HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 22. 19:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 18:22

A fentebb alaposan kivesézett merevlemez meghibásodási problémámmal kapcsolatban új információm van.

Azóta a rack vinyót nem használtam, nem csak kikapcsoltam, de ki is húztam a fiókot a rack-ből, így használtam a gépemet.

A múltkor a számtech boltos azt mondta a problémámra, hogy simán okozhatja/okozhatta valami zárlat rack csatlakozójánál, vagy magában a rack keretben/fiókban, mert elég gyakori, hogy a rack okozza a teljes IDE csatornán lévő eszközök különféle ideiglenes, vagy állandó hibáit.
S azt is mondta, hogy ő már évek óta nem ajánlja senkinek a belső rack fiókok megvásárlását, csak külső hordozóegységet, ha valakinek ilyenre van szüksége.

Próbaként a fiókot annyira dugtam be, hogy 2-3 cm-re kilógjon. Ha ilyenkor indítom a gépet, akkor nem boot-ol be. A BIOS post screen azon részénél leragad, ahol a gép hardvereit összegzi.

A fiókot eltávolítva működik. A próbát háromszor megismételve változatlan eredmény született.

Majd végül úgy próbáltam ki, hogy teljesen bedugtam a fiókot és be is kapcsoltam, hogy használatban legyen. Elsőre nem boot-olt be a Windows, másodszorra már igen, s látta a HD sentinel és a rendszer is a rack vinyót, de 1-2 perc után "eltűnt" a rendszerből, pedig a rack fiókon a zöld LED világított.

Nagyon fontos információ még, hogy a fentebb sokat emlegetett, "CD felpörgésre" hasonlító zajok csak akkor jöttek a rendszer vinyó felől, ha a mobil rack fiók (benne a rack vinyóval) be volt dugva a rack-be.

Ha kivettem, akkor soha nem hozta ezeket a zajokat a gépem, illetve a rendszerlemezem.  :think:

Tényleg okozhatta mindez (zárlat, és/vagy a rack, vagy annak csatlakozója, vagy a fiókon belüli IDE csatlakozás hibája, esetleg a táp/közös tápcsatlakozás hibája/zárlata) a rendszer lemezem meghibásodását? :confused:

Másik kérdés: fentiek alapján most már ugye kizárhatom az alaplapi IDE csatorna/vezérlő meghibásodását, mint hibaforrást?

Mindenesetre holnap lecserélem ezt a régi rack-et (a ventilátora úgyis zörgött már rég óta) egy újra.

A rossz érintkezés okozhat CRC hibákat az adott csatornán a másik eszkönél is, amelyik nincs a rackban.
Azt megmondani, hogy a diszked ettől ment-e tönke, nem lehet teljesen biztosan. Ha a power érintkezik rosszul, az hosszabb távon megviselheti a rackban lévő diszket.

Persze lehet más hiba is, nem csak a rossz érintkezés. De kicsi a valószínűsége, hogy a csipszet hibás.
Az olcsó rackek hírhedtek a hibás érintkezésről, érdemesebb egy kicsit drágábbat venni, ha ilyenre szánja magát az ember, mert megri a plusz ár a későbbi (vagy azonnali) szívás elkerülését.

#1442 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 19:25

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 21:43

Rendszertechnikailag a rack jobb, mint egy + oda-vissza átalakítós USB rendszer.
Volt Pata rack-kal adatcsatlakozós hibám, amit az érintkezők tűvel való megemelésével gyógyítottam.
Egy másik racknál a rögzítő csúszkával mozgatott kapcsoló esett szét, emiatt tápproblemája lett. A kapcsolót is sikerült megjavítanom.
Nem a legcsendesebb megoldás, de nekem rackokban vannak a winchestereim.

Miért jobb? Egy USB csatorna elbírja egy diszk sebességét, és a hibás érintlezést gyakorlatilag kiküszöböli.
Plusz ment közben eltávolítható az eszköz. (Tudom, IDE eszköz is lekapcsolható a rackban, mert általában van kapcsoló, de az 'nem áz igázi', mert az IDE rendszert nem így tervezték)

Meg bárhová be tudod dugni, hiszen USB van mindenhol már régóta. A rackes diszket csak oda tudod bedugni, ahol van rack, és illik is bele a Te diszked fiókja. Különben már cserélgetni kell a diszket a fiókokban, vagy ha nincs rack, akkor beépíteni a gépbe.

Gyakorlatilag csak előnye van a rackkel szemben.

Hogy technikailag bonyolultabb, az meg kit érdekel? Egy processzor + memóra + csipszet nagyságrendekkel bonyolultabb. (Másrészt nem oda-vissza alakító, mert nem az IDE buszt alakítják USB-re, majd azt vissza IDE-re, hanem csak az USB-t IDE-re: szoftveresen az USB-s átalakítóban lévő diszk egy USB-s eszköznek látszik)

#1443 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 10:51

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 20:25

... (Tudom, IDE eszköz is lekapcsolható a rackban, mert általában van kapcsoló, de az 'nem áz igázi', mert az IDE rendszert nem így tervezték)
...

Olyannyira nem erre tervezték, hogy nem is számoltak ki-bekapcsolással menet közben az IDE eszközök esetében. A művelet életveszélyes. Ölheti a vezérlőt simán. Egy full buszra csak úgy hirtelen miden tüskén rácsatlakozni, adattal, táppal, mindennel - életveszélyes, ha nincs védelem. Márpedig ilyen védelem az IDE-n nincs.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1444 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 13:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 11:51

Olyannyira nem erre tervezték, hogy nem is számoltak ki-bekapcsolással menet közben az IDE eszközök esetében. A művelet életveszélyes. Ölheti a vezérlőt simán. Egy full buszra csak úgy hirtelen miden tüskén rácsatlakozni, adattal, táppal, mindennel - életveszélyes, ha nincs védelem. Márpedig ilyen védelem az IDE-n nincs.

Mechanikusan védelmet nyújt egyrészt maga a Centronics-csatlakozó, ami alapból úgy van kitalálva, hogy normális esetben először a test (fémház) érintkezik. Későbbiekben külön érintkezést építettek be, ami az esetleges sztatikus töltéseket (műszálas ruha stb.) már a fiók behelyezésekor kisüti, vagyis azonos potenciálra hozza a fiókot a géppel. Bizonyára előfordultak esetek, amikor a szikra az IDE-sín felé húzott át, ami valóban gyilkos erejű.

Amennyiben a legfontosabb feltétel (legelőször a test érintkezzen) megvalósul, elektronikai szempontból nem is olyan vészes egy IDE-port dugdosása, mint sokan hinnék. Beleértve a tápfeszültséget is, amit persze szintén a Centronics visz át.

Szinte nagyobb gond, hogy nem minden alaplapi vezérlő hajlandó reboot nélkül is detektálni az eszközt. De ha nyomtunk egy keresést a Windows Eszközkezelőben és utána még működik is, simán használható. Utána leválasztás szoftveresen, kikapcs, kihúz, ennyi.

De az IDE-port ilyen, nem túlzottan ideális alkalmazását én rég kiküszöböltem a képen látható SATA átalakítóval. Annyi trükkje van, hogy az átalakító 5 V tápot igényel, egy floppy-tápkábelen, amit én viszont úgy kötöttem be, hogy a rack előlapi kapcsolója után forrasztottam rá egy tápkábelt (hulladék tápról levágható). Tehát az átalakító a merevlemezzel egyszerre kap tápot, amikor bekapcsolom. Ahogy éleszti magát, detektálja vinyót, ahogy kell, így IDE-oldalon nincs is hotswap, amit ez az átalakító amúgy sem kedvel (nem ismeri fel a cserét). A SATA-port irányába pedig fixen csatlakozik, ott szoftveresen felismeri a cserét is, le is tudom választani, utána kikapcsolni és kivenni a fiókot. (Program: http://mt-naka.com/h...p/index_enu.htm ).

Így a PATA lemezeimet is gond nélkül tudom cserélgetni, fiókokhoz is olcsón hozzá lehet jutni (szerelgetés, szakadás elkerülendő). Még egy másik trükkje a dolognak, hogy a fiókot tető nélkül is be lehet tolni, így a képen felül látható ventilátor pont elintézi a hűtést.

Csatolt fájl:

#1445 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 13:54

Idézet: Signal - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 13:04

... De az IDE-port ilyen, nem túlzottan ideális alkalmazását én rég kiküszöböltem a képen látható SATA átalakítóval. ...

Ez ugyanaz, mint az IDE-USB átalakító, csak pepitában.
Át van alakítva egy hot-swap képes interfacere.

Így is megvan a hátránya, hogy csak oda tudod egyszerűen behelyezni, ahol a tiédhez kompatibilis rack van.
Amik mostanában egyre ritkábbak az USB-s mass storage eszközök elterjedése óta.

#1446 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 14:01

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 14:54

...Így is megvan a hátránya, hogy csak oda tudod egyszerűen behelyezni, ahol a tiédhez kompatibilis rack van.

Igaz, csak eszembe sem jutott, mivel soha nem viszem ezeket máshová.

#1447 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 23. 15:01

Idézet: Signal - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 14:01

Igaz, csak eszembe sem jutott, mivel soha nem viszem ezeket máshová.

Akkor minek a rack? :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1448 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 01. 23. 15:01

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 13:54

Ez ugyanaz, mint az IDE-USB átalakító, csak pepitában.
Át van alakítva egy hot-swap képes interfacere.

Így is megvan a hátránya, hogy csak oda tudod egyszerűen behelyezni, ahol a tiédhez kompatibilis rack van.
Amik mostanában egyre ritkábbak az USB-s mass storage eszközök elterjedése óta.

Én úgy látom, a rack maga ugyanaz, csak a fiók egyénre szabott.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1449 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 17:16

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 15:01

A kép szerint, a rackba módosított bele.
:offtopic: A táposban jössz egy válasszal. Anno megkérdezted, milyen kondik vannak a scannertápban.

Szerkesztette: Gyula2222 2010. 01. 23. 17:16 -kor

#1450 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 23. 19:56

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 16:01

Akkor minek a rack? :D

Házi backup, videók, a régi PATA lemezeket így ki tudom használni.

#1451 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 09:10

Idézet: didyman - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 15:01

De nem minden fiók illik minden rackba.
Anno, amikor ez még elterjedt volt, a 90-es években, akkor ismerősök között nem mindenkihez lehetett betenni ugyanazt a fiókot, mert ahány gyártó volt, szinte annyiféle rack volt.

Ezért mondtam, hogy nem biztos, hogy bárhová be tudod tenni, akinek van egyáltalán.
Meg ez már egy kihalt állatfaj, nagyon kevés helyen látni.

Szerkesztette: Sparow2 2010. 01. 24. 09:11 -kor

#1452 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 09:13

Idézet: Signal - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 19:56

Házi backup, videók, a régi PATA lemezeket így ki tudom használni.

Aha, szóval csak a saját lemezeidet cserélgeted benne.
(Mondjuk erre az USB átalakító is ugyanúgy megfelelne, minden előnyével együtt. De ha már a rack megvolt, akkor nem érdemes eldobni, és csak ezért USB-set venni)

#1453 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 14:50

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 10:13

Aha, szóval csak a saját lemezeidet cserélgeted benne.
(Mondjuk erre az USB átalakító is ugyanúgy megfelelne, minden előnyével együtt. De ha már a rack megvolt, akkor nem érdemes eldobni, és csak ezért USB-set venni)

Nemhogy eldobni, külön kerítettem fiókokat (is) hogy ne kelljen HDD-szerelgetéssel bíbelődni, drótokat leszakítani, amint erre utaltam is. Sok darab esetén azért ez is egy szempont, hogy olcsó a tok.

#1454 Felhasználó inaktív   altar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 24. 16:58

Helosztok,nekem olyan problémám lenne,hogy sokszor le szokott fagyni a rendszer,már többször újra is raktam meg más rendszert is raktam rá,de mind hiába mert semmi haszna nem volt.mindent kicseréltem a gépben,kiderült hogy az alaplap volt a hibás,ki is cserélték nekem,de még mindig fenáll a probléma.3 vinyó is van a gépben,megnéztem Hard Disc Sentinel-nél 2 vinyóra kiír hibát:
az egyiknél ezt:2009.12.31. 3:15:42,#10 Spin Retry Count  0 -> 1
a másiknál:2009.12.29. 14:06:58,#198 Off-Line Uncorrectable Sector Count  0 -> 280916622966675
2009.12.29. 14:06:58,#197 Current Pending Sector Count  0 -> 281045473623955
2009.12.29. 14:06:58,#196 Reallocation Event Count  0 -> 281023997017994
2009.12.29. 14:06:58,#10 Spin Retry Count  0 -> 281019704344479
2009.12.29. 14:06:58,#5 Reallocated Sectors Count  0 -> 280963869114240
letöltöttem a HD Tune Prot,hogy megnézzem ennél is talál-e hibát,és mindkettő vinyóra kiír hibát:
az elsőnél:
HD Tune Pro: SAMSUNG HD103UJ Health

ID                                  Current  Worst    ThresholdData    Status
(01) Raw Read Error Rate            100      100      51    0          ok   
(03) Spin Up Time                73    73    11    8920    ok   
(04) Start/Stop Count            99    99    0        792        ok   
(05) Reallocated Sector Count    100      100      10    0          ok   
(07) Seek Error Rate                253      253      51    0          ok   
(08) Seek Time Performance          100      100      15    0          ok   
(09) Power On Hours Count        99    99    0        3838    ok   
(0A) Spin Retry Count            100      100      51    1          warning 
(0B) Calibration Retry Count        100      100      0        0          ok   
(0C) Power Cycle Count              99    99    0        785        ok   
(0D) Soft Read Error Rate        100      100      0        0          ok   
(B7) (unknown attribute)            100      100      0        0          ok   
(B8) (unknown attribute)            100      100      0        0          ok   
(BB) Reported Uncorrectable Errors  100      100      0        0          ok   
(BC) Command Timeout                100      100      0        0          ok   
(BE) Airflow Temperature            67    44    0        554631201  ok   
(C2) Temperature                    65    45    0        655294499  ok   
(C3) Hardware ECC Recovered      100      100      0        44284190 ok   
(C4) Reallocated Event Count        100      100      0        0          ok   
(C5) Current Pending Sector      100      100      0        0          ok   
(C6) Offline Uncorrectable          100      100      0        0          ok   
(C7) Ultra DMA CRC Error Count      100      100      0        1          warning 
(C8) Write Error Rate            100      100      0        0          ok   
(C9) Soft Read Error Rate        100      100      0        0          ok   

Health Status      : warning

a másiknál:
HD Tune Pro: SAMSUNG HD403LJ Health

ID                                  Current  Worst    ThresholdData  Status
(01) Raw Read Error Rate            100      100      51    0        ok   
(03) Spin Up Time                100      100      15    8064  ok   
(04) Start/Stop Count            99    99    0        1669  ok   
(05) Reallocated Sector Count    253      253      10    0        ok   
(07) Seek Error Rate                253      253      51    0        ok   
(08) Seek Time Performance          253      253      15    0        ok   
(09) Power On Hours Count        100      100      0        5681  ok   
(0A) Spin Retry Count            253      253      51    0        ok   
(0B) Calibration Retry Count        253      253      0        0        ok   
(0C) Power Cycle Count              99    99    0        1278  ok   
(0D) Soft Read Error Rate        100      100      0        2620787  ok   
(BB) Reported Uncorrectable Errors  253      253      0        0        ok   
(BC) Command Timeout                100      100      0        68    ok   
(BE) Airflow Temperature            62    51    0        38    ok   
(C2) Temperature                    124      91    0        38    ok   
(C3) Hardware ECC Recovered      100      100      0        2620787  ok   
(C4) Reallocated Event Count        253      253      0        0        ok   
(C5) Current Pending Sector      253      253      0        0        ok   
(C6) Offline Uncorrectable          253      253      0        0        ok   
(C7) Ultra DMA CRC Error Count      200      200      0        174      warning 
(C8) Write Error Rate            253      100      0        0        ok   
(C9) Soft Read Error Rate        253      100      0        0        ok   
(CA) Data Address Marker errors  253      253      0        0        ok   

Health Status      : warning

Próbáltam egy error scan-t lefuttatni,de mind2x lefagyott.szerintetek át kéne menteni az adatokat másik vinyóra?csak mert elég sokmindenről van szó,és nem lenne jó,ha elvesznének :s

#1455 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:09

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. jan. 21., csütörtök - 18:01

Mifelénk napi rendszerességgel elmegy pár pillanatra az áram. Az éppen működő eszközök kikapcsolnak, majd be, az órák lenulláznak, PC lekapcsol, stb... Én ennek tudom be, hogy a korábbi gépemben elszállt a VGA, a táp, illetve a monitoromat is javíttatni kellett a tápjával... Mióta van a szünetmentesem, azóta nincs problémám.  ;)

Mindentől függetlenül jó dolog a szünetmentes, jó dolog a zavarszűrős / túlfeszültégvédős elosztó, és igen jó dolog a megfelelő minőségű tápegység, ami önmagában is képes sok szart kivédeni.

Csak az ilyen áramelmenős dolgokra reflektálnék, mert ezek nem mindegy, milyenek, azaz hogyan manifesztálódnak. Sokféle oka van annak, ha a szolgáltató automatikája lekapcsol, ez védelmi mechanizmus is lehet, és lehet olyan is, hogy pillanatra csak drasztikusan lecsökken a feszültség, ez kikapcsolja a TV-t, videót, de aktív PFC-s masinát nem. Ezek, ha sűrűk, akkor a területen valami gond van. Sok panaszra a szolgáltató előbb-utóbb cseréli a trafóház hardverét. Nálunk is voltak ilyenek,  de ma már elég ritkák, leginkább vihar idején, vagy hosszas, több napos folyamatos eső idején van áramszünet.
A lekapcsolást generálhatja hibás 3 fázisú fogyasztó is, ami egyik fázis feszültségét ráereszti a másikra, akár csökkentet mértékben. A pillanatnyi áramszakadás lehet olyan, hogy nem igazán jut löket a PC-re, de olyan is, amelyik lök, s csak aztán kapcsol le, mert lassú... A cél az lenne, ha trafóház kiszűrné teljesen a löketeket, és van olyan megoldás, ami elég jól teljesít e téren...

#1456 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:13

Idézet: altar - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 16:58

Helosztok,nekem olyan problémám lenne,hogy sokszor le szokott fagyni a rendszer,már többször újra is raktam meg más rendszert is raktam rá,de mind hiába mert semmi haszna nem volt.mindent kicseréltem a gépben,kiderült hogy az alaplap volt a hibás,ki is cserélték nekem,de még mindig fenáll a probléma.3 vinyó is van a gépben,megnéztem Hard Disc Sentinel-nél 2 vinyóra kiír hibát
[...]
Próbáltam egy error scan-t lefuttatni,de mind2x lefagyott.szerintetek át kéne menteni az adatokat másik vinyóra?csak mert elég sokmindenről van szó,és nem lenne jó,ha elvesznének :s

Igen, vinyókat kidobni, újakat beszerezni, kidobás előtt persze adatokat lementeni. Előfordulhatnak megnyithatatlan fájlok is...

#1457 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:34

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 9:10

De nem minden fiók illik minden rackba.
Anno, amikor ez még elterjedt volt, a 90-es években, akkor ismerősök között nem mindenkihez lehetett betenni ugyanazt a fiókot, mert ahány gyártó volt, szinte annyiféle rack volt.

Ezért mondtam, hogy nem biztos, hogy bárhová be tudod tenni, akinek van egyáltalán.
Meg ez már egy kihalt állatfaj, nagyon kevés helyen látni.

Bizony nem, én is saját káromon tapasztaltam, meg, nem hogy nem passzol, de haza is vágtam a keretet, a fiókot...

Amúgy valóban érdekes állatfaj. Hallani panaszokat, sok helyen leugatják. Én tapasztalatom: sok éve beruháztam ATA rackokba. Én nem kedvelem a műanyagot, de sajnos külön alu fiókok nem nagyon fordultak elő. Így megtapasztaltam az is, nem tudom mitől rossz, hogy műanyag, de rossz volt. Vantec EZ-SWAP-okat szereltem 2 gépbe is, azok elég jók, gazdáiknak elmondtam, ha vinyó nem látszik, gépet lelőni, kivenni, újra betenni.. Elő is fordul, ritkán, és ha egyszer látja a BIOS a vinyót, akkor ez jól kezeli, és működik rendesen, éveken át.
Magamnak vettem vagy 5 Chieftec márkájút. Olcsók voltak, a márka neves, a termék átlagos. Keretestül vettem, mert azok alu fiókot tartalmaztak... Mára van a gépemben 1 működő keret, és 1 tartalék. 1-t hazavágtam, mert belepróbáltam a Vantec fiókot. Egynek a használat során tönkre ment a kulcsos kapcsolója. 1-ben meg hibásan működtek a vinyók. És jelenleg van 2 fiókom, ami működik. A többi fiókban a vinyók hibásan működtek, így azok használatát mellőzöm.

De a meglévő 2 fiókot már évek óta használom, ki-be szerelek vinyókat, cserélgetem, és kifogástalanul működnek. Ezek annyi kényelmet /"örömet" nyújtottak az évek során, hogy összességében megérte, és nem ítélem el a Rack létjogosultságát.
Én ki tudtam szűrni sok közül a jókat, aki csak 1-et vesz, és azzal megszívja, persze, hogy mindet rossznak látja, és igaza is van, mert miért ne lehetne mindegyik jó.
Vannak USB-s, E-SATA házaim is, mindnek meg van az előnye, a hátránya.

És mostanában nézegetek SATA rackot, de nem tudom, melyikben bízhatok meg...

#1458 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 24. 17:36

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 19:10

Persze lehet más hiba is, nem csak a rossz érintkezés. De kicsi a valószínűsége, hogy a csipszet hibás.

Mindenesetre kicseréltem a tápomat, és a VGA-t a merevlemezzel összekötő "Molex/4 pin" elosztót, mert az is meg volt sérülve; eddig úgy tűnik, hogy a videokártyám időnként jelentkező képcsíkozási hibáját az okozta. S mivel ezen volt a rendszer merevlemezem is...

Idézet

Az olcsó rackek hírhedtek a hibás érintkezésről, érdemesebb egy kicsit drágábbat venni, ha ilyenre szánja magát az ember, mert megri a plusz ár a későbbi (vagy azonnali) szívás elkerülését.

A kérdés, hogy kinek mi a "drága"? Őszintén szólva, mivel ez egy régi gép nem kívánok már költeni rá. Éppen elég, hogy tápot kellett cserélnem benne.

Kinéztem magamnak ezt az olcsó, ~900 forintos rack-et: http://www.aqua.hu/gembird-mobil-rack-ide-...arch_termek=ide , de csak kék színben volt, így nem vásároltam meg. Ilyen kategóriájú a régi rack-em is, ami egyébként immár 5 éves lehet.

Ez viszont: http://www.aqua.hu/vipower-mobil-rack-ide-...arch_termek=ide már közel háromszor annyiba kerül.

S tudod mi a véleményem? Szerintem a márkázáson kívül semmi különbség nincsen minőségben a kettő között.

Akkor hol is van az a határ, ahol a "drágább" egyúttal a "minőségibb" terméket is jelenti?  :think:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1459 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:39

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 10:51

Nagyon ritka állatfaj, de létezik Hot-Swapos IDE vezérlő, nekem van is. RAID vezérlő. Na, ezzel a ki-be kapcsolós Rack ki-be kapcsolható "menet közben", persze, a kártya saját szoftverével előbb le kellett választani a vinyót.
Egyébként meg igen, az a kapcsoló a kereten nem azért van, hogy menet közben piszkálják.

#1460 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 17:45

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. jan. 22., péntek - 19:25

Gyakorlatilag csak előnye van a rackkel szemben.

(Mármint az USB-s külső háznak)

Csak mezei ill. házi felhasználási területen persze. De az USB-s házban levő vinyónál nem támogatott a SMART, és több más ATA parancs, meg gyártóspecifikus műveletek (gyártók saját karbantartó / diag szoftverei). Ha vinyót kell diagnosztizálni, akkor rack rulez, bizony. Csakúgy, ha töredezettségmentesíteni, CHKDSK-zni kell az óriási vinyót, mert azért ezek az USB házban elég sokáig tartanak.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.