolnám. (Lyukas pénztárcába sem teszünk aprópénzt.) Valamint ennek ellentmond az is, hogy újra hallottad a gyanús zajt. Amúgy lehet, hogy gond volt a 230 V feszültséggel, vagy a táppal, de lehet, hogy csak ennyit bírt a merevlemezed, ha még garanciális, akkor csere...

A "gyanús zaj" egyértelműen az a hang, amit gépindításkor adnak a felpörgő merevlemezek és az optikai egységek. (Leszámítva a kattogást.)

Alighanem azért "küzdött" mindkét vinyó, mert rossz volt az IDE csatorna érintkezése (erre utal, az hogy BIOS-ban eltűnt a teljes Primary csatorna), s használat közben - éppen másoltam egyikről a másikra -, Windows-ban tűnt el a rendszer vinyó.

(Nyilván ezért is nem tudott még délután beboot-olni, csak akkor nem néztem be a BIOS-ba, s nem is gondoltam arra, hogy az IDE kábelek elmozdulhattak.)

A helyzet az, hogy 1 hete cseréltem ki a tápban a ventilátort, akkor óhatatlanul meg kellett mozgatnom a kábelezést. Lehetséges, hogy ezt követően az alaplapi csatlakozó felén egy hajszálnyival gyengébben érintkezett a Primary IDE csatorna kábele, s emiatt tünedeztek el a vinyók.

Azt már csak remélni tudom, hogy nem ez okozta a vinyóm meghibásodását!  :(

Idézet

A Raw Error Rate (222321148) az olvasási, nem javítható hibákat, a Seek Error Rate  (490615717) a fejpozicionálási hibákat, míg a Hardware ECC Recovered  (222321148) a hibajavítási algoritmussal javított hibák számát jelöli. Mindhárom érték durván magas, ami lemez, szervó, fejhibát is sejtethet. Magyarul próbál olvasni-írni szegény HDD, de már csak nehezen megy neki, ezért írtam a "megfeszülést".

Köszi, ezután ezt figyelni fogom!

A "küszöb" érték az, aminél nem lehet magasabb az "Érték" és a "Legrosszabb" oszlop adata?

Ezek a hibák okozhattak rendszerlassulást?

Az utóbbi időben igencsak lassú volt Windows alatt a gépem, pedig rendszeresen töredezettség mentesítem, s nincsen "agyontelepítve".

(Vagyis zömmel ugyanazok a programok vannak használatban.)

#1330 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:17

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 23:00

A "gyanús zaj" egyértelműen...

A gyanús zaj egyértelműen hdd-belső probléma. Valószínűleg mechanikai hiba fő okkal, vagy a lemeztányér, vagy a fej, vagy a fejet mozgató szervó... Az elektronika csak azért hagyott ki, s amiatt "tűnt el" a HDD, mert el volt foglalva hibajavítással, önteszttel, azaz saját magával, mivel nem bírta működésre bírni az alegységeket.

Ez nem kábel hiba miatt történt, esetleg az óvatlan tisztítást (meglökést) el tudom képzelni, mint végső döfést. Amiatt volt lassú a géped, mert a merevlemezed már nem olvasott-írt jól, ennyi volt az élettartama.

Én azért telepítem a HDD Sentinelt, arra való, hogy ha megbotlik a merevlemez, akkor jelez, s esetleg lesz annyi idő, hogy a létfontosságú dolgokat le lehet menteni.

Az "adat" a tényleges hibák száma. Ezekből számol a gyártó valamilyen logika alapján "érték"-et. Bizonyos adatoknál van a "küszöb", amikor az "érték" annyira lecsökken, hogy riaszt a SMART már a BIOS-ban is, ha be van kapcsolva. Ezért sajnos általában túl későn szerzünk tudomást a hiba folyamatokról. Viszont pl. a HDD Sentinel-el már az első gyanús jelre felfigyelhetünk.
"Mindörökké! Enter."

#1331 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 06. 22:21

Ezen felül még az a kérdés, hogyan tudom a lehető legolcsóbban megúszni a HDD cseréjét!?

Mit szóltok egy SATA-300-as Raid vezérlő PCI kártya és egy olcsóbb (160 Gbyte körüli) SATA-II-es HDD kombójához? Vezérlőkártyából STLab gyártmányt érdemes venni, ugye?

Milyen márkájú, típusú merevlemezt érdemes/szabad most megvásárolni? Van-e olyan modell, ami már viszonylag rég óta a piacon van, s a megbízhatóságáról, alacsony meghibásodási rátájáról lett híres?

Szerkesztette: Piftuka 2010. 01. 06. 22:24 -kor

#1332 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:25

Van egy western digital WD2500AAJS sata merevlemezem. A Data Lifeguard Diagnostic for DOS program szerint minden rendben van - mivel lehetne meg ellenorizni DOS alol?

"Szerencsere" ez az egy HDD van a gepben es a merevlemezrol nem bootol a rendszer, a "checking nvram" utan csak sotet kepernyo van. CD-rol bootol a gep. Ma az XP betoltesebe belefagyott a rendszer, allitolag le lett kapcsolva a 230V-rol, de utana betoltodott egyszer az OS. 1-2 napja mar tunt el fajl a geprol, emiatt gyanitom, hogy a HDD-vel nem stimmel valami. A lenyeg, hogy ki szeretnem deriteni, hogy fizikailag rendben van-e a merevlemez, vagy valamilyen logikai problema van, esetleg az alaplap romlott el.

#1333 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:36

Idézet: HAMMER - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 23:25

Van egy western digital WD2500AAJS sata merevlemezem. A Data Lifeguard Diagnostic for DOS program szerint minden rendben van - mivel lehetne meg ellenorizni DOS alol?

"Szerencsere" ez az egy HDD van a gepben es a merevlemezrol nem bootol a rendszer, a "checking nvram" utan csak sotet kepernyo van. CD-rol bootol a gep. Ma az XP betoltesebe belefagyott a rendszer, allitolag le lett kapcsolva a 230V-rol, de utana betoltodott egyszer az OS. 1-2 napja mar tunt el fajl a geprol, emiatt gyanitom, hogy a HDD-vel nem stimmel valami. A lenyeg, hogy ki szeretnem deriteni, hogy fizikailag rendben van-e a merevlemez, vagy valamilyen logikai problema van, esetleg az alaplap romlott el.

Én Hirens boot CD-vel szoktam tesztelgetni, azon van egy rakat... Vagy rákötöm adapterrel a saját gépemre, s úgy nézem meg.
"Mindörökké! Enter."

#1334 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 22:45

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. Jan. 6., Wednesday - 23:36

Én Hirens boot CD-vel szoktam tesztelgetni, azon van egy rakat... Vagy rákötöm adapterrel a saját gépemre, s úgy nézem meg.

Koszonom, letoltom a hirens bootCD-t.

#1335 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 07. 07:32

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 22:21

Ezen felül még az a kérdés, hogyan tudom a lehető legolcsóbban megúszni a HDD cseréjét!?

Mit szóltok egy SATA-300-as Raid vezérlő PCI kártya és egy olcsóbb (160 Gbyte körüli) SATA-II-es HDD kombójához? Vezérlőkártyából STLab gyártmányt érdemes venni, ugye?

Milyen márkájú, típusú merevlemezt érdemes/szabad most megvásárolni? Van-e olyan modell, ami már viszonylag rég óta a piacon van, s a megbízhatóságáról, alacsony meghibásodási rátájáról lett híres?

Ebben tudtok segíteni?

#1336 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 08:41

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 8:32

Ebben tudtok segíteni?

Bootolható Silicon Image chipes sata karit vegyél. Plö sil 3512. A gyártó sztem tökmindegy. Plusz az alaplapodnak tudnia kell a kártáyról bootolni, de ez eléggé esélyes.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1337 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 08:58

sata300 as vezérlő kártya eleve nincs olcsón.Olcsón pci portba mind 150 es sata1 es ami ha csak sata 2 es egy vinyó átállitási lehetőség nélkül nemsokat ér.Én is evvel voltam nemrég bajba.
Amugy nem is annyira vészeses az adatok láttam már ennél vészesebbet is.7 hibás szektor egy eldöntetlen szektor.Minden adat kimentés aztán lekell formázni az egészet és a sz@r kábelt kicserélni.És hddregenerator futatása lehetőleg másik gépben mert nem 10 perc hanem fél-1 nap.A kattogás az 1db nem javitott hibás szektor miatt volt a regenerator megoldja.Persze full fontos adatokat ezen már nem tárolj de windowsnak még simán jó lehet  másnem a hibás rész kiformázásával ha kell.:)

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 07. 09:21 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1338 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 10:06

Nekem van olyan hdd, ahol fix helyen fix mennyiségű bad sector van, hdd regenerator ugye megadta, melyik blokk, azután elé, s mögé lett téve 1-1 partíció, kész. :) Így még a file-rendszer formázásával sem kell törődni, hogy utólag be kell "jelöltetni" a hibás szektorokat, mert partíciókon kívül esnek. szóval felületes szemlélőnek abszolúte hibátlan hdd-nek tűnik, a kutya sem veszi észre, hogy a partíciók között 1-2 megányi "lyuk" van... céges gép.

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 07. 10:10 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1339 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 07. 10:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 7., csütörtök - 7:32

Ebben tudtok segíteni?

Sata300 mindegy,mert a PCI korlátja miatt eleve nem volna kihasználható még a sata150 sem. Többit leírtad jól :-) .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1340 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 12:04

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 21:43

Önmagában ez a három érték nem mond semmit.
Van olyan diszk, amiben alapból magasak már új korában, és az rendben is van. (Ráadásul a Hardware ECC Recovered két ECC-javított hiba közötti időt jelzi, és annál jobb, minél magasabb az érték)

Ami számít, az a Read Error Rate (ez némelyik gyártó egyes típusainál alapban magas, és nem kell rá figyelni, mert mást jelent), Reallocated Sectors Count, Reallocation Event Count, Current Pending Sector Count, Uncorrectable Sector Count, Soft Read Error Rate. Persze még több is számít, de ezek a legkritikusabbak.

Szerkesztette: Sparow2 2010. 01. 07. 12:05 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.