HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2901 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 04. 11. 15:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 11. 16:54

Legyen Neked a HITED szerint.

Ez nem hit, hanem szabvány és technológia, így működik a világ. Nem a hited szerint.
Make love not Wor.

#2902 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 11. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 11. 15:57

Ez nem hit, hanem szabvány és technológia, így működik a világ. Nem a hited szerint.

Ez is legyen számodra a hited szerint.

#2903 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 11. 17:00

Ez is legyen számodra a hited szerint.

Lehet hit kérdése, attól még így működik a világ. Esetleg ha adok egy kulcsot, abból meg tudod mondani, vagy bárki más meg tudja modani a másikat? Vagy majd jössz a szabadkőművesekkel, akik tudják az összes kulcsot és a háttéralgoritmust is, ami mindent nyit, de olyan titkos, hogy ezer méter mélyre ásták a sarki fény tövábe, vagy hogy?
Make love not Wor.

#2904 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 11. 16:07

Lehet hit kérdése, attól még így működik a világ. Esetleg ha adok egy kulcsot, abból meg tudod mondani, vagy bárki más meg tudja modani a másikat? Vagy majd jössz a szabadkőművesekkel, akik tudják az összes kulcsot és a háttéralgoritmust is, ami mindent nyit, de olyan titkos, hogy ezer méter mélyre ásták a sarki fény tövábe, vagy hogy?

Én azt mondtam, h az egyik kulcs szisztematikus változtatásával és az így nyert eredmények analizálásával (elvileg) előbányászható a fix kulcs.
Ha ez megvan, akkor a kódolt vinyóban levő adatokból már kinyerhető az elfelejtett felhasználói kulcs.

#2905 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 11. 17:13

Én azt mondtam, h az egyik kulcs szisztematikus változtatásával és az így nyert eredmények analizálásával (elvileg) előbányászható a fix kulcs.

Most elvileg, vagy nem? Ennyi erővel azt sem kell tudni, majd bruteforce próbálgatunk. A mit is?
Make love not Wor.

#2906 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 11. 17:13

Ha ez megvan, akkor a kódolt vinyóban levő adatokból már kinyerhető az elfelejtett felhasználói kulcs.

Aztán az is, hogy ha a jövően mondjuk 4ezer évig kellene kísérletezni egy ilyen szisztematikus változtatgatással, hátha meg lesz a dolog, akkor az most elvi megoldás, vagy tekinthetjük nem megoldhatónak?
Make love not Wor.

#2907 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 11. 16:18

Aztán az is, hogy ha a jövően mondjuk 4ezer évig kellene kísérletezni egy ilyen szisztematikus változtatgatással, hátha meg lesz a dolog, akkor az most elvi megoldás, vagy tekinthetjük nem megoldhatónak?

Ezért elvileg.
És azért jobb, mint a "brute force", mert jóval kisebb a kód variációs lehetőség (és biztos, nem egy fénykép darabjából próbálsz karakter értelmezést visszafejteni).

#2908 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 04. 11. 18:06

Ezért elvileg.
És azért jobb, mint a "brute force", mert jóval kisebb a kód variációs lehetőség (és biztos, nem egy fénykép darabjából próbálsz karakter értelmezést visszafejteni).

Izé, az egyik kulcs szisztematikus változtatása a brutefroce, mikor megyünk sorban. Tudom, Te nem sorban mész és pont ezért nem brutefroce. Amit így próbálgatással törünk, az bruteforce.
Make love not Wor.

#2909 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 11. 17:10

Izé, az egyik kulcs szisztematikus változtatása a brutefroce, mikor megyünk sorban. Tudom, Te nem sorban mész és pont ezért nem brutefroce. Amit így próbálgatással törünk, az bruteforce.

A bruteforce az amikor adat területből próbálsz statisztikai valószínűségi ismereteket felhasználva mintázatot találni, vagy sorban végig próbálod a kódokat addig, ameddig az adatmezőből a bevitt tartalmat olvassa vissza.
Abban amit én mondtam, általad ismert mintázatokat képezel le az ismeretlen kóderen keresztül és összehasonlító (transzformáció megállapító) vizsgálatot végzel.
A végén pedig visszanézed az eredeti vinyóból kinyert transzformációs képből a jelszót.

#2910 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 11. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 04. 11. 08:21

A leírásában a 4-15 oldalon lévő "4.3.6 IDE Configuration" hogyan van beállítva nálad a BIOS-ban?

A HDD prioritást tudod módosítani a 4-38 oldalon lévő "4.6 Boot Menu", "Hard Disk Drives" részben.

Megpróbálhatod amúgy azt is, hogy a JMicron vezérlőre kötöd (sárga SATA csatlakozók) a HDD-t, ehhez a "4.4.6 Onboard Devices Configuration" részben (4-28 oldal) leírt JMicron controllert kell bekapcsolnod.

A sárga egyik csatlakozóba bedugva sem érzékelte az új hdd-t.
Ha pedig a JMicron vezérlő beállítást átállítottam Basic-ről AHCI-re, akkor megint nem indult az XP.

#2911 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Vidaszl - Dátum: 2013. 04. 11. 21:33

A sárga egyik csatlakozóba bedugva sem érzékelte az új hdd-t.
Ha pedig a JMicron vezérlő beállítást átállítottam Basic-ről AHCI-re, akkor megint nem indult az XP.

AHCI-ra nem fog indulni, ha normál IDE módban telepítetted. Mi a BIOS verziód? Lehet frissítened kell...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2912 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 04. 11. 22:24

AHCI-ra nem fog indulni, ha normál IDE módban telepítetted. Mi a BIOS verziód? Lehet frissítened kell...

2602-es.
Láttam, hogy van több frissítés az Asusnál, de nem mertem egyiket sem kiválasztani.

#2913 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Vidaszl - Dátum: 2013. 04. 11. 21:30

2602-es.
Láttam, hogy van több frissítés az Asusnál, de nem mertem egyiket sem kiválasztani.

A legutolsót kell, amelyik még nem beta.
Nem kell féljél, le van írva hogyan csináld...
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2914 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 11. 22:42

A legutolsót kell, amelyik még nem beta.
Nem kell féljél, le van írva hogyan csináld...

Ezt találom legfrissebb nem béta verzióként XP-re: P5W DH DELUXE BIOS 3001 itt http://www.asus.com/...ort_Download_17
Egy probléma megoldását jelöli, vagy ettől még az én verzióm óta meglévő összes frissítést is tartalmazza? Ha nem akkopr a többi köztes frissítést is le kell töltsem?
És biztos hogy ez az én alapomra is jó, nincsenek verziói az adatlapoknak egy típuson belül?
Elnézést a kérdésekért, 3 évente foglalkozom ilyesmivel, kösz előre is a türelmet és a segítséget!

#2915 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 22:31

És még egy, amiben szívesen vennék eligazítást a szakértő uraktól:
Valahol olyasmit olvastam, sajnos már nem találom, hogy mikor az új hdd-t rádugom, azt valami alacsonyabb portszámmal veszi figyelembe a csatoló (?) és így mindig a még formázatlanról akar bebútolni.
És ezt teszi attól függetlenül, hogy esetleg a boot hdd-m a thrid master és az új csak a third slave.

#2916 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 11. 23:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Vidaszl - Dátum: 2013. 04. 11. 22:31

És még egy, amiben szívesen vennék eligazítást a szakértő uraktól:
.. hogy mikor az új hdd-t rádugom, azt valami alacsonyabb portszámmal veszi figyelembe a csatoló (?) ...

Ne haragudj, ez egyszerűen marhaság. Ha a bios látja mind az összes HDD-t, akkor a bootsorrend kiválasztható (boot priority). A detektálás a portok száma szerint történik, ebben a sorrendben jelennek meg a Post-nál - de ez nem rangsor!

Elég azt az egy bios file-t letöltened, az tartalmazza az összes eddigi javítást.

Ha ez sem oldja meg a problémádat, akkor húzzál le minden más HDD-t, csak ez az egy legyen az első SATA porton. Ha így sem látja (nem tudod beállítani a boot sorrendben elsőnek) akkor vagy a kábel, vagy a HDD rossz, vagy valami rejtett inkompatibilitás van - bár ez eléggé nehezen hihető. Esetleg még megpróbálhatod a SATA módot lejjebb venni, bár ehhez le kell töltsed a WD honlapjáról a megfelelő programot, vagy megnézed a merevlemez cimkéjét hogy jumperelhető-e.
Az én Abit IT7-es alaplapom régebbi, mégis szó nélkül látja a SATA 2, 3-as merevlemezeket.

Még egy kérdés: ADF (Advenced Format) a merevlemez? Mert ha az akkor a WDalign nevű programmal kell igazítani (alignálni), az XP csak így tudja kezelni.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2013. 04. 11. 23:58 -kor

A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2917 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 12. 01:56

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 04. 12. 00:36

Ne haragudj, ez egyszerűen marhaság. Ha a bios látja mind az összes HDD-t, akkor a bootsorrend kiválasztható (boot priority). A detektálás a portok száma szerint történik, ebben a sorrendben jelennek meg a Post-nál - de ez nem rangsor!

Elég azt az egy bios file-t letöltened, az tartalmazza az összes eddigi javítást.

Ha ez sem oldja meg a problémádat, akkor húzzál le minden más HDD-t, csak ez az egy legyen az első SATA porton. Ha így sem látja (nem tudod beállítani a boot sorrendben elsőnek) akkor vagy a kábel, vagy a HDD rossz, vagy valami rejtett inkompatibilitás van - bár ez eléggé nehezen hihető. Esetleg még megpróbálhatod a SATA módot lejjebb venni, bár ehhez le kell töltsed a WD honlapjáról a megfelelő programot, vagy megnézed a merevlemez cimkéjét hogy jumperelhető-e.
Az én Abit IT7-es alaplapom régebbi, mégis szó nélkül látja a SATA 2, 3-as merevlemezeket.

Még egy kérdés: ADF (Advenced Format) a merevlemez? Mert ha az akkor a WDalign nevű programmal kell igazítani (alignálni), az XP csak így tudja kezelni.

Frissítések megtörténtek, helyzet nem változott.
A kábelek jók.
Az első (master) csatlakozóra dugva felismeri egyenként mindkét hdd-t a bios.
Együtt csak ha AHCI-ra állítom Standard IDE-ről. Standard ID-nel nem látja egyiket sem, ha rádugom mindkettőt.
Ez egy most postázott WD 20 EZRX, azt hiszem nem ADF. Nincs rajta ilyen jelölés legalább is.

Ha magában van Standard IDE beállításnál, kaptam egy ilyen sort is: Capable but command failed.

Lehet, hogy hozzá kell szoknom a gondolathoz, hogy a frissen rendelt hdd a rossz?

#2918 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 12. 08:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Vidaszl - Dátum: 2013. 04. 12. 02:56

Frissítések megtörténtek, helyzet nem változott.
A kábelek jók.
Az első (master) csatlakozóra dugva felismeri egyenként mindkét hdd-t a bios.
Együtt csak ha AHCI-ra állítom Standard IDE-ről. Standard ID-nel nem látja egyiket sem, ha rádugom mindkettőt.
Ez egy most postázott WD 20 EZRX, azt hiszem nem ADF. Nincs rajta ilyen jelölés legalább is.

Ha magában van Standard IDE beállításnál, kaptam egy ilyen sort is: Capable but command failed.

Lehet, hogy hozzá kell szoknom a gondolathoz, hogy a frissen rendelt hdd a rossz?

Nos, pedig bizony Advanced Format-os, SATA3-as a WD20EZRX...

Átállítod AHCI-ra és vagy teljesen újratelepíted az XP-t (ne erre, hanem a régi HDD-re!) vagy még esetleg lehet szórakozni azzal, hogy megpróbálod átállítani a meglévő XP-det AHCI-ra, ami vagy összejön, vagy nem...

Ha AHCI-n vagy, s mindkét HDD csatlakoztatva van, tudnál egy Live linux CD-vel vagy Hirens boot CD-vel indulni? Ha ugyanis ezekkel elérhetőek a HDD-k, akkor 100% hogy nincs HDD problémád, s csak az alaplap és az XP "szivat".
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2919 Felhasználó inaktív   Vidaszl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 04. 12. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2013. 04. 12. 09:17

Nos, pedig bizony Advanced Format-os, SATA3-as a WD20EZRX...

Átállítod AHCI-ra és vagy teljesen újratelepíted az XP-t (ne erre, hanem a régi HDD-re!) vagy még esetleg lehet szórakozni azzal, hogy megpróbálod átállítani a meglévő XP-det AHCI-ra, ami vagy összejön, vagy nem...

Ha AHCI-n vagy, s mindkét HDD csatlakoztatva van, tudnál egy Live linux CD-vel vagy Hirens boot CD-vel indulni? Ha ugyanis ezekkel elérhetőek a HDD-k, akkor 100% hogy nincs HDD problémád, s csak az alaplap és az XP "szivat".

Az igazság errefelé lehet :-)
AHCI-ban a Hiren's XP látja a meghajtót, mondjuk a formatálást már egy idő után feladta.

Újratelepíteni nagyon nem lenne jó, az XP átállítása remélem összejön AHCI-ra. Itt találtam egy leírást, ha esetleg tudtok valami egyértelmű lírást valahol, azt is köszönném
http://pcforum.hu/tu...ol+AHCI-re.html

#2920 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 12. 13:05

Lehet, jobban jársz ha (egy live eszközről bootolva) az új HDD-t idomítod a rendszered által kezelhető formájúra.
Nem tartom elképzelhetetlennek, h ugyanezt az XP-d lemezkezelője alól is megtudod tenni (különösen akkor, ha professionálod van).

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.