HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 06. 05:59

Sziasztok,

bár nem merevlemez, de adatvesztés.

A problémám:

Van egy 16GB-os Kingston pendrive-om.
Tegnap amikor bedugtam a számítógépbe (abba az USB portba amibe szoktam), újra felismerte, mintha először tettem volna be.
Nem is Kingston-ként ismerte fel, hanem SKYMEDI USB Drive-ként.
A Sajátgépben megjelenik mint Cserélhető lemez, de ha megnyitom azt kéri, hogy formázzam meg (nem tettem).

Tudna valaki segíteni, hogy mit lehet ilyenkor tenni? Fontos adatok vannak rajta.
Esetleg valamilyen SW amivel helyre lehet rántani? Bármilyen megoldás érdekel.

Köszönettel,

#2002 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 06. 07:47

A DiskDigger törölt adatok visszaállítására alkalmas szoftver, amely egyaránt használható merevlemezek, USB eszközök, illetve SD, CompactFlash, Memory Stick stb. kezelésére. Indításkor kiválasztjuk a vizsgálandó tárolót, meghatározzuk a visszaállítandó adatokat (kép, hang, vagy film), majd a tároló vizsgálatával kezdjük el a munkát. A megtalált törölt adatokat a baloldali ablakban látjuk, ezekre kattintva előnézeti képet is kaphatunk. FAT12, FAT16, FAT32, NTFS, exFAT kezelésre alkalmas

Azért nem 100%

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2003 Felhasználó inaktív   Gaben14 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 06. 18:37

Üdv mindenkinek!

Szeretném valaki segítségét kérni,van egy 2gb-os sd memóriakártyám.Az a gond vele hogy nem tudok a számitógépről semmit rámásolni,mert azt írja ki hogy írásvédett (pedig a tulajdonságokban nincs ki pipálva). Formázni se tudom a pc-emen,csak a fényképezőn, de hiába formázom le a fényképezőn, attól függetlenül a számítógépen ugyanúgy nem tudok adatot rá másolni .Az oldalán lévő lock gomb pedig nincs elállítva.Ha berakom a fényképezőmbe (Samsung es715),az rendesen rámenti a képeket, és ha bedugom a számitógépbe, le is tudom másolni a képeket.Valakinek ötlete hogy mit csináljak vele? Kidobni nem szeretném, mert a fényképezőm számára tökéletes, de az autómban lévő magnóhoz, is szeretném használni zenehallgatás miatt. Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv Gaben

#2004 Felhasználó inaktív   Foley 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 08. 07:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 11. 06. 07:47

Szia,

egy csomó mindent visszahozott, de nem mindent. Még küzdök, mert még mindig maradt pár nagyon fontos dokumentum.

Köszönöm a segítséget!

#2005 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 11. 19:00

Sziasztok!

Nagy baj történt nálam!
Van a notebookomban egy 160 GB-os merevlemez, amelyet Windows Vista kezel.
A kezdet kezdetén 4 partíciót alakítottam ki, de a C: kb. 4 év alatt csurig telt, mert ugye minden hülye programozó oda akarja telepíteni a progiját, amire az ember észbe kap.
Nos, kimentettem egy csomó adatot, sajnos nem mindent, és gondoltam, hogy a Partition Magic-kel újra elosztom a tárterületet, és nagyobb falatot hagyok a C:-nek. Ezt követően újra telepítettem a Vistát.
Valami elszúródott, mert a 4 partícióból 2 maradt ép. A harmadik látható, de a rendszer azt üzeni, hogy nincs formázva, formázni kéne; a 4. meg abszolúte meg sem jelenik, mintha eltűnt volna a ködben. (Szerintem az kavarhatott be, hogy ezek tömörítve voltak, a merevlemez tömörítése, mint tudjuk, a Windows egyik szolgáltatása.)

Szóval, várom az ötleteiteket, hogyan tudnám visszanyerni az adatokat a 2 problémás meghajtóról. A nagynevű adatmentő cégnél ez a szolgáltatás 150k ft-ba kerül, de az a gyanúm, hogy ők is csak valamilyen HDD-javító progival ezt a feladatot, amelyet én is tudnék használni. A Google-en már keresgéltem HDD recovery ügyben, de gondoltam itt is rákérdezek.

Most láttam a DiskDigger ajánlását. Ki is próbáltam, de nem tud segíteni. Nem is látja a 4. logikai meghajtót, a 3.-nál meg hibát jelez (nincs formázva).

Szerkesztette: LámaZ 2010. 11. 11. 19:05 -kor

#2006 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2010. 11. 11. 19:00

Szóval, várom az ötleteiteket, hogyan tudnám visszanyerni az adatokat a 2 problémás meghajtóról. A nagynevű adatmentő cégnél ez a szolgáltatás 150k ft-ba kerül, de az a gyanúm, hogy ők is csak valamilyen HDD-javító progival ezt a feladatot, amelyet én is tudnék használni.

A mentés 150k-ba kerül, a program meg 300k-ba. Gondolom ha megveszed, te sem adnád csak úgy oda másnak - hiszen ő is tudná használni.

A netről csak free, vagy max félprofesszionális programokat tudsz letölteni (HandyRecovery, Recuva, FinaldataRecovery) mind nagyon jól használható programok, aki ért hozzájuk szép eredményt tud velük elérni.

A komplett partíció eltűnése esetén pedig a Testdisk segíthet.

Egy valamit viszont nem tudsz a netről letölteni - tapasztalatot, gyakorlatot, hozzáértést - a programok használatára neked kell rájönni. (a 150k-ban ezt is megfizeted!!!)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2007 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 20:36

Sziasztok!

Nagy baj történt nálam!
Van a notebookomban egy 160 GB-os merevlemez, ...

Nos, kimentettem egy csomó adatot, sajnos nem mindent, és gondoltam, hogy a Partition Magic-kel újra elosztom a tárterületet, és nagyobb falatot hagyok a C:-nek. Ezt követően újra telepítettem a Vistát.
Valami elszúródott, mert a 4 partícióból 2 maradt ép. A harmadik látható, de a rendszer azt üzeni, hogy nincs formázva, formázni kéne; a 4. meg abszolúte meg sem jelenik, mintha eltűnt volna a ködben. (Szerintem az kavarhatott be, hogy ezek tömörítve voltak, a merevlemez tömörítése, mint tudjuk, a Windows egyik szolgáltatása.)
....
Most láttam a DiskDigger ajánlását. Ki is próbáltam, de nem tud segíteni. Nem is látja a 4. logikai meghajtót, a 3.-nál meg hibát jelez (nincs formázva).

Íjjjjjj.... Hát ezt még a híres neves adatmentő cégek sem fogják helyre rakni, még 150 k-ért sem.
Ha extended partícióba volt 3 db logikai meghajtó, aztán NTFS-re (vagyegyébre) formázva, oszt még tömörítve is....
Vagy még jobban ill. másképpen megzagyválva, a Part Magickel meg meg lett keverve a rántás a fazékban... :omg:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2008 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 12. 21:25

A Partition Magic már régóta nem alkalmas a partíciókkal történő machinálásra (már XP esetén sem felelt meg mindig), főleg nem Vista/Win7 partíciókra! Senki ne használja erre!
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2009 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 13. 23:16

Ha beszereled másodlagos meghajtóként egy asztali gépbe, és az azon lévő oprendszert indítod (lehet XP is, a lényeg hogy ne a problémás rendszer induljon, mert további gondokat okozhat) - így mi a helyzet, mit lát?
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2010 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 00:57

üdv szakik!

adott egy 16 gigás microsd kártya, 80 sérült szektorral, 1 megán belüli területen, pontosabban 11505 és 06 között. emiatt a kártya szinte használhatatlan, bármiben próbálom, arra a területre történő írásnál jön egy I/O error hibaüzenet, és már csak a formázás segít. próbálkoztam több partíció létrehozásával, pár tucat formázással, de ugyanaz az eredmény. hdd regeneratort lefuttattam párszor, segített valamennyire, így "csak" 64 maradt.

javítani esélytelen, ezért inkább el kellene rejteni. bármi ötlet, hogy ezt mivel/hogyan?

előre is :respect:
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#2011 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 24. 00:57

üdv szakik!

adott egy 16 gigás microsd kártya, 80 sérült szektorral, 1 megán belüli területen, pontosabban 11505 és 06 között. emiatt a kártya szinte használhatatlan, bármiben próbálom, arra a területre történő írásnál jön egy I/O error hibaüzenet, és már csak a formázás segít. próbálkoztam több partíció létrehozásával, pár tucat formázással, de ugyanaz az eredmény. hdd regeneratort lefuttattam párszor, segített valamennyire, így "csak" 64 maradt.

javítani esélytelen, ezért inkább el kellene rejteni. bármi ötlet, hogy ezt mivel/hogyan?

előre is :respect:

Attól függ hol van a sérült terület.Ha a sz@r részen csinálsz egy partíciót de nem teszed aktívvá akkor az megoldja.A maradék helyen meg csinálsz megint egy partíciót és aktívvá teszed.Mondjuk nemárt ha nem a közepén van a sz@r rész.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2012 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 17:02

kb. 3/4énél van, 11.2 gigánál tudok csinálni partíciót. pár mega kimaradna, és jön következő. de minden program problémázik, hogy eltávolítható eszközön nyema több partíció... erre ötlet esetleg?

#2013 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 24. 18:43

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 24. 17:02

kb. 3/4énél van, 11.2 gigánál tudok csinálni partíciót. pár mega kimaradna, és jön következő. de minden program problémázik, hogy eltávolítható eszközön nyema több partíció... erre ötlet esetleg?

Egy particiót csinálsz a rá a jó részen a többit úgy hagyod más megoldás erre nem lesz.Akkor nem problémázhat semmi kivéve ha az eszköz vagy szoftver zsigerböl particionálja újra.

Szerkesztette: byebye hwsw 2010. 11. 24. 18:47 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2014 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 03:06

megvolt, gparted a barátom. 11500 megáig az első, 16 megás rejtett, és a maradék. viszont azzal nem tudok semmit sem csinálni. erre ötlet?

#2015 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 10:06

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 25. 03:06

megvolt, gparted a barátom. 11500 megáig az első, 16 megás rejtett, és a maradék. viszont azzal nem tudok semmit sem csinálni. erre ötlet?

Talán az segíthet, ha létrehozol rajta három fizikai partíciót.
Ezt lesz olyan rendszer, amelyik lekezeli és feltehetően olyan is, ami nem.
A winchestereken a rendszer képes valamilyen módon lekezelni a problémát úgy, h a szektorregisztrációs táblában kirekeszti az írhatóságból a hibás részeket (vagy úgy, h a következő szektor a hibás utáni, vagy úgy, h a hibás területet logikailag átirányítja a tartalék területre).
Azt nem tudom, h a windows hogyan kezeli a pendrájvot.
Azt tudom, h az ATA rendszer logikai címzést ad ki, a fizikai elhelyezésről egy alrendszer gondoskodik.
A fash memóriák fizikai kezeléséről annyit tudok, h egyszerre egy blokk írható meg csak (egy bit átírásához is egy egész blokkot kell átírnia). Ez abból a szempontból érdekes, h a kirekesztési határok fizikailag, csak blokkhatárok lehetnek (különben probléma adódik az írásvisszaellenőrzésnél).

#2016 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 15:36

fizikai és logikai, logikai+fizikai fizikai+logikai megvolt, helyzet ugyanaz. xp egyszerűen közli, hogy cserélhetőn egy db partíció lehet, és kész. több nem.

ezért inkább a sérült rész elrejtését kellene megoldani. de hogyan/mivel? chkdsk nem csinál semmit, mintha nem is érzékelné a hibát.

Szerkesztette: DGabor_ 2010. 11. 25. 15:36 -kor

#2017 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 00:05

na, valami ötlet esetleg?

#2018 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 00:33

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor_ - Dátum: 2010. 11. 28. 00:05

na, valami ötlet esetleg?

Szerezz hozzá egy ATA/SATA csatolót és építsd be fixen (vagy rackba).

#2019 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 28. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2010. 11. 12. 21:25

A Partition Magic már régóta nem alkalmas a partíciókkal történő machinálásra (már XP esetén sem felelt meg mindig), főleg nem Vista/Win7 partíciókra! Senki ne használja erre!

Vista/W7-re megfelelő a legújabb Easeus vagy ez is felejtős...mert én ezt használom.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2020 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 28. 02:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Trebron09 - Dátum: 2010. 11. 28. 00:45

Vista/W7-re megfelelő a legújabb Easeus vagy ez is felejtős...mert én ezt használom.

Ha nagyon kell, akkor én Paragonozok, de amúgy mi a fenének ilyen managerkedős cucc?
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.