HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#2941 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 25. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 04. 25. 17:12

Ez is bemondja 5 nap múlva, de minek. Mondjuk megérdemli, vagy ennyit sem érdemel.

5 naponta bemondom, majd lesz valami. Vagy pina.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#2942 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 26. 06:20

Üzenet megtekintéseIdézet: brd - Dátum: 2013. 04. 14. 12:45

Ez mitől függ, hogy így kell-e tenni? Mert nekem semmit nem kellett mókolni hozzá, Intel® 7 Series/C216 Chipset Family SATA AHCI Controller használatával remekül működik egy WDC WD10EZEX-00ZF5A0 (mondjuk a partíciók alignálva vannak, de az a felismerést nem érinti).

Ja, azt kihagytam véletlenül, hogy Windows 7-től, vagy talán Vistától kezdve nem kell kézi align. A partíciók eleje 4K határra kerül.

#2943 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 01. 16:40

Üdv.Mindenkinek!

Lenne egy nagy problémám, tudnátok-e segíteni?

A helyzet a következő: Egyik ismerősömnél a biztonsági rendszerben lévő HDD (a kamera által készített filmeket rögzíti riasztáskor) ez utolsó behatoláskor a betörő igaz kikapcsolta( 230 V tápkábelt elnyisszantotta) , a rendszer persze beriasztott, de azóta a HDD tartalmát nem lehet megnézni.
A gépem látja, mint formázatlan meghajtót, nem zakatol, nem nyöszörög. A GetDataBack progi látja rajta a felírt adatokat, de nem tudja visszaállítani NTFS fájlrendszert találok rajta, de a riasztó leírásában is ez szerepel.
Van-e valamilyen ingyenesen megszerezhető progi anelyel láthatóvá tudnám tenni a HDD-n tárolt avi fájlokat.
Eddig még semmit sem írtam a lemezre.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Szőke a Zöreg SVIHÁK. :)
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2944 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 01. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 01. 16:40

...A GetDataBack progi látja rajta a felírt adatokat, de nem tudja visszaállítani

Nem teljesen érthető. Mikor menteni akarsz, a program nem tudja átmenteni (valamiért kiakad), vagy átmenti de nem megnyithatóak az állományok.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#2945 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 01. 19:13

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 01. 19:01

Nem teljesen érthető. Mikor menteni akarsz, a program nem tudja átmenteni (valamiért kiakad), vagy átmenti de nem megnyithatóak az állományok.

A program elindítása utan a lemez analízálása során az azon lévő hexadecimálois (lehet, hogy nem így mondják szakosan, de én teljesen h....e vagyok az ilyesmihez) látszanak ahogy az a mellékelt képe részletén is látszik.
Amikor a lemez elemzésével végez a progi akkor valami olasmit ír ki, hogy sérült az NTFS tábla és nem állítható vissza (nem vagyok profi még magyarbolo sem, nemhogy englisböl), de majd teszek be arrol is képet, ha megint végigér az analízissel, mert most megint elindítottam.

Csatolt fájl:

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2946 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 01. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 01. 19:13

...valami olasmit ír ki, hogy sérült az NTFS tábla és nem állítható vissza

Akkor ott valami más probléma is van - sérült MFT nem akadály ennek a proginak.
Hexaeditorral nem néztél rá a partícióstáblára?

#2947 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 01. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 01. 20:36

Akkor ott valami más probléma is van - sérült MFT nem akadály ennek a proginak.
Hexaeditorral nem néztél rá a partícióstáblára?

A végén ezt a hibaüzenetet (?) adja, melyet én "jó" englis tudásommal sehogyan sem tudok értelmezni

Hexaeditorhoz nem értek semmit, amint írtam én csak egy kontár vagyok.

Ja és ha FAT GetDatát használok akkor is valami hasonló üzenet jön elő, csak akkor az NTFS helyett FAT van.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Szőke 2013. 05. 01. 21:13 -kor

#2948 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 01. 21:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 01. 21:11

A végén ezt a hibaüzenetet (?) adja, melyet én "jó" englis tudásommal sehogyan sem tudok értelmezni
Hexaeditorhoz nem értek semmit, amint írtam én csak egy kontár vagyok.
Ja és ha FAT GetDatát használok akkor is valami hasonló üzenet jön elő, csak akkor az NTFS helyett FAT van.

Pedig nagyon egyszerű - nem talál NTFS file rendszert. Ha biztosan tudod hogy NTFS akkor a Gdb Fat-ot felesleges futtatni.
Találkoztam én már olyan felvevővel is ami Linux alapú volt. Elképzelhető, hogy a merevlemez tartalma védett, titkosított.

Így sajnos nem tudok segíteni, látnom kellene. (minimum a partícióstáblát elemezni)

#2949 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 06:00

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 01. 22:36

Pedig nagyon egyszerű - nem talál NTFS file rendszert. Ha biztosan tudod hogy NTFS akkor a Gdb Fat-ot felesleges futtatni.
Találkoztam én már olyan felvevővel is ami Linux alapú volt. Elképzelhető, hogy a merevlemez tartalma védett, titkosított.

Így sajnos nem tudok segíteni, látnom kellene. (minimum a partícióstáblát elemezni)

A particióstáblát mivel (melyik progival) lehet egy hozzám hasonló kontárnak megnéznie?
Esetleg a Linuxra nincs a GDB-hez hasonló visszaállító progi?

Ma megyek be a tulajhoz, megpróbálom megszerezni a rendszer eredeti elírását, hátha abban benne van, hogy milyen rendszert használ a merevlemeze.

Szerkesztette: Szőke 2013. 05. 02. 06:01 -kor

#2950 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 07:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 02. 06:00

A particióstáblát mivel (melyik progival) lehet egy hozzám hasonló kontárnak megnéznie?
Esetleg a Linuxra nincs a GDB-hez hasonló visszaállító progi?
Ma megyek be a tulajhoz, megpróbálom megszerezni a rendszer eredeti elírását, hátha abban benne van, hogy milyen rendszert használ a merevlemeze.

Sok program létezik erre a célra, a használt Op-rendszertől függően (Paragon Partition Manager, PqMagic, stb.).
Használatuk hozzáértést kíván, adatvesztést is lehet velük okozni. Viszont két egérkattintással lehet őket kezelni.

Én a HxDen monitorát (HxD) szeretem, számomra egyszerű, mindent tud amit egy HexaEditornak kell.
Használata viszont felkészültséget, mélyebb ismereteket igényel (Hexában kell vele számolni!).
Sokkal több minden megoldható vele, mint a fenti progikkal.

Amíg nincs kiderítve legalább a partíció típusa (és a használt Op-rendszer), addig lehetőleg semmi javító „csodaprogramot” ne használj - egyáltalán bármivel írni arra a merevlemezre nem ajánlatos. Mennyire fontosak az adatok?

#2951 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 08:45

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 08:33

Sok program létezik erre a célra, a használt Op-rendszertől függően (Paragon Partition Manager, PqMagic, stb.).
Használatuk hozzáértést kíván, adatvesztést is lehet velük okozni. Viszont két egérkattintással lehet őket kezelni.

Én a HxDen monitorát (HxD) szeretem, számomra egyszerű, mindent tud amit egy HexaEditornak kell.
Használata viszont felkészültséget, mélyebb ismereteket igényel (Hexában kell vele számolni!).
Sokkal több minden megoldható vele, mint a fenti progikkal.

Amíg nincs kiderítve legalább a partíció típusa (és a használt Op-rendszer), addig lehetőleg semmi javító „csodaprogramot" ne használj - egyáltalán bármivel írni arra a merevlemezre nem ajánlatos. Mennyire fontosak az adatok?

Köszi az infókat. Olyan műveletet semmiképpen sem csinálok, amely ír a lemezre, ennyire zöldfülőű azért nem vgyok, a koszon kívül azért ragadt rám az elmúlt 15 évben szakmai dolog is. :)
Elhoztam az alapkészüléket, melynek típusa: DRV558 UN8 Majd ebből megpróbálok egy kicsit okosodni, ha egyáltalán a vénembernek nem lészen túl magas, na meg ha találok rá valamit, mert eredeti leírás az semmi sincs.

#2952 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Szõke - Dátum: 2013. 05. 02. 08:45

Köszi az infókat. Olyan műveletet semmiképpen sem csinálok, amely ír a lemezre, ennyire zöldfülőű azért nem vgyok, a koszon kívül azért ragadt rám az elmúlt 15 évben szakmai dolog is. :)
Elhoztam az alapkészüléket, melynek típusa: DRV558 UN8 Majd ebből megpróbálok egy kicsit okosodni, ha egyáltalán a vénembernek nem lészen túl magas, na meg ha találok rá valamit, mert eredeti leírás az semmi sincs.

Ez lesz az. Nem csoda, hogy a GetDataBack semmit sem talált.

Ennek a mentését még én is kétszer meggondolnám hogy elvállaljam.
Jobban jársz ha elviszitek a Kürt-be. Igaz, hat számjegyű összeg, de ott legalább van rá esély.
Persze csak ha megérnek annyit az adatok.

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2013. 05. 02. 09:54 -kor

#2953 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 09:54

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 10:48

Ez lesz az.

Ennek a mentését még én is kétszer meggondolnám hogy elvállaljam.
Jobban jársz ha elviszitek a Kürt-be. Igaz, hat számjegyű összeg, de ott legalább van rá esély.
Persze csak ha megérnek annyit az adatok.

Na akkor a HDD-nek format és mehet majd vissza remélem, az adatok meg elvesznek. Sajnos olyan fontos adat nincs, amely megérné hogy "Kürt"öljünk vele. :(

#2954 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2013. 05. 02. 09:54

Na akkor a HDD-nek format és mehet majd vissza remélem, az adatok meg elvesznek. Sajnos olyan fontos adat nincs, amely megérné hogy "Kürt"öljünk vele. :(

Esetleg valamilyen Linux alól, vagy egy Live CD-ről még rá lehetne nézni.

#2955 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 11:44

Ez nem valamilyen a CD-s felírási rendszerhez hasonló rögzítési rendszer?
Esetleg egy olyan, amely multiplex rendszerben egyszerre (egy adatfolyamon belüli adatszegmensekben) több csatorna jelét rögzíti?
Még mielőtt szó érné a ház elejét: Mindez csak spekuláció.
Másoknak át és tovább gondoláshoz és válasz esetén nekem ismeretbővítéshez.
Esetleg értékes információkat lehet nyerni magának a rögzítőnek a segítségével.
Egy új HDD konfiguráltatásával és erre (ismert tartalmú) felvétel készítésével.

#2956 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 11:44

Esetleg egy olyan, amely multiplex rendszerben egyszerre (egy adatfolyamon belüli adatszegmensekben) több csatorna jelét rögzíti?

Jó helyen tapogatsz. A készülék nem szabványos avi-ban rögzít, hanem a párhuzamos felvételek elérhetősége (és főleg a szinkronban tartása) miatt egy állományba rögzíti az összes felvételt. Mondjuk arra van szoftver, hogy az ember utólag kibontsa őket, de ha sérül akkor több felvétel is károsodik.
Azonkívül némelyiknek a szektorformátuma sem a szabvány 512 byte.

(szerencsére csak kevés ilyennel volt dolgom!)

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2013. 05. 02. 12:12 -kor

#2957 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:31

A leírás szerint annyi történt, h megszakadt a kütyü áramellátása.
Ebből adódóan, nagy valószínűséggel annyi történt, h az utolsó valamekkora idejű felvétel adminisztrációja elmaradt.
Azt sem tartom kizártnak, h maga a kütyü is képes egy intelligens lezárást létrehozni.

Szerkesztette: Gyula2222 2013. 05. 02. 12:37 -kor

#2958 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 02. 12:31

A leírás szerint annyi történt, h megszakadt a kütyü áramellátása.
Ebből adódóan, nagy valószínűséggel annyi történt, h az utolsó valamekkora idejű felvétel adminisztrációja elmaradt.

Ugyanaz történt vele, mintha írnál valamit egy pendrive-ra, és mielőtt befejezné az írást, kirántod a gépből.

Eredmény: a file rendszer teljes szétesése.
(nem csak az utoljára írt állomány sérül, hanem a teljes drive elérhetetlenné válik)

#2959 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 13:39

Ugyanaz történt vele, mintha írnál valamit egy pendrive-ra, és mielőtt befejezné az írást, kirántod a gépből.

Eredmény: a file rendszer teljes szétesése.
(nem csak az utoljára írt állomány sérül, hanem a teljes drive elérhetetlenné válik)

A legnagyobb valószínűséggel ez történt, mivel az eredeti "kütyü"-be visszatéve sem ismeri fel magát a lemezformátumot, azt formázatlannak látja.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy éppen most kaptam az értesítést a "yardtol", hogy nincs szükség bizonyító erejű felvételre, mivel az elkövető megtalálásra került (eddig is tudtuk, hogy ki volt) és beismerő vallomást tett, amelyben olyan tényeket is elmondott, melyet csak az elkövető ismerhetett, tehát egyértelmű a tény.

Mindannyiótoknak köszönöm a segítőszándékot (még didymannak is, aki csak levélben próbálta egyengetni az utamat), mindenesetre megint tanult a "vénember".

#2960 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 02. 13:19

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 05. 02. 12:39

Ez annyiban nem teljesen igaz, h a pendrájvra nagyobbacska blokkokban írnak mégpedig úgy, h a rendszer kiolvas egy blokkot, ahhoz hozzáír és az egészet újra írja.
A Hdd-re pedig blokkosítottan folyamatosan ír (ebből adódóan, maga az adatfolyam az utolsó blokkig jó).
Nagy valószínűséggel csak egy állomány kezdet/vég információ hiányzik (a kütyü számára).
Ez pedig azért, mert a kütyü periodikusan felülírja a régi felvételrészt és jó eséllyel nem írja fel (automatikusan) a Hdd-re az új ciklus elkezdését (amire szüksége van a rendszer felélesztéséhez).
Ha jól gondolom, akkor ez egy ronda hiba, mert ha így van akkor minden áramszünetnél elvész a korábbi felvétel és csak kézi inicializálással indítható újabb felvételi üzem.
A rekonstrukcióhoz jó kiindulási alap az, h a kóder ciklikusan mesterkockákat készít (teljes képet) és egydarabig ezt módosítgatja (változások rögzítés). Ezt bonyolítja az, h az adatfolyamban több csatorna van egybe muxolva.
Én sem tudásban, sem programokkal nem vagyok felkészülve ennek a problémának a kezelésére.
Ha addig nem engednének ki a szobából ameddig meg nem csinálom, akkor én innen próbálnék elindulni egy film (kép) vágó, szerkesztő editor programmal képkockákat nézegetve.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.