Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van!
Elküldve: 2012. 05. 09. 11:51
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2012. 05. 13. 11:28
a segítségeteket szeretném kérni a következő problémában.
adott egy ősrégi gép, aminek alaplapján nem volt sata csatlakozó. vettünk bele egy PCI-os sata raid kártyát, amire 2db vinyo lett raid1-be kötve. na a 2 vinyóból az egyik elkezdett szarakodni, az oprendszer (win2003) felállása után lelassult a rendszer és a kártya infofelületén hol látszott a rosszalkodó merevlemez, hol nem. ki lett szedve, vissza lett küldve mert még garis, a vásárlás helyén futtattak rajta vmi tesztprogit, de hibát nem találtak. viszont az adatok kellenének a vinyókról.
sok helyen olvastam, hogy ha simán rákötöm egy satás alaplapra a jó vinyót, akkor fel kéne ismerni sima vinyóként. hát ez nem történik meg. látja, de dinamikus lemezként. visszakaptam a másik vinyót (ami elvileg a teszt alapján hibátlan), visszatettem a gépbe, de így meg már azt kapom, hogy invalid raid set. a kártya biosában meg csak annyi van, hogy
add new delete raid set
delete raid set
rebuild raid set
és van egy negyedik is amire nem emlékszem, de annak a lényege, hogy no conflict választ adja.
mit tudnék tenni, hogy az adatokat vhogy leszedjem róla?
köszi előre is
Elküldve: 2012. 05. 13. 22:42
A probléma a következő lenne. Adott egy 120Gb ata laptop hdd külső usb csatis házban. Az lenne a baj ,hogy egy darabig megy a másolás aztán égy idő után 1-2-10nap és nem másol megáll kilöki az üzenetet ,hogy nem találja a hdd-t. Nem tudom mitévő legyek a hdd új a tok is ha leformázom akkor egy darabig megint megy aztán ismét rákezd a régi nótára.
előre is köszi a segítségeket.
Elküldve: 2012. 05. 13. 23:07
Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!
Elküldve: 2012. 05. 14. 08:35
Idézet: camaron - Dátum: 2012. 05. 13. 12:28
adott egy ősrégi gép, aminek alaplapján nem volt sata csatlakozó. vettünk bele egy PCI-os sata raid kártyát, amire 2db vinyo lett raid1-be kötve. na a 2 vinyóból az egyik elkezdett szarakodni, az oprendszer (win2003) felállása után lelassult a rendszer és a kártya infofelületén hol látszott a rosszalkodó merevlemez, hol nem. ki lett szedve, vissza lett küldve mert még garis, a vásárlás helyén futtattak rajta vmi tesztprogit, de hibát nem találtak. viszont az adatok kellenének a vinyókról.
sok helyen olvastam, hogy ha simán rákötöm egy satás alaplapra a jó vinyót, akkor fel kéne ismerni sima vinyóként. hát ez nem történik meg. látja, de dinamikus lemezként. visszakaptam a másik vinyót (ami elvileg a teszt alapján hibátlan), visszatettem a gépbe, de így meg már azt kapom, hogy invalid raid set. a kártya biosában meg csak annyi van, hogy
add new delete raid set
delete raid set
rebuild raid set
és van egy negyedik is amire nem emlékszem, de annak a lényege, hogy no conflict választ adja.
köszi előre is
Rebuild nem segít akkor az adatoknak keresztet vethetsz.Dinamikus lemezként incializálás után simán látni kéne a rajta lévő adatokat. Ha nem látja akkor rég nincs rajta semmi. Törölted valamilyen úton módon a tartalmát..
Hádédész..
Elküldve: 2012. 05. 14. 09:57
Idézet: DGabor - Dátum: 2012. 05. 14. 00:07
http://en.kioskea.ne...d-lost-password
Elküldve: 2012. 05. 22. 08:02
a következő dolog történt: egy hibásan működő vinyót próbáltam helyrehozni, rádugtam
a gépemre a sajátom mellé. Elindítottam az Acronis disk directort és amikor elindítottam
és a meghajtókat ismerte fel egy kék halállal újra indult a windows 7.
Ezután a következő jelenség örvendeztetett meg:

csak a rendszer meghajtót látja a win. Az acronis ban ha megnézem az "eltűnt"
partíciókat ott látszik rajta az összes könyvtár és fájl.
Ilyen esetben hogy tudnám helyre állítani a dolgokat? Azért az érdekes, hogy
hozzá adott +1 terra lefoglalatlan helyet az 1 terrás vinyón. Gondolom
a FAT táblának lett baja. (NTFS a fájlrendszer,nem tudom itt minek hívják már a FAT -et.)
Segítségeteket előre is köszönöm!
Elküldve: 2012. 05. 22. 09:04
Idézet: DGabor - Dátum: 2012. 05. 14. 18:02
Hát, ha hardveresen nem látja, akkor nehéz is. Nem kéne egy adapterbe pakolva máshol is megnézni?
Elküldve: 2012. 06. 01. 21:27
A probléma a következő lenne. Adott egy 120Gb ata laptop hdd külső usb csatis házban. Az lenne a baj ,hogy egy darabig megy a másolás aztán egy idő után (1-2-10nap nem lehet pontos időt írni) és nem másol megáll kilöki az üzenetet ,hogy nem találja a hdd-t. Nem tudom mitévő legyek a hdd új a tok is ha leformázom akkor egy darabig megint megy aztán ismét rákezd a régi nótára. Talán szektorhiba??
előre is köszi a segítségeket.
Elküldve: 2012. 06. 02. 21:18
a FAT táblának lett baja. (NTFS a fájlrendszer,nem tudom itt minek hívják már a FAT -et.)
Segítségeteket előre is köszönöm!
[/quote]
MFT-nek (MasterFileTable), de nem itt lesz a baj. A partícióstáblába rondított bele valami ostobán használt program.
Hexaeditorral (DiskEditor) könnyen javítható, de megfelelő felkészültséget igényel.
Vagy célprogramot használsz: Letöltés
Elküldve: 2012. 06. 02. 21:27
Idézet: camaron - Dátum: 2012. 05. 13. 11:28
add new delete raid set
delete raid set
rebuild raid set
köszi előre is
Mintha egy másik fórumban már olvastam volna ezt a kérdést...
A rossz winyó helyére beteszel egy garantáltan hibátlant, és Rebuild Raid.
Előtte azért a jóra nézzél rá a lemezkezelőben - az természetes hogy a Raid kötetet dinamikusnak látja. Jobb klick a köteten, dinamikus lemez importálása - ha sértetlen a kötet látni fogod az adataidat. (A Raid1 ugyanis mirror, tehát a két lemez tartalma identikus)
Elküldve: 2012. 06. 27. 16:03
Segítségeteket kérném:
1, Adott egy 2TB-os WD Green, másoltam rá adatokat, kb 1,5TB-ot
2, Gép kikapcsolva, HDD kivesz, beraktam helyére egy másik 2TB-os WD Greent
3, az Új vinyó megformáz, szintén másolás rá kb 1,6TB
4, Gép kikapcs, az új vinyó kivesz, helyére berak a régi 2TB WD Green
5, Gép bakacsolás és a régi HDD-t csak a Lemezkezelőben látom, nincs hozzárendelve meghajtóbetűjel, és azt írja a win, hogy üres...
Ilyenkor mi a teendő? Miként tudom előcsalogatni a rajta levő 1,5TB-ot?
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv!
Elküldve: 2012. 06. 27. 18:06
Először a SMART-ot nézd meg a nem működő diszken, pl. HDSentinel-lel.
Ha jó, akkor GetData Back vagy hasonló program vissza tudja szedni az adataidat nagy valószínűséggel.
Ha nem jó, akkor másik diszkre kellene másolni egy-az-egyben, és azon GetDataBack.
Elküldve: 2012. 06. 30. 11:56
Elküldve: 2012. 07. 09. 20:32

Elküldve: 2012. 07. 11. 06:25