HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#3081 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 20. 21:22

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 11. 17. 17:00

Usernek sosincs önkritikája, a user mindig mindenhez hozzá akar férni. Fogalma sincs, hogy miért és mihez, de őt ne merjék korlátozni.
Aztán amikor hübazdmegvan, akkor meg görbül a szája, hogy jajjjajj mi lesz most a családi fotóalbummal.

Ugye.
Van ez a tipikus mindenbe-belepiszkál típusú ember, na azokról tudok falra mászni. Legtöbbször valami kis rálátásuk van a témára, mert műszerész vagy villanyszerelő szakot végeztek, de nm látják akorlátaikat és simán űrhajót is szerelnének.
Egyik nap is jön át haver, hogy vett digitális tévés átállós dobozt, de nem megy, nézzem már meg. Mondom, mi baja van? Hát működött egy darabig, de most nem működik egy ideje. Mondom, vidd vissza, garanciában cserélik. Hát de az nem jó, mert már szétszedte, hogy hátha meg tudja csinálni, de nem tudja, és elcseszte a garancia matricát. Kérdeztem, mi a péknek szedted szét, amikor tudod, hogy valami cél-kütyü, semmi leírás róla sehol, és kurvára nem is értesz hozzá. Erre jön, hogy hát mert hátha csak kontakt hiba, és akkor megforrasztotta volna.

Vagy közelben lakó, már vagy 15 éve nyugdíjas tévészerelő haver. Szinte mindenkinél megvolt az átállás annyiból, hogy vett egy digitévés beltéri kütyüt, rádugta tévére-antennára, oszt' csók. Nála még mindig nem megy, pedig eltelt pár hónap. Mer' a yagi antennából hiányzik x darab elem; a koax a tévés 75 ohm helyett valami 50 vagy mennyi ohmos, meg van benne nyóc toldás, meg két elosztó ... oszt' néha valamelyik tévén van kép, néha kockás, de többnyire meg nincs kép sehol.
Mondom, ne szívjál tovább, tegyél fel egy rendes antennát, meg húzzál le egy szál rendes koaxot, oszt' csók, mindenkinél megy. De ő nem, nála így van már ennyi-annyi évtizede, az analóg adáshoz jó volt, akkor most miért nem jó, ez a digitális adás egy szar, bla-bla-bla ...

#3082 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 22. 00:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 11. 20. 23:22

Van ez a tipikus mindenbe-belepiszkál típusú ember, na azokról tudok falra mászni. Legtöbbször valami kis rálátásuk van a témára, mert műszerész vagy villanyszerelő szakot végeztek, de nm látják akorlátaikat és simán űrhajót is szerelnének.

Barátom, mennyire is ismerős ez, édes jó Istenem... A félművelt a legrosszabb, igen! Aki azt HISZI hogy már ért hozzá, mert megmutattam neki a rendszervisszaállítást, valójában meg lófütty fingja se, az egészhez! Valahogy azért mégis csak felkúszik vagy 25 ToolBar meg ötezer spyware mert a TOVÁBB - TOVÁBB - OKÉ is nagyon megy már, aztán, kb. ennyicske... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#3083 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 22. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 16. 20:29

Egy mobil racknál sokmindenből összejöhet hibás szektor.
Kukázás előtt érdemes egy alapos tesztelést végezni.

Baromság. Semmi köze hozzá.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#3084 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 22. 11:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 11. 17. 12:42

Érdekes kérdések ezek.
Mind műszaki, mind tisztességességi szempontból (csak rajtam keresztül és ennyiért tudj eredményre jutni).

Tudjuk, az index belever a karterbe
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#3085 Felhasználó inaktív   tboy64 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 25. 11:46

SOS SOS SOS

Tiszteletem minden fórumtársnak!
Van egy nem kicsi problémám, ebben kérnék segítséget.
A WD My Passport 7030-as 500Gb-os USB3-as külső vinyóm beadta az unalmast.
Hiba jelenség, a windows 7 alatt a rendszer nem látja, tehát a commanderben nem jelenik meg a betűjele de az eszközök nyomtatókban látható.
A számítógép-kezelésben, a lemez kezelés menüben ugyan csak látható de betűjel nélkül lemez 2-nek mutatja fekete csíkkal és nem foglaltnak.
Már kérdeztem nálam okosabb embereket, ők azt mondják valami átírta a partíciót rajta.
Az adatok tutira ott vannak csak a rendszer nem tudja megtalálni, ami őrületesen nagy gond mert a fél életem rajta van.
Nagyon szépen kérem valaki segítsen mert nagyon fontos lenne, hogy valami módszerrel vissza nyerjem az adatokat.
Megyjegyzés: Get Databack már végig ment rajta, de az imént említett partíció probléma miatt ne tudott kezdeni vele semmit.
Előre is köszönöm ha valaki a segítségemre siet ebben.

Ő a problémám: http://support.wdc.c...pid=214&lang=en

#3086 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 11. 25. 11:49

Üzenet megtekintéseIdézet: tboy64 - Dátum: 2013. 11. 25. 11:46

Az adatok tutira ott vannak csak a rendszer nem tudja megtalálni, ami őrületesen nagy gond mert a fél életem rajta van.
Nagyon szépen kérem valaki segítsen mert nagyon fontos lenne, hogy valami módszerrel vissza nyerjem az adatokat.

Akkor Te is megtanultad, hogy ami fontos, azt főleg menteni kell.
Make love not Wor.

#3087 Felhasználó inaktív   tboy64 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 25. 11:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 25. 11:49

Igen, de arra nem gondoltam, hogy pont az a vinyó adja be az unalmast amire a biztonsági mentést csináltam..... :blush:

#3088 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 25. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 11. 25. 11:49

Látom nem tudod megállni!!!
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#3089 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 25. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: tboy64 - Dátum: 2013. 11. 25. 11:46

Megyjegyzés: Get Databack már végig ment rajta, de az imént említett partíció probléma miatt ne tudott kezdeni vele semmit.

Akkor kínozzad nyugodtan csak ész nélkül tovább, még az is előfordulhat hogy teljesen sikerül megpusztítanod - véletlenül se forduljál szakemberhez aki ért hozzá, és talán tud segíteni. Most még van rá esély, de ha eljutsz odáig hogy már eszközként sem detektálható, akkor annyi. Ez a típusú WD eléggé megbízható, az ilyen hibajelenség általában szektorhiba miatt fordul elő. Ez pedig inkább szaporodni szokott, fogyni soha.

Tanulja meg végre már mindenki - az hogy a NET-ről „szerez” pár programot, attól még nem lesz profi adatmentő szakember - a sokéves tapasztalatot, gyakorlatot semmiféle lopott, illegális szoftver nem pótolja.

Esetedben 100% hogy manuális korrekcióra van szükség, egy HexaEditorral ki kell javítani a partícióstábla hibáját, utána lehet gondolkodni hogyan tovább.

#3090 Felhasználó inaktív   tboy64 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 25. 14:04

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 25. 13:40

Akkor kínozzad nyugodtan csak ész nélkül tovább, még az is előfordulhat hogy teljesen sikerül megpusztítanod - véletlenül se forduljál szakemberhez aki ért hozzá, és talán tud segíteni. Most még van rá esély, de ha eljutsz odáig hogy már eszközként sem detektálható, akkor annyi. Ez a típusú WD eléggé megbízható, az ilyen hibajelenség általában szektorhiba miatt fordul elő. Ez pedig inkább szaporodni szokott, fogyni soha.

Tanulja meg végre már mindenki - az hogy a NET-ről „szerez” pár programot, attól még nem lesz profi adatmentő szakember - a sokéves tapasztalatot, gyakorlatot semmiféle lopott, illegális szoftver nem pótolja.

Esetedben 100% hogy manuális korrekcióra van szükség, egy HexaEditorral ki kell javítani a partícióstábla hibáját, utána lehet gondolkodni hogyan tovább.

Köszönöm hogy foglalkozol velem.
Igazad van teljesen.
De elkeseredésemben próbálkozok, meg azért írtam ide is hátha valami szakember segíteni tud a gondomon.
Sajnos a "profikra" (Kürt) nincs pénzem, mást meg nem ismerek.
Ha esetleg tudsz ajánlani valakit aki megfizethető, szivesen fogadom.
Köszönöm.

#3091 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 25. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: tboy64 - Dátum: 2013. 11. 25. 14:04

De elkeseredésemben próbálkozok, meg azért írtam ide is hátha valami szakember segíteni tud a gondomon.

Azt mondják, az elkeseredés és a harag rossz tanácsadó.
Egy hozzáértő szakember pedig biztosan tud a problémádon segíteni, de ehhez a kezében kell legyen a winyó, ez a hiba távgyógyítással nemigazán orvosolható.

A Hexaeditorral végzett beavatkozások mindig rejtenek magukban bizonyos kockázatot, hiszen az így adott parancsokat a rendszer ellenőrzés nélkül, azonnal végrehajtja. Magyarán, direktben kell editálni a merevlemezt - esetedben pedig még az is problémát jelenthet, hogy USB-n keresztül kell a merevlemezt manipulálni (ha jól látom, akkor ez már az a fajta amelyiknek az elektronikája USB csatolós). Ha nem, és kiszerelve direktben SATA portra köthető akkor szerencse.
Viszont előtte melegen ajánlott a diszk tükrözése, hiszen így rontás esetén vissza lehet lépni a kiinduló állapothoz - ez a legbiztosabb.

#3092 Felhasználó inaktív   tboy64 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 25. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 25. 14:19

Azt mondják, az elkeseredés és a harag rossz tanácsadó.
Egy hozzáértő szakember pedig biztosan tud a problémádon segíteni, de ehhez a kezében kell legyen a winyó, ez a hiba távgyógyítással nemigazán orvosolható.

A Hexaeditorral végzett beavatkozások mindig rejtenek magukban bizonyos kockázatot, hiszen az így adott parancsokat a rendszer ellenőrzés nélkül, azonnal végrehajtja. Magyarán, direktben kell editálni a merevlemezt - esetedben pedig még az is problémát jelenthet, hogy USB-n keresztül kell a merevlemezt manipulálni (ha jól látom, akkor ez már az a fajta amelyiknek az elektronikája USB csatolós). Ha nem, és kiszerelve direktben SATA portra köthető akkor szerencse.
Viszont előtte melegen ajánlott a diszk tükrözése, hiszen így rontás esetén vissza lehet lépni a kiinduló állapothoz - ez a legbiztosabb.

Sajnos jól látod, ez már a forrasztott tipus, kiszerelve nem használható normál SATA csatlakozóval.
Azt is gondoltam, hogy a távgyógyítás nem életképes, ezért is keresnék egy szakit aki tudná orvosolni a bajt.
Nagyon szivesen elvinném vagy elküldeném oda ahol egy ilyen "doki" lakozik, ha tudnám merre induljak el.
Segíts ebben ha tudsz kérlek.
Nagyon de nagyon fontos lenne.
A Hexaeditorhoz meg nem értek, ezért nem is merek belepiszkálni.

Köszönöm.

#3093 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 11. 25. 16:09

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 25. 13:26

Látom nem tudod megállni!!!

De nem ám. Had szokják. Ennyin múlik. Ráadásul Neked szakterületed, bár inkább olyanokból van a pénzed aki beszopta. Én meg nem bírom ha sírnak, mikor meg is lehetne előzni. Tök egyszerűen.
Make love not Wor.

#3094 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 27. 22:30

berakom ide is, windows 7 topicból másolva. Mert valamennyire hdd adatmentséhez is köze van, vagyis ehhez inkább jobban, nem kötelező neki a win7, sőt ez még csak el is rontja.

Előbb a történet kicsit érthetőbben: korábbi Win xp C:\Documents and settings mappáját szeretném elérni, másolni másik op rendszer(ek) alól. A régi rendszer vagy megdöglött (jelen esetben) vagy a hardware halt ki alóla. Végülis mindegy, szeretnék a régi adataimhoz hozzáférni, meg a programok beállításait, könyvjelzőit is átmenteni, amik az application datában vannak. Persze ilyen úton nyílván más adataihoz is hozzá lehetne férni. Valamely esetben Doc&Set-be még be is enged, de pl \KisPista user mappájába már nem.

Tehát adott ez a vinyó. Berakom másik gépbe pl másodlagos vinyónak, mint adat. Indul e gép rendszere, a menteni kívánt vinyóból lesz pl D: . Tehát D:\Documents&settings. A mutatványt most épp elsőre a Win7-el próbáltam ki, bár az ösztönöm súgta, ne tegyem. Hallgatnom kellett volna rá. Ennél mappákként és állományonként is lehet kezelni a biztonsági beállításokat (win xp-ben csak meghajtónként volt ilyen menüpont). Klikk a doc&set security-re, almenü-almenü ott volt olyan, hogy owner vagyis tulajdonos (nekem angol a windoz), oszt tulajdonos váltás lehetett pl Administrators(Samuraj) és Samuraj(user). Utóbbira lett kapcsolva, lefutott, végrehajtotta. Mostmár be tudok lépni tehát a D:\documents&settings-be. Erre mi van ott? Hát sajátmagam, ide tükrözte a C:-ről. A C:-n levő doc&set-ből viszont kitiltott. Mi a #&@?? helyet cserélt a kettő? Vagy ez megint valami virtuális átcímzés dolog? Na oszt próbáltam visszarakni a C:-re ugyanúgy tulajdonba vétellel, az meg valamiért nem ment. Mi van, ha kiveszem a vinyót? nem lesz a sajátgépemnek doc&setje mert a D:-n maradt? De asszem visszakerült C:-re (bár ki kéne próbálni azért megint). Ezután beraktam a mentendő vinyót egy winXp rendszer alá szintén D:-nek, nyílván elsőre doc&set-be nem enged be, de a kérdés, hogy akkor ez most melyik doc&set: a régi mentendő vagy a win7 tükre? Tulajdonos váltást csak a komplett D:-re lehetett indítani, de az végigpörgetett minden almappát és fájlt. Klikk a D:\doc&set-re, és kiír valami olyasmit, hogy a mappa olyan helyre mutat ami nem létezik. Ebből az következik, hogy a win7 ide tükrözte magát. Továbbá a régi adatok elvesztek. Köszönjük winfosadék7.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3095 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 27. 23:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2013. 11. 27. 22:30

...oszt tulajdonos váltás lehetett pl Administrators(Samuraj) és Samuraj(user). Utóbbira lett kapcsolva, lefutott, végrehajtotta. Mostmár be tudok lépni tehát a D:\documents&settings-be. Erre mi van ott? Hát sajátmagam, ide tükrözte a C:-ről. A C:-n levő doc&set-ből viszont kitiltott. Mi a #&@?? helyet cserélt a kettő? Vagy ez megint valami virtuális átcímzés dolog? Na oszt próbáltam visszarakni a C:-re ugyanúgy tulajdonba vétellel, az meg valamiért nem ment.

Nem másolta át, csak egy hivatkozást (SymLink) tett rá, hogy ezentúl a D-n lévő doc&set az aktuális.
(virtuélis szinkronizáció, sajnos az eredeti tartalmat kivette az MFT-ből)
A C-n lévőt pedig azért nem tudtad saját tulajdonba venni, mert ott már Te vagy a tulajdonos!

A Win7 sajnos kicsit másképpen kezeli a jogosultságokat és a csoportos házirendeket (Policy Group) mint ahogy az XP-nél megszoktuk. Én ilyen esetben (még Win7-es lemeznél is!) mindig SP3-as XP-t használok, ennél a jogosultság beállítása és a tulajdonba vétel pofonegyszerű. (ráadásul még sohasem rontotta el!)
Csatolt fájl  Tulajdonba vétel.JPG (97,39K)
Letöltések:: 19

SP3-as XP-nél ha jobb egérgombbal kattintasz valamelyik mappán, és a Tulajdonságoknál a Biztonság fület választod, mindent átállíthatsz - mint a képen látható. Tehát nem csak az egész meghajtót, hanem tetszőleges mappát, az almappáival együtt, vagy azok nélkül.

Esetedben, mivel az adatok fizikailag nem törlődtek lehetőség van a helyreállításra, viszont csak olyan programmal ami nem az MFT-t használja (onnan ugyanis a bejegyzések törlődtek), hanem direkt szektoranalízist végez, valamint képes az állományláncolás lekövetésére.

Ja, és természetesen a mentésig tilos használni, bármivel, bármit ráírni!!!

Szerkesztette: pittti (Bitvadász) 2013. 11. 27. 23:58 -kor

#3096 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 28. 23:32

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 27. 23:33

Nem másolta át, csak egy hivatkozást (SymLink) tett rá, hogy ezentúl a D-n lévő doc&set az aktuális.(virtuélis szinkronizáció, sajnos az eredeti tartalmat kivette az MFT-ből)
Csak azt nem értem, honnan vette az ötletet és bátorságot, hogy ezt hajtsa végre. Csak mert egyezik a doc@set név? Doc@set-en kívül közvetlen a gyökérből is voltak még más mappák tulajdonosi gondokkal, előbb azokon próbálkoztam és azoknál mintha jól csinálta volna - bár sok lényegest nem tartalmaztak.

Üzenet megtekintéseIdézet: pittti (Bitvadász) - Dátum: 2013. 11. 27. 23:33

SP3-as XP-nél ha jobb egérgombbal kattintasz valamelyik mappán, és a Tulajdonságoknál a Biztonság fület ... tetszőleges mappát, az almappáival együtt, vagy azok nélkül.
Ja, tényleg. Vajon mért nem vettem észre :think: pedig előbb itt kerestem, meg korábbról is tudtam már, hogy ilyet lehet. Bakker :banghead: . Most kipróbáltam egy másik alanyon, jó lett, megcsinálta. Bár nem közvetlen a doc@setre küldtem rá, abba még beleengedett, hanem \Kispista-ra.
Az előzőnek annyi, nem tettük félre, gyorsan kellett újra használni, úgyhogy le lett gyalulva már.
Értékes tapasztalat, tanúlság volt ez is - jó tanulópénzért. Köszi a segítséget! :respect:
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#3097 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 28. 22:28

Van egy kis 120-as noti winyóm, amin egyértelműen van hiba valahol. Felülettesztet akárhányszor lefuttatom, láthatóan megakad egy-két helyen az eleje felé, klattyog is kicsit, és a Sentinel minden alkalommal írja, hogy "Reallocation Event Count" növekedett. De mégsem jelölődik meg Bad Sectorként ez a rész. Adatokat cipelni nem lenne ez rossz, ha a hibás rész nem lenne használatban. Viszont így ha formatálnám, akkor ezek a szektorok is ki lennének jelölve.

Lehet valamit csinálni ilyenkor azon kívül, hogy csak kisebb partíciót csinálok és kihagyom az elejét?

#3098 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 30. 11:32

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2013. 12. 28. 22:28

Van egy kis 120-as noti winyóm, amin egyértelműen van hiba valahol. Felülettesztet akárhányszor lefuttatom, láthatóan megakad egy-két helyen az eleje felé, klattyog is kicsit, és a Sentinel minden alkalommal írja, hogy "Reallocation Event Count" növekedett. De mégsem jelölődik meg Bad Sectorként ez a rész. Adatokat cipelni nem lenne ez rossz, ha a hibás rész nem lenne használatban. Viszont így ha formatálnám, akkor ezek a szektorok is ki lennének jelölve.

Lehet valamit csinálni ilyenkor azon kívül, hogy csak kisebb partíciót csinálok és kihagyom az elejét?

Persze, hogy nem jelőlödik meg bad sectorként, a reallocation event azt jelenti, hogy a diszk elrejti a hibás blokkokat: gyárilag nagyobb a területe, mint amit használni/látni tudsz belőle, és hibás blokk esetén innen használ fel pót-blokkot. Amíg el nem fogy.
Ha növekszik a reallocation event counter, akkor jobb cserélni a diszket.

Esetleg érdemes kipróbálni másik számítógépben, vagy másik tápegységgel, mert néha tépegység/tápcsatlakozó hiba is okozhatja: van amelyik diszk ilyen hülyén reagál rá, van amelyik nem.

Ui: a lényeget kihagytam: simán okozhat masszív adatvesztést is.

Szerkesztette: Sparow2 2013. 12. 30. 11:33 -kor

#3099 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 30. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2013. 12. 30. 11:32

Persze, hogy nem jelőlödik meg bad sectorként, a reallocation event azt jelenti, hogy a diszk elrejti a hibás blokkokat: gyárilag nagyobb a területe, mint amit használni/látni tudsz belőle, és hibás blokk esetén innen használ fel pót-blokkot. Amíg el nem fogy.
Ha növekszik a reallocation event counter, akkor jobb cserélni a diszket.

Esetleg érdemes kipróbálni másik számítógépben, vagy másik tápegységgel, mert néha tépegység/tápcsatlakozó hiba is okozhatja: van amelyik diszk ilyen hülyén reagál rá, van amelyik nem.

Ui: a lényeget kihagytam: simán okozhat masszív adatvesztést is.

Köszi, tisztában vagyok vele, nem erre tenném a hidegfúziós-reaktor tervem egyetlen példányát :). Viszont arra jó lenne, hogy mondjuk filmeket cipeljek rajta. De csak akkor, ha a vacak részre nem ír.
Tudtommal a reallocation event az nem azt jelenti, hogy megjelöli hibásként azt a részt.
Sentinel szerint: "196 Reallocation Event Count: Number of reallocation operations started. This indicates both completed or failed reallocation operations."

És amennyire tudom, a bad pont azt jelenti, hogy meg van jelölve a szektor hibásként, és arra nem ír. Itt viszont szerintem arról van szó, hogy van egy bad sector, de nincs megjelölve és nem is jelölődik meg, amikor futtatom a tesztet és odaér, akkor mindig megpróbálja áthelyezni az adatokat onnan, de valamiért nem jelöli meg utána hibásként. Ezért is növekszik ez a szám, holott valószínűleg csak egyetlen szektor hibás.

#3100 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 30. 18:00

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2013. 12. 30. 17:07

Köszi, tisztában vagyok vele, nem erre tenném a hidegfúziós-reaktor tervem egyetlen példányát :). Viszont arra jó lenne, hogy mondjuk filmeket cipeljek rajta. De csak akkor, ha a vacak részre nem ír.
Tudtommal a reallocation event az nem azt jelenti, hogy megjelöli hibásként azt a részt.
Sentinel szerint: "196 Reallocation Event Count: Number of reallocation operations started. This indicates both completed or failed reallocation operations."

Igazad van, én a reallocated sector counter-re gondoltam, az az 5-ös ha jól rémlik. Ez nem növekszik?

Üzenet megtekintéseIdézet: szucsati - Dátum: 2013. 12. 30. 17:07

És amennyire tudom, a bad pont azt jelenti, hogy meg van jelölve a szektor hibásként, és arra nem ír. Itt viszont szerintem arról van szó, hogy van egy bad sector, de nincs megjelölve és nem is jelölődik meg, amikor futtatom a tesztet és odaér, akkor mindig megpróbálja áthelyezni az adatokat onnan, de valamiért nem jelöli meg utána hibásként. Ezért is növekszik ez a szám, holott valószínűleg csak egyetlen szektor hibás.

Azt jelenti, hogy hiba volt az olvasáskor/íráskor, és ha a számláló nővekszik, akkor nem egyetlen szektornál.
Beállítható a diszk úgy is, hogy olvasási hiba esetén is áthelyezze a szektort, de úgy is, hogy csak írási hiba esetén. Általában ez utóbbi eset szokott előfordulni, ilyenkor először a pending sector counter nő, az adott szektor gyengének lesz jelölve (és mivel már meg van jelölve, másodszorra már sem a reallocated event counter, sem a pending sector counter). Ha a következő írás sikeres, akkor nem történik reallokáció, ha nem sikeres, akkor történik.

Ezt viszont okozhatja pl. áramszünet is, ha éppen írás közben megy ki az áram a diszk alól, utána a következő olvasás nem sikeres, bár ilyenkor hibára futna olvasáskor.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.