HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 10. 09:24

Idézet: djculture - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 9:20

Sajnos ezek a nagy vinyók ennyit érnek az f1 es samsungok is eléggé hullanak,az f2 es 5400rpm es sorozat egyedül ami jól bírja.

Ez nekem jó hír, igaz, utána néztem, és az f2 5400-asokat nem nagyon szidták. Van 2db, egyelőre nem mutat hibát a smart. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1542 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 09:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 23:33

1.5 terához pont 30ezer pénz hiányzik. Smart meg olyan, amilyen, de valaminek jó, ellenben láttunk pár napos, hetes, hónapos HDD-t is meghalni, ez a 2-3 év elég hasraütött marhaság. Backup ha nincs, akkor az eleve orosz rulett.

Hát nézd, a családi fotók 3 vinyón vannak, asszem ez eléggé biztos. Az, hogy a jelenleg 1.2T filmem eltűnik, hát pont nem érdekelne adott esetben, max újra letöltöm, ez nekem nem ér meg 19 ezret sem (mer nem 30, hanem 19.5e az 1.5-ös samu)

#1543 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 09:44

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 19:59

... Csak nem értettem, hogy miért pont az első lépést próbálja visszavonni és nem a másodikat, hiszen a jelek szerint azon is túl ment. ...

Pl. nem mindegy, hogy egy partíció mérete úgy növelődik, hogy a végéhez csap hozzá, vagy hogy az elejéhez, oszt tolja felfelé az egészet. Meg nem mindegy, mennyi adat, milyen elhelyezkedésben volt rajt', mert hogy kb. ezer dologtól függ majd az eredmény, ha beszakad a művelet. Vagy nem mindegy, hogy úgy csökkenti a méretet, hogy a végéből vág le, vagy az elejéből. Piszokul nem mindegy. Sőt, nem mindegy, hogy "felfelé" tolja az adatokat, vagy "lefelé". Ezen esetek kb. egyik felében akár 10%-ban visszaállíthatóak az eredeti adatok, persze ha ismert a partíciós tábla eredeti állapota, másik felében viszont akár már az első "pillanattól" kezdve drasztikus adatvesztéssel fenyeget, ha beszakad a művelet.

:offtopic: Én anno mindig kifogtam az áramszüneteket, partíció mozgatásakor. Meg egyszer b@lf@sz voltam, s mivel vagy 5 percig "nem mozdult" semmi, reset. Aztán rájöttem, hogy várni kellett volna, nem kapkodni... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1544 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 09:50

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 7:34

Az ok, ha nem lettek felülírva az adatok, akkor visszaszedi, de régebben (6-7 éve) kipróbáltam egy hasonló programot, aminek nem sikerült visszaszedni adatokat nem felülírt, törölt partícióról.

Fájlrendszer-függő. Meg a nem felülírt azt is jelentheti, hogy felcsatolta a fájlrendszert, a naplóból az szépen visszagörgetett, vagy csinált az akármit, utána "kész".

Ha hibásak a filmek ÉS a fájlrendszer konzisztens, akkor cumi van, akkor honnan tudhatná bármilyen program, hogy egy adott film melyik clustereket kell, hogy tartalmazza? Magyarul: abban az esetben nem lehetséges csak elméletben kikerestetni a "hibás részeket".
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1545 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 09:54

Idézet: sadam - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 14:22

... viszont az is valami, hogy a mappastruktúrát látom, ...

Az a lényeg. Az, hogy mennyit fog vele molyolni bármilyen program, már sokmindentől függ. Lehet, hogy a Regenerator 2 napig fog futni. De az is könnyen lehet, hogy egy sima backup is addig fog futni. Nem lehet tudni. Kérdés, hogy melyikbe vágsz bele. Ha garis, azt is meg kell kérdezni, annak ellenére, hogy fenti program azt íta, hogy még nem intézhető gariban. Egy fenét nem, az adatok épp tönkre készülnek menni, vagy már tönkre is mentek...

Szerkesztette: Warrior 2010. 02. 10. 09:54 -kor

#1546 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 10:15

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 10:54

Az a lényeg. Az, hogy mennyit fog vele molyolni bármilyen program, már sokmindentől függ. Lehet, hogy a Regenerator 2 napig fog futni. De az is könnyen lehet, hogy egy sima backup is addig fog futni. Nem lehet tudni. Kérdés, hogy melyikbe vágsz bele. Ha garis, azt is meg kell kérdezni, annak ellenére, hogy fenti program azt íta, hogy még nem intézhető gariban. Egy fenét nem, az adatok épp tönkre készülnek menni, vagy már tönkre is mentek...

Hát a garizás se könnyű móka mostanában.Én kétszer kaptam vissza a wd-t hogy jó aztán visszavittem kinyomtatva 3 program reportját is hogy ettől eddig ilyen sectorokba szar aztán érdekes 1 hét és adtak újat.Ugyhogy aki nem veri az ajtót azt simán átcseszik hogy jó ez,egy havernál pl eltünt némi hely.Bakker kiparticionálták a szar részt és ennyi.Visszadták neki ez volt a garanciális javítás.Jó én szervizes vagyok nemtudnak ilyenekkel átverni de aki nem ért hozzá azt megkárosítják szépen...

Szerkesztette: djculture 2010. 02. 10. 10:54 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1547 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 10:53

Idézet: leslie - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 10:24

Ez nekem jó hír, igaz, utána néztem, és az f2 5400-asokat nem nagyon szidták. Van 2db, egyelőre nem mutat hibát a smart. :)

Nem is fog, egyelőre egy emberkéröl tudok én is akinél lett egy nem eldöntendő sector,pedig elég sokat eladtunk. :up:
Hádédész..

#1548 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 13:13

Idézet: djculture - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 11:15

Hát a garizás se könnyű móka mostanában.Én kétszer kaptam vissza a wd-t hogy jó aztán visszavittem kinyomtatva 3 program reportját is hogy ettől eddig ilyen sectorokba szar aztán érdekes 1 hét és adtak újat.Ugyhogy aki nem veri az ajtót azt simán átcseszik hogy jó ez,egy havernál pl eltünt némi hely.Bakker kiparticionálták a szar részt és ennyi.Visszadták neki ez volt a garanciális javítás.Jó én szervizes vagyok nemtudnak ilyenekkel átverni de aki nem ért hozzá azt megkárosítják szépen...

Én ilyenkor fognám a jó kis labortápot, beállítanék valami kis áramkorlátot, 30V, oszt egy deróttal elkezdeném simogatni az elektronikát. Olyan szépen meghalna külsérelmi nyom nélkül, hogy öröm nézni.

Szerencsére üffélnél nem szoktunk szívni, mert ami meghal, az 1 év után hal meg. Tovább meg nem adunk 3 év garit, nem szivatjuk magunkat.

#1549 Felhasználó inaktív   Myron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 20:54

Hali!

Miközben megy a gép, gondol egyet a vinyó és leáll, hallom ahogy kattan (mint kikapcsolásnál is), aztán újra felpörög (mint bekapcsolásnál). Utána még megy 3-4 másodpercig a gép, de aztán lefagy, zene is abbamarad, egér se mozog, és a vinyó LED-je folyamatosan világít.

Miért csinálja?

A régi vinyóval is ez volt a gond, azóta vettem újat, 1-2 hónapig jó volt de most már ez is kezdi. Amikor az új vinyót vettem akkor az ATA kábelt is lecseréltem.

#1550 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 21:44

Idézet: Myron - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 21:54

Hali!

Miközben megy a gép, gondol egyet a vinyó és leáll, hallom ahogy kattan (mint kikapcsolásnál is), aztán újra felpörög (mint bekapcsolásnál). Utána még megy 3-4 másodpercig a gép, de aztán lefagy, zene is abbamarad, egér se mozog, és a vinyó LED-je folyamatosan világít.

Miért csinálja?

A régi vinyóval is ez volt a gond, azóta vettem újat, 1-2 hónapig jó volt de most már ez is kezdi. Amikor az új vinyót vettem akkor az ATA kábelt is lecseréltem.

Régebbi atás vinyóknál például a molex táp csatiba lévő palást lemezek szétnyomódtak és nem érintkeztek akkor is volt ilyen hibajelenség.

Szerkesztette: djculture 2010. 02. 10. 21:45 -kor

Hádédész..

#1551 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 23:42

Idézet: djculture - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 0:46

Hát ez nem kafa.Ennyi eldöntendő szektor nem is lehetne mert gyakorlatilag már átkellett volna ennyiböl helyeznie párat minimum és nem függőbe hagyni.Van a wd nek is saját szoftvere ilyen helyzetekre de akkor a rajta lévő adatnak annyi.

De lehet ...
Pár hete hasonlót írtam, furén viselkedő HDD címmel. Csak sokkal több pendig sector volt.
Lemásoltam róla mindent, aztán tesztelgettem, semmi változás. Aztán egy idő  múlva átmentek reallocated sectorba (vagy egy része visszabillent jónak) a pendig sectorok, lett egy rakás reallocated sector.

#1552 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 23:49

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 6:34

Az ok, ha nem lettek felülírva az adatok, akkor visszaszedi, de régebben (6-7 éve) kipróbáltam egy hasonló programot, aminek nem sikerült visszaszedni adatokat nem felülírt, törölt partícióról.

Az nem tudom milyen program lehetett.
Ezek a recovery, adatvisszaállító programok alapból nem írnak a meghibásodott diszkre vagy partícióra, hanem egy másikra másolják fel, amit ki bínak mazsolázni. Ezért nem is törölnek semmit.

De ha hardveres hibája van a diszknek, akkor érdemes róla egy mentást készíteni, full image-t, és azzal próbálkozni.

#1553 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 23:59

Idézet: sadam - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 15:51

Amit tudtam lemásoltam, jó pár újraindítással, mert, ha olyat kezdek el másolni, amit nem tud olvasni, akkor Total Commander úgy le hal, hogy be se tudom zárni sehogy, majd hamarosan az oprendszer nem válaszol állapot követi. Mindenesetre megvárom az estét, akkor lesz lehetőség rá, hogy megnézzem más gépben a winyót, szeretnék biztos lenni abban hogy a winyó fos, fura az egész.

A diszk halódik 99,99%.
Tipikusan így szokott történni.

Idézet: sadam - Dátum: 2010. febr. 9., kedd - 15:51

Ghostolni nem hiszem, hogy tudom, mivel mindegyik program egyből meghal, amint olyan sectorhoz nyúl, amit nem lehet elérni. Scandisk is szépen megáll és semmi nem történik. Nem ismerem ezt a HDD regeneratort, de csodatevőnek említik néhol, bár nem látok sok esélyt rá, hogy jó lesz valamire. Egyébként nem szeretnék 40 óráig egy monitort bámulni és nézni egy mozdulatlan csíkot. :D  Sok mindent úgyse tudok már vele csinálni, ha meghal, akkor meghal, csere. Nem azt mondom, hogy őrült fontos adataim voltak, de nem vagyok boldog a -550gb adat miatt.

Mindenesetre egy Western Digital-tól nem ezt vártam. Eddig kisebb (40-320GB) Maxtor winyóim voltak, de sose volt gond eggyikkel se, pont azért kezdtem áttérni WD-re, mert mégis csak 0,5 illetve 1,5 TB-ról van szó.

Hát, én pár hete ráeresztettem a HDD Regenerátort egy diszkre.
Ment szépen a progress bar, és jelezte, hogy bad sector (pendig sector volt, olvasni nem lehetett, de nem helyeződött át), és hogy regenerálta.
De következő indításkor megint ugyanott voltak a bad sectorok.

Ha a ghost nem működik (emlékeim szerint volt rá lehetőség, hogy a hibás szektorokat figyelmen kívül hagyja), akkor szerezz egy linux live CD-t, és a dd pranccsal át tudod másolni.
Meg kell adni, hogy a hibákat ne vegye figyelembe és hogy ha egy kieneti blokkban ha hiba miatt nincs meg a megfelelő mennyiségű adat, akkor egészítse ki a megfelelő hosszra. És csak egy szektort olvasson egyszerre, hogy ha olvasási  hiba van, akkor kevés adat vesszen el.
dd if=/dev/hda of=/dev/hdb bs=512 conv=noerror,sync

Értelemszerűen a hda és hdb a megfelelő eszközre javítandó.

#1554 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 08:26

azert az az of=hdb nem nez ki tul jol... miert kene felulirni egy masik winchestert egyben? legyen inkabb egy file, amibe kiirja, es akkor a file-on belul lehet recovery-zni. azaz:

of=/mount/..../image.dd

vagy valami hasonlo.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1555 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 09:24

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 0:59

...Ha a ghost nem működik (emlékeim szerint volt rá lehetőség, hogy a hibás szektorokat figyelmen kívül hagyja)

Hogyne lenne, bár sokak számára a Ghost nem ezt jelenti, ami a képen látható, hanem a Windows felületű Ghost megoldásokat.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  064.png (0byte)
    Letöltések:: 0

#1556 Felhasználó inaktív   Zéé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 11:10

Sziasztok,

Van két 80GB-os Samsung HDD az asztali gépemben. Az egyik egy SP0802N, ez már régóta a gépben van, és tökéletesen műxik. Tegnap beleraktam egy régi, nem használt gépből egy SP0822N-t, ami a saját gépében, mikor le lett állítva emlékeim szerint jól működött.

A HDD-t primary slave-ként tettem be a gépbe, és a BIOS gond nélkül felismerte. XP viszont csak az elsődleges particiót látja, és azt sem tudja olvasni, asszondja', hogy formázatlan.

Hiren's boot CD-vel probálkoztam (v9.5), hogy a mind a két partició látható és olvasható legyen, de nem sikerült semmit elérnem.

Partition Magic látja mindkét particiót (1: 30004,2 MB, 2: 46343,8 MB), de a második (Extended NTFS) particiót úgy mutatja, hogy a felső sáv kilóg a képernyőről. Ha törlöm, akkor nem szabadul fel mind a 46343,7MB, hanem létrejön két Unallocated-el jelzett terület 2243.4MB és 44100,3MB mérettel. Ha ezután törlöm magát az Extended particiót, akkor eltűnik mindkét Unallocated terület, és egy 2243,5MB méretű Unallocated területet mutat a 30004,4MB-os particó mögött.
Ha minden módosítást visszacsinálom, és nyomok a 46343,7MB-os partición egy Check for Errors-t, akkor két sorban hibát ír, a Description az hogy Sector not found.

Megnéztem még Partition Commander-el is a meghajtót, ott a 45,26GB-os particiót Damaged-ek jelzi.

Az Active Killdisk látja mindkét particiót, és a könyvtárakat/file-okat is rajta.

HDD Regenerator induláskor két meghajtó közül enged választani, és ott a második egy 32253 MB méretű.

HDD Sentinel mindkét meghajtót 100%-osnak jelzi.

Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám visszahozni a második particiót, illetve hogyan tehetném az első particiót is láthatóvá az XP számára?

Szerkesztette: Zéé 2010. 02. 11. 11:13 -kor

"A Trabant útfekvése kitűnő, gyorsulása kifogástalan. Ez azonban ne csábítson könnyelműségre."

#1557 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 11:28

Húzd le a 32 GB-os cap limit jumpert az új HDD-ről. (A Samu-k úgy Slave-ek, hogy nincs rajtuk jumper.)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1558 Felhasználó inaktív   Zéé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 11:29

Annyiban megoldódni látszik a dolog, hogy áttettem a meghajtót Secondary master-nak, és ekkor tökéletesen látszódott mindkét partició XP alatt.

Most már csak az a kérdés, hogy Primary slave-ként miért nem jó?

Amúgy adatátvitel szempontjából mi a jobb választás? Ha hagyom Secondary master-nak a második HDD-t, vagy Primary slave-ként?

(Secondary master esetben valahogy át kell variáljam a gép belsejét, mert van még 2 DVD meghajtó/író is benne, és nem elég hosszúak a kábelek)
"A Trabant útfekvése kitűnő, gyorsulása kifogástalan. Ez azonban ne csábítson könnyelműségre."

#1559 Felhasználó inaktív   Zéé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 11:32

Idézet: brd - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 10:28

Húzd le a 32 GB-os cap limit jumpert az új HDD-ről. (A Samu-k úgy Slave-ek, hogy nincs rajtuk jumper.)

Levettem a jumpert, és műxik!

Kössz!

#1560 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 11. 11:35

Idézet: Zéé - Dátum: 2010. febr. 11., csütörtök - 12:29

...Amúgy adatátvitel szempontjából mi a jobb választás? Ha hagyom Secondary master-nak a második HDD-t, vagy Primary slave-ként?

Közös kábelen, amikor egyszerre forgalmaz két eszköz, az adatcsomagok sorban állnak, vagyis egymásra várakoznak, tudomásom szerint. Inaktív eszköz esetében, mintha ott sem is lenne.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.