HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 19. 13:59

Nem tudja valaki, hogy egy Samsung/ Seagate vinyónál az RMA felvételi pont az hol van? Vagy van valami futár amit küldenek érte?

Van egy Samsung HD502HJ modellem is, ami időnként meghülyül - Warranty check szerint van rá még fél gar. Most ez is 20-25 ezer Ft.
Lényege: a Win7 és (az XP is) lasssabban ismeri fel, bootoláskor- az egész gépet sokszor fogja, lassítja;
torrentezés közben lelöki a rendszer az összes rajta levő adatot/torrentet.
uTorrent hibákat jelez, piros xes és minden ami rajta van.

HD Sentinel nem jelez rá gondot. A legnagyobb gond, hogy a gépet is időnként lefagyaztja- tápkábel lehúzás után úgy megy a rendszer, mintha sose lenne gond. Ha visszadugom hol azonnal fagyaszt, hol pedig megy mint a karikacsapás.

Próbáltam más SATA kábelt, tápkábelt. tápot- vezérlőkrtyáról is néztem, de úgyis produkálta a gondot.

Mindegy- ráersztek egy felületi tesztet.Meg a Seatoolst is...

Szerkesztette: WEbshark 2012. 01. 19. 14:06 -kor

#2442 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 19. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: WEbshark - Dátum: 2012. 01. 19. 13:59

Nem tudja valaki, hogy egy Samsung/ Seagate vinyónál az RMA felvételi pont az hol van? Vagy van valami futár amit küldenek érte?

Van egy Samsung HD502HJ modellem is, ami időnként meghülyül - Warranty check szerint van rá még fél gar. Most ez is 20-25 ezer Ft.
Lényege: a Win7 és (az XP is) lasssabban ismeri fel, bootoláskor- az egész gépet sokszor fogja, lassítja;
torrentezés közben lelöki a rendszer az összes rajta levő adatot/torrentet.
uTorrent hibákat jelez, piros xes és minden ami rajta van.

HD Sentinel nem jelez rá gondot. A legnagyobb gond, hogy a gépet is időnként lefagyaztja- tápkábel lehúzás után úgy megy a rendszer, mintha sose lenne gond. Ha visszadugom hol azonnal fagyaszt, hol pedig megy mint a karikacsapás.

Próbáltam más SATA kábelt, tápkábelt. tápot- vezérlőkrtyáról is néztem, de úgyis produkálta a gondot.

Mindegy- ráersztek egy felületi tesztet.Meg a Seatoolst is...

Warranti walidation-nál lehet játszani az egészet, kiirja a végén hova kell eljuttani és milyen csomagolással. Anglia vagy németország itthon maximum a nagykerben tudod gariztatni , a gyártónak nincs itthon átvevő helye.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2443 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 19. 21:50

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2012. 01. 19. 15:05

Warranty walidation-nál lehet játszani az egészet, kiirja a végén hova kell eljuttani és milyen csomagolással. Anglia vagy németország itthon maximum a nagykerben tudod gariztatni , a gyártónak nincs itthon átvevő helye.

Köszi!

Nagykert le kell tojni, mert tovább tart(több hét és hiány van merevlemezből-tényleg visszadják a pénzt inkább ), mintha kiküldöm. A 4.én elkezdett WD RMA így zajlik: 6-án elment nem sürgős futárszállítmányként, 12én odaért a logisztikai központba/gyűjthelyre, úgy hogy a közben lévő hétvégét + 1 napot raktárban töltötte. 18án megérkezett nemtomhova, de már aznap vissza is lett shippelve a cseredarab. Egyedül az apróbb szépséghiba van, nem tudom a trackolást használni, mert az 4 nap míg aktív lesz.Addig visszaér, de legalább félútra.

#2444 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 09:32

Melóhelyen van három különálló gép, amiken célprogramok futnak(DOS-os). Backup-olni kellene! Milyen progival érdemes, mit keressek..........
Köszi!
Üdv:Arsene

#2445 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 12:26

xcopy.exe, vagy hozzáértőbb felhasználó esetén rar.exe. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2446 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2012. 02. 10. 12:26

xcopy.exe, vagy hozzáértőbb felhasználó esetén rar.exe. :)

Köszi! :)

Sajna nem adtam elegendő infót, bocs! :lama:
Az elképzelésem az volt, hogy időközönként a teljes vinyó tartalmat lementem külső tároló egységre! Erre kellene valami progi, vagy valami hardver...

#2447 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: arsenlupin - Dátum: 2012. 02. 10. 13:10

Köszi! :)

Sajna nem adtam elegendő infót, bocs! :lama:
Az elképzelésem az volt, hogy időközönként a teljes vinyó tartalmat lementem külső tároló egységre! Erre kellene valami progi, vagy valami hardver...

Ha nem szektorról szektorra kell, akkor jó az xcopy vagy a rar.
Ha pontos másolat kell (mert rendszert is akarsz róla indítani), akkor pl. Acronis True Image.

#2448 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 19:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 10. 14:05

Ha nem szektorról szektorra kell, akkor jó az xcopy vagy a rar.
Ha pontos másolat kell (mert rendszert is akarsz róla indítani), akkor pl. Acronis True Image.

Az acronisnak nem kell windóz?

#2449 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 08:46

Üzenet megtekintéseIdézet: arsenlupin - Dátum: 2012. 02. 11. 19:59

Az acronisnak nem kell windóz?

Hiren's Boot CD-n rajta van.
Vagyis volt a 9-es, 10-es verziók idején.

#2450 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 02. 12. 08:46

Hiren's Boot CD-n rajta van.
Vagyis volt a 9-es, 10-es verziók idején.

Köszi. Kipróbálom!

#2451 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 11:21

Disk/partition Copy Feature in EaseUS Partition Master
Disk and Partition Copy Wizard

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2452 Felhasználó inaktív   arsenlupin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 02. 12. 11:21

Köszönöm ez király, ráadásul free!

Kép

Szerkesztette: arsenlupin 2012. 02. 12. 18:56 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   winhate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 13. 19:47

sziasztok

disc hibas , mbr hibas ,ide ntfs winya (wd500gb) mentesehez mit javasoltok? RAWCOPY elso lepesben?
Koszi elOre ir
http://pouet.net/prod.php?which=5633
http://amigamania.amigaspirit.hu/

A1200 Tower
Blizzard 1240/40 Terc 2x128 ECC IBM SIMM RAM , FastAta1200 , Scanjuggler ,VF PS2 Keyboard, Docky PS2 Mouse adapter

#2454 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 11:33

Üzenet megtekintéseIdézet: winhate - Dátum: 2012. 02. 13. 19:47

sziasztok

disc hibas , mbr hibas ,ide ntfs winya (wd500gb) mentesehez mit javasoltok? RAWCOPY elso lepesben?
Koszi elOre ir

Hibás/hiányzó MBR nem fizikai hiba. mivel detektáltál hibákat?
Csak annyi, hogy nem indult a win, vagy smart is kiszólt a BIOS-ból esetleg a HD Sentinel üzent?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2455 Felhasználó inaktív   winhate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 14. 15:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 02. 14. 11:33

Hibás/hiányzó MBR nem fizikai hiba. mivel detektáltál hibákat?
Csak annyi, hogy nem indult a win, vagy smart is kiszólt a BIOS-ból esetleg a HD Sentinel üzent?

Most kicsit bovebben leirom mert az elozol hozzaszolas telorol volt.

Winya menet kozben leesett a foldre kb 30cm -rol (usb tarolo)
Valszinu hogy lettek a lemezen fizikai hibak esetleg a motor vagy fej is serult.
Az elso lepes fogtam ahogy van usb re radug copy. Ez mukodott is szepen csak kicsit lassu volt.
Radugtam a masik gepemre ide xy portra es bekpacsoltam a vasat.
Keson vettem eszre a hoki win7 egybol elkezdte repairni a winyot. El is kurta a filerendszert rendesen.(valszeg azon a feluleten van a hiba)

Volt egy ugyanilyen winya az ment most az ide-re a hibas pedig ott csucsul az usb vegen.
os boot utan bekapcs Roadkil's Rawcopy 1.2 indit. Copy es muxik a masolat egy CHKDSK -F (rendszer boot meg is csinalta) utan.

Most mar csak a hibas winyot kell ellenorizni hogy mennyire serult lehet e meg hasznalni valamire vagy max panel donor lesz belole.
http://pouet.net/prod.php?which=5633
http://amigamania.amigaspirit.hu/

A1200 Tower
Blizzard 1240/40 Terc 2x128 ECC IBM SIMM RAM , FastAta1200 , Scanjuggler ,VF PS2 Keyboard, Docky PS2 Mouse adapter

#2456 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 20. 07:18

GA-MA790XT-UD4P alaplapon 6 sata vezérlő van. 5 db winchester, + 1 sata író. A problémám a következő. Win7 új telepítés után.(!!) Az egyik winchestert a 5 db közül nem látja a win7 a számítógép (Sajátgép) menüpontnál. A BIOS-ban, win 7lemezkezelésnél látja. Megoldás lenne, ha a lemezkezelésnél leformáznám, akkor látná. DE, ezen vannak a legfontosabb adatok. Elég macerás a szerelése a gépnek, hogy át tegyem egy másik sata vezérlőre a 6-ból. (Darabokra kéne szedni a gépet.) Azt nem értem, hogy a 3Gbit-es vezérlőn van az adott winchester, az 5-ből csak az egyiket nem látja. Biosban ok, lemezkezelésben ok, de a win7 rendszer szinten nem látja. (A win7-re a Gigabyte alaplapi sata driver fel van telepítve, de ez nem ezen sata vezérlők miatt kell, hanem a Gigabyte saját rendszerű 2db sata vezérlője miatt, de ez is ok.) Összesen 8db sata vezérlés van, 6db sata 2 + 2db Gigabyte.)

A kérdésem az lenne, hogy nem lehet a win7-tel valahol felismertetni a kérdéses winchestert úgy, hogy ne kelljen formáznom??? Ha átcserélném másik vezérlőre, akkor is a probléma megmarad, csak egy másik winchester lenne a probléma forrása win7 telepítés után.)
(Ebbe a problémába korábban is belefutottam, csak akkor nem volt fontos cucc a winchesteren, így simán formáztam a lemezkezelésben, és ettől kezdve a WIN7 látta az 5. winchester is. Most ez a megoldás nem jó.)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#2457 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 20. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Macska - Dátum: 2012. 04. 20. 08:18

GA-MA790XT-UD4P alaplapon 6 sata vezérlő van. 5 db winchester, + 1 sata író. A problémám a következő. Win7 új telepítés után.(!!) Az egyik winchestert a 5 db közül nem látja a win7 a számítógép (Sajátgép) menüpontnál. A BIOS-ban, win 7lemezkezelésnél látja. Megoldás lenne, ha a lemezkezelésnél leformáznám, akkor látná. DE, ezen vannak a legfontosabb adatok. Elég macerás a szerelése a gépnek, hogy át tegyem egy másik sata vezérlőre a 6-ból. (Darabokra kéne szedni a gépet.) Azt nem értem, hogy a 3Gbit-es vezérlőn van az adott winchester, az 5-ből csak az egyiket nem látja. Biosban ok, lemezkezelésben ok, de a win7 rendszer szinten nem látja. (A win7-re a Gigabyte alaplapi sata driver fel van telepítve, de ez nem ezen sata vezérlők miatt kell, hanem a Gigabyte saját rendszerű 2db sata vezérlője miatt, de ez is ok.) Összesen 8db sata vezérlés van, 6db sata 2 + 2db Gigabyte.)

A kérdésem az lenne, hogy nem lehet a win7-tel valahol felismertetni a kérdéses winchestert úgy, hogy ne kelljen formáznom??? Ha átcserélném másik vezérlőre, akkor is a probléma megmarad, csak egy másik winchester lenne a probléma forrása win7 telepítés után.)
(Ebbe a problémába korábban is belefutottam, csak akkor nem volt fontos cucc a winchesteren, így simán formáztam a lemezkezelésben, és ettől kezdve a WIN7 látta az 5. winchester is. Most ez a megoldás nem jó.)

Milyen partíciók és filerendszerek vannak azon a diszken? A lemezkezelő mit mutat róla?
Annak nem kellene bezavarnia, hogy melyik vezérlőn van.

#2458 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 22. 18:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Macska - Dátum: 2012. 04. 20. 08:18

Eképzelhető, hogy a win7 csak 4db fizikai winchestert tud lekezelni??? Megoldódott azzal, (fáradt voltam, éjjel fél kettő) , az 5. fizikai 1,5TB-os winchesteremnek nem adott ki meghajtó betűjelet. Másnap, ezt megtettem (U meghajtójelet kapott), és azonnal látta a winyót. Minden adat ok. Most viszont a következő problémába ütköztem. :D Biztonsági mentést akartam próbaként csinálni a C:-ről, azonban az 5. winchesterről is akar, amit nem ismert fel telepítés után. Ez már így akkora lenne file méretben, hogy nem éri meg. Majd talán egyszer lesz kedvem, akkor szétszedem a gépet, és leszedem róla ideiglenesen az5. winyót. Amit észrevettem, hogy biztonsági mentés előtt az 5. winyó meghajtó neve mögött még szerepel a "(Rendszer)" kiírás, és nem tudom levenni róla a szürke pipát, nem engedi, hogy csak a c:-ről csináljak biztonsági mentés file-t.

Szerkesztette: Macska 2012. 04. 22. 18:33 -kor

#2459 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 04. 22. 18:31

.

Szerkesztette: Macska 2012. 04. 22. 18:32 -kor

#2460 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 09. 09:01

Sata usb-s dokkoló egységgel használok hdd-t, van rajta esata csatlakozó. Igaz az az állítás, hogy ha veszek egy másik ilyen dokkolót, akkor az esata révén a kettőt összeköthetem, és két hdd között közvetlenül és sokkal gyorsabban tudom az adatokat átmásolni?

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.