HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 21. 16:54

Adott egy cirka 8 éves maxtor 120 gigás példány. Gondoltam jobb a bajt megelözni igy lebackupoltam, legalábbis akartam. 80gigát sikeresen lehúztam róla, mikor behalt. És még azért van ott ami kéne.. Másik gép windows 7-es és nem indul el ha bennvan a vinyó, az eredeti gép meg azt mondja nincs megformázva a lemez tehát nem férek hozzá. Csak hd sentinellel tudom nézegetni az adatait.. Nézi nézi de elég sokat reklamál a bad sectorok miatt elég kiábrándító.

Maxtor 6Y120L0
YAR41VW0
Y4054Z6E

Csatolt fájl  jajneeeee.jpg (85,28K)
Letöltések:: 13

Most getdataback for NTFS-el probalkozom lehet nem erre a tipusu gondra való nem tudom. Mit lehet kezdeni vele? Ha házilag nemtudom megcsinálni mennyibe kerülhet lehuzni rola még 20 gigát ha egyáltalán lehetséges?

Szerkesztette: FireShadow 2010. 06. 21. 16:56 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1822 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: FireShadow - Dátum: 2010. 06. 21. 17:54

Adott egy cirka 8 éves maxtor 120 gigás példány. Gondoltam jobb a bajt megelözni igy lebackupoltam, legalábbis akartam. 80gigát sikeresen lehúztam róla, mikor behalt. És még azért van ott ami kéne.. Másik gép windows 7-es és nem indul el ha bennvan a vinyó, az eredeti gép meg azt mondja nincs megformázva a lemez tehát nem férek hozzá. Csak hd sentinellel tudom nézegetni az adatait.. Nézi nézi de elég sokat reklamál a bad sectorok miatt elég kiábrándító.

Maxtor 6Y120L0
YAR41VW0
Y4054Z6E

Csatolmány jajneeeee.jpg

Most getdataback for NTFS-el probalkozom lehet nem erre a tipusu gondra való nem tudom. Mit lehet kezdeni vele? Ha házilag nemtudom megcsinálni mennyibe kerülhet lehuzni rola még 20 gigát ha egyáltalán lehetséges?

Az egész particiót clónozd rá egy másik vinyóra ha lehet persze és avval kisérletezzél.Amugy meg hóembert keresd meg itt a fórumon ő foglakozik adatmentéssel.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1823 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 06. 21. 18:48

Az egész particiót clónozd rá egy másik vinyóra ha lehet persze és avval kisérletezzél.Amugy meg hóembert keresd meg itt a fórumon ő foglakozik adatmentéssel.

Klonozni nem allt modomban viszont hálózatra felmásolni getdataback segitségével annál inkább. 99% vissza lett állitva:)
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..

#1824 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 22. 08:33

Üzenet megtekintéseIdézet: FireShadow - Dátum: 2010. 06. 21. 23:01

Klonozni nem allt modomban viszont hálózatra felmásolni getdataback segitségével annál inkább. 99% vissza lett állitva:)

Hogyafenébenem? Linux live-ot alá, hálózatot be, oszt mehet a dd.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1825 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 25. 20:44

Kiraktam a gépből pár régi vinyót és amik benntmaradtak azok közül az egyik (1tb samsung) hirtelen 32megásként és formázatlanként jelenik meg! Régebben is volt ilyen hiba, testdisk-el a particio tipusat atallitottam logikaira és egyböl ment is. Itt azt írták nekem hogy adjak neki betüjelet de ez nem segít. Most testdiskben nem találtam rá arra a beállításra, csak egy olyat tudtam vele csináltatni hogy a boot recordot ujraírja. Ehhez fut egy search mft és egy 10jegyű szám, még egy óra kb hátravan. Viszont arra lettem figyelmes hogy egy másik vinyón teleirta a hátralevö 40giga helyet és most ugyanugy fut tovább! EZ MI? És nemtalálom hova irta azt a 40gigányi valamit.

Boot record beállitásoknál mind2-re azt irta hogy bad és identical. Igy nem lehetett a backubol visszamasolni..

Jó úton haladok vagy mit csináljak? És mi ez hogy ír is a testdisk nem csak olvasnia kéne aztán ha kész elkészitenie a boot rekordot és helyreállítani az MFT-t? köszi

#1826 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 26. 02:12

Üzenet megtekintéseIdézet: FireShadow - Dátum: 2010. 06. 25. 21:44

Kiraktam a gépből pár régi vinyót és amik benntmaradtak azok közül az egyik (1tb samsung) hirtelen 32megásként és formázatlanként jelenik meg!

Beletelt pár órámba konkrétan a fél éjszakámba de mostmár tudom hogy setool-lal törlés nélkül lehet visszaállitani a nativ méretet, utána testdisk-kel kell noszogatni hogy megtalálja végre az elveszettnek hitt particiot, aztán kiirja a vinyóra és egy restart után már jó is. Utólag milyen egyszerü. Ja és a hiba oka: Gigabyte alaplapon az expressrecovery bug-ja ami a vinyon tarolja a bios backupjat, elcseszi avinyót konkrétan levon belöle 1 terát kedves mi.. Bios update megvolt remélem nem fordul elő többet. :angry:

#1827 Felhasználó inaktív   ampersand 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 07. 05. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 05. 14:01

milyen "partíciókezelő program"? Winnel szépen törölj le róla mindent, hozz létre egy partíciót, aztán kész.

Kössz, sikerült megoldani. FDISK -el újraparticionáltam, és működik. Az EASEUS partition managger, ezt nem tudta megtenni. Valamilyen speci partíció volt a lemezen előtte, azzal nem tudott mit kezdeni a Win.

#1828 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 11. 15:24

Adott egy haver által külföldről "kukázott" Dell laptop, aminek 6GB FuSi HDD-je(MHK2060AT) jelszóval van ellátva, ezt a jelszót fel lehet törni valahogy?
Köszi!

Szerkesztette: arsenlupin 2010. 07. 11. 15:27 -kor

Üdv:Arsene

#1829 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 21:23

Lenne egy nagyobb problemem: Próbaltam felrakni az XPt de csak nem akarta mindig kifagyott a telepites körül aztán egyszercsak nézem hogy a winyón lévő particiók elcsesződtek. lát egy 130 Gbs particiot meg egy 1.3 terás particionalatlan teruletet a PQmagic meg az amit találtam winyó adatmentő progit.
A dolog szépsége hogy ez egy másfél terrás winyo 3 particiora szedve. 2db 40 gigas plusz a maradék. Szal valami nagyon elcsesződött. Most nem merek hozzányúlni hogy az az 1 terra adat ami van rajta az nehogy ugorjon. Adatmentő progit talááltam ami megtalálta hogy feltételezett régi particiok helyes mérettel és valszeg adatot is le tudnák menteni csak nincs mire :D
Nem tud valaki valami progit ami helyrerakja a particiókat ahogy volt?

Üdv Ityam
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1830 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 22:26

Nem tud valaki valami progit ami helyrerakja a particiókat ahogy volt?

Üdv Ityam
[/quote]

Ezzel megpróbálhatod. Volt rá példa hogy segített, bár meglehetősen egyszerű algoritmussal dolgozik.

Én az ilyeneket Hexaeditorral szoktam rendberakni - de ez előképzettség és gyakorlat nélkül nem ajánlott!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#1831 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 22:55

Köszi. Amint sikerülegy wint felraknom a gépre kipróbálom. Bár most sajnos azt sem sikerül. USBs rackom meg nincs hogy a laptopon megcsináljam.
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#1832 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 23:08

Üzenet megtekintéseIdézet: SATAN - Dátum: 2010. 07. 14. 22:55

Köszi. Amint sikerülegy wint felraknom a gépre kipróbálom. Bár most sajnos azt sem sikerül. USBs rackom meg nincs hogy a laptopon megcsináljam.

A javítandó winyóra nehogy próbálj telepíteni! Másodlagosnak kell betenni egy működő rendszer mögé, és az elsőről indítani a programot. Ha nem így csinálod, abból csak adatvesztés lesz.

Az a 130G-s érték is elég gyanús nekem - SP2-es az XP-d? (a korábbiak ugyanis nem tudnak ennél nagyobb partíciót kezelni), ezért is rontják el.

#1833 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 23:14

Próbáltam én már sp2 es sp3 as wint is meg win 7 et is. De semmi nem akar felmenni a gépre. Napokban halt meg az alaplapom es most vettem egz uj(használt) alaplapot és ezzel még az elején a rajta lévő win az ment csak néha kifagyott meg nem ismerte fel a dolgokat ezert gondoltam ujrarakom a wint mert biztos csak az a baja. Csak azóta nem tudok vele semmit kezdeni. Próbáltam másik winyóra. Satásra is idésre is de sehova nem megy fel semmi....
Szal holnap szerintem visszaviszem az alaplapot a gyereknek akitől vettem hogy ezzel valami nem lesz kerek szeirntem.

szerk: egy sp2 es daytona XPn vannak ilyen buherátor progik meg pqmagic és mindegyik ugyanugy ismeri fel. Hogy most ez azért van mert mind olyan régi mint az SP2 es win azlrt az jó kérdés.Az lenne persze az ideális ha egy jó wint felraknék és az rendesen ugy látná rögtön ahogy kell. Most persze nem fogok erre a winyóra rakni igy semmit de az a baj hogy eredetileg erre akartam rakni a wint :(

Szerkesztette: SATAN 2010. 07. 14. 23:21 -kor

#1834 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 14. 23:23

Üzenet megtekintéseIdézet: SATAN - Dátum: 2010. 07. 14. 23:14

Próbáltam én már sp2 es sp3 as wint is meg win 7 et is. De semmi nem akar felmenni a gépre. Napokban halt meg az alaplapom es most vettem egz uj(használt) alaplapot és ezzel még az elején a rajta lévő win az ment csak néha kifagyott meg nem ismerte fel a dolgokat ezert gondoltam ujrarakom a wint mert biztos csak az a baja. Csak azóta nem tudok vele semmit kezdeni. Próbáltam másik winyóra. Satásra is idésre is de sehova nem megy fel semmi....
Szal holnap szerintem visszaviszem az alaplapot a gyereknek akitől vettem hogy ezzel valami nem lesz kerek szeirntem.

Alaplap - memória - táp - adatkábel, egyszóval bármi okozhatja. Talán jobb lenne szervizbe vinned - otthoni felkészültséggel, cserealkatrészek nélkül nem biztos hogy meg tudod oldani.

„egy sp2 es daytona XPn vannak ilyen buherátor progik” - én az ilyeneket nagy ívben kerülöm...

Szerkesztette: pittti 2010. 07. 14. 23:27 -kor

#1835 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 07:13

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti - Dátum: 2010. 07. 15. 00:23

Alaplap - memória - táp - adatkábel, egyszóval bármi okozhatja. Talán jobb lenne szervizbe vinned - otthoni felkészültséggel, cserealkatrészek nélkül nem biztos hogy meg tudod oldani.

„egy sp2 es daytona XPn vannak ilyen buherátor progik” - én az ilyeneket nagy ívben kerülöm...

Ugyebár az alaplapot vettem most az a fő gyanusitott. Memóriából 2 db 1 gigásom van. próbáltam hogy kiveszem az egyiket és ugyanezt csinálja. próbáltam a másik rammal másik foglalatban de megint ugyanaz.adatkábeltől 2 sata kábellel próbálkoztam a 2 különböző winyó miatt me idés winyóra is próbáltam szal az adatkábelt is kizárnám.
Még a procin gondolkodok de abbol még nem láttam elromlót ezért kétlem.
Tápot most vettem egy 500 as Chieftech.Nem hiszem hogy amiatt nem tudna biztonyos filéket felmásolni a win telepitő.
Szal ma megpróbálom az alaplapot kicserélni.

Szerkesztette: SATAN 2010. 07. 15. 07:14 -kor

#1836 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 07:35

Szal ma megpróbálom az alaplapot kicserélni.

Jó - ha a többi már bizonyított, akkor biztos hogy az új alaplap a gyanús. Remélem vállalt rá garanciát aki eladta!

#1837 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 07:38

1 hetet mondott. Majd most kiderül hogy a szó mennyit ér.
Még a procin gondolkodok mert azért kellett az uj alaplap is mert a régi tápom meghalt. nem tudom hogy ilyen hibát okozhat e a proci még.Mindenesetre ha a proci is hibás akkor ez a lap nem kell :D Mert akkor veszekmár valami jobb kombot

#1838 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 17:01

Köszönöm a progit. Látszólag helyreállt a 3 particióm. Szereztem ideiglenesen egy usbs rackot és azzal lefuttattam. Utána látszott a 3 partició. Chkdshkt még majd szerintem kell futtatni rajta de jónak tűnik.
Az alaplap volt egyébként hibás. Kicserélte a gyerek. Pedig nagyon nem akarta elhinni hogy az a baja. Elvittem hozza a cput ramot winyot, kábeleket. És amikor már mindent kicseréltünk csak az alaplapot nem még akkor sem volt hajlandó felmenni a win. Reméljük az uj alaplap jó lesz. Most települ a win de már előréébb jár mint ahol a másik meghalt. :D

#1839 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 07. 15. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: arsenlupin - Dátum: 2010. 07. 11. 16:24

Adott egy haver által külföldről "kukázott" Dell laptop, aminek 6GB FuSi HDD-je(MHK2060AT) jelszóval van ellátva, ezt a jelszót fel lehet törni valahogy?
Köszi!

Tenni kell bele másik HDD-t, aztán kész. Vagy attól függ melyik fajta, mert 6 gigás az régi darab, ott meg inkább bios jelszavak vannak.
Make love not Wor.

#1840 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 07. 15. 22:20

Most viszont az a furcsa hogy a helyrerakott particiók körül az elsőn minden winrestartkor csinál a win egy chkdsk-et hibát nem talál de mégis...
Mondjuk hamarosan ugyis formázom azt a particiót de azért fura hogy mindig megcsinálja a checkdisket.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.