Idézet: Macska - Dátum: 2012. 04. 20. 08:18
GA-MA790XT-UD4P alaplapon 6 sata vezérlő van. 5 db winchester, + 1 sata író. A problémám a következő. Win7 új telepítés után.(!!) Az egyik winchestert a 5 db közül nem látja a win7 a számítógép (Sajátgép) menüpontnál. A BIOS-ban, win 7lemezkezelésnél látja. Megoldás lenne, ha a lemezkezelésnél leformáznám, akkor látná. DE, ezen vannak a legfontosabb adatok. Elég macerás a szerelése a gépnek, hogy át tegyem egy másik sata vezérlőre a 6-ból. (Darabokra kéne szedni a gépet.) Azt nem értem, hogy a 3Gbit-es vezérlőn van az adott winchester, az 5-ből csak az egyiket nem látja. Biosban ok, lemezkezelésben ok, de a win7 rendszer szinten nem látja. (A win7-re a Gigabyte alaplapi sata driver fel van telepítve, de ez nem ezen sata vezérlők miatt kell, hanem a Gigabyte saját rendszerű 2db sata vezérlője miatt, de ez is ok.) Összesen 8db sata vezérlés van, 6db sata 2 + 2db Gigabyte.)
A kérdésem az lenne, hogy nem lehet a win7-tel valahol felismertetni a kérdéses winchestert úgy, hogy ne kelljen formáznom??? Ha átcserélném másik vezérlőre, akkor is a probléma megmarad, csak egy másik winchester lenne a probléma forrása win7 telepítés után.)
(Ebbe a problémába korábban is belefutottam, csak akkor nem volt fontos cucc a winchesteren, így simán formáztam a lemezkezelésben, és ettől kezdve a WIN7 látta az 5. winchester is. Most ez a megoldás nem jó.)
Eképzelhető, hogy a win7 csak 4db fizikai winchestert tud lekezelni??? Megoldódott azzal, (fáradt voltam, éjjel fél kettő) , az 5. fizikai 1,5TB-os winchesteremnek nem adott ki meghajtó betűjelet. Másnap, ezt megtettem (U meghajtójelet kapott), és azonnal látta a winyót. Minden adat ok. Most viszont a következő problémába ütköztem.

Biztonsági mentést akartam próbaként csinálni a C:-ről, azonban az 5. winchesterről is akar, amit nem ismert fel telepítés után. Ez már így akkora lenne file méretben, hogy nem éri meg. Majd talán egyszer lesz kedvem, akkor szétszedem a gépet, és leszedem róla ideiglenesen az5. winyót. Amit észrevettem, hogy biztonsági mentés előtt az 5. winyó meghajtó neve mögött még szerepel a "(Rendszer)" kiírás, és nem tudom levenni róla a szürke pipát, nem engedi, hogy csak a c:-ről csináljak biztonsági mentés file-t.
Szerkesztette: Macska 2012. 04. 22. 18:33 -kor