HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#3261 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 05. 27. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 26. 17:39

Ha tényleg nem érzed, az nagyobb baj, mint a "sima" snúzolás.
Amúgy, ezen a fórumon is megvan pár program neve.
A HDD regenerátoron és a HD Sentinelen keresztül is létre lehet hozni az úgynevezett hardveres átírást.
Az utóbbi pár beírás egyikében megint elhangzott a zerofill (programcsoport) név.
Ha mindez egy számítógépes szakember számára nem elég információ, akkor közlöm, h megbüfiztetni sem kívánlak.

Csúsztatsz. Ezek nem hoznak létre hibásnak jelölt blokkot.
Épp ellenkezőleg: a szoft hibákat tüntetik el.

#3262 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 26. 21:32

Sparow a második, már párszor mondta, oka van annak, h úgy viselkedtek velem, ahogyan.

Jaja. A butaságod és az arroganciád.

#3263 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2014. 05. 27. 05:38

Az a wdidle3 progi. Amelyik HDD-n 8 másodpercre van állítva gyárilag a parkolás, azt lehet 300-ig feljebb tornászni. Kikapcsolni viszont nem érdemes a parkolást, hosszú távon az se tehet jót a merevlemeznek, hogy egy sáv felett köröz sokáig a fej...

Há' de hozzá nem ér ... max. kicsit több energia pörgetni a légellenállás miatt.

#3264 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 26. 22:24

30+ vinyóbabráló szoftver van rajt, leírásából nem derül ki, bár nagy részét ismerjük így csak 10-15 program közül kell kitalálni. Király.

Á, ez se lesz meg. Okosat akart beszólni, de már rájött ő is, hogy valamit elnézett, és most mellédumál.
Én nem emlékszem olyan programra a Hiren's CD-n, ami hibás blokkokat gyárt, de aztán lehet volt valami, csak sose használtam. Meg ez is változik verziótól verzióra, néha új programok kerülnek bele, néha régiek tűnnek el, aztán ma már totál más az egész, mint 5 éve volt.

#3265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 05. 27. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 27. 11:10

Csúsztatsz. Ezek nem hoznak létre hibásnak jelölt blokkot.
Épp ellenkezőleg: a szoft hibákat tüntetik el.

Ezért kérdeztem, hátha olyat tud, amit én nem. Most kicsit megnézegettem, kezdek kételkedni benne. Mi legyen?
Make love not Wor.

#3266 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 27. 10:58

Ezért kérdeztem, hátha olyat tud, amit én nem. Most kicsit megnézegettem, kezdek kételkedni benne. Mi legyen?

Beszéld meg Raynessel. Ebben Ő is azt mondta amit én.

#3267 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 27. 15:13

Beszéld meg Raynessel. Ebben Ő is azt mondta amit én.

Nem azt mondta. Raynes tudott valamit, Te meg a levegőbe beszéltél. És továbbra sincs fogalmad róla. Persze így könnyű, mert elbaszta és bemondott valami megoldást, most mantrázhatod. Magadtól persze rá nem jöttél volna, közben meg folyton adod a bölcset és a nagy tanítót. Ismét az van, mint múltkor, ha annyira meg akarod mutatni, akkor utánajársz és bebököd, hogy nesze paraszt, megmutattam. Persze ez csak 2 órás videókkal megy, ész nélkül.
Make love not Wor.

#3268 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 27. 18:40

Nem azt mondta. Raynes tudott valamit, Te meg a levegőbe beszéltél. És továbbra sincs fogalmad róla. Persze így könnyű, mert elbaszta és bemondott valami megoldást, most mantrázhatod. Magadtól persze rá nem jöttél volna, közben meg folyton adod a bölcset és a nagy tanítót. Ismét az van, mint múltkor, ha annyira meg akarod mutatni, akkor utánajársz és bebököd, hogy nesze paraszt, megmutattam. Persze ez csak 2 órás videókkal megy, ész nélkül.

Ez így folyamatában nézve egyre rosszabbá válik számotokra. És lesznek olyanok akik végig olvassák az előző pár oldalnyi beírást.
A videókról pedig annyit, h nem szoktam olyant belinkelni amit magam nem néztem meg.

#3269 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 27. 20:29

És lesznek olyanok akik végig olvassák az előző pár oldalnyi beírást.

megtettem, kár volt. és nekik van igazuk...

Szerkesztette: DGabor 2014. 05. 27. 23:08 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#3270 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 27. 23:14

Üzenet megtekintéseIdézet: DGabor - Dátum: 2014. 05. 27. 23:07

megtettem, kár volt. és nekik van igazuk...

Ez EGY állítás. És tudhatjuk, h a hamis látszatokkal operáló világműködtetési rendben közel sem mindegyik állítás az amit az aki állít, önmaga igaznak gondol.

#3271 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 28. 00:14

Ez EGY állítás. És tudhatjuk, h a hamis látszatokkal operáló világműködtetési rendben közel sem mindegyik állítás az amit az aki állít, önmaga igaznak gondol.

Mi köze a világműködtetési rendnek a HDD-k működéséhez???
Linekeltem az ATA specifikációt az utóbbi pár hónapban már rengetegszer (ATA-6), és nincs format parancs benne. Innentől vagy linkelsz egy olyan specifikációt, amiben van, vagy azt mondod, hogy igenis, Mr. Sparow2 Úr, igaza van.

#3272 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 28. 08:08

Mi köze a világműködtetési rendnek a HDD-k működéséhez???
Linekeltem az ATA specifikációt az utóbbi pár hónapban már rengetegszer (ATA-6), és nincs format parancs benne. Innentől vagy linkelsz egy olyan specifikációt, amiben van, vagy azt mondod, hogy igenis, Mr. Sparow2 Úr, igaza van.

Valóban, nincs. Mint ahogy a biosban sincs olyan, h adott pozícióba rajzolj egy adott sugarú kört, majd ezt színezd ki mondjuk, pirosra.

#3273 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 28. 10:52

Valóban, nincs. Mint ahogy a biosban sincs olyan, h adott pozícióba rajzolj egy adott sugarú kört, majd ezt színezd ki mondjuk, pirosra.

Viszont olyan van a BIOS-ban, hogy rajzolj egy pontot, aztán ezzel rajzolhatsz kört, vagy akármit. (Bár mai oprendszerek nem használják a BIOS-t)

Megint más témát akarsz idekeverni, amikor itt van konkrétan a helyzet:
ATA HDD-nek nincs olyan parancsa, vagy parancsai, amivel/amikkel formattálni lehet. Nem tudsz olyan parancsot kiadni a diszknek, aminek az eredménye formázás.

Szerkesztette: Sparow2 2014. 05. 28. 10:41 -kor

#3274 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 28. 09:08

igenis, Mr. Sparow2 Úr, igaza van.

Ilyet, Gyulától? Mégis mit képzelsz magadról?
Make love not Wor.

#3275 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 10:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 28. 10:52

Láttál Te már modern BIOST? Vagy miképpen jön ez ide? Most izzítottam egy GigaByte lapos vasat, ott a BIOSban külüön lehet profilokat csinálni, meg jelszavak, meg kb. egy kisebb játéknyi tudás van benne. Régen hülyéskedtem is, hogy édetek bele Super Mariot, manapság már egy komplett Nintendo 64es vagy Segás játék beleférne. Nincs benne, meg minek is. Ez meg egy érdekes állítás, én nem tudok a BIOSban rajzolgatni, de köröket rajzol és hőmérsékletnél színez pirosra is, csak megint elkanyarodnánk egy értelmetlen téma felé.
Make love not Wor.

#3276 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 05. 28. 00:14

Sparownak és DGabornak is igaza van. Másik topikban JonesCnek, Gömbibának is. Aztán jön Macikák, El Kebir, Nova, Enpera, raynes. Kit hagytam ki? Így most akkor jobb?
Make love not Wor.

#3277 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 28. 11:57

Láttál Te már modern BIOST? Vagy miképpen jön ez ide? Most izzítottam egy GigaByte lapos vasat, ott a BIOSban külüön lehet profilokat csinálni, meg jelszavak, meg kb. egy kisebb játéknyi tudás van benne. Régen hülyéskedtem is, hogy édetek bele Super Mariot, manapság már egy komplett Nintendo 64es vagy Segás játék beleférne. Nincs benne, meg minek is. Ez meg egy érdekes állítás, én nem tudok a BIOSban rajzolgatni, de köröket rajzol és hőmérsékletnél színez pirosra is, csak megint elkanyarodnánk egy értelmetlen téma felé.

Én se értem, hogyan jön ide, de valszeg a 10h megszakításra gondol, és annak szolgáltatásaira, hogy ott nincs körrajzolás.
Aki elmagyarázza nekem, mi köze a videó BIOS-nak ahhoz, hogy a mai HDD-kben nincs format parancs, annak Nobel-díjat adok :Đ

#3278 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 28. 12:10

Aki elmagyarázza nekem, mi köze a videó BIOS-nak ahhoz, hogy a mai HDD-kben nincs format parancs, annak Nobel-díjat adok :Đ

Én még arra is emlékszem, mikor több hozzászóláson keresztül ecsetelte, hogy milyen szemét a világ, mert amit linkeltél azt nem adják ki és nem publikus. Mondjuk akkor sem értettem mit szeretne vele kezdeni :-) Lehet ez lesz a BIOSnál is. Annál is találtam elég jó specifikációkat, programozási segédletet mikor egyszer belemásztam a gyártóknál.
Make love not Wor.

#3279 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 05. 28. 12:19

Én még arra is emlékszem, mikor több hozzászóláson keresztül ecsetelte, hogy milyen szemét a világ, mert amit linkeltél azt nem adják ki és nem publikus. Mondjuk akkor sem értettem mit szeretne vele kezdeni :-) Lehet ez lesz a BIOSnál is. Annál is találtam elég jó specifikációkat, programozási segédletet mikor egyszer belemásztam a gyártóknál.

Persze, vannak nagyon jó leírások, pl. az egyik legjobb, régi időkben nagyon komplett leírás volt a Ralf Brown's Interrupt List. Mondjuk ma már sok érelme nincs, max. hobbi, hiszen senki nem használ BIOS hívásokat, meg valós módban is kb. a boot loader működik.
Ugyanígy az IBM XT BIOS bug-jai (ezeket is leírja az egyes megszakításoknál, ha verziójú BIOS-ban hibás az adott rutin, és mi a hibája), nem arra kell ma már felkészíteni a programokat.

#3280 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 05. 28. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2014. 05. 28. 10:34

Viszont olyan van a BIOS-ban, hogy rajzolj egy pontot, aztán ezzel rajzolhatsz kört, vagy akármit. (Bár mai oprendszerek nem használják a BIOS-t)

Megint más témát akarsz idekeverni, amikor itt van konkrétan a helyzet:
ATA HDD-nek nincs olyan parancsa, vagy parancsai, amivel/amikkel formattálni lehet. Nem tudsz olyan parancsot kiadni a diszknek, aminek az eredménye formázás.

Tudod, úgy van ez is, mint a biosnál. Megkérik, h ide nyomj egy pontot, utána meg oda .... .
Az ide írj, oda írj ezt meg azt eljárások közül pedig vannak olyanok amelyeket formattálásként címkéznek.
Nem kicsit vicces, h egy ámítástechnikust egy laikusnak kell erről felhomályosítania.
Az pedig tragikomikus ha tudja, csak packázási kényszere van.

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 162
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.