Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2010. 11. 06. 05:59
bár nem merevlemez, de adatvesztés.
A problémám:
Van egy 16GB-os Kingston pendrive-om.
Tegnap amikor bedugtam a számítógépbe (abba az USB portba amibe szoktam), újra felismerte, mintha először tettem volna be.
Nem is Kingston-ként ismerte fel, hanem SKYMEDI USB Drive-ként.
A Sajátgépben megjelenik mint Cserélhető lemez, de ha megnyitom azt kéri, hogy formázzam meg (nem tettem).
Tudna valaki segíteni, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Fontos adatok vannak rajta.
Esetleg valamilyen SW amivel helyre lehet rántani? Bármilyen megoldás érdekel.
Köszönettel,
Elküldve: 2010. 11. 06. 07:47
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 11. 06. 18:37
Szeretném valaki segítségét kérni,van egy 2gb-os sd memóriakártyám.Az a gond vele hogy nem tudok a számitógépről semmit rámásolni,mert azt írja ki hogy írásvédett (pedig a tulajdonságokban nincs ki pipálva). Formázni se tudom a pc-emen,csak a fényképezőn, de hiába formázom le a fényképezőn, attól függetlenül a számítógépen ugyanúgy nem tudok adatot rá másolni .Az oldalán lévő lock gomb pedig nincs elállítva.Ha berakom a fényképezőmbe (Samsung es715),az rendesen rámenti a képeket, és ha bedugom a számitógépbe, le is tudom másolni a képeket.Valakinek ötlete hogy mit csináljak vele? Kidobni nem szeretném, mert a fényképezőm számára tökéletes, de az autómban lévő magnóhoz, is szeretném használni zenehallgatás miatt. Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv Gaben
Elküldve: 2010. 11. 11. 19:00
Nagy baj történt nálam!
Van a notebookomban egy 160 GB-os merevlemez, amelyet Windows Vista kezel.
A kezdet kezdetén 4 partíciót alakítottam ki, de a C: kb. 4 év alatt csurig telt, mert ugye minden hülye programozó oda akarja telepíteni a progiját, amire az ember észbe kap.
Nos, kimentettem egy csomó adatot, sajnos nem mindent, és gondoltam, hogy a Partition Magic-kel újra elosztom a tárterületet, és nagyobb falatot hagyok a C:-nek. Ezt követően újra telepítettem a Vistát.
Valami elszúródott, mert a 4 partícióból 2 maradt ép. A harmadik látható, de a rendszer azt üzeni, hogy nincs formázva, formázni kéne; a 4. meg abszolúte meg sem jelenik, mintha eltűnt volna a ködben. (Szerintem az kavarhatott be, hogy ezek tömörítve voltak, a merevlemez tömörítése, mint tudjuk, a Windows egyik szolgáltatása.)
Szóval, várom az ötleteiteket, hogyan tudnám visszanyerni az adatokat a 2 problémás meghajtóról. A nagynevű adatmentő cégnél ez a szolgáltatás 150k ft-ba kerül, de az a gyanúm, hogy ők is csak valamilyen HDD-javító progival ezt a feladatot, amelyet én is tudnék használni. A Google-en már keresgéltem HDD recovery ügyben, de gondoltam itt is rákérdezek.
Most láttam a DiskDigger ajánlását. Ki is próbáltam, de nem tud segíteni. Nem is látja a 4. logikai meghajtót, a 3.-nál meg hibát jelez (nincs formázva).
Szerkesztette: LámaZ 2010. 11. 11. 19:05 -kor
Elküldve: 2010. 11. 12. 17:10
Idézet: LámaZ - Dátum: 2010. 11. 11. 19:00
Szóval, várom az ötleteiteket, hogyan tudnám visszanyerni az adatokat a 2 problémás meghajtóról. A nagynevű adatmentő cégnél ez a szolgáltatás 150k ft-ba kerül, de az a gyanúm, hogy ők is csak valamilyen HDD-javító progival ezt a feladatot, amelyet én is tudnék használni.
A mentés 150k-ba kerül, a program meg 300k-ba. Gondolom ha megveszed, te sem adnád csak úgy oda másnak - hiszen ő is tudná használni.
A netről csak free, vagy max félprofesszionális programokat tudsz letölteni (HandyRecovery, Recuva, FinaldataRecovery) mind nagyon jól használható programok, aki ért hozzájuk szép eredményt tud velük elérni.
A komplett partíció eltűnése esetén pedig a Testdisk segíthet.
Egy valamit viszont nem tudsz a netről letölteni - tapasztalatot, gyakorlatot, hozzáértést - a programok használatára neked kell rájönni. (a 150k-ban ezt is megfizeted!!!)
Elküldve: 2010. 11. 12. 20:36
Nagy baj történt nálam!
Van a notebookomban egy 160 GB-os merevlemez, ...
Nos, kimentettem egy csomó adatot, sajnos nem mindent, és gondoltam, hogy a Partition Magic-kel újra elosztom a tárterületet, és nagyobb falatot hagyok a C:-nek. Ezt követően újra telepítettem a Vistát.
Valami elszúródott, mert a 4 partícióból 2 maradt ép. A harmadik látható, de a rendszer azt üzeni, hogy nincs formázva, formázni kéne; a 4. meg abszolúte meg sem jelenik, mintha eltűnt volna a ködben. (Szerintem az kavarhatott be, hogy ezek tömörítve voltak, a merevlemez tömörítése, mint tudjuk, a Windows egyik szolgáltatása.)
....
Most láttam a DiskDigger ajánlását. Ki is próbáltam, de nem tud segíteni. Nem is látja a 4. logikai meghajtót, a 3.-nál meg hibát jelez (nincs formázva).
Íjjjjjj.... Hát ezt még a híres neves adatmentő cégek sem fogják helyre rakni, még 150 k-ért sem.
Ha extended partícióba volt 3 db logikai meghajtó, aztán NTFS-re (vagyegyébre) formázva, oszt még tömörítve is....
Vagy még jobban ill. másképpen megzagyválva, a Part Magickel meg meg lett keverve a rántás a fazékban...
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?
Elküldve: 2010. 11. 12. 21:25
Elküldve: 2010. 11. 13. 23:16
Ha beszereled másodlagos meghajtóként egy asztali gépbe, és az azon lévő oprendszert indítod (lehet XP is, a lényeg hogy ne a problémás rendszer induljon, mert további gondokat okozhat) - így mi a helyzet, mit lát?
Elküldve: 2010. 11. 24. 00:57
adott egy 16 gigás microsd kártya, 80 sérült szektorral, 1 megán belüli területen, pontosabban 11505 és 06 között. emiatt a kártya szinte használhatatlan, bármiben próbálom, arra a területre történő írásnál jön egy I/O error hibaüzenet, és már csak a formázás segít. próbálkoztam több partíció létrehozásával, pár tucat formázással, de ugyanaz az eredmény. hdd regeneratort lefuttattam párszor, segített valamennyire, így "csak" 64 maradt.
javítani esélytelen, ezért inkább el kellene rejteni. bármi ötlet, hogy ezt mivel/hogyan?
előre is
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2010. 11. 24. 12:17
Idézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 24. 00:57
adott egy 16 gigás microsd kártya, 80 sérült szektorral, 1 megán belüli területen, pontosabban 11505 és 06 között. emiatt a kártya szinte használhatatlan, bármiben próbálom, arra a területre történő írásnál jön egy I/O error hibaüzenet, és már csak a formázás segít. próbálkoztam több partíció létrehozásával, pár tucat formázással, de ugyanaz az eredmény. hdd regeneratort lefuttattam párszor, segített valamennyire, így "csak" 64 maradt.
javítani esélytelen, ezért inkább el kellene rejteni. bármi ötlet, hogy ezt mivel/hogyan?
előre is
Attól függ hol van a sérült terület.Ha a sz@r részen csinálsz egy partíciót de nem teszed aktívvá akkor az megoldja.A maradék helyen meg csinálsz megint egy partíciót és aktívvá teszed.Mondjuk nemárt ha nem a közepén van a sz@r rész.
Hádédész..
Elküldve: 2010. 11. 24. 17:02
Elküldve: 2010. 11. 24. 18:43
Idézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 24. 17:02
Egy particiót csinálsz a rá a jó részen a többit úgy hagyod más megoldás erre nem lesz.Akkor nem problémázhat semmi kivéve ha az eszköz vagy szoftver zsigerböl particionálja újra.
Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 11. 24. 18:47 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2010. 11. 25. 03:06
Elküldve: 2010. 11. 25. 10:06
Idézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 25. 03:06
Talán az segíthet, ha létrehozol rajta három fizikai partíciót.
Ezt lesz olyan rendszer, amelyik lekezeli és feltehetően olyan is, ami nem.
A winchestereken a rendszer képes valamilyen módon lekezelni a problémát úgy, h a szektorregisztrációs táblában kirekeszti az írhatóságból a hibás részeket (vagy úgy, h a következő szektor a hibás utáni, vagy úgy, h a hibás területet logikailag átirányítja a tartalék területre).
Azt nem tudom, h a windows hogyan kezeli a pendrájvot.
Azt tudom, h az ATA rendszer logikai címzést ad ki, a fizikai elhelyezésről egy alrendszer gondoskodik.
A fash memóriák fizikai kezeléséről annyit tudok, h egyszerre egy blokk írható meg csak (egy bit átírásához is egy egész blokkot kell átírnia). Ez abból a szempontból érdekes, h a kirekesztési határok fizikailag, csak blokkhatárok lehetnek (különben probléma adódik az írásvisszaellenőrzésnél).
Elküldve: 2010. 11. 25. 15:36
ezért inkább a sérült rész elrejtését kellene megoldani. de hogyan/mivel? chkdsk nem csinál semmit, mintha nem is érzékelné a hibát.
Szerkesztette: DGabor_ 2010. 11. 25. 15:36 -kor
Elküldve: 2010. 11. 28. 00:05
Elküldve: 2010. 11. 28. 00:33
Elküldve: 2010. 11. 28. 00:45
Idézet: brd - Dátum: 2010. 11. 12. 21:25
Vista/W7-re megfelelő a legújabb Easeus vagy ez is felejtős...mert én ezt használom.

Súgó
A téma zárva.