HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#3061 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 16. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 16. 01:21

Mit tud a spec hardver, ami szoftveresen nem megoldható?

Link...
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#3062 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 16. 21:56

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 16. 21:04

Rosszul tettem fel a kérdést.
Nem értem, miért nem oldható meg szoftveresen, hisz a normál interface is kezeli az összes cím és adat vonalat.

#3063 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 00:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 16. 20:29

Egy mobil racknál sokmindenből összejöhet hibás szektor.
Kukázás előtt érdemes egy alapos tesztelést végezni.

mester, nem szorítkoznál a semmitmondó közhelyeiddel inkább oda, ahol te vagy a házmester?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3064 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 11. 17. 01:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 16. 20:29

Egy mobil racknál sokmindenből összejöhet hibás szektor.
Kukázás előtt érdemes egy alapos tesztelést végezni.

Ja, ezt le is írhatjuk naponta, de nem csak mobilrackre. Bármire igaz. Amúgy ez nem is mobilrack :-) Többi stimmel.
Make love not Wor.

#3065 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 16. 21:56

Rosszul tettem fel a kérdést.
Nem értem, miért nem oldható meg szoftveresen, hisz a normál interface is kezeli az összes cím és adat vonalat.

A leírás szerint pl. be tudja kapcsolni a diszket akkor is, ha a BIOS nem ismeri fel.
Ez talán speciális szoftverrel is lehetséges (bár ha a BIOS szerint nincs diszk az adott csatornán, akkor lehet ki se küldi az adatokat az intefészre).

Plusz alul a képeken valami plusz draútot is rákötnek a diszkre (itt amin én néztem 4 pin van, kettővel SATA I-es módban megy a diszk, a másik kettőre nincs ráírva, hogy micsoda), így --gondolom nem dísznek van az a plusz drót-- egyáltalán nem biztos, hogy csak a normál interfészen kommunikál a diszkkel.

De ha mégis csak a SATA/IDE interfészen kommunikál, akkor is ott van, hogy teljeskörű gyári szoftvert nem fogsz találni minden diszkhez (sőt, szerintem egyhez sem), mert a gyártók nem adják ki.
Még ha elvileg megoldható is szoftverrel, akkor sincs szoftvered hozzá.
Én is láttam pár diszk manipuláló programot, de ilyet egyik se tudott, amik ehhez le vannak írva (pl. "becsapja" a diszk firmware-jét, hogy mennyi feje van, így egy meghibásodott fej esetén is el tud indulni a diszk és el tudod olvasni az adatok egy részét; vagy más hasonló diszk elektronikáját használhatod, amihez több fejnek kéne lennie).

Talán Pitti megmondja a frankót pár sorban, ő nagyon ért a diszkekhez.

#3066 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 09:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 11. 17. 08:12

...gondolom nem dísznek van az a plusz drót-- egyáltalán nem biztos, hogy csak a normál interfészen kommunikál a diszkkel.

Nagyon jól gondolod. Az a két plusz tüske egy RS232 vonal, tehát akár egy terminál adapterrel is ráköthető a gépre (a COM portra) és manipulálható.
(Főleg egyes Seagate és Samsung diszkeknél lehet ez hasznos!)
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#3067 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 17. 09:34

Nagyon jól gondolod. Az a két plusz tüske egy RS232 vonal, tehát akár egy terminál adapterrel is ráköthető a gépre (a COM portra) és manipulálható.
(Főleg egyes Seagate és Samsung diszkeknél lehet ez hasznos!)

Érdekes kérdések ezek.
Mind műszaki, mind tisztességességi szempontból (csak rajtam keresztül és ennyiért tudj eredményre jutni).

#3068 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 17. 12:42

Érdekes kérdések ezek.
Mind műszaki, mind tisztességességi szempontból (csak rajtam keresztül és ennyiért tudj eredményre jutni).

Mi ebben a tisztességtelen? Ne kezdd el itt is a hülyeséged. Ezek abszolút szabványon kívüli megfejtések, nem sima user kezébe való, ha valaki ezt visszafelé kidebugolta, más megvette hozzá a célhardvert, amit üzemeltetni is tud, akkor megérdemli a lóvéját. Semmi erkölcsi dolog nincs benne. Akinek nem tetszik az mentsen. Akinek tetszik, az is. Mert mindenki mentsen, vagy viselje a következményeit :-)

Főleg ilyen kütyüt és alacsonyszintű dolgot user kezébe adni? Ugyanmár. Nagy része azt nem érti, hogy fél halott vinyóra nem engedünk írni mindenféle csoda szoftverekkel.
Make love not Wor.

#3069 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 17. 13:36

Mi ebben a tisztességtelen?

Konstruktőri és gyártói szinten tisztességtelen. Igaz ez még akkor is, ha ez a kapitali szabályrendszerén belüli célszerűség (piac és jövedelem generálás a felhasználó érdekeinek ellenében).
Ez ugyanaz a kategória, mint az, h jelenleg egy autó izzócsere szakszervíz szintű feladat.

#3070 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 15:50

Az jobb lenne, ha nem lenne rajta semmi? Amit tud sata porton annyit tud, ha megáll kuka, tessék venni másikat.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3071 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 16:54

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 11. 17. 15:50

Az jobb lenne, ha nem lenne rajta semmi? Amit tud sata porton annyit tud, ha megáll kuka, tessék venni másikat.

Mondjuk az lenne a jobb, ha nem lennének hátsó célokat beteljesítő trükközések.
Abban van célszerűség, h hardveresen meg van oldva, h normál üzemmódban bizonyos dolgokat ne lehessen átírni.
De ezt meg lehet oldani úgy is, h egy átjumpereléssel meg lehessen tenni.
És úgy, mint még a cocban, hozzáférhetővé lehetne tenni a teljes szervíz tudást.
A júzernek pedig legyen önkritikája, h mit csinál meg maga és mit bíz másra.
Igaz ez az élet minden területére.

#3072 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 17:00

Usernek sosincs önkritikája, a user mindig mindenhez hozzá akar férni. Fogalma sincs, hogy miért és mihez, de őt ne merjék korlátozni.
Aztán amikor hübazdmegvan, akkor meg görbül a szája, hogy jajjjajj mi lesz most a családi fotóalbummal.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#3073 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 17:20

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 11. 17. 17:00

Usernek sosincs önkritikája, a user mindig mindenhez hozzá akar férni. Fogalma sincs, hogy miért és mihez, de őt ne merjék korlátozni.
Aztán amikor hübazdmegvan, akkor meg görbül a szája, hogy jajjjajj mi lesz most a családi fotóalbummal.

Nem a közös érdekünk a gyermekségi állapotban való tartásunk.
Mint ahogy az sem, h célfunkciós (csak erre alkalmas) képzettségűeket gyártsunk.
Aztán a célfunkciósok a szagterületük gőgjéből egymást hülyézzék (gyakran a szagterületükön belül is erősen hiányos tudással).
A megvezetőségünket már alig több tartja a nyakunkban, mint az egymás hülyeségébe vetett mélységes hitünk.

#3074 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 17. 14:55

Konstruktőri és gyártói szinten tisztességtelen.

Micsoda? Amit ígérnek, azt tudja, ha elromlik kuka vagy garicsere. Úgy konkrétan mi is a baj vele?
Make love not Wor.

#3075 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 17. 16:54

És úgy, mint még a cocban, hozzáférhetővé lehetne tenni a teljes szervíz tudást.

Szerintem van amit közzétesznek, de gondolom vállalati titkot csak nem kellene közkézre adni, meg egy mai modern adattároló teljes fejlesztési struktúráját. Másrészt ha lenne is, mire mennél vele? Szerintem tizedét nem értenéd, mellé ott van a műszer- és tudáshiányod is. Ugyanmár, aki vágja, az így is megoldja, aki meg nem, az hagyjon lógva.
Make love not Wor.

#3076 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 17. 22:10

Ez a vinyón sorosport pont ugyanolyan mint az autón az ODB... Attól, hogy tudok venni a kínaitól x dollárért mazzagot, meg tudok hozzá lopni torrenten programot, még nem leszek autószerelő és nem állok neki tekergetni az autómat, inkább elviszem szakemberhez aki tudja, hogy mit tekergessen.

#3077 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 11. 17. 22:10

Ez a vinyón sorosport pont ugyanolyan mint az autón az ODB... Attól, hogy tudok venni a kínaitól x dollárért mazzagot, meg tudok hozzá lopni torrenten programot, még nem leszek autószerelő és nem állok neki tekergetni az autómat, inkább elviszem szakemberhez aki tudja, hogy mit tekergessen.

mert egy tisztességeskedéstelen gyermek szagállapotban tartanak az eltartóink, ahol piac generatívusz szintjén maximalizéljék a minimum szabályrendszert az ótókban is.
de a szent felszabadító gyulizmus ezen is változtatni fog, hozzáférhetővé lesz téve a teljes szervíz (piha) tudás. és a szent gyulákok a hátsó behatolásokat beteljesítő trükközéseket is beteljesítik.

Szerkesztette: avmanster 2013. 11. 18. 19:15 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#3078 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 22:41

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 15. 22:48

... a WD MyBook és Elements ... ha valaki kiszereli ... és editálást végez rajta, akkor minden adat visszavonhatatlanul és véglegesen elveszik!
... a hagyományos adatmentő módszerek itt nem vezetnek eredményre

Ezt jó hogy mondod. Mindenki engem átkozna. Én elsőre biztos kiszedtem volna, bár nyílván menteni való vinyóra nem küldök írást, módosítást, csak olvasást. Amúgy olvasáskor mit kéne látni ilyen titkosított izénél? Összefüggéstelen jelsorozatokat?
Azért ez is durva, vihesse az ember adatmentő szakértőkhöz drágáér. Legalább mostmár tudom mit nem szabad venni, pedig kezdtetek meggyőzni a WD-ről.
Mi most Maxell külsősöket használunk összesen pár Tera mértékben, belül sima laptop satás Hitachi. Kis aranyosok. Én mondjuk közvetlen satán kötöm gépre már említett okok miatt. 2 csavarral szédszedhető. Majd az idő választ ad meddig bírják, szivatós lenne, ha elkezdenének sorba megmurdelni.
Gyula, te meg gyere a topikodba, hoztam neked is való csemegét!
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3079 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 18. 23:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 11. 18. 22:41

Azért ez is durva, vihesse az ember adatmentő szakértőkhöz drágáér. Legalább mostmár tudom mit nem szabad venni, pedig kezdtetek meggyőzni a WD-ről.

Miért, ha más márka lesz, arról sem csinálsz majd mentést, mert csak?
Make love not Wor.

#3080 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 20. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 17. 16:54

Mondjuk az lenne a jobb, ha nem lennének hátsó célokat beteljesítő trükközések.
Abban van célszerűség, h hardveresen meg van oldva, h normál üzemmódban bizonyos dolgokat ne lehessen átírni.

Mert ezek nem normál üzemmódban átírandó dolgok. Teccik érteni?
Milyen gáz volna, ha egy kártevő program átírná mondjuk, hogy hány feje van a diszkednek? Ne légy hülye.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.